Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAndor

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség, az IRENA külön tanulmányt szentelt annak a kérdésnek, hogy milyen makroökonomóiai hatása lesz, ha a világ 2030-ra megduplázza a megújuló energiaforrások arányát a globális energiamixben. Az alábbiakban a négy legfontosabb előrejelzést szeretném bemutatni,…..
Az utóbbi hónapokban minden fórumot, blogot és apróhirdetést elöntöttek a KMD regisztrációs linkjei, ezért úgy gondoltam, utánajárok, hogy mit takar ez a rendszer. A legelső dolog, ami szembeötlik, hogy nincs normális honlapjuk, csak egy regisztrációs oldal, de ott legalább…..
MAndor 2016.01.23 13:57:22
@szombi: Én is abban látom a gondot, hogy egyes ügynökök nagyon negatív képet tudnak festeni az egész üzletről. Ez nem tudom mivel magyarázható, talán nem elégé felkészültek, sokszor elégé agresszívek (én például ezt sem szeretem). Amúgy magával az elgondolással, vagy az üzlet struktúrájával semmi bajom.
Úgy látom, Magyarország újabb válaszúthoz érkezett, ami a gazdaságot és az emberek pénzügyeit érinti. Megkezdjük a legújabb pénzügyi ciklusunkat (már megint?) a hitellázzal, vagy megtartjuk a válság alatt kialakulni látszódó megtakarítási ciklust? Nagyon komoly döntés ez,…..
MAndor 2016.01.04 14:49:38
@tralalala: Ez így igaz, ahogyan írtad. Persze mindig lehet okosabban és jobban csinálni, de véleményem szerint ebben az esetben a költésre való ösztönzés gazdaságélénkítő hatást céloz meg közép és hosszú távon.
A GDP növekedés üteme 7%-ra lassult hivatalosan, nem hivatalosan valószínűleg még ennél is lassabb. A jegybank 15 éves mélypontra vágta az alapkamatot, 5,1%-ra. A Kínai alapkamat 6-7,5%-os tartományban mozog békeidőkben, a jelenlegi 5,1%-os alapkamatra az utóbbi 15 évben nem volt…..
A kínaiak mesterüknek tekintik, de nekünk sem ártana egy kicsit jobban tanulmányozni a több mint 100 évet élt Coase írásait: se a piacot, se az állami beavatkozást ne idealizáljuk!„A válság rávilágított, hogy a piac és a túl nagy szabadság kudarcot vallott” - hallottuk…..
MAndor 2016.01.03 19:16:55
@Online Távmunkás: Ezt én is így látom, tökéletesen egyetértek. Az államnak kötelessége a piacot figyelni és ellensúlyozni annak a káros kilengéseit. És ezt, mint ahogyan te nagyon helyesen megfogalmaztad, csak szakemberek végezhetik el, a megfelelő vezető pozíciókból.
Elképesztő, különleges, egyedülálló folyamatoknak lehetünk tanúi az autóiparban, mióta az Egyesült Államokban nyilvánosságra került a Volkswagen-csoport csalássorozata, amelynek lényege, hogy egy szoftver segítségével mindeddig sikeresen elfedték: a megengedett…..
MAndor 2015.12.31 13:57:26
@csak egy néző: Sajnos ezt én is így látom: az autó szennyez, függetlenül attól, hogy dízeles vagy benzines. És amíg kőolaj van a világon (és ehhez fűződő gazdasági érdekek), addig "dízelbotrányok" és káros hatások is lesznek.
VhhhrrrrMrrrrm!!!!! -Retyip vagyok az anatóliai juhászkutya! Aki a kerítésemhez közel jön azt előbb megmorgom, megugatom és ha kell az égről leharapom bassza meg! És nem kérek bocsánatot, bibi, nincs az az Allah akinek kedvéért megtenném, mert kemény vagyok, mint a kebabos fingszag…..
MAndor 2015.12.31 13:09:03
@nincs_itt: Nem lehet egy családi bizniszt ennyire könnyen kikapcsolni... csak átköltöztették Irakba. :D
Ha igazak a hírek ezért jelentek meg török "kiképző egységek" Bashiqa-nál, Mosul mellett (rögtön az Iszlám Állam harcosai és a kurd peshmergák között). Megy minden tovább, csak az új útvonal az iraki-török határ, Zakho-n keresztül. Itt még nem is kell félniük az orosz gépektől, megvédi őket a nyugati "nagy testvér". :)
Megdöbbentő, mennyire szeretne az Orbán-kormány növekvő GDP-t, s mennyire nem jön ez össze nekik.Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány – derül ki az Index beszámolójából. 2010-ben ígértek idénre 7 százalékot. Tegyük hozzá, a GDP…..
MAndor 2015.12.08 12:15:21
@anonymand: Én is pontosan így látom a dolgokat tisztelt anonymand. A GDP növekedése, közvetetten ugyan, de igenis hatással lehet a jólétre, mivel alapot biztosíthat (többek között) új befektetések, új munkahelyek megteremtésére. Az egész azon múlik, hogy milyen módon használja az állam az adott javakat - ahogyan erre ön is rámutatott.
Miközben a paksi bővítésért felelős kormánybiztos november közepén részletezte a paksi atomerőmű-bővítés ütemtervét, az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen Paks II. miatt. Az Európai Bizottság azért indított eljárást Magyarország…..
MAndor 2015.12.07 16:07:55
@Nzoltan: Ezzel én is egyetértek. Mint ahogyan azt sem tartom valószínűnek, hogy az energiafogyasztás csökkenni fog a közeljövőben (mint ahogyan ez egy előbbi hozzászólásban elhangzott). Szerintem szükséges az olcsó energia előállítása, nem hinném, hogy ebben a pillanatban létezne alternatív megoldás erre a problémára.
Az utóbbi években politikai jelentőségre tett szert Magyarországon a kaotikus piac bulvár elmélete, amely szerint a piac ab ovo nem képes ellátni az optimális erőforrásszabályozás feladatát, ezért ezt nagy részben az államnak kell átvenni. Mivel a magyarok nagy része történeti…..
MAndor 2015.11.21 13:12:12
@Reszelő Aladár:
"A világpolitika nem egy békés déltengeri öböl napsütéssel, homstranddal meg színes halakkal. Itt küzdeni kell, érdekek mozgatnak mindent".
Teljesen egyetértek. Sajnos a kis országok lehetőségei eléggé korlátozottak a gazdasági és politikai nagyhatalmak által uralt küzdelemben.
Az origonak olvastam egy amúgy nagyon jól megcsinált tartalmas írását a témával kapcsolatban. Ez a cikk elgondolkoztatott. Valóban a jövő a fizikai pénzünk felhőbe küldése és ezzel egyidejűleg az eltűnése? Ez egy kényelmesebb vagy kiszolgáltatottabb jövőt hozhat el…..