Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Odin88

1107 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legjobban várt album végre kézzel fogható lesz egy hónap múlva, én már nagyon várom, remélem addig is hallhatunk belőle egy kis ízelítőt.A Barking Dogs új lemeze kazettán is megjelent.A már régebben beígért Stronghold 13 új lemeze is realizálódni látszik.A görög Defender új albuma is…..
Egy régi kecskeméti ismerősömtől jött az ötlet, hogy a Pilis után más tájon túrázzunk. Bencéék a kék túrát csinálták, mi egy egyszerűbb és rövidebb utat választottunk kezdésnek. Verőcéről indultunk a jelzések nem túl egyértelműek, de a leírás segített, így rögtön egy emelkedővel indítottunk, fel a…..
Az ausztrál legenda ismét új albummal jelentkezett, ezúttal az amerikai hardcore színtér egyik nagyszerű zenekara előtt tiszteleg, a Blood for Blood előtt. Már maga a borító is a Blood for Blood - Live in Exile borítójára hajaz, de ezen kívül két nagyszerű dalt is feldolgozott amerikai srácoktól,…..
Egy új 10 számos koronggal jelentkezett az angol duó. A zene a korábban megismert ,,cock sparreres" hangzás, minden féle nyálas sallang nélkül. A szövegek főleg a skinhead életérzésről szólnak.  Rögtön az első dalból megtudhatjuk, Brad 1982 óta skinhead és nem bánt meg semmit, olyannyira, hogy ez…..
Ha egy korombelit kérdeznek az angliai színtér legjelentősebb skinhead zenekarairól akkor a 4 Skins biztosan az első ötben van. Valószínűleg ez így van Angliában is, hiszen az ottani sknhead himnusz a 4Skins legnagyobb slágere a Chaos. Hogy pontosan mikor írták a dalt ahhoz át kellene nyálaznom a…..
Aki ismeri a blogot az már biztosan találkozott a Plastic Surgery - Rivolta című számával. Ez a dal a zenekar 1986-os kislemezén jelent meg első alkalommal. Mára nincs Olaszországban olyan koncert ahol ne adnák elő ezt a számot. Nem csak skinhead koncerteken, hanem hc és identity rock (nemzeti rock)…..
A németeknél több klasszikus nóta is van, de talán a legikonikusabb a Böhse Onkelztől a Stolz. Ez a dal is több, mint 40 éves, először a zenekar Der Nette Mann című lemezén jelent meg 1984-ben, majd a Mexico című EP-n is egy gyorsabb változat.Manapság több zenekar is játsza: Combat BC, Haymaker,…..
Szinte minden országnak van egy skinhead ,,himnusza" amelyik szinte minden koncerten elhangzik, a szövegét minden skinhead kívülről fújja. Itthon ilyen a Skinhead induló melyet a Mos-oi' adott elő 1983 februárjában. A dalt évtizedekig szinte minden hazai koncerten előadták, ma már legfeljebb csak az…..
A Budapesti Aquincumi múzeum adott helyet a Történelmi vásárnak. Egy fiatalkori komám hívta fel a figyelmem a rendezvényre, akivel több közös érdeklődési pont közül a történelem iránti rajongás és köztük a viking korszak szeretete kapcsán indultunk útnak a rendezvényre.Nyitás után nem sokkal értünk…..
Egy hónapja jelent meg az angol skinhead zenekar tizedik albuma. A zenében nem sok változás történt a 12 dal nagy része középtempós vagy kicsit gyorsabb szerzemény a megszokott stílusban. Első meghallgatás után a címadó We will defend és a Britain Awake lett a két kedvenc, de ahogy lenni szokott…..
A tavalyi túránkat tettük meg a múlt hétvégén visszafelé. Míg tavaly több, mint 600 méter szintemelkedés volt benne, most sokkal visszafogottabb volt a túra a valamivel több, mint 300 méter szintemelkedéssel.A leghosszabb emelkedő rögtön Pilisszentlászló határában kezdődik és majdnem Pap-rétig tart,…..
