Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karotta

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi kínzó kérdés Lendvai Ildikótól: "Mi az oka annak, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kiemelkedően magas az elzárással sújtott fiatalkorú szabálysértők száma?" - kérdezi a veterán szocialista képviselő asszony a belügyminisztertől. Pintér Sándor pedig precízen…..
A Demokratikus Koalíció vezetője megelégelve a helyi döntéshozók tehetetlenségét egymaga oldotta meg az ózdi vízhiányt. „Jövök haza hajnalban a white partyról, amikor látom, hogy egy tequila sunrise színű fénypalástban siklik a cigánysor felé a Fletó úr, mögötte meg…..
karotta 2013.08.07 10:19:47
Kedves Viktor! Én tulajdonképpen csodállak. Talpon vagy reggeltől estig, árvízi ebédedet is megosztod a közzel, jössz-mész, látogatsz, fontoskodsz, és az internet mémre éhes népe maximum a fontoskodó gesztusaidon, a megjátszott hozzáértésen és a kimdzsongot idéző távkukker…..
Méltánytalanul kevés szó esett eddig itt a blogon a legfontosabb túlélési "kellékről", amire mindenkinek szüksége lesz, mégpedig a vízről. Elengedhetetlen minden preppernek valamennyi vizet tárolnia, de a víz súlya korlátozza a lehetőségeinket, ahogy nagyobb mennyiség…..
karotta 2013.01.02 09:57:00
@Liba Tóni: Szia! Jó módszer, csak sajnos sok zsák kell hozzá, mert egy zsákban egy nap alatt csak elég kevés víz gyűlik össze. Ráadásul elkerülhetetlen hogy végigcsurogjon a leveleken, ágacskákon, emiatt az íze lehet igen keserű, nem beszélve arról hogy a levélzet eleve lehet szennyezett. Tehát az így nyert vizet sterilizálni kell. Másrészt pedig, a fűzfa nem túl jó példa, mert a füzek zöme eleve csapadékos területen szeret élni, tehát valószínűleg van a közelben könnyebben kinyerhető víz is. Mondjuk, sokkal kevesebb energiád vész el így, mintha solar still (naplepárló) ásásába fognál. :o)
Ettől: Ilyen lett Keresztes: ..
karotta 2012.10.15 11:10:02
Nehéz megindokolni, hogy miért van szükség választási regisztrációra. A világon egyetlen ország sincs, ahol van nyilvántartás mégis regisztrációhoz kötik a szavazást. Persze, ha a szavazók 80 százaléka elutasítja a regisztrációt, akkor meg kell próbálni kimagyarázni. Már…..
karotta 2012.10.05 09:49:11
Beszélő béka, halaknak éneklő búvár, titkos kocsonyakészítő és a nagy terekről elnevezett utcák stratégiája – István Kovács a Miskolci Kocsonyafesztiválon forgatott.További videók, érdekességek István Kovács hivatalos Facebook-oldalán...
Úgy tűnik, hogy az m1-nek nem jött be az a terve, hogy a nézők a karakterek bevezetése és a történet beindulása után majd rákapnak a Marslakókra. A köztévé napi sorozatából már lement négy hét, a nézettségen ez azonban nem látszik. A Marslakóknak a teljes népesség…..
Subba KÖSZÖNJÜK! 2012.01.30 12:27:00
Tudjátok milyen érzés lehet százhúszezer ember előtt állni?! KIBASZOTT JÓ! Köszönjük az elmúlt időszak egyik leglátogatottabb napját nektek! 120 000 látogató!   ..
17. § (1) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyûlölet keltésére.  (2) A médiatartalom nem lehet alkalmas személyek,…..
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
karotta 2011.02.02 12:14:27
Van itt pár dolog, ami mellett nem lehet elmenni. Nevezhetjük tényeknek is.

-Mindent "az emberekkel" fizettet meg minden kormány. Kivétel nélkül. Néha közvetlenül, néha áttételesen.

-Az EU nem engedte az államháztartási deficit-számítás módosítását, ami miatt az mnyp-kbe átutalt pénzek kábé nettó deficitként jelentek meg.
-Az EU bezzeg-országot akar belőlünk csinálni, tehát nincs kecmec, 3% alá kell tolni a GDP-arányos hiányt, nem kapunk bővebb mozgásteret.

És akkor itt lehet elkezdeni ötletelni. Ki, hogyan tömné be a lyukat?

