Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálint József II.

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Bálint József II. 2020.09.10 10:58:34
@Szilágyi András:
Mi a nem igaz?
Mit nem írt a NYT?
A koronavírusban csakugyan nincs DNS, de a PCR-tszt előtt a korona-RNS-t átírják DNS-sé.
Így korrekt?
A lényeg:
A tesztelők egy 550 milliárdszorosára felszaporított mintából mondják meg, hogy igen vagy nem. Nem közlik a ciklus-számot.
A pozitív esetek 90 %-a tünetmentes.
Így korrekt?
Bálint József II. 2020.09.10 11:41:24
@Szilágyi András:
Ez egy kicsit sommás , a másikat ledegradáló megfogalmazás, hogy amit én írtam, az en bloc nem igaz. Ha Ön nem tud egy bizonyos állítást konkrétan megcáfolni, addig az összes állítás igaz. Természetesen tévedhetek, és ilyenkor hálás vagyok a helyesbítésért. De ez mindig egy konkrét állításra vonatkozzon.
NYT:
In three sets of testing data that include cycle thresholds, compiled by officials in Massachusetts, New York and Nevada, up to 90 percent of people testing positive carried barely any virus, a review by The Times found.

In Massachusetts, from 85 to 90 percent of people who tested positive in July with a cycle threshold of 40 would have been deemed negative if the threshold were 30 cycles, Dr. Mina said. “I would say that none of those people should be contact-traced, not one,” he said.
Hol elérhetők az adatok a tünetmentesek fertőzőképességéről? Hogyan lehet egy tünetmentesről megállapítani, hogy fertőzőképes?
Hogy kerültek tüdővizsgálatra a tünetmentes tesztpozitívok? Panaszaik voltak? Normális esetben nem megy az ember panaszok nélkül tüdővizsgálatra.
Milyen súlyosak voltak ezek az elváltozások?
Hány tesztpozitívból hány került tüdővizsgálatra?
Volt kontrollcsoport vizsgálat (tesztnegatívok tüdővizsgálata)?
Dohányzáshoz hogy viszonyultak?
  Nemzeti klímavédelmi tervet fogadott el a kormány. Ez bizony már nagyon hiányzott a lelki üdvösségünkhöz, illetve opcionálisan az elkárhozásunkhoz. A nemzeti klímavédelmi tervet – születési nevén: nemzeti energia- és klímavédelmi stratégiát – maga Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért és…..
Bálint József II. 2020.02.20 10:35:00
...mert erőszakkal hallgattatják el azokat akik lerántják a leplet a hazudozásukról. A mezei klímafaszok az interneten osztják az észt, a középbarmok mások életét próbálják megkeseríteni (aztán ők sírnak hogy a gonosz áldozatok ellenállnak), a krém pedig az oktatásban, a médiában, a politikában…..
Bálint József II. 2019.11.29 19:34:27
Közös hittani deklarációt adott ki Raymond Burke bíboros, Athanasius Schneider püspök (lásd őket a képen), és az Egyház több másik püspöke azzal a céllal, hogy elősegítsék vele az Egyházban egyre jobban eluralkodó tanításbeli zavar orvoslását. A deklaráció a katolikus hit mintegy 40 olyan igazságát…..
Szentmisét mutatott be az "LMBT Pride" ("meleg büszkeség") fesztivál tiszteletére a Vatikán kommunikációs tanácsadója, az LMBT-lobbista James Martin, New York város Assisi Szent Ferenc templomában. A június 29-ei esti szentmise homíliájában a jezsuita pap azt mondta, az elmúlt években "sok pozitív…..
Ferenc pápa június 21-én egynapos látogatást tett Svájcban, Genf városában, ahol az Egyházak Világtanácsa meghívására vett részt egy ökumenikus találkozón. A Rómába visszafelé tartó repülőúton a pápa a szokásához híven válaszolt a vele utazó újságírók kérdéseire. Ennek során Ferenc pápa…..
KV BLOG A tolerancia elfajzása 2018.06.10 15:52:20
Írta: Fülep Dániel Tolerancia és a nemi devianciák Az ENSZ Közgyűlése az UNESCO kezdeményezésére az 1995-ös évet a tolerancia nemzetközi évének nyilvánította.[1] Ebből az eseményből kiindulva az ENSZ Közgyűlése hivatalosan is felszólította a szervezet összes tagállamát, hogy minden év november…..
