Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr.guargumi

0 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor megjelenik egy ilyen cikk valahol a neten, akkor engem a tartalmánál mindig sokkal jobban izgat, hogy ki az, akinek elég fontos volt a magyar konyha ahhoz, hogy megírja, na és ebben az esetben, hogy lehet, hogy nem csak a helyesírás, de még az ékezetek is egytől-egyig stimmelnek???…..
mr.guargumi 2014.02.26 21:43:47
@vuvuvu2: Szerintem minden netező tisztában van vele, hogy nem egy profi, szerkesztett, üzleti cikket olvas, hanem egy egyszerű "közösségi" írást, nem hiszem, hogy nagy felbontású fotókat várnánk el az emberek..:) (plusz akit nagyon érdekel, az egy google kereséssel talál magának még 2-3 tucat képet..:) )
mr.guargumi 2014.02.26 22:44:06
@vuvuvu2: lol, baromira nem a házi kosztot/autentikus ételt kell visszaadnia a képeknek, ugyanis ha elsétálsz egy hazai étterembe, s rendelsz valami "magyarost" már akkor sem az otthon jól megszokottat kapod látványilag, már csak azért sem, mert ahány ház, annyi szokás. S akkor a külföldi éttermekről, vagy a cikken felbuzdulva otthon kísérletezgető első receptesekről már ne is beszéljünk.

Igazad van, talán egy külföldi nem fog képet keresni, de egy külföldi nem is tudja, hogy szerinted hogyan néz ki egy igazi xy, egyik étel sem tűnik okádéknak, tehát neki pont ugyanolyan jó az illusztráció mint bármi más:)

Még egyszer mondom, ez közösségi média..nem mértékadó, szakmai vagy akármi..egyszerűen egy könnyed poszt, amit érdekesnek találhat bárki, aki fogékony a világ gasztronómiájára, nem kell itt semmi SOS beavatkozás. Legalábbis szerintem:)
Kicsit belterjes lesz most ez a poszt, mert az eheti alany kedves ismerősöm, Páll Zsófi alias Sophiaso. Cserébe viszont nettó játékcsaj, nincs semmi csapda, nem jár úgy senki, mint múlt héten, amikor egy pixelló fogadta a címlapról ide kattintókat. Zsófi az IDDQD…..
mr.guargumi 2014.02.16 14:22:53
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Most komolyan, egy szalvéta/bélyeg/sörös doboz/AKÁRMi gyűjtőt is megkérdezel, hogy miért csinálja?:)

Ez egy hobbi, kikapcsolódás azok számára akik kedvelik :) Én magam nem művelem, de a cosplayes lányokat kifejezetten lájkolom, win-win szituáció :D
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
Norman Reedus a The Walking Dead egyik legmacsóbb karakterét, Daryl Dixont hozza kiválóan, a pali iszonyú nagy badass a sorozatban a nyílpuskával meg az odavetett egyszavas beszólásaival. Egy Nick Santonastasso nevű fazon szívatta meg, aki egyébként is sportot űz abból, hogy az…..
A Starcraft a folytatásával együtt a dél-koreaiak sportja, ez ugye közhely: hiába amerikaiak fejlesztették a játékot, szinte kivétel nélkül az ázsiai országból kerülnek ki a legjobb játékosok, esportolók, a nemzetközi versenyeken a nem koreaiak általában csak a dobogó alsó…..
mr.guargumi 2014.01.19 13:03:47
@Stöki: Ehe, meg azt is gondoltad, hogy ez bizony szép kattintás/hsz generátor cikk lesz..;)
Az internet kurva veszélyes hely, pár óvatlan klikkolás, és az ember menten a szellemi nyomorúság legmélyebb bugyraiban találja magát (nem, nem a valovilag.hu-n), ott ahol ilyeneket írnak:  A kauzális asztrológia a súlypontokat a horoszkóp ábrákban levő negatív karmikus…..
mr.guargumi 2014.01.15 19:47:00
@Az igazi Trebics: A vallási s hasonló műsorok nem szolgáltatást kínálnak. Ezek emelt díjas sms-ért cserébe elvégzik neked a pénzenergia szolgáltatást:)

