Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aurora Borealis het noorderlicht

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély. A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2021.02.08 08:00:21
Aurora Borealis het noorderlicht 2021.05.04 11:25:09
@jozsef_12: Takarodj le légy szíves a nickemről, francnak floodolsz?!?!!? legalább 26 értesítést kaptam miattad a telefonomra, munkaidőben! Kis köcsög. Kösz.
Aurora Borealis het noorderlicht 2021.05.04 12:13:18
@jozsef_12: látom, egy igazi seggfej köcsög vagy, és figyelmen hagyod a kérésemet. Kurvára nem érdekel a hímsoviniszta véleményed a posztolóról, és semmi közöd mások követik-e a blogot vagy sem. Húzz már el innen a picsába.
Ma Izak2 szerzőtársunk posztját olvashatjátok az 1953-as hollandiai árvízről, sok-sok ritkán látható fotóval és egy összefoglaló kisfilmmel. - Jtom 1953. február 1-ére virradó éjszaka szökőár és vihar pusztított az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Hollandiában. A katasztrófa következtében…..
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.06.03 16:01:48
@Alec: "Csernobil vagy Chernobyl"foroszul

nem is értem amúgy, hogyan lett belőle nemzetközileg ez az írásmód, amikor eredetileg Чорнобиль, és még véletlenül sem ejtik e-nek az első magánhangzót :)

@Pic: "A cirill "i" betű nálunk gyakorlatilag az "u" betűhöz áll közel, de az angol területen az "y" a bevált latin karakteres megfelelője, bár most, hogy így ezt írom mintha rémlene valami, hogy gyakorlatilag mindkettő egy i betű és annak is ejtjük, de lehet, hogy az "u" tisztán i-nek felel meg, az y meg valami olyan hang ami átmenet az "i" meg az "ü" között??"

az ukrán és orosz nyelvek között vannak azért különbségek, pl. az ukránban van egy harmadik fajta i betű is, ami az oroszban nincs. Az ukrán kiejtéssel nem vagyok teljesen tisztában, de az o-t ők sem ejtik e-nek, nem tudom, hogyan született.

у = u
ї = ez talán a 'ji', ha jól emlékszem
і = ez tiszta i
и = olyan (e)ü-féle az ukránban, mint az oroszban a ы.

oroszban
у = u
ы = eü/ü jellegű ejtés :)
и = tiszta i
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.06.03 18:28:13
@Wildhunt: ahh, igy mar vilagos, nem tudtam, hogy a 'jo' sincs az ukránban. Még töprengtem is, hogy az orosz fekete szóhoz most akkor van köze, vagy sincs.
Ne szégyelld, hogy ilyeneket tudsz, nekem anyám orosz... És ha már a slendrián atirasoknal tartunk: új szemelyire volt szükségem, es anyam neve megváltozott. Most sem jó. Először a szül.akviban írták el 77-ben, aztan került bele egy betetlap, miszerint anyja neve helyesen, aztan 2007ben a soroksari okmanyiroda Mancikaja ugy döntött, hogy egy harmadik lesz a jó, mondhattam en barmit. Bizonyitsam be, az keves, hogy az en anyam nevet mar csak ki tudom ejteni... Szóval most ha egy barmilyen űrlapot ki kell töltsek, elő kell vegyem a személyim, arról lemasolni. Nem, senki nem néz hülyének, hogy egy 40 feletti nő nem tudja fejből a sajat anyja nevét :)))))
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.03.12 22:49:36
@London2009: na, ez a másik. Szerinted mekkora a különbség egy felvállaltan CF nőnek otthon élni, vagy a borzalmas nyugaton? Megmondom: egy életnyi. Meg egy egész idegrendszernyi. Amíg otthon vadidegenek ítéletét kellett hallgatnom, mekkora nímand, hazaáruló, haszontalan senkiházi vagyok, mert nem szültem vagy kettőt-hármat (egy: mikor jön testvér? kettő: lesz még? hát nyilván! három: úúú, minek annyi?! 4+: ti nem vagytok normálisak)

Itt meg? Persze, megkérdezik, hogy a fenébe kerültem Hollandiába, egyedül, családdal, stb? Megmondom őszintén, ahogy otthon is, hogy soha nem akartam saját családot. Ennyi, nem több, mert továbbra is magánügynek tartom a semmit/sokat egyaránt. Itt bólintanak egyet, tudomásul veszik (és nem, nem dumálnak ki a hátad mögött, hogy mekkora szar vagy). Ez kábé pont olyan infó errefelé, mint hogy pl. hány nyelven beszélsz.

Mo-n nagyon durván kezd átfordulni az ellesztő propaganda valalmi nagyon torz életszemléletté. Családbarátnak mondja magát a magyar általában, de a valóság ezzel szemben egészen más.