KV BLOG A keresztény tolerancia 2018.05.31 22:39:57
Fülep Dániel tanulmánya:  A tolerancia erény, a türelem egyik fajtája, a másik ember lelkiismeretének aktív tiszteletben tartását jelenti. A toleráns ember szomorúsággal, de mértéktartással viseli a jelenlévő, elsősorban másoktól eredő rosszat, szenvedést is vállalva kitart a jóért folytatott…..
"Az, hogy meleg vagy, nem számít. Isten ilyennek teremtett, és ilyennek szeret, és számomra ez nem számít. A pápa ilyennek szeret. Boldognak kell lenned azzal, aki vagy." - mondta Ferenc pápa Juan Carlos Cruznak, a chilei Fernando Karadima atya által elkövetett molesztálások egyik (immár felnőtt és…..
Bálint József II. 2018.06.07 19:06:54
@zizi77:
"A lényeg az, hogy Isten így is szereti, és az egyház nem zárja ki soraiból csak azért mert meleg. Én ezt pozitív fordulatnak látom."
Na ne.
Isten szereti természetesen, halhatatlan leket termtett neki, fogantatása pillanatában meg lett hívva az Örök életre.
De Isten nem homoszexuális minőségében szereti, hanem mert saját képmására lett teremtve. És azon van és abban reménykedik, hogy az illető homoszexuális hagyja magát kigyógyítani tévelygéséből még mielőtt az Örök Bíró színe elé kerül.
"Hiszen addig, amíg ezzel másokat nem bánt, az illető magánügye."
Na ne.
Szodoma és Gomora kénesővel lett elpusztítva.
Miért is?
Mert az ott lakók szinte 100 %-ban erkölcsileg romlottak voltak. Istennél nincs magánügy.
Felhívnám a figyelmet a hajlam és a megélt aktus közötti óriási különbségre.
Az egyik kísértés, a másik halálos bűn.
További infok itt:
www.jozan-katolikus.hu/2010/01/31/reagalas-babel-balazs-kalocsai-ersek-tobbseguk-szamara-megprobaltatas-c-homoszexualisokkal-foglalkozo-irasara/
Bálint József II. 2018.06.08 09:49:41
@m.t.:
"A kezelesre tett kiserletek sokkal tobb szenvedest okoznak mint a beletorodes."
Ezt maguk a buzik sem hiszik.
Volt az USA-ban valami buzi kongresszus, a szervezők kikötötték, hogy nem lehetnek női felszolgálók, merthogy elcsábítanák a magukat buziknak képzelőket.
"lobotómia, elektrosokk, vagy atnevelo taborok"
szerintem senki sem akar ilyeneket alkalmazni. De egy keresztény alapokon nyugvó pszichiátriai kezelésnek van helye. Önkéntes alapon.
"felesleges megbelyegzes"
A biblia, úgy az Ó-, mint az Újszövetség határozottan elítéli (megbélyegzi) a homoszexualitást, csakúg,y mint minden egyéb perverziót.
Hogyan is kezdődik a biblia?
"Ter 1.27
Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket."
"Szerintem termeszetes hogy egy vallasnak idonkent meg kell ujulnia."
A forma újulhat, a tartalom nem.
www.jozan-katolikus.hu/2010/01/31/reagalas-babel-balazs-kalocsai-ersek-tobbseguk-szamara-megprobaltatas-c-homoszexualisokkal-foglalkozo-irasara/
Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke számára világos, hogy mit jelentenek Ferenc pápa szavai a német püspökök interkommúnió-tervezete kapcsán. A bíboros szerint a lényegi üzenet az, hogy a katolikus hívek protestáns házastársainak áldoztatásáról a német püspöki kar maga dönthet,…..
Bálint József II. 2018.05.11 17:15:11
Marx eretnek, Bergoglio már rég kiütötte magát úgy a pápaságból, mint a katolikus egyházból, pl. amikor azt emlegette, hogy az elkárhozott lelkek megsemmisülnek.
Ezért nem kell vele fogalakozni, mit hablatyol ez a két imposztor.
