Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schatzka

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schatz Répatorta van! 2019.04.17 00:17:37
Ha szereted a répát, azért, ha nem, akkor pedig ezért ajánlom ezt a könnyen elkészíthető süteményt, amely a húsvéti ünnepi asztal dísze is lehet... arra a tíz percre, amíg el nem fogy. Mivel szép, finom és lehetetlen egy szeletnél megállni. Igazán szemet gyönyörködtető látvány. Ünnepi…..
Schatz Almatea egyszerűen 2019.02.22 11:29:50
Az elmúlt időszakban érzékenyebb lettem a tudatos életmódra, átváltunk az eldobható nejlonokról a vászonszatyros bevásárlásra, igyekszem csökkenteni az impulzusvásárlásaim számát, illetve elkezdtünk komposztálni, sőt, csökkenteni a hulladékot. Ennek részeként a következő, egyszerűen megvalósítható…..
Néhány hete kaptunk két mesekönyvet, amit én választottam ki a leírásuk és a képek alapján, és amikről úgy gondoltam, hogy a kisfiam már elég nagy hozzájuk, de nekem sem a könyökömön megy ki a mondókázók és egyéb fura dizájnú lapozgatók után. Az Álomgyár kiadó által megjelent könyvekről hozok most…..
Isteni finom, bármennyit meg tudnék enni belőle, kicsit a diós bejglit idézi, megspékelve az almalekváros mascarpone krémmel és a sós karamellel. A férjemnek készítettem szülinapjára, mert azt kérte, legyen sós karamell torta, és mivel tudom, nagyon szereti az almás sütiket, így kombináltam a…..
Schatz Így lásd a jövődet! 2018.12.31 14:18:47
Most, hogy elfogyott a töltött káposzta, a bejgli, és már csak a fényes szaloncukor papírok libbennek a karácsonyfán minden légmozgásra; de még várni kell az újévi virslire és lencsére, van egy kis szusszanásnyi időnk, hogy leüljünk és összegezzük, milyen évünk volt, miket sikerült megvalósítani,…..
Minden évben eljön a pillanat karácsony előtt, amikor azon gondolkodom, mit adjak a szeretteimnek. Mi az az ajándék, aminek örülnének, amire szükség van, ami egy szép emlék lesz. Az még nagyobb fejtörést okoz, hogy én mit kérjek, hiszen úgy érzem, mindenem megvan.  Persze, sokszor csábít a sok…..
Schatz 5 energizáló tipp őszre 2018.10.21 02:34:10
Úgy érzed, jó lenne egy kis plusz energia? Olvasd el az alábbi tippeket, amelyekkel könnyebben veheted a mindennapok akadályait, és a rövidülő napok okozta melankolikus hangulat is messze elkerül!   1. KI A ZÖLDBE A természet gyógyító, frissítő ereje mindannyiunk számára elérhető. Nem kell hozzá…..
Schatz Habos körtés pite 2018.10.02 12:21:13
Ilyen szépség fog kisülni belőle. HOZZÁVALÓK Tészta:         25 dkg rétes liszt         14 dkg vaj         1 tk sütőpor         1 csipet só         3 ek porcukor         2 ek tejföl         2 tojássárgája Töltelék:         80 dkg sárga nem túlérett körte (illetve pár szem szilva, ha…..
Schatz Kinek mondjam el? 2018.08.22 08:00:00
A minap olvastam egy nyílt levelet Timitől, a TheLifeWithMimi blog írójától, ami nagyon megfogott; akár én is írhattam volna. Arról írt tulajdonképpen, hogy mennyire megváltoznak a barátságok a nők körül, amikor anyává válnak. Drága Barátom! Tedd a szívedre a kezed! Mit gondoltál akkor, amikor…..
Schatz Málnás-rózsás cupcake 2018.06.26 13:22:02
Ezt a sütit nemrég találtam ki, szeretem kombinálni a meglévő recepteket, illetve fejben összepárosítani ízeket. Szerintem nagyon jól sikerült, ezért megosztom veletek is! :) Kicsit macerásnak tűnhet a különböző krémek és a habcsók elkészítése, de megéri, higgyétek el! Málnás krém a tetejére    …..
Schatz Zabpelyhes keksz 2018.06.20 11:40:37
Hogy miért nem készítettem még soha zabkekszet, jó kérdés, pedig baromi egyszerű, és finom. Különböző toppingokkal pedig fel lehet tuningolni, így akár vendéglátásra is tökéletes. Mi a kisfiammal készítettük Apák napjára, ezért cuki szívecskés, rózsaszín világot álmodtam neki.  Mutatós és finom…..
Schatz Eper, szeder, gumicukor... 2018.05.05 17:33:13
Nemrég a kórusvezetőnk jeles szülinapját ünnepeltük, meg persze ő is. Ebből az alkalomból kérdezte egyik kórustársam, hogy segítene-e valaki sütni egy tortát. Én örömmel jelentkeztem, mert szeretek sütni, őket is szeretem, meg segíteni is szeretek, ha tudok. Na képzeljétek, két kisgyerekes anyuka ha…..
Egyszer én is feltettem ezt a kérdést egy kicsit másképp fogalmazva egy volt kolléganőmnek, mikor bejött hozzánk látogatóba a kislányával. Kissé ingerülten válaszolta, hogy a babával foglalkozik, amúgy meg mos, tereget, főz, és marhára nincs szabadideje. Akkor még nem teljesen értettem, hogy miért…..