Olvastam a többi hsz-t is, még nem mindet. Az én véleményemet a Határátkelő a kérdezésem nélkül tette közzé (nem probléma, vállalom akármikor, csak ne a barátaimtól kelljen megtudnom, hogy nyilatkoztam). Csilla vagyok, Hollandiából. A véleményem többnyire erős szarkazmust hordoz magában. Ha tudom, hogy nyilvánosabbra kerül, mint a fb., akkor szívesen cizelláltam volna. Nem megkeseredett szar vagyok, csak későn mentem külföldre, ahol a helyem lett volna már jóval előbb :)
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.03.12 22:49:43
@Horthy Miklós cselédje: MARADJ OTTHON! te leszel az isten.

én spec otthon vettem részt 8 körös interjúkon egy kibaszott titkárnői állásra, 2000-ben. Itt meg benn voltam szakmai interjún 10-kor, mire hazaértem Rotterdamba, már jött a whatsapp üzenet, hogy fel vagyok véve. Nem mosogatói (és nem kéne lenézni egy szakmát sem).
Nem csak itt a blogon, de a szakirodalomban is meglehetősen kevés szó esik azokról a szülőkről, akik gyermekei külföldön próbálnak meg boldogulni. Pedig a felnőtt gyerekek határátkelővé válása sokszor vezethet a szülők társas elszigetelődéséhez, ráadásul az idősek…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.02.06 10:34:31
@Arthamyr: nem tudom, honnan vetted, hogy hátralevő életemben összesen egyszer szeretnék elmenni nyaralni :D

mostantól évi kettő simán belefér, akárhova. Tényleg akárhova.

Két hét a Maldív-szigeteken simán megvan 1500 euróból plusz költőpénz.
BoraBora "kicsit" drágább, az úgy 8000 eurótól indul.

Minden további félretett euró pedig jól néz ki a számlámon, főleg ha hirtelen hozzá kell nyúlni. Pl. nagyon jó lesz majd nyugdíjkiegészítésnek.
Illetve 2-3 év múlva szeretnék itt házat venni, kb. 10% önerő szükséges hozzá.

azért említettem egyedül a nyaralást, mert perpillanat ez a mocsok személyes önző vágyam a legfontosabb számomra 2019-ben.
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.02.06 11:56:51
@Arthamyr: szarul mentem férjhez, úgy. A drága exem az összes pénzünket eltüntette, majd miután elváltunk, egyedül tartottam fenn magam albérletesdivel.
Hollandiában élek, mégis hova kéne mennem nyaralni? Napfényre van szükségem, illetve nem az Északi-tengerre :)))
Épp ez a jó, hogy bárhova mehetek, és igyekszem minél messzebbre menni majd, hogy kevesebb esély legyen magyarokkal találkozni. A bakancslistás helyeimet pedig kivétel nélkül szétbarmolták az elmúlt években (Damaszkusz, Egyiptom, stb.)

Amikor pedig nem nyaralni mennék, akkor vagy automotive jellegű rendezvényekre megyek majd itt helyben, legalább egyet tartanak a környéken havonta, illetve szeretném meglátogatni az összes működő és nem működő világítótornyot Hollandiában. Azért ez is jár némi útiköltséggel, illetve szállással, ha messze északra megyek fel.
úgy gondolom, van bőven pótolnivaló élményem, az elmúlt 20 évet csak végigrobotoltam, háromszor átképeztem magam, nyelveket tanultam, és semmi értelme nem volt az életemnek, főleg ha a házasságomat nézem.

Kár, hogy 42 évesen kell megtanulnom élni, és csak bízhatok abban, hogy halok meg még jó ideig :)
Aurora Borealis het noorderlicht 2019.02.06 11:57:14
@London2009: mondjuk nincs igényem nagy luxusra, nem fogok egy valag pénzt kiadni csak azért, hogy a hotelszobám nagyobb legyen, mert egy kertes ház, és aranyszínű legyen a csap :D
nyilván én sem 1500-tel számolok, illetve nem tudom, van-e különbség, hogy melyik országból indulsz (Mo. vagy NL), illetve melyikben szervezed le egyáltalán.

