Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsudibí

238 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A, mint autizmus Ovit keresünk 2019.03.30 08:01:39
Ovikeresésben vagyunk. Bármilyen bagatell is, most ekörül forog a világunk, hónapok óta. Tavaly is próbálkoztunk, sajnos utóbb kiderült, nem eléggé, nem is jutottunk be sehová, még a körzetileg illetékes oviban is azt mondták, ha tehetjük, inkább várjunk még egy évet. Nagyon kedves és őszinte volt a…..
Jellemzően inkább kevésbé lelkes visszajelzéseket kaptunk azzal kapcsolatban, hogy nekivágunk az ABA-terápiának, ám számomra már az első nap eredményei bizonyították, hogy érdemes volt mégis tenni egy próbát. Korábbi írásomban már említettem, hogy az egyéni programindítást, azaz a Benőre szabott…..
Az előző poszt folytatásaként hosszabb értekezés az ABA-terápiáról. Ugyan ezzel a módszerrel még mi is csak most ismerkedünk, ám úgy látom, elég kevés a fellelhető információ ezzel kapcsolatban, így megpróbáltam összegyűjteni mindent, amit tudok róla, hátha másnak is segítség lehet...
Dzsudibí 2019.02.25 11:53:57
@Jutocsa: egyelőre én elégedett vagyok vele. Valóban, sok újdonság nincs benne, a módszertana elég egyszerű képletre épül, a gyereknek kell valami, cserébe mi is kérünk tőle valamit, ezzel tanítva neki új dolgokat. Hamarosan egyébként megjelenik az első tapasztalatainkról szóló poszt is, abban minden ilyesmiről szeretnék bővebben beszámolni. :)
Mivel ebben az évadban írtam messze a legkevesebbet (meg legszarabbat, de ez már más kérdés) és ez volt az az etap is egyben, amiből a legkevesebbet láttam, nem biztos, hogy a véleményem számít-e, de a hagyomány az hagyomány. Szóval szerintem az évadnak úgy mentek neki, hogy a Radics-Csoki-Krisz…..
A tegnapi döntő hogyvoltja kiegészülve Hektor_ és jómagam írásával a párbaj részleteivel itt érhető el, immáron teljes pompájában. Enjoy...
Tudtam, hogy hiányzik valami. Tudtam, éreztem, itt viszketett szüntelenül. Nem volt ez persze ennyire direkt, a tevékeny mindennapokat befolyásoló tényező, mégis, ott lüktetett szüntelen a háttérben, tudatalatti rétegeimet kotlós tyúkként kapirgálva, hogy valami még kell, valamivel még lehetne ez…..
Úgy tűnik, a végéghez közeledve már a fűtést is kikapcsolták a stúdióban, erre utal legalábbis, hogy Ancsa bundabakancsban és irha ködmönkében vár minket, a lehellete még nem látszik, de várjuk meg a holnapot, én azt mondom. Mindenesetre ma kihívás, Roli megnevezi párbajellenfelét, csapjunk is bele…..
Hogy őszinte legyek, nem tudom. Pontosabban nem tudom, miben más. Nincs összehasonlítási alapom, hiszen Benő az első babánk, mi rajta "edződtünk", és edződünk minden nap. Számtalanszor szegezték nekem a kérdést, hogy hogyan viselkedjenek vele szemben, mit kell máshogy csinálniuk? Sosem tudom a…..
Anikóval nyitunk, és én ma hiányolom a hangjából a szokásos huncutságot és a szeméből azt a kacér csillogást, amitől a hímnemű nézőközönség úgy érezheti, Anikó nekik személyesen üzeni, hogy gyere ide te tesztoszteronszagú férfiállat, nekünk nőknek pedig, hogy gyere, bújjunk a paplan alá, és játszunk…..