(de, ha magát a műsort nem is lehet szabályozni, a működtető cégeket, személyeket, csatornákat bizony lehetne szorongatni. Szerintem egy csomó aggályos dolog van velük kapcsolatban, már az adásba kerülés módja is érdekes, azt hiszem régebben a betelefonálós játékokat működtető társaságokat is kötelezték valamiféle korrigálásra ezzel kapcsolatban.)
mr.guargumi 2014.01.15 19:52:35
@mr.guargumi: De nem is tiltani akarom, csinálják, csak korrekten. Ne tényként állítsák be amit kínálnak, legyen ott a képernyőn az is, hogy amit csinálnak, arra nincs garancia vagy mit tudom én, nem vagyok szakember, csak nézőként azt látom, hogy a semmi szabály nem vonatkozik rájuk, még annyi sem, mint a szintén lehúzásra fókuszáló betelefonálós nyereményjátékokra. Nem csoda, hogy gombamód szaporodnak, sőt már saját csatornájuk is van kvázi.
A Fox International február 4-én kezdi meg adását Magyarországon, egyelőre csak a Telekom és pár kisebb szolgáltató előfizetői számára, de folyamatosan tárgyalnak a Digivel és a UPC-vel is, így várható, hogy nemsokára sokkal több háztartásban lesznek elérhetők. A csatorna…..
mr.guargumi 2014.01.03 22:43:35
@FotelForradalmár: Butaság a szinkronra fogni azt, ha valakinek nem tetszik valami, mind a mai napig előfordul, hogy egy-egy szinkronszínész javít fel xy alakítást, szóval nem lehet általánosítani.

Aki az elejétől kezdve eredeti hanggal nézi akármelyik sorozatot, az persze, hogy fanyalogni fog a szokatlan hangok hallatán, de ha valaki a szinkronossal találja szembe magát először, az nem fog semmi kirívót észrevenni. Igen, vannak pocsék szinkronok, de vannak remek teljesítmények is, összességében teljesen rendben vannak a magyar szinkronok, nincs akkora baj, mint amit egyesek belelátnak a témába..legalábbis szerintem:)
mr.guargumi 2014.01.04 00:25:51
@gójgómitic: Ízlésekről felesleges vitatkozni, mert hiába mondok én neked olyat ami szerintem, meg mások szerint "jobb", neked, meg másoknak az pont lehet, hogy szarabb..innentől kezdve ez partalan vita..mint minden ízlés vita:)

De hogy egyet mondjak, ami nálam jobb: az a Dexter szinkron. Tudom, hogy megoszlanak róla a vélemények, nekem jobban átjött a karakter a mélyebb hanggal :)

Egyébként nem védek én foggal körömmel semmit, mert az esetek 90%-ában feliratosan nézem azt amit nézek, nem sznobizmusból, hanem mert még nincs hozzá szinkron (így pl. a Dextert is). Viszont a szinkronoktól sem megyek a falnak, igen, van irtó rossz is, de azért mert neked nem tetszenek attól még nem feltétlenül fércművek, vannak jobbak-rosszabbak.
mr.guargumi 2014.01.04 00:41:22
@gójgómitic: A szinkron hang és a fordítás azért két külön dolog szerintem, a félrefordítás valóban tönkre tud vágni sok mindent, de a "szar a szinkron" alatt a többség magát a hangot fikázza (nem illik a karakterhez), nem a fordítás minőségét.
Tegnap este véget ért a TV2 utóbbi tíz évének egyik legjobb húzása, a Sztárban sztár. Az ismert énekesek bőrébe öltöző hazai sztárok szerepléséről szóló külföldi formátumot a TV2 nem vette meg, hanem sajátot fejlesztett, és jól járt vele. A műsor az első pár adás…..
Veszélyben vannak a vonzó biciklis lányok Budapesten. Egyik olvasónk, Evelyn küldött figyelmeztetést, hogy egyre több lányt molesztálnak kerékpározás közben. „Amikor velem történt, azt hittem, egyedi az eset, de amikor több bringás csaj falán láttam, gyanús lett, hogy ez az…..
Balázs buzivicce miatt kaszálták el a Vundersőn és Zuperszexit? - lamentál a Blikk szóvirágokba fulladt újságírója, akinek enyhén gyanús, vagyis dehogy, „merőben érdekes”, hogy „alig néhány nappal Sebestyén Balázs (36) élő adásban tett, botrányos kijelentése után…..
Miközben soha nem látott népszerűségnek örvend itthon a hiphop, a műfaj vezető előadóinak lemezeiről sokszor teljesen elfeledkezünk. Na, de most! Meghallgattuk a kizárólag a Youtube-on (de ott nagyon) népszerű Mr Busta és Essem lemezét, az Egyenlők supergroup bemutatkozását…..
mr.guargumi 2013.11.16 13:51:09
@M.Csaba: Én is bírom, szerintem zseni a tag, de mostanában nem aktív, mármint új dalok tekintetében (a YT csatornája szerint), gondolom ezért maradt ki a szórásból.