Eddig csak egy gyors szűrést csináltam, majd később gyűjtök még infót, mire kell figyelni, hova nem szabad menni, de az első gyors szűrés 11 éj a Kaani Beach Hotelben plusz repjegy + járulékos fizetnivalók 1377 eurótól elérhető. Az értékelések alapján 4,2/5 és top property jelző is ott van a nevük mellett (az expedia.com oldalt használom)

drága luxushotel helyett szívesebben költök búvárkodásra, a szigetek közötti utazgatásra, illetve evésre :)
Azt hiszed, egyszerű és egyértelmű válaszod van a címbeli kérdésre? Az lehet! De, hogy nem egyezik a megoldásod a Magyar Postáéval, az is biztosnak tűnik az alábbi sztori alapján. Hacsak nem mégis a cég érvelése sántít valahol, ugye.  Nem friss sztori, de vicces. Rövid leszek. Egy találós…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2018.11.26 21:46:06
@Darth Revan: én egyszer utaltam a Vízműveknek, nagyon pontosan feltüntetve minden azonosítót, ötször átnéztem a cél számlaszámot. A Vízművek soha többé nem találta a befizetett 21 ezer forintomat, és mivel ügyvédre nem volt pénzem, így nem tudtam mit kezdeni, be kellett fizetnem egy év múlva újra mint "tartozást".
Megbízásit pedig nem adhattam, mivel bérelt ingatlan volt, az óra (és a csekk) nem a nevemen.
Szigetszentmiklóson nem hogy online befizetési lehetőség sem volt a kukadíjra, utalni sem lehetett. Jött egy csóka negyedévente a számlával és szépen kápéban kellett csengetni. 2014-2018 közötti időszakról beszélünk.
Most Hollandiában élek, és tobzódok a jobbnál jobb online rendszerekben, nagyon beleértve a tömegközlekedési chipkártyát a hozzá tartozó applikációval együtt.
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2018.06.20 17:18:33
@Dezsike: sajna ez nem ilyen egyszerű. Pl. a tököli posta csak hétköznap van nyitva, reggel 8-tól du 16-ig. Aki mondjuk Budapestre ingázik dolgozni, az soha a büdös életben nem tudja a postán átvenni a csomagjait.
Kedves Bevállalós Anyuka! Megszólítva éreztem magam, ezért válaszolok. Nem ismerem Önt, ezért én megtisztelem azzal, hogy NEM tegezem le, bár Ön a legutóbbi posztjában, melyet a teljes társadalomnak címzett, szinte kivétel nélkül mindenkit tegezve hányt le. Tette mindezt otromba stílusban, előadva…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2018.04.16 18:23:06
Budapest szórakozóhelyeit járva újra és újra találkozom egy bizonyos nőtípussal. 35 feletti, csinos, jól szituált. Barátnőivel járja a bulinegyedet, szeret inni, de persze a szalonspicc határán legfeljebb néhány lépéssel megy túl. Imádja a zenét, szívesen táncol, kell a pezsgés, pörgés, minden…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2018.03.08 13:23:03
@Barbarita: +1 :)
Jimmy Hoppkins barátom vendégcikke Mielőtt belekezdenék ebbe a cikkbe, fontos megjegyeznem, hogy az eddigi kapcsolatom az okos telefonokkal a Windows Phone operációs rendszerű Nokia Lumia 530 és az Android 4.0 alapon futó ZTE Blade III volt (mint póttelefon vészhelyzetre). 2014-ig ugyanis a régi…..
Először is had' üdvözöljelek ezen a csodás időszak kezdetén. Európában már sok helyütt a túlzott PC miatt fényvásár, meg aranyvásár van, de hála istennek drágaminiszterelnökúr személyesen gondoskodott az ország kereszténynek maradásáról. Nem csak, hogy bátorítalak, de egyenesen várlak, hogy jelenj…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.12.04 20:48:53
@Online Távmunkás: tulképp én is, holott dohányzom, de tömegben sem a hagyományos, sem az e-cigimet nem veszem elő. Pont ugyanúgy félrevonulok a messzibe, ahogy a szoptatós /pelenkázós anyának is kéne.
Mondjuk, eleve nem járok tömegbe, ha nem muszáj, de nem a dohányzás etikettje miatt, hanem maga a tömeg és annak kultúrája miatt :)
A többi ül.
Olvasónk azt írja, hogy vegzálta a biztonsági  őr a Nyugati várójában. Hogy mivel vonta magára a figyelmét?  Ezzel a gyanús tevékenységgel: "rendezett, kulturált megjelenésemmel táskával az ölemben, telefonálgatva a MÁV várótermében várok a vonatomra." "Szombaton dolgoztam vasárnap reggelig…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.09.12 12:31:26
Smoking Barrels Az / It (2017) 2017.09.07 06:00:00
Gabi vagyok, az utóbbi egy évben találkozhattatok velem a Supernatural Movies oldalán. Mostantól itt próbálok majd filmeket jól megkritizálni, illetve fejlődni. Odavagyok Joon-ho Bong és Xavier Dolan munkáiért, a kedvenc színészeim James McAvoy, Tom Hardy, és Emma Thompson, a…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.09.07 10:04:46
@Intimitás Gourmet: én azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy megnézem, elvárások nélkül, és utána újra elolvasom a könyvet, és a magam fantáziavilágába helyezem. Így egy kicsit helyrebillentem a mérleget :)

