Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dortsa

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ELKÖLTÖZTEM! A továbbiakban itt követhetsz: dortsadesign.blogspot.com  ..
Sok-sok évvel ezelőtt, már nem is emlékszem mikor... jajj dehogynem! Egészen pontosan a nászutunkon hoztuk meg azt a hatalmas döntést, hogy "mostantól pedig figyelni fogunk arra, hogy mit eszünk, mert ez így nem mehet tovább!" És ennek bizony már lassan 8 éve!Addig is voltak próbálkozások, voltunk…..
Most hogy vége a farsangi időszaknak, itt az ideje, hogy bemutassam eddigi jelmezeimet, 16 éves koromtól kezdve. Vannak korábbiak is, de azokról csak papírkép van, és ki tudja, mikor sikerül előásnom a régi fotókat, addig meg nem váratlak Benneteket. Legfeljebb majd utólag pótlom, ha megtalálom…..
Egyre többen választják a papírpelusok régi-új alternatíváját, a mosható pelusokat. Na nem arra kell gondolni, amibe a mi popóinkat csomagolták szüleink még a papírpelusok megjelenése előtt, hanem igazi modern, vidám anyukáknak való csupaszín PUL-csodákra. Ez persze általában egyszerre egy nagyobb…..
Írtam a múltkor, hogy készítettem matatófalat a Lányom első szülinapjára. Még egy pár aprócska részlet mindig hiányzik róla, ezért azt egyelőre nem mutatom be, de a készítése során annyira megszerettem fával dolgozni, hogy nem volt megállás. Már jóval korábban kibányásztam a romok közül egy régi fa…..
Na hát akkor nézzük A PARKOLÓT!..
A világon az egyik legcukibb dolog egy baba lába. EZ TÉNY. :) Nem is csoda, ha a tappancsrajongók kiakadnak, hogy az éjszakára használt "rugik" általában (tisztelet a kivételnek!) egy gonosz, zárt zokniszerűségben végződnek, ami eltakarja imádatuk tárgyát! Mivel ilyen talpacska-fan a mi családunkban…..
Nagy öröm volt, mikor elkészült a második prototípus! Sokáig tartott a Hordozóházban a tesztelés, aztán a visszajelzés sem jött rögtön, majd mire elmentem érte, az is volt vagy egy hónap. Ezután kezdtük megbeszélni a találkozót egy varrónő ismerősömmel, aki bicajos táskákat varr (tehát van…..
A legtöbb Nő életében eljön az a pont, amikor gyereket szeretne. Azok a fránya hormonok dörömbölni kezdenek a szívünkön, és nem hagyják abba, amíg ki nem elégül az általuk keltett vágyunk: amíg Anyák nem leszünk. A nagy öröm egyben nagy nehézség is. Ha egy Nőből Anya lesz, az élete gyökeresen…..
Azt hiszem, itt az ideje, hogy színt valljak. Úgy érzem, fel kell vállalnom magam.... hol is kezdjem... Szóval: imádom az egyszerű, gyors projekteket. Sőt, ezeket szeretem igazán. Hónapokig készíteni ugyanazt az egy dolgot.... na, ez nem én vagyok. Nem kezdek patcwork-takaróba, és nem kötök felnőtt…..
Úgy tűnik, csak nem tudok szabadulni a szivárvány-szerelemtől. :) Imádom a színeket, és lehangol, ha valami fakó, sötét, de még azzal sem elégszem meg, ha szimplán egyszínű. Ami körülvesz, az pompázzon a szivárvány minden színében, legyen vad és őrjítő, mert ez jó kedvet csinál, bármikor ránézek!..
Vagy két hónapja, hogy bezengtem a Hordozóházban, hogy szeretném elkezdeni a mei taiok tesztelését, és íme, már el is készült az első prototípus! :) Remélem érzitek az iróniát, de azért el kell mondanom, hogy készült ebben a "rövid" időben más is, pl. Beninek melegítőegyüttes (ez szuper lett!), meg…..
Jóóóó régen nem írtam már bejegyzést... Pedig szeretek blogolni, de általában beleesem a szarka hibájába (aki sokat akar, de nem bírja). Szeretnék varrni, szeretnék batikolni, szeretnék szappant főzni, szeretnék barátokkal találkozni, szeretnék Benivel játszóterezni, szeretnék blogot is írni,…..
Megvarrtam egyet a szivárvány színűre batikolt alapokból is, most már az előző próbálkozás tapasztalataiból építkezve. Kicsit átszabtam a body részét, így szűkebb lett a vállánál, de azért belevarrtam egy összehúzó zsinórt is, aminek a próbánál is nagy hasznát vettem. A vállpántok alatt bevarrtam…..
A múltkor készült mei tai alapok megmozgatták az alkotókedvemet, és megvarrtam belőle egyet. Szerintem nagyon szépen sikerült! Jóóó erős munkaruházati anyagból készült, több rétegben, minden szükséges helyen alaposan megerősítve. Mivel most csak a háztartási varrógépem működik (Pfaff Úr folyton…..
Az első sikeres batikolást követte a második, most szivárvány színekben. Igazából az egész nagy batikolósdinak azért kezdtem neki ilyen hirtelen, mert szeretnék egy új kendőt. Na jó, szerettem volna...
Mindig is szerettem batikolni, de az eddig ismert technikák kezdtek unalmassá válni. Most