De hogy felidézzem a Katolikus egyház katekizmusát:
1400 A reformációból született és a katolikus Egyháztól különvált egyházi közösségek "nem őrizték meg sértetlenül -- főleg az ordo szentségének hiánya miatt -- az eucharisztikus misztérium eredeti és teljes lényegét". [242] Ezért a katolikus Egyház számára az intercommunio ezekkel a közösségekkel nem lehetséges. Mindazonáltal ezek a közösségek, "amikor a Szent Vacsorában megemlékeznek Urunk haláláról és föltámadásáról, megvallják, hogy az életet a Krisztussal való közösség jelenti, és várják az ő dicsőséges eljövetelét". [243]
Amúgy nem hiszem, hogy bárki nemkatolikus keresztény őszintén vágyna a katolikus eucharisztiában való részesülésre. ez ugyanis nem hagyomány, nem szép népszokás. Ez egy nagyon komoly dolog.
A nemkatolikus kereszténységének ugyanis pontosan az a lényege, hogy szerintük nincs jelen testében és vérében az Úr Jézus Krisztus az oltáriszentségben. Tehát:
Vagy katolikus, mert hiszi, hogy az oltáriszentségben jelen van Jézus a kenyér és a bor színe alatt;
Vagy protestáns, mert ezt babonának és bálványimádásnak tartja.
Ha egy protestáns mégis úgy gondolja, hogy Jézus az oltáriszentségben, valóságosan jelen van, akkor evvel elhagyta a protestáns pozíciókat. És nyitva áll az út előtte a katolikus egyházba való visszatérésre.
És mindenek felett ott áll Szt. Pál tanítása:
"Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét.
Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza. Ezért sokan gyöngék és betegek közületek, többen pedig meghaltak.
Ha megítélnénk magunkat, nem vonnánk magunkra ítéletet.
Ha azonban az Úr ítél meg bennünket, az fenyítésünkre szolgál, hogy ezzel a világgal együtt el ne kárhozzunk.
(1Kor 28-32)"
Már eleve a kívánság szentségtörő egy protestáns részéről, hogy kaphasson az oltáriszentségből, noha abban nem hisz. Ha nem hisz abban, akkor legyen benne annyi tisztelet, hogy nem érinti meg azt, amit a katolikus keresztény Jézus testének és vérének tart. Van ebben valami mérhetetlen arrogancia.
"Te szentnek, sőt a világon a legszentebb dolognak tartod ezt, lám, és mégis magamhoz merem ezt venni, noha számomra ez csak egy darab kenyér"
Az alábbiakban William Kilpatrick véleménycikkét közöljük rövidített és szerkesztett formában, amelynek eredetije a Crisis katolikus oldalon jelent meg. Az eredeti cikk szerzője éveken át a Boston College tanára volt. Számos könyv szerzője, amelyek a kultúrák és vallások témáját dolgozzák fel;…..
Eugenio Scalfari Ferenc pápával készített interjúja, amiben Scalfari szerint a pápa kétségét fejezte ki a pokol létezésében, az amerikai Raymond Burke bíboros szerint "túlment azon, amit tolerálni lehet". Scalfari, aki az olasz La Repubblica napilap társalapítója, az elmúlt héten azt állította,…..
Egy egykori bizalmasa szerint II. János Pál pápának prófétai látomása volt Európa muszlim inváziójáról a harmadik évezredben. Mgr. Mauro Longhi, aki még tanulóként gyakran elkísérte az egykori pápát a kirándulásain, egy az észak-olaszországi Bienno városának Szent Péter és Pál kolostorában tartott…..
Bálint József II. 2017.11.30 09:21:23
Én nem hiszem, hogy II. János Pál pápának ilyen látomása volt.
A kérdés ugyanis:
Azelőtt volt, mielőtt megcsókolta a Koránt?
michael-mannheimer.net/2012/03/18/fundstelle-des-tages-islamische-fatwa-erklart-papst-johannes-paul-ii-als-verdammenswerten-gottlosen/
Ha igen, akkor miárt tette ezt a rémtettet?
A koráncsók után volt látomása?
Ha igen, akkor miért nem kért bocsánatot a világ katolikusaitól? Miért nem határolódott el tőle? Miért nem fújt riadót: "Emberek, ilyen és ilyen látomásom volt az éjjel! Szedjétek össze magatokat, zárjátok le határaitokat a muszlimok előtt."
NEM! II. János Pál is aktív formálója volt a hagyományos katolikus vallást fölrúgó zsinati szellemnek. Ő is aláírta a Nostra Aetate nevű förmedvényt.