Remélem lesz új száma, kezdésnek valami mainstream alkotással nyithatna (mint a 2011-es Élek és virulok, www.youtube.com/watch?v=Ro3ifn2vINY ), a műfaj felkapott lett, végre a rádiók is játszanák rendesen..:)
Én azt hittem, hogy már mindent láttam, amit a tévében el lehet képzelni azt követően, hogy Alekosz feleséget keresett az RTL Klubon, majd a TV2 Összeesküvők című műsorában egy anyának konkrétan megmutatták, hogyan pocsíkolja meg a fia az arajelöltjét, de a japán tévések…..
Bevallom őszintén, már enyhe túlzásnak tartom ezt az eszetlen nagy felhajtást, ami a Breaking Bad körül van, de az ötödik évad 14. része, az Ozymandias mellett nem lehet szó nélkül elmenni, már csak azért sem, mert a sorozat atyja, Vince Gilligan is azt mondta, hogy ez volt az…..
mr.guargumi 2013.09.18 23:28:52
@dm996: Na igen, a gyerek még ok, ő gyakorlatilag most szembesült a dolgokkal, és persze, hogy az anyját védi. Skyler már más tészta, jó ideje tisztában van vele, hogy miket művel(t) a férje, jó párszor lett volna lehetősége a kiugrásra, de végül úgy döntött, hogy együtt viszik végig. Nem is olyan régen még "parancsot" adott Jesse likvidálására, most meg hirtelen maga lett a megtestesült erkölcs. Sejteni lehetett, hogy ha Hank nem áll le, akkor vagy Ő vagy Walter meghal..Ha Walter halt volna meg, akkor meg Hankre kattant volna be fenemód..kicsit álomvilágban ragadt a csaj.
Nesze!szer Post-iPhone 2013.09.13 06:22:37
Ugyan, sokan már a nagyon okostelefonjukba irkálják be az elintéznivalókat, mások még ragaszkodnak a lassan már-már oldszkúlnak számító post-it firkáláshoz... (mi is!) Ez néhány alkotó szelleműnek rendesen be is indította a fantáziáját és megalkották az iPhone-ra…..
Letiltotta Majka és Caramel egy-egy videoklipjét a Youtube, mivel - a kiírás szerint - megsértették a Youtube azon irányelvét, ami a reklámokat, spameket és a hirdetési visszaéléseket érinti. Az ügy azért kellemetlen számukra, mert például Majka Nekem ez jár című számához…..
mr.guargumi 2013.09.13 19:38:14
@musi: a cikkben is írják hogy

"a videótulajdonosok az előírásoknak megfelelően használhatnak termékelhelyezést a videóikban, de teljes reklámfilmek beépítése a videókba nem megengedett."

magyarul reklámozhatsz kedvedre, csak annyira egyszerű ne legyél, hogy egy az egyben beépítesz a videódba egy -máshol már látott- reklámfilmet / logó animációt (nem logót, logó animációt) stb.
Nem menekültünk meg a könnyektől, az X-Faktor új szériájában Keresztes Ildikó helyett Tóth Gabinál törik el a mécses - írja a Bors. A sírás dramaturgiai elemmé vált a tehetségkutató előző szériájában, Keresztes pityergése többször szerepelt a bulvárlapokban, mint a…..
Napjaink egyik legszimpatikusabb, legszerethetőbb és legbájosabb hollywoodi sztárja, Jennifer Lawrence az amerikai Vogue szeptemberi számának címlaplánya. A magazinban látható fotósorozatot, na meg a borítón látható képet is Mario Testino készítette a színésznőről. Ti is…..
mr.guargumi 2013.08.13 21:07:34
@jpmjpm: A rövid változat: Azért, mert a természetes szépség túlságosan elérhető holmi halandóak számára, így inkább ezt nyomatja a sajtó. Szétretusált gumibabák, sehol egy bőrhiba: ez okoz némi komplexust az arra fogékonyaknál, akik aztán (IRL Photoshop híján) igyekeznek ezt lemásolni, mindenféle művi beavatkozással, aminek aztán az lesz a vége, hogy magukat végre szépnek látják majd, de valójában éppen az ellenkezőjét érték el annak, amit szerettek volna.

A címlapon látható hölgyet egyébként bírom (retus nélkül) :)
Azt hittem, a Breaking Bad lassan építkezős, a nézőt módszeresen húzó, a szálakat szinte sziszifuszi munkával bontogatós félévaddal búcsúzik majd a képernyőtől. Joggal, hiszen 8 epizódja volt Vince Gilligannek és írói stábjnak arra, hogy eljussunk a történet végéhez,…..
A semmitmondó "nemzetpolitikai" szájtépések maratoni fesztiváljának, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek a sajtósai annyira nyeregben érzik magukat, hogy már a regisztrációs menüben irritáló fölényességgel vágják az arcunkba, mi fán is terem a valódi…..
Természetesen a pornóipar is felfigyelt a magyar úszósport jelenleg legjobban eladható termékére, a szexkönyv-írónővé avanzsált Szepesi Nikolettre, aki röptében a legyet is leszopta, már ha hinni lehet a könyvének, amivel nyolcmilliós gázsit tett zsebre eddig. A Blikk infója…..