Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Fodor Tibor

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feldolgozóipari tevékenységek TEÁOR besorolása * Az ezen szakágazatokban megvalósítani kívánt fejlesztés nem irányulhat az Európai Unióról szóló Szerződés 1. számú mellékletében (Annex I.) szereplő mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével, feldolgozásával vagy forgalmazásával kapcsolatos…..
Az alábbi szövegre kattintva érhetőek el a szabad vállalkozási zónák (SZVZ) települései és a szabad vállalkozási zónává kijelölt települések: A szabad vállalkozási zónák (SZVZ) települései és a szabad vállalkozási zónává kijelölt települések a 27/2013 (II.12.) Korm. rendelet alapján...
Az Irinyi Tervben kiemelt fejlesztendő ágazatok listája: * Az ezen szakágazatokban megvalósítani kívánt fejlesztés nem irányulhat az Európai Unióról szóló Szerződés 1. számú mellékletében (Annex I.) szereplő mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével, feldolgozásával vagy forgalmazásával…..
Nem támogatható tevékenységek listája: a) lakáscélú épületek építése, felújítása, bővítése, lakáscélú épületekkel kapcsolatos akadálymentesítés, b) szálláshely- és/vagy fürdőfejlesztés, c) TEÁOR 19.10-20 kódú tevékenység, d) TEÁOR 24.10 kódú tevékenység, e) TEÁOR 30.11-12 kódú tevékenység, f)…..
  Fiatal mezőgazdasági termelő: 1. a Vidékfejlesztési Program 6.1 alintézkedésében meghatározottak szerint, a támogatási kérelem benyújtáskor a támogatást igénylő: a) legfeljebb 40 éves természetes személy, és- államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik, és- a támogatási…..
Vidéki térség: vidéki térségnek minősül a 6. prioritás alkalmazása szempontjából az a település, ahol közigazgatási jogállástól (város/község) függetlenül:a népesség 10 ezer főnél kevesebb (összesen 2960 település, 3,92 millió lakos, 74 862 km2);10 ezer fő feletti lakossággal rendelkező tanyás…..
Fiatal gazda pályázat Az előző fiatal gazda kiírásokban jelentős többletpontokat lehetett szerezni a munkaerő-igényes ágazatokra felépített támogatási kérelmekre. A kertészet és az állattenyésztés várhatóan változatlanul favorizált területek lesznek, így érdemes a tervekben elgondolkozni azon, hogy…..
Álljon itt néhány példa arra vonatkozóan, hogy mely feltételek fennállása esetén nem áll fenn a pályázni szándékozó jogosultsága arra, hogy fiatal gazdák induló támogatásán elinduljon: - 18 évesnél fiatalabb, 41. életévét már betöltötte (40 éves még lehet a kérelem…..
A meghirdetés legkorábban várható időpontja 2016. április-május hónapokAz új VP-n belül már csak meglévő üzemmérettel rendelkezők indulhatnak. Ennek a mérete minimum 6000, maximum 25000 STÉ. Kiszámoláshoz segítségért klikk ide.A pályázat benyújtásáig az induló üzemet…..
Az új Vidékfejlesztési Program keretén belül kiírandó pályázatok kapcsán gyakran találkozunk a kötelezően előírt STÉ értékkel, mint irányszámmal. A legtöbb pályázat előírja, hogy csak olyan mezőgazdasági termelő nyújthat be támogatási kérelmet, aki legalább 6000 STÉ…..
  Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázat során a támogatási kérelemre a tartalmi értékelési szempontok alapján maximálisan 100 pont adható. Nem támogathatók azok a kérelmek, amelyek esetében a…..
A mezőgazdasági pályázatok során előnyt élveznek a kkv-k az elbírálás során. A különböző beruházási támogatások, mint például a trágyatárolók építése, terménytárolók építése, korszerűsítése, állattartó telepek korszerűsítése, az ültetvénytelepítés, vagy…..
A legtöbb beruházási támogatásnál többletpont gyűjthető, ha a beruházás kedvezményezett járásban, fejlesztendő járásban, komplex programmal fejlesztendő járásban, vagy komplex térségfejlesztési nemzeti programmal érintett területen valósul meg. Ezeknek a fogalmaknak és az egyes járásoknak a…..
Az EK Szerződés 32. cikkében hivatkozott listán szereplő termékek vonatkozásában az új Vidékfejlesztési Program számos támogatási jogcíme fogalmaz meg kötelezettségeket. Leginkább az élelmiszeri feldolgozóiparhoz kapcsolódó beruházások kapcsán találkozhatunk vele. Ebben a…..
(forrás: NAK) Egy kis segítség a fogalmi zűrzavarban való eligazodáshoz a mezőgazdasági pályázatokhoz: Aktív mezőgazdasági termelő: a közvetlen támogatás igénybevételére jogosult mezőgazdasági termelő, azaz az a mezőgazdasági termelő, aki a tárgyév június 16-án…..
(forrás: NAK honlapja) Az új Vidékfejlesztési Program keretén belül kiírandó pályázatok kapcsán gyakran találkozunk a kötelezően előírt STÉ értékkel, mint irányszámmal. A legtöbb pályázat előírja, hogy csak olyan mezőgazdasági termelő nyújthat be támogatási…..
Kedves Látogató! Legelőször is üdvözöllek itt a mezőgazdasági pályázatok témájában íródott blogomon. Többek között EU-s pályázatírással, projektek menedzselésével foglalkozom, egyéb területek mellett kifejezetten az agráriumot érintően is. Aktív gazdálkodóként…..
Sokan nem tudják, mi a különbség a Fiatal mezőgazdasági termelő, a Fiatal Gazdák induló támogatásában részesült személy között, továbbá azt, hogy mikor melyik fogalmat használjuk, melyiknek mi a lényege. Kezdjük azzal, hogy a fiatal mezőgazdasági termelő, mint fogalom, nem…..
A kiírás célja 2016-ban változatlanul a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának, valamint a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, a mezőgazdasági munkaerő korstruktúrájának javítása, a vidék népességmegtartó képességének növelése és a…..
Várhatóan 2016 első felében ismét meghirdetésre kerül a méltán népszerű fiatal gazda pályázat, melynek keretén belül induló mezőgazdasági vállalkozók egyszeri jövedelempótló támogatást igényelhetnek. A várható feltételekről egyelőre keveset tudni, ugyanakkor az már…..
Kedves Látogató! Legelőször is üdvözöllek itt a 2016-os "fiatal gazda pályázat" témájában íródott blogomon. Többek között EU-s pályázatírással, projektek menedzselésével foglalkozom, egyéb területek mellett kifejezetten az agráriumot érintően is. Aktív gazdálkodóként…..