 ,,A splitsorozat második részén az új magyar supergroup a They Want Your Soul és a Wiesel (Heureka, Kategorie C etc) által jegyzett chilei-német, spanyol nyelvű RAC-t játszó LANZ szerepel 5-5 nótával.A TWYS tagjai a legjobb magyar zenekarok tagjaiból verbuválódtak, a 2023-ban megjelent sikeres…..
  A tegnap megjelent új póló kapcsán ismét eszembe jutott, hogy már régebb óta terveztem, hogy írok egy bejegyzést a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körben történő felhasználási lehetőségei közül a képalkotásról. A mesterséges intelligencia egy elég vitatott témakör és most nem is akarok…..
A Waffenbrüder produktion ritkán ad ki lemezeket, de ha megteszi az mindig nagyot szól. Most a méltán népszerű brazil nsbm zenekar eddig megjelent demóját és két albumát adta ki, kiegészítve két új szerzeménnyel, mindkettő feldolgozás, az egyik a Brutal Attack klasszikusa a Stronger than Before a…..
Ismét egy olyan zenekar lemeze került terítékre amelyiket előbb láttam élőben és utána vettem meg a lemezüket.Tavaly nyáron a Tuono records születésnapi buliján láttam a bandát és szerettem bele a zenéjükbe. Olaszországban szerencsére él még a skinhead színtér és vannak még skinhead zenekarok is,…..
4 éve jelent meg a viszonylag fiatal brit zenekar első és mindmáig egyetlen CD-je. A zenekar rendkívül népszerű Angliában, pár éve volt alkalmam látni őket élőben, már akkor tudtam, ha lesz lemezük be kell szereznem. A lemezen 12 nagyszerű dalt hallhatunk, középtempós és gyorsabb szerzeményeket.…..
 1. Please introduce your band, when was it formed, who are the members? - Samizdat was established about 3 years ago. During the first year we recorded 3 tracks in the studio, which we only released on YouTube. Surprisingly, it received positive feedback, so it motivated us to continue. We played…..
Milyen érdekes, hogy a balos csoportok egyik kedvenc mintája egy jobboldali skinheadet, Stuart Nicolt ábrázolja, a kép 1980-ban készült Londonban egy British Movement rendezvényen...
Élő  történelemóra az ország közepén.Nemzeti Hang turnéA legendás brazil nsbm zenekar új válogatás albuma hamarosan megjelenik és kapható lesz itthon is.Nőnapi meglepetés két nagyszerű zenekarral.Hamarosan napvilágot lát a London Breed harmadik önálló albuma.Az Oi! the Resurrection 3. legfrissebb…..
Nehéz utolsóként valami újat írni egy ilyen nagyszerű korongról, melyet már az összes ismertebb blog és magazin bemutatott. Már az előzetesekben is jól hallható volt, hogy a svéd Ultima Thule féle vikinga rock hangzást, dallamvilágot próbálják adaptálni. Valljuk be nagyon jól sikerült, kiváló…..
Január közepén jelent meg a cseh skinhead zenekar lemeze. Pár éve láttam őket élőben, akkor lenyűgöztek a műsorukkal, ezért egyértelmű volt, hogy be kell szereznem a lemezüket.Erőteljes oi!, skinhead rock zenét játszanak, rekedtes énekhanggal, letisztult hangzással, rövid gitárszólókkal, azt hiszem,…..
Néhány hete szólt Gábor, hogy lesz egy koncert a cseheknél, tetszett az ötlet, hogy menjünk, a gyors válaszomnak köszönhetően az utolsó két jegyet sikerült megvennünk. A kényelem érdekében kocsival mentünk Ausztrián keresztül. Bécs mellett megálltunk enni, mivel az éttermet én választottam nem…..
A nagyobbik fiam el akartam csábítani a hétvégi Terra Plázára, de neki túrázni volt kedve, be kell vallanom nekem is jobban tetszett a természetjárás. Több ötlet is felvetődött, végül egy két évvel ezelőtti túra mellett döntöttünk amelyet akkor a másik gyermekemmel jártunk végig Zebegénytől…..
Minden rendezvényen van egy vagy több sláger termék, nem volt ez másként a hétvégi koncerteken sem.A Rebel Records kiadványa két formátumban jelent meg, hagyományos CD tokban és médiabook kivitelben, az utóbbi csak a koncerten volt…..