én a Dark towert sem merem megnézni (meg fogom), mert már eleve kiakadtam Roland karakterén, holott semmi bajom Elbával.
Ezt is megnézem, de ez az írás hűen tükrözi azt, amitől eddig is tartottam. Engem már nem lehet megetetni pokolian jó előzetesekkel :)
Amióta a januári megváltozott szabályozásnak köszönhetően a várva várt csomag helyett  jellemzően egy postai értesítő árválkodik csak a levélszekrényben, számtalan email érkezett hozzánk a témában. A helyzet az, hogy hiába a sok káromkodás, morgolódás, hőbörgés, ez van, új szelek fújnak a kézbesítés…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.07.20 15:19:26
@Dezsike: én azért címeztetek mindent a munkahelyemre, mert otthon nem tudom átvenni, mivel dolgozom, amikor jár a postás. Viszont a helyi postára sem tudok elmenni, ugyanis kizárólag hétfőtől péntekig, reggel 8 és délután 4 (!!!) között van nyitva. Ez ma Tököl, 2017-ben, és szerintem felháborító. Legalább szombaton lenne nyitva délig (mint pl. Miklóson), akkor elsétálok gyalog (oda-vissza 40 perc kb.) a csomagomért.
A melóhelyemre eddig mindig kihozták az összes mindent, mert nem csak levélszekrényünk van, hanem idejön a recepcióra és leadja a kislánynak a cuccokat, leveleket, mindent. Egy kivétel volt, épp a héten, hogy csak értesítőt kaptam, pedig itt voltam. Szintén húsz perc séta, de az a posta legalább este 7-ig van nyitva. Ott megtudtam, hogy most azért kaptam csak értesítőt, mert nem volt ragszáma a küldeménynek.
Fotó: Bene Krisztián a Kúrián vezetőszáron (© Zsolnai Péter) Miközben már jelenlegi partnere, Noémi sem kíváncsi a lúgos orvos perére, Bene Krisztián és ügyvédje szintet lépett az arcátlan védekezésben a Kúrián: rágalmaznak. Bene Krisztián és ügyvédje, Dr. Szekér Gyula, a Szekér Ügyvédi Iroda…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.06.14 10:17:36
@lola31: "Gondolom sosem éltél párkapcsolatban. Így nem is fogod megérteni."

ők nem éltek párkapcsolatban. Szeretők voltak. Az, hogy kb. heti kétszer együtt töltünk pár órát, egyáltalán nem hagy olyan mély nyomot, mint akik együtt élnek.
Én sem ismerném fel a szeretőm illatát, sem járását, főleg ha azokon változtat picit.
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli." Hogy ez hogy működik a gyakorlatban, alább kiderül. Szia! Engem most a posta húzott fel.Fel akartam adni…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2017.01.26 15:57:39
@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: OK, hazafelé menet ránézek, merre jár. Ha már közel van valamelyik Gyári úti körforgóhoz, hazakísérem neked :)
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2016.08.17 08:45:08
@Ready2: a többszörös orgazmus nem csak úgy, magától következik be. Az a baj, hogy sok férfi azt sem tudja, hogyan érje el ezt az adott nőnél (és nem is kíváncsi rá, nem kér iránymutatást, mert zokon veszi az egója, hogy "nem elég jó"). Tesz pár mozdulatot, és nem érti, miért nem következik be a többszörös sikítva hörgés (mint a pornófilmekben).
Érdekes módon, elég sok nő képes magának többszörös orgazmust okozni. Csak - érhető módon - az nem olyan, mintha egy partnerrel sikerül ugyanez ;)
a multitasking-hülyeséggel egyetértek.
Rupert Murdoch német médiacége, a Sky Deutschland és a szintén német Bavaria Film nevű gyártó cég 25 millió eurós költségvetésből forgatja le minden idők egyik legklausztrofóbiásabb háborús filmjének a folytatását. Az 1981-es Das Boot a tévében nyolc órában folytatódik majd, alapjául Lothar-Günther…..
Aurora Borealis het noorderlicht 2016.07.01 21:30:14
Ritkán szemezgetek viszonylag régebbi sorozatokból, mert bár nyilvánvalóan vannak olyan alapsorozatok, amelyeket érdemes bepróbálni, de erre ritkán van az embernek kapacitása. Szerencsére szeretek darálni, így évek óta fel-felírom magamnak azokat a sorozatokat, amik az átlagosnál…..