Van az úgy sajnos, hogy még a sütésre sincs erőm. Ami végülis érthető, ha a náthától és köhögéstől bepárásodott fejjel nézek ki a világra, és ugyanezt teszi 7 hónapos csemetém is - és anyukám, aki eljött vigyázni rá(nk). Vasárnap délelőtt, férjem hazatérve a boltból felszólt: "- Ma én sütök…..
Schatz Banánkenyér 2018.02.20 14:58:27
Hű, szerintem legalább 2 hete nem tudtam kinyitni a laptopomat, most is anyukám vigyáz a babára, amíg pötyögök. Elképesztő, hogy kinyílt az érdeklődése a kisfiamnak, pörög, mint a motolla, napközben minialvásai vannak, azok is főleg rajtam... Képzelhetitek, hogy milyen izgalmas lehet vele az élet,…..
Schatz Hozzátáplálás start! 2018.02.02 17:23:09
Hihetetlen, hogy elrepült ez a fél év a kisbabámmal (oké, virrasztós éjszakákon nem ezt gondoltam). Ami azt is jelenti, hogy elkezdtem a hozzátáplálást. Olvasgattam a neten, hogy mit és hogyan érdemes adagolni, illetve a védőnőtől, barátnőktől és anyától is próbáltam infokat begyűjteni. Rájöttem,…..
Schatz Gluténmentes gesztenyetorta 2018.01.11 19:55:56
Mostanában családunkban is egyre többször kerül az asztalra viszonylag egészséges étel, ideértve a süteményeket is. Azért írom így, hogy viszonylag, mert én nem vagyok sem elvakultan vegán, sem kimutatott szervi bajom, ételallergiám nincsen, de "diszkomfort" érzésem (és némi lelkiismeretfurdalás a…..
Schatz Azonnal puha mézeskalács 2017.12.20 11:34:22
Pár éve a két sógornőmmel mézeskalácsoztunk, és konyhatündér sógornőm hál'Istennek át is küldte utána a receptet. Azóta minden évben legalább egyszer elkészítem ilyenkor ezt a szuperfinom, és azonnal (AZONNAL!) puha mézest. Idén egy szintén babázós ismerősöm jött át, hogy nyugodtan, lágy zene…..
Schatz Meglepetés e küldemény 2017.12.12 14:11:23
Nagyon szuper ajándékot kaptunk idén a Mikulástól. Na jó, Katától. :) Nem mást, mint a Mommy Mia baby meglepetésdoboz 2017 téli kiadását. Már több alkalommal rendeltem, illetve nyertem is egyszer (itt írtam erről), és most abban a lehetőségben van részem, hogy bemutassam nektek, mit is rejthet egy…..
Schatz Mit hozzon a Jézuska? 2017.11.29 17:01:57
Eddig nem igazán érintett meg az idei karácsony szele, úgy éreztem, akkora ajándékot kaptam idén, hogy másra már nem is vágyom. Azért a női gyűjtögető életmód kezdi felütni a fejét mostanában, és őszintén szólva nem is szeretnék ellenállni, mert kapni és ajándékozni is naaaagyon szeretek. A…..
Schatz Emlékek őrzői 2017.10.20 17:25:35
Az előbb megállapítottam magamban, hogy ha ilyen gyorsan nő a babám, és ilyen vehemensen díbolja a játszószőnyeg boltívét, mint aminek tanúja voltam, akár Góliátnak is becézhetem (és persze ötletelhetek, milyen strapabíró játékokkal lássuk majd el, ha nagyobb lesz). Hihetetlen érzés részese lenni…..
Schatz Tök finom 2017.10.07 13:29:13
Olyan finom és egyszerű ételeket lehet készíteni a sütőtökből, én évről-évre visszatérek a kedvencekhez. Ma például ezt az isteni tepsis sütőtököt dobtam össze, míg a baba alszik. És még egy csomó másra is van időm, elpakolni, mosni, teregetni, és megírni ezt a kis bejegyzést. :) Hozzávalók: - egy…..
Schatz Biokozmetikumokat ajánlok 2017.10.06 17:45:22
Van az úgy, hogy az ember lánya két hétig sem tud leülni a gép elé, hogy megírja az általa nagyon hasznosnak és szórakoztatónak vélt bejegyzést arról, hogy milyen kozmetikumokat próbált ki, amiből végre el fog fogyni az egész tubus, tégely, flakon...ezúttal viszont úgy érzem, sikerül majd egy…..
Schatz Kedvenc növényi tejitalok 2017.09.18 15:23:19
Az időhiány megöli a kreativitást? Most már akkor soha nem fogok írni? Áááá, dehogy... Persze fogalmam sincs, hogy meddig tudom folytatni ezt a bejegyzést, mert bármelyik pillanatban elkezdődhet az opera előadásba nem éppen illő ária, de azért good luck (jujj, valamit hallok, de hátha visszaalszik -…..
UPDATE! Béla bácsi, apukám kollégája megjavította a hajszárítónkat! Mondtam, hogy nem érdemes rögtön kidobni valamit, ha nem működik! Ez az írás nem jött volna létre, ha nem várok babát, nem taxizom a klinikára egy orvosi műszerész sofőrrel, és teszek kényelmes köröket a babakocsival (a baba is…..