Nem indult jól a reggelem, mert kávé után kezdhettem rögtön azzal, hogy a rendőrséget kellett hívnom. A VV tegnapi adását elindítva ugyanis megrettenve tapasztaltam, hogy Péterünk ma nagyanyám kedvenc ünneplős blúzában dülleszt, mely csakis úgy kerülhetett hozzá, hogy betört hozzájuk és kilopta a…..
Dzsudibí 2019.01.24 20:27:28
@Hoppancs: ennyire szar adásból mást már nem lehet
A, mint autizmus Betegek 2019.01.20 16:55:31
Benő Meleg a fejecskéd. Napok óta köhögsz, de lázas nem voltál. Eddig. Mellémülsz a kanapén, a vállamra hajtod a fejed. Most még a szokásos rosszaságok sem tüzelnek fel, nincs kedved a radiátorra mászni, lepakolni a könyveket, vagy a kád szélén egyensúlyozva fogkrémet enni. Csak ülsz itt bágyadtan…..
Egy nap késéssel, melyért szíves elnézéseteket kérném, de sajnos legalább 72 órája a Házasodik a motolla című nóta zakatol végelenítve a fejemben, és így létezni is nagyon nehéz, nemhogy írni. Ha ezt befejeztem, azt hiszem nem marad más megoldás, mint berakom a fejem egy kicsit a sütőbe, hátha attól…..
Gyermekeim, két hete nem írtam valóvilágról, és most, ahogy belekezdek, máris érzem ennek a két hétnek megannyi pozitív hatását. Többek között egyszer sem láthattam a kedvenc reklámomat, amiben random lány a szomszédból annyira hülye szegény, hogy fáj a torka, oszt mégis a földön fekszik, és ezek…..
Két nő készülődik a konyhában reggelihez valahol az US - Kanadai határ mentén egy elhagyatott kis házban, amikor rájuk tör pár puskával, botokkal meg számszeríjjal (kackac) felfegyverzett rosszarcú. Egyiküket, Rose-t lekötözik, míg a másikat, Simone-t elküldik 250.000…..
Nos. Az év utolsó napja, itt az ideje, hogy mindenki számot vessen, összegezzen, és felkészüljön az új esztendő kihívásaira. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem az óévet búcsúztató - új évet köszöntő szilveszteri bulikról hosszú éveken keresztül kellemetlen…..
Péter fogad minket, és rettentő lelkes, mert ezen a héten az agyhalottak kapnak két pónilovat, hogy megtudják, mi az a felelősség, és Péternek már attól feláll, ha csak kimondja, hogy PÓNI, melyet az alább látható módon illusztrál...
Péter vezeti a mai párbajmozdonyt, és a felvezetőben természetesen máris szóba kerül a hét - mit a hét - a hónap! drámája, Csoki kiköltözött, ennek okairól Péter vagy nem lett tájékoztatava, vagy ő mást gondol minderről, mert ahogy ő fogalmaz, Csokit kizárták Zsu testi épségének veszélyeztetése…..
Dzsudibí 2018.12.25 08:26:30
@enzo23: kurvára beraktam, teljesüljön minden kívánságod ilyen könnyen!
hogyvolt Ransom 2x11 - Az ügyfél 2018.12.23 13:00:00
A bevezetőben egy kislány, Taylor bandukol az utcán barinőjével, amikor becsörög anyu, hogy itt az idő, most vagy soha, jöjjön szépen mostan haza, és hozzon magával köptetőt is, mert öcsi beteg. Mire azonban hazaér, anyuéknak se híre se hamva, a lakás feldúlva. Taylor pontosan…..
A, mint autizmus Pihenek 2018.12.22 19:33:40
Na, milyen szuper, egy kicsit elmentek a játszóházba Papával, van szabad 2 órám, amit pihenéssel tölthetek. VÉGRE. Olyan furcsán csendes a lakás, az embernek állandóan az a viszkető érzése van, hogy mintha elfelejtett volna valamit, de nagyon, aztán ráébredek, hogy bizony, most kicsit ki lehet…..
