Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajdunorablogja

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyolc súlyos hiba, amiért menniük kell Orbán, és végrehajtója Szijjártó nyolc éves teljesítménye a külpolitikában alig mérhető, mert amit teljesítménynek nevezhetünk az csak belpolitikai mércével értékelhető. Az úgynevezett külpolitika Orbán kormányzása alatt a…..
Ha a roma felzárkóztatás eredményeiről van szó, nincsen ember a hazában, akinek Farkas Flórián jutna eszébe. Ha a roma felzárkóztatás során eltűnt pénzekről beszélünk, akkor viszont tutira szóba kerül Farkas Flórián neve. Farkas minden korrupciós botrányt túlél, leginkább azért, mert kezében tartja…..
Talán az egyik legnehezebb. Megélni és elbeszélni. Újrakezdeni utána, felállni és folytatni. Tovább menni, mintha oly könnyen el lehetne felejteni. Nem emlékeztetni magadat, és nem emlékezni, hogy megtörtént. Szégyenkezni, mert azt mondják azoknak, akikkel megtörtént, hogy szégyenkezni kell. Utálni…..
Barátaim! Bennünket már annyian eltemettek, annyian lapátolták a politikai sírunkat jobbról és balról egyaránt, hogy nektek nem szabadna már itt lennetek, nekem nem szabadna már itt állnom. De most mégis Ti néztek rám, és én vissza rátok. És ezek a tekintetek, ezek a találkozó tekintetek és…..
Néha talán túl sokszor is mondták a politika alapvető megújításáról eleve lemondó politikusok, hogy „a következő év sorsdöntő lesz Magyarország szempontjából”. A szavak szintjén biztosan ezt gondolják, a tettek mezején viszont évről évre magukra hagyják azokat, akiknek nem minden év, hanem mindennap…..
Idén év végén került bejelentésre, hogy az immáron a Fidesz Idők (leánykori nevén Magyar Idők) kedvencévé lett jobbikos Morvai Krisztina hamarosan búcsúzik a politikától. Örömhír. Aktivitása arra szűkült a hosszú évek során, hogy a Budaházy György Fanclub védnökévé avanzsált, illetve próbálta…..
Gratulálok, itt az első házi feladat!   Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak Önnek, hogy bár személyével nem lett több női politikus a Fidesz elnökségében, de mégiscsak nőt választott meg pártja Pelczné Gál Ildikó helyére. A Fidesz nőket érintő problémákat és kihívásokat illető érzékenységét…..
Tavaly a teljes magyar nyilvánosságon átszaladt a Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik  vezetőjének, Hercegh Máriának azon állítása, hogy a magyarországi adatok tükrében a nők ugyanazért a munkáért 20 százalékkal kevesebb bért kapnak. Mindez azt jelenti, október huszadika után 72 napon keresztül…..
Számos tisztázatlan, sőt botrányos ügyet cipel magával évek óta Szíjjártó Péter. Továbbra sem tudjuk, hogy mi volt a szerepe a Questor-ügyben, milyen volt a személyes viszonya Tarsoly Csabával, hogyan is finanszírozta pontosan a delfines medencéjét, és ezek csak azok az ügyek, amelyek úgy kapásból…..
A múlt héten továbbítottam Weiler Péternek, a Puncs.hu ügyvezetőjének vitára vonatkozó levelemet. Szükségesnek tartottam, politikusként pedig kötelességemnek is a vitát, hiszen az Együtt egyik missziója a nők társadalmi helyzetének jelentős javítása, a nők kiszolgáltatottságát csökkentő javaslatok…..
Vitára hívom Weiler Pétert, a Puncs.hu gazdáját Kell-e a politikának, a politikusoknak beleszólnia egy olyan vitába, amely a puncs.hu kapcsán az online, közösségi médiában kialakult? Rövid válaszom az, hogy igen. A hosszabb válaszomat sem kizárólag az indokolja, hogy egy olyan országban élünk, ahol…..
Novák Katalinnak: Tisztelt Államtitkár Asszony! Minden bizonnyal Önhöz is eljutott az a hír, hogy az Európai Parlament Nőjogi és EsélyegyenlőségiBizottsága 2018 tavaszán delegációt küld Magyarországra a nők helyzetét vizsgálandó. Sajnos ez alátogatás és „vizsgálat” egy újabb olyan eset lehet,…..
