Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeszmeralda

56 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Be kell vallanom nektek, hogy ezt a frappáns alcímet nem én találtam ki, hanem az egyik nagyon kedves beszállítónk. Róla azt kell tudni, hogy állandóan rám akar tukmálni mindent, és addig jár a nyakamra, ameddig be nem adom a derekam, és nem rendelek tőle. De el kell ismernem, hogy sosem bánom…..
Így február elején gondolom már igencsak elkéstem a Boldog Újév kívánással, nem? Hihetetlen gyorsan elteltek az ünnepek, egyáltalán nem éreztem az év végi leeresztést, kettőt pislogtam, és újra itt voltam! Ti is így érzitek? Remélem jókat ettetek és még jobbakat  ittatok, én először is annyit…..
  Ne haragudjatok, hogy nem írtam, de így az év vége felé közeledve kicsit nálunk is több a tennivaló, emiatt nem olyan kreatív a kis agyam, le van merülve. Meg állandóan jönnek a vevők, és nem hagynak elmélyülni:-D. Hát hogy lehet így blogot írni? Most éppen egy kisebb fajta sokkot kaptam, az…..
Kicsit kiestem a körforgásból, ugyanis beteg voltam. No nem nagyon, csak egy kis meghűlés vert le a lábamról, de hát így jár az, aki a pezsgőtől felhevült testtel  órákat tölt kinn az erkélyen, ebben a kellemes meleg időben. De aggodalomra semmi ok, újra a régi fényemben pompázom.  Nem tudom…..
Sikerült megint találnom egy nagyon egyszerű és nagyon jó receptet, mindekinek csak ajánlani tudom! Én kb. három recept oldalt szoktam nézegetni, az első és az abszolút győztes mit gondoltok ki? Pontosan, Jamie Oliver. De esküszöm, hogy többet nem sokkollak benneteket vele!  A második a…..
Kicsit nem figyeltem oda, és tél lett! Nektek nem ilyen nagyon hirtelen történt? Az egyik pillanatban még csodás napsütés és meleg volt, most meg...nekem a halálom a tél. Egyedül azt szeretem, amikor leesik az első hó. Mondjuk az mostanában áprilisban szokott bekövetkezni.:-D De ha kesergek, ha nem,…..
Baaaaszki, csirke lesz vacsorára? Ezt a poént mindig elsütjük, amikor baszk csirkét csinálok. És nem unjuk meg! Mint ahogy a csirkét sem.  Ezért is szeretném veletek megosztani,  mert igazán nem nehéz elkészíteni, akár még vacsorára is, mert kb. egy óra hossza alatt megvan. Nem lehet mindig csak a…..
  Valahogy úgy siettetném az időt...talán azért, hogy minél hamarabb elteljen az ősz, és a tél. Pedig nem mondanám, hogy nem szeretem az őszt. Az biztos, hogy a színeket tekintve a legszebb évszak. Imádom az erdei avar illatát amikor sétálunk, a fényeket, azt a kicsit már erőtlen, tompább fényű…..
Ez az! Felragyogott a szerencsecsillagom! Nem elég, hogy a Balatonon micsoda kulináris élvezetekben volt részem, most hazamentem Gyulára, és ott is folytatódott tovább. Hát így mondjuk nem csoda, hogy nem tudok egy dekát sem fogyni. De a hiúságomnál eddig még nagyobb a kaja szeretete. Imádok jókat…..
Nem is lenne nyár a nyár, ha nem mennénk le legalább egyszer a Balcsira. Hál istennek már sok helyen jártam a világban, de a Balaton, az a Balaton!  Azt kell hogy mondjam, mindig szíven üt a szépsége. Lenyűgöző, fenséges, színes, káprázatos! Rengeteg a látnivaló, a felfedezésre váró erdők, mezők,…..
Azt hiszem, most már nem lehet panaszunk az időjárásra, maximum azért, mert egy kicsit túlzottan is belehúzott. Ebben a nagy melegben nem iszom vörösbort, mert túl nehéz, és nem igazán kívánom. Ez alól egyetlen kivétel van, amikor engedek egy tele kád forró vizet, mindenféle habbal, fürdősóval,…..
...lady. Emlékeztek, mikor még fiatalok voltunk, és nem tudtunk angolul, akkor így énekeltük a Modern Talking számát? Meg még miket tudtunk költeni! De szép is volt!:-D Örömmel veszem észre, hogy valakik már számítanak a kis írásaimra, mert látom, hogy egy bizonyos idő elteltével nézik az…..