Szerintem sixxnek szerettek volna kedveskedni a sztájlisztok, akik ma Anikót öltöztették, Led Zeppelines póló van rajta, mondjuk valószínűleg nem hivatalos zenekari póló, csak egy háundemes változat. Kedves gesztus, mindenesetre nem akarok sixx - azaz az öltözzünk változatosan csoport…..
hogyvolt Ransom 2x10 - Rádiócsend 2018.12.18 09:00:00
Cynthia, az új munkatárs Max helyett és Eric Evie-t kísérik repülőn Chicago-ba, Ericet egy kedves tag az automatáknál máncsörzel kínálja. Eric durcás, mert Evie pasizik, és még a máncsörzét se kéri. A srác természetesen Evie mellé ül a gépen, ám jókedvük csak addig tart,…..
Az emberek sokféleképpen oszthatók két csoportra, de az időszakhoz kötődő legaktuálisabb szelektáció szerint az egyik csoport már rég megvette a karácsonyi ajándékokat, míg a másik csoport képviselői várhatóan ennek a hétnek a végére időzítik eme tevékenységet. Én többnyire igyekszem előbbi…..
Kedves Hildaságok! Olvastam a bejegyzésed. Olvastam, és minden bicska kinyílt a zsebemben. Több ismerősöm megosztotta a napokban, sokan egyetértéssel, látom, lassan 80 ezren olvasták soraid, és 27 ezren kedvelték. Rettenetes számok, annak tükrében, hogy milyen felháborítóan ostoba dolgokat…..
Dzsudibí 2018.10.29 19:58:15
@oO Kaszi Oo: Abszolút egyetértek! Az integráció optimális esetben nem az óvodában vagy iskolában kezdődik, hanem otthon. Sajnos ez nálunk még gyerekcipőben sem jár, sőt, mintha éppen az ellenkező irányba haladnánk: ami más, ami eltér, az rossz, mindenki igyekszik megfelelni a közízlésnek, és mindig marha fontos, hogy mások mit gondolnak. Én úgy látom, még jó néhány generációnak kell felnőnie, mire kikopik ez a hozzáállás.
Dzsudibí 2018.10.29 20:20:33
@ZPS: Kedves Zps! Nem, nem tanítok, sem elit, sem kevésbé elit iskolában. Az írásomban külön kiemeltem, hogy a pedagógusok valóban nehéz helyzetben vannak, és jelenleg senkitől nem várhatnak segítséget, csak magukra számíthatnak. És valóban, Hildaságoknak teljesen igaza van abban, hogy az, amit ma hivatalosan integrációnak nevezünk, valójában nem az, és áldatlan állapotokat szül a magyar oktatásban. Az én felháborodásom oka, mint ahogyan azt az elején is írtam, hogy Hildaságok általánosít, fogalmakat mos össze, és egy olyan megoldási javaslattal áll elő a probléma megoldására, ami a kőkorszakba visz minket vissza.
Dzsudibí 2018.12.14 17:48:09
@Ypszilonanyu: olvastam éppen tegnap, és köszönöm <3
Ma ismét Péter fogad minket, és a jóisten bocsássa meg nekem, de egyszerűen nem tudok túllépni azon, hogy őt és Anikót közös ruhatárból öltöztetik, a mai szett egy mintás rövid ujjú ing gyöngyös karkötővel, hát a faszomatmár. Ezúton kihasználnám az alkalmat, és a Hogy Volt online magazin által rám…..
Dzsudibí 2018.12.13 19:17:31
@Bádoer: nehogymá egy férfi mondja meg, mit mondhat egy nő
38. nap Küldetésünk 38. napján továbbra is a NR4 (továbbiakban Föld bolygó a helyiek nyelvén) egyik legprimitívebb, az emberi faj egyedeinek vizsgálati anyagát továbbítjuk a X1683ZQ anyahajó felé. Vizsgálatunk tárgya egy 10 fős (javítás földi idő szerint 23.34-kor: 11 fős - Lacika egyed kimaradt az…..