Ha valóság nem igazolja, amit mi gondolunk róla – annál rosszabb a valóságnak. Ez a kissé aktualizált maxima vezethette az állandóan kampányoló Orbánt Viktort, amikor Tusnádon, a kampány új szakaszának nyitányában megpróbálta értelmezni kormánya, de leginkább saját maga egy éves teljesítményét.…..
„…vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” Batsányi 1789 Most, amikor az osztrák és a holland populisták után Orbán újabb szellemi szövetségese (Le Pen) szenvedett választási vereséget, amikor még emlékezünk kezébe temetett fejére a magyar népszavazási és alkotmánymódosítási bukás után, mégiscsak be…..
Ezek nem Orbán hetei. Nem elég, hogy az Európai Bizottságon kívül már az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának is egyre nagyobb része fordul szembe vele, pedig ők a fő felelősök Orbán elszemtelenedéséért, Európa- és általában nyugat-ellenes politikájának szinte ellenállás nélküli…..
A Római Nyilatkozat előtt  Március 25-én Rómában az EU tagállamok (mínusz Nagy Britannia) vezetői ünnepi ülésre gyűlnek össze, hogy nyilatkozatot fogadjanak el az európai integráció kezdetét jelentő szerződés megkötésének 60. évfordulóján. A nyilatkozat fő elemeiben aligha lesz ünnepi: az…..
Miközben a kulturális költségvetés évtizedek óta nem volt olyan nagy, mint jelenleg, valójában egy fekete lyukba ömlenek az állami milliárdok. Soha nem hasznosuló pénzekről van szó, hiszen a Magyar Művészeti Akadémiába öntött milliárdok, vagy a városligeti beruházás (ahol valójában nem a kultúra,…..
Pénteken hivatalosan is megkezdi elnöki tevékenységét Donald Trump. Sokan aggódnak a leendő elnök felkészületlensége, átláthatatlan pénzügyei, legalábbis furcsának nevezhető személyisége miatt. Az aggodalom az EU tagállamaiban különösen jól érezhető, mert az elnöki beiktatás közeledte az uniót nem…..
  Tisztelt Polgármester Úr,   A második kerületi önkormányzat és a Budapest 2024  Kft. 2016. december 5-én lakossági fórumot tartott, melynek témája a Hármashatár-hegyre tervezett olimpiai mountainbike-pálya volt. Sajnálom, hogy polgármester úr nem tudott személyesen részt venni ezen az…..
Orbán Viktornak az egyik szeme sír, a másik meg nevet. A sírós szem emiatt az osztrák ügy miatt van: a szomszédban valaki azért nyert az Orbánnal szellemi rokonságban álló párt jelöltjével szemben, mert – jól figyeljünk! – nagyon elkötelezett volt az osztrák európai uniós tagság fenntartása mellett.…..
Botrányosra sikerült az 1956-os forradalom 60. évfordulója Budapesten. Botrányosra bizony, mert minek nevezzünk egy olyan nemzeti ünnepet, ahol ’56 nagyjait agyonhallgatják, ahol nyilvános polémiába keverednek arról, hogy kik is valójában az óriás plakátokon feszítő hősök, és ahol az emlékévre sok…..
Orbán többé-kevésbé elégedetten dőlhet hátra. Igaz, hogy a népszavazáson súlyosan orrbaverték, ráadásul ünnepinek szánt beszédét október 23-án többszázan kifütyülték, de a vetés beérett. Ma a migráns hordák elleni gyűlölettel eltelve egy közismert bűnöző megölt egy rendőrt. Érdemes volt a…..
Hajdu Nóra blogja Orbán és Trump 2016.10.20 07:06:11
  Nyakunkon a november 8-a, az amerikai elnökválasztás napja és Orbán Viktor még mindig nem határolódott el Donald Trumptól. Hiszen emlékezzünk csak, mit mondott júliusi tusványosi beszédében („hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára”), mit erősített…..
Most persze kezdhetném a kötelező körökkel, hogy az Együtt és én miért kampányolunk a bojkott mellett, miért nincs értelme a népszavazásnak, miért ellentétes az Alaptörvénnyel a referendum, és miért nincs már aktuálisan sem jelentősége a kötelező kvótáknak, hiszen már az unió vezetői sem hisznek…..
Egyetlen tagország sem volt hajlandó támogatni egy Orbánék számára fontos ügyet, az orosz szankciókról való vitát, nem véletlenül. Vélemény. Az Európai Unió nehéz helyzetéről mostanában sok szó esik, a durvuló stílusú európai közbeszédről is. Ebben kiemelkedő szerepet játszik Szijjártó Péter.…..