Teljesült egy vágyam! Minden reggel, hét napon keresztül pezsgővel indítottam a reggelt! Jaaaj, de jó volt, folytatnám most is, de sajnos véget ért az egyik legszebb nyaralásunk. És hál' istennek volt a csapatban egy hozzám hasonló pezsgőimádó, szóval nem volt kérdés, hogy minden reggel azzal…..
Újra itt a nyár, int a napsugár...csak hogy egy ilyen klasszikussal kezdjem a posztomat. Valahogy minden reggel ez a dal jut az eszembe, amikor kimegyek a teraszra.  Azt hiszem, mostmár kijelenthetjük, hogy végre itt a jó idő. Lehet menni  túrázni, strandra, biciklizni, aztán útközben megállni egy…..
Régen nem írtam már, nem a lelkesedésem kopott meg, hanem időhiánnyal küzdök. A nyakunkon volt a ballagás, most az érettségi kellős közepén vagyunk, ilyenkor hogy gondoljátok, hogy van idő blogírásra?:-) Mintha legalábbis én érettségiznék! Hál istennek, nem nekem kell, én annyival tudom támogatni…..
Nem gondoljátok, hogy van valami nagyon szürreális és furcsa abban, hogy amikor reggel felhúzzuk a redőnyt, szakadó hóesés fogad? Április közepe, sőt inkább a vége felé járunk. No, de tudjuk Trumptól, hogy a globális felmelegedés nem létezik, csak egy átverés, ezért aggodalomra semmi ok, ez csak egy…..
Nem mehetek el szó nélkül a medvehagyma mellet, hiszen ez is hagyma! És mint tudjátok, nálunk a hagyma fő helyet foglal el az alapanyagok sorában. Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de engem borzasztóan idegesít, hogy mióta újra "divatba jött", azóta jó magyar szokás szerint annyit szedünk le…..
Tudom, hogy egy pár poszttal előbb azt ígértem, hogy Jamie Oliver újonnan felfedezett receptjét fogom leírni nektek, de ha nem haragusztok, inkább egy másik receptet osztanék meg veletek. Milyen érdekes, hogy mennyire szeretjük őt, és még mindig nem voltunk az éttermében! Pedig anno alig vártuk,…..
Gondolom nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy most már  nagyon elég volt a télből. Hiába mutatja meg egy-egy napra az arcát a tavasz, csak nem akar véget érni. Annyira lehangoló ez a folyamatos szürkeség, hideg, köd. Mint  nőt, az is zavar, hogy nem tudok csinosan felöltözni, csak a nagykabát…..
 Megint  sikerült felfedeznem egy új kedvencet!  Most szinte ez van porondon minden nap, mert egyszerűen isteni finom, és nagyon olcsó. Jó, mondjuk ez relatív, hogy kinek mi az olcsó, de ez kereken egy ezres. Szerintem az teljesen megfelelő ár, főleg egy ilyen minőségért. Nah, az ilyenekre szoktuk…..
Mint ahogy a címben is utaltam rá, ez most nem lesz egy hosszú,"tudományos, tanítós" írás, csak ezt csináltam valamelyik este, és eszembe jutott, hogy meg szeretném osztani veletek, hiszen biztosan nagyon sokaknak fejtörést okoz, hogy mit lehetne főzni gyorsan, egyszerűen. Én ugye mindig vacsorát…..
Kicsit megkésve, de BUÉK mindenkinek! Sajnos nem jött össze, hogy még az óévben írjak nektek, az év végi forgatag engem is magával ragadott. Alig múlt el a karácsony, jött az egyik barátunk 30. születésnapja, abból még fel sem ocsúdtunk, máris ott volt a szilveszter, azt éppen kihevertük,…..
A hétvégén eljött az idő...kibontottuk a Montenegroból hozott chardonnay-t. Finom volt most is nagyon, hozta a trópusi illat, és ízjegyeket, de azért mégsem nyújtotta azt a hatalmas élményt, amit ott, a borászatban. Szóval arra a megállapításra jutottam (nem először), hogy nagyon is befolyásolja az…..
Ilyen gyorsan nem követte még az előző írásomat egy új, de mit tehetnék, ha nyakunkon a Márton nap? Nem írhatok róla decemberben! Arról nem is beszélve, hogy itt vannak az újborok, no meg a libák! És gondolom, azt kezditek kapisgálni, hogy a liba és az újbor hogyan jön össze, de hogy hogyan kerül…..
Annyiszor ígértem már nektek, hogy a tokaji borokról is fogok írni, most elérkezettnek láttam az időt, hogy ezt meg is tegyem, mivel itt a nyakunkon a tök szezon, és ha hiszitek, ha nem, a tök és a tokaji borok kiváló párost alkotnak. Gondoljatok csak bele. Például a  sült tök karamelles, mézes…..