Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakus Barnabás

235 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid, láthatóan hanyagul összerótt, gépelési hibákkal tarkított közleményben tudatta a Haladás Vezetősége a közvéleménnyel, hogy „maradéktalanul eleget tett a Magyar Labdarúgó Szövetség klublicenc eljárásához kapcsolódó hiánypótlási kötelezettségének.” Sajnos ettől sokkal nyugodtabbak nem…..
A pályán történhetnek csodák, számos ilyen pillanatot éltem át a lelátón vagy a tévé előtt. Emlékeztek Csontos Zoli góljára Győrben? Vagy amikor Tóth Peti befejelte a KTE ellen? Esetleg Kenesei duplájára a Fradi ellen? Igen, a pályán történhetnek csodák, ettől is szép játék a futball. Egyik héten…..
Két hónapnyi szünet után folytatódik az NB II, a Szombathelyi Haladás a 13. helyről várja a február 4-i rajtot. A felkészülés közel sem ideális körülmények között zajlott, habár az ügyvezetés szerint mostanra rendeződött a helyzet. Elismeréssel tudom illetni Szántó Csaba szakmai vezető…..
Az egykoron tekintélyes, mára a Nemzeti Sport mellékletévé zsugorodott Képes Sportnál cikksorozatot indítottak, minden hétvégén két magyar futballcsapat álomtizenegyét állítják össze. A január 27-i számban a Szombathelyi Haladásra került sor, a végeredmény pedig finoman szólva hümmögős, kíváncsi…..
Jövőt döntően meghatározó taggyűlésként harangozták be, informális megbeszélés lett a vége a szerda délutáni Rohonci úti „meetingnek”, melynek keretében a Haladás Kft. tulajdonosai találkoztak egymással. Az egyeztetés nyomán megjelent két közlemény, egyik a hivatalos klubhonlap, a másik az…..
1919media Boldogtalan születésnap 2023.12.01 14:13:34
Tíz évvel ezelőtt, 2013. december első napján indult el az oldal. A jeles évforduló kapcsán akár ünnepelni is lehetne, csak nincs mit. Tíz éve a Haladás egy élvonalbeli mintaklub volt, mára a csőd és a megszűnés szélén áll, senki nem tudja, mi lesz a jövő hét végén. Aznap, mármint az alapítás…..
1919media KÖZLEMÉNY 2023.11.28 19:31:24
Kedves szurkolótársak! A "Haladás Vezetősége" által jegyzett közreményre néhány mondat erejéig reagálnék, mivel itt az oldalon is megosztottam - ugyan külön kiemelve, hogy sajtóhír - az ominózus újságcikket, amely a klub nehéz helyzetéről szólt. "Felhívjuk a cikket jegyző és azt átvevő média…..
A régi idők fociját idézte a szerdai kupacsata, legalábbis ami a nézőszámot és a hangulatot illeti. Öt sikertelen, kudarcos év után is hatezren látogattak ki a Rohonci útra, ráadásul az időpont sem volt a legszerencsésebb és a jegyváltásra is korlátozott lehetőség nyílt. A szurkolók üzenete…..
Gondolom, nem ez volt a terv. Két meccs, két vereség, öt kapott és két rúgott gól. Ezt a nem túl acélos BVSC és Aqvital FC Csákvár ellen sikerült összehoznia a Haladásnak. Az eddig látottak nem ígérnek sok jót a folytatásra.Szurkolói ankét, fotó: haladas.hu Pedig ígéretek, azok vannak.…..
Gyepcsere miatti költözés, tartalékcsapat indítása, NB III… Sűrű hetek és hónapok várnak a Haladás szurkolókra, így ebben a cikkben összegyűjtésre került, ki hol mikor játszik az elkövetkezendő hetekben. Szombathelyi Haladás (NB II) A másodosztályú futballcsapat július 30-án lép pályára először,…..
  Fotó: iStock  A cél, hogy ezzel a kis szubjektív szösszenettel a mára már sejtpusztításra is használható – az év előadójának választott – Tóth Gabi - G.W.M neveket tartalmazó kétdimenziós vonalat egy három-, vagy ha úgy tetszik hétszöggé formáljam. A lista természetesen a saját ízlésemet…..
Jakus Barnabás 2023.06.25 21:02:29
„Szombathelyen a szurkolók megtapasztalhatták azt az élményt amikor magasabb szinten játszott a csapat, azt szeretnénk ha azt a hangulatot tudnánk visszahozni a lelátóra a következő időszakban.” – ezt Aleksandar Jovics, a Szombathelyi Haladás újdonsült vezetőedzője nyilatkozta a…..
Tizenöt éve négy-nullra nyertünk a kozármislenyi stadionban. Tizenöt éve a Hali a mi csapatunk volt, helyi srácokkal, akik velünk együtt nőttek fel a Rohonci úton. Akikkel négy idény alatt közösen jutottunk el Budakalászról Borasig. Rózsa Dani, Schimmer Szabi, Guzmics Ricsi, Tóth Peti… és még…..
Kilenc évvel ezelőtt, 2014. április 4-én pénteken egy szép napsütéses késődélutánon Székesfehérváron lépett pályára a Haladás. A felcsútiak elleni mérkőzésen a Sóstói Stadion vendégszektorából szurkolt e sorok írója is, még pesti gimnazistaként. Következzék egy személyesebb hangvételű…..
Jópár évvel ezelőtt egy győztes idegenbeli bajnokinkról vonatoztam hazafelé, amikor a fülkében – a sálamat meglátva – leszólított egy utastárs. Kiderült, hogy egy nagymúltú vidéki csapat szurkolója, daliás időkben nemzetközi kupában is öregbítették a magyar futball hírnevét, de a kétezres évek…..
Utolsó téli felkészülési meccsét vívja szombaton a koradélutáni órákban a Haladás. A rózsahegyiek (szlovák I. osztály) elleni találkozóval kapcsolatban csak annyit tudni, hogy zárt kapuk mögött rendezik, a beharangozó cikkben még helyszínt sem adtak meg. A jelenség szomorú, de nem…..
Az esztendő végén egy kérdőív keretében lehetett értékelni a Szombathelyi Haladás teljesítményét, többek között olyan kérdésekre válaszolva, hogy ki nyújtotta a legjobb teljesítményt, kikből állna a legerősebb kezdőcsapat és miként látták a szurkolók az edzők munkáját. Következzenek az…..
Az egyik regionális hírportál oknyomozó cikket készített a politika és a futball magyarországi összefonódásáról, különös tekintettel a Haladásra. Mindehhez felvettek egy utcai videót, amelyben a járókelőket arról kérdezték, mi a véleményük csapat teljesítményéről. Az irományra sok szót nem…..
Németh Szabolcs vezetőedző távozása után egyelőre csak ideiglenes utódot sikerült találni a Haladás kispadjára, a hosszútávú megoldás még várat magára. A potenciális jelöltekkel kapcsolatban egyelőre semmilyen sajtóhír nem jelent meg, ez viszont alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk, vajon milyen…..
Az első három meccsen megszerzett hét pont után a következő négy mérkőzésen mindösszesen egyet gyűjtött be a Haladás. A szezon előtt megfogalmazott célkitűzésektől egyelőre messze áll a csapat. Ha ez a tendencia érdemben nem változik, akkor a feljutás helyett a bennmaradásért fogun küzdeni. (f.:…..
Július 31-én, vasárnap délután 17:30 körül útjára indul a labda a Rohonci úton, ezzel számunkra is kezdetét veszi a 2022/23. évi másodosztályú bajnokság. Jelen helyzetünkben egyelőre annyi biztos, hogy egy mindenféle szinten jelentősen átformálódott Haladás fut majd ki a pályára. Főnökök (balról):…..
1919media Távozók sor(s)a 2022.07.18 16:00:51
Jelentős változások történtek a Szombathelyi Haladás keretében a felkészülés kezdete óta, a csapat szinte teljesen kicserélődött. A távozók zöme azóta talált magának új csapatot, nézzük ki hová került. Kállai Kevin és Kállai Zalán a Mezőkövesd-Zsóry színeiben folytatják pályafutásukat. Tóth…..
A Szombathelyi Haladás vezetőedzője, Németh Szabolcs a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy távozik az együttestől többek között Rózsa Dániel és Guzmics Richárd is. Nehezen találom a szavakat… Ugyanígy éreztem, amikor 2014-ben elengedték Tóth Pétert, a Legendát, öt évvel később…..
Csányi Sándorral, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével készített interjút a Nemzeti Sport. A beszélgetésből kiderült, hogy az MLSZ két évig biztosan nem változtat az élvonalbeli csapatok létszámán. A bankvezér mindezt azzal indokolta, hogy „még nincs tizenhat csapatnyi nemzetközileg is…..
Bár még tizenöt forduló hátra van a bajnokságból, öt pontnyi hátrány nem ledolgozhatatlan, az eddigi három lejátszott meccsünk alapján csökkeni látszik az esélyünk arra, hogy az idény végén az első két pozíció valamelyikét foglaljuk el, és 2019 után ismét az élvonalban szerepelhessünk. Ez az erősen…..