Bővebben:
www.jozan-katolikus.hu/tag/nostra-aetate/
Bálint József II. 2017.11.30 16:35:55
@Szende Kovács:
Sokmindent rám lehet fogni, de hogy előre elkészített álláspontokat fogyasztottam el, és nem kerestem az igazságot, ezt az egyet nem. Mielőtt megcsináltam honlapomat, 10 éven keresztül töprengtem, faggattam pap ismerőseimet, olvastam könyveket, fordítottam magamnak szövegeket, stb.
Ha tudsz valamit, kérlek oszd meg a tudatlanokkal, köztük velem.
Csak egyet ne válaszolj. "Én tudom az igazságot, hogy kik és mivel zsarolták IIJP-t, de ezt nem hozhatom nyilvánosságra." Ugyanis akiknek semmi érve nincs, és be kellene dobniuk a törülközőt, azok is valahogy így érvelnek (blöffölnek) utolsó szalmaszálként. És semmi, de az ég világon semmi nincs mögötte. A végén még odajutunk, hogy Bergoglio tuladjonképpen egy ragyogó hitvallú keresztény, csak sötét erők kényszerítik az eretnekségeire.
Most sem állítom, hogy én a teljes igazság birtokában vagyok. De figyelek és gondolkodok.
Egyet jegyezzünk meg. Az orosz kommunizmus idején (fantáziámat megerőltetve) még elképzelhető volt, hogy voltak sötét erők, akik úgy meg tudták zsarolni az egyházat, hogy IIJP-nak nem maradt más választása, mint a Koránt megcsókolni. DE: Mondd már meg nekem, mi érdekük fűződhetett az oroszoknak (zsidóknak?) ahhoz, hogy a pápa megcsókolja a Koránt? És mi történt volna, ha a pápa ezt nem tette volna meg?
Elmélkedésnek ajánlom a Makkabeusok könyveit, különösen Elizeus próféta történetét.
A filiális korrekció érveinek megválaszolása helyett Ferenc pápa személye mellett áll ki egy új, közös levelében több, mint 150 katolikus személyiség, köztük az Egyház nyolc püspöke (melyek közül három is magyar). Ahogy írják: "Az ön lelkipásztori kezdeményezéseit és azok teológiai indoklását…..
„...kincseiből régit és újat hoz elő.” (Mt 13,51) 2013. március 13-án a bíborosi konklávé Ferenc pápát Róma püspökévé és az egyetemes egyház pápájává választotta. A pápa lelkipásztori és teológiai tevékenységét azóta is sokan és sokféleképpen értékelik, az egyházon kívül és belül egyaránt. Olykor…..
Bálint József II. 2017.07.15 18:42:00
@khamul:
Tisztelt khamul,
Miért kell a honlapomon szereplő írásokat fenntartással olvasni???
Igyekszem, hogy sem tárgyi, sem teológiai tévedések ne szerepeljenek rajta, és többször kértem olvasóimat, ha ilyenekbe botlanak, figyelmeztessenek. Úgy gondolom továbbá, minden alternatív véleménynek helyet adtam, illetve a téves állításokat illő módon, a kinyilatkoztatott katolikus tanítás alapján megcáfoltam. És természetesen azonnal revidiálom állításaimat, ha megfelelő érveléssel találkozom.
De miféle katolikus megközelítés ez, hogy fenntartással olvasni? Amúgy engem nem zavar ez sem. Olvassa mindenki, akár fenntartással is.
Bálint József
Bálint József II. 2017.07.15 21:01:42
@khamul:
Hangvétel: Lehet benne valami. A stílust már a plébánosom is kifogásolta. De azt mondanám, ez vérmérséklet kérdése. Foglalkozzunk inkább a tartalommal.
Paratudományos: Hát ettől hanyattestem.
Még egyszer: Vannak érvek, és ellenérvek. Nem pedig címkézés.
Várom az ellenérveket akármelyik saját vagy idézett állításomra.
Bálint József II. 2017.07.16 10:11:08
@csaba_carmarthen:
Bocs, Csaba,
nincs időm videoklipket nézegetni.
Tehát, ha úgy gondolod, hogy bármelyik állításom nem állja meg a helyét, ezt írd le a vonatkozó írás alatt. Ha jól gondolom, az evolúcióval van problémád, illetve az én megközelítésemmel. Idézhetsz más megállapításokat, más nézeteket valló tudósokat, de mindent szigorúan tudományos keretek között.
A régi görögök nagyon helyesen mondták ki:
Tézis - antitézis - szintézis.