1.Lehet felvenni újabb nagyon-nagyon-nagyon kedvezményes IMF-hitelt, az IMF csak éppen azt is meg akarja szabni utána, hogy melyik nap milyen alsóneműt vegyünk fel. Amíg van... Ja, fel lehet venni IMF-hitelt jóléti kiadásokra is, szét lehet osztani jóságos bácsiként. Az utókor meg majd kinyögi valahogy.
2.Be lehet szedni "az emberekre" közvetlenül kirótt újabb adókkal, járulékokkal, díjakkal, illetékekkel. Lehet beszélni arról hogy semmi sincs ingyen, fizess 300 forintot ha dokihoz mégy. Akkor mi az a pár nagy összeg ott a bérpapíron? Pénzbeli meg természetbeni meg EÜ? Az az ingyenesség?
3.Be lehet szedni úgy is, hogy megnézzük, hol van extra profit, és onnan nyúlunk. Persze, tudjuk hogy ezek a féreg multik majd kiügyeskedik maguknak újra az extraprofitot, és nyilván "az emberek" fognak érte fizetni, mert ugye telcsizni muszáj.
4.Be lehet szedni úgy is, hogy megnézzük, hol van felhalmozott pénz. Olyan pénz, ami ott van, de igazából senki nem fér MOST hozzá, csak ha annyira jól vigyáz majd magára hogy eléri a nyugdíjkorhatárt.
Örökölhetőség. Na igen, ennek utána kell olvasni.

Ez a kormány a 3. és 4. módot választotta. A korábbi kormány az 1. és 2. módot.

Az szerintem nem megy, hogy ki is kerülünk a gazdasági függésből, lakossági terheket sem növelünk és automatikusan évről évre nő a deficit, ami igazából virtuális deficit, amit viszont nagyon is valódi pénzzel kell betömni.

Ti hogy csinálnátok?

A technikákról, zsarolásról, cinizmusról, egyéb stiláris elemekről nem értekeznék, azokat úgy fogom fel, mint a cél elérésének gennyes, de hatékony eszközeit. Selmeczi engem is nagyon irritál, de ő legalább nem csinál magának lelkiismereti gondot ebből, ő bármilyen szöveget belemond a kamerába. Ezért tartják.

A legfőbb gond nem ott van, hogy most Matolcsy besöpörte az összes zsetont az asztalról. Az a gond, hogy a kiadási oldal karcsúsítására és a nagy rendszerek szerkezeti reformjára utaló jeleket nem látok. Remélem hogy elkezdik.
IDDQD Megszakad a téridőkontinuum 2010.12.10 12:36:02
Te mennyi idő alatt nyomtad le anno a Portalt? Pár nap, egy hétvége, vagy egy ültő helyedben megvolt egy este alatt? Na, akkor tessék nagyon figyelni 9 perc 25 másodpercen keresztül:  Igen, kicsit nehezen követhető a dolog néha még magukat profinak tartó Portal-zsokék számára…..
w Papír, ami elérhető 2010.09.22 07:04:00
Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
karotta 2010.08.17 16:55:51
Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés! Több évnyi társadalmi vita és nyílt egyeztetés után, a civil szervezetek, az államapparátus magas rangú tisztviselői, nemzetközi hírű professzorok, és 6700 szakértő bevonásával elkészült a Kétfarkú Kutya Párt Legyen minden…..
Művelt alkoholista hosszabb útra dugóhúzó nélkül nem indul el, sőt kedvenc poharai nélkül sem, de azért fölkaptam a fejem, amikor a www.drvino.comon megláttam, hogy cipővel nyitják a palackot. Lehetséges? Dr. Vinónak nem sikerült, de a videók tanúsága (és a hozzászólók…..
Lehet, hogy legfrissebb sztorink egy BKV-pénztárosokból álló, bérlethamisító maffia leleplezéséhez vezet majd? Nem valószínű, hiszen Alexandra elképesztő történetéből nem derülhet ki, hogy ki volt a csaló. Ami biztos, hogy olvasónkat feltartóztatták a Moszkva téri…..
Volt.. úgy negyed 5től fél6-ig. Madárcsicsergés, kutyaugatás, majd guberáló, villamos, magassarkú, aztán lesz kép is, néha megszólalok, megjelennek a macskák, én is, tessék jönni csak, izgalmaaas kalandvetitéééés... oldalra kitettem :)Szóval ilyen itt egy hajnal, a negyediken.…..
karotta 2010.05.26 10:55:31
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
Következő viccünk a bizarr-zavaros-extrém-megmagyarázós-kitalálhatatlan kategória képviselője, jóval túl a fostalicskán, az a fajta, amelyik a megfejtés elolvasása után dühödt hüledezést, majd kegyetlen agressziót vált ki a szegény, gyanútlan olvasóból. Csak a játék…..
karotta 2010.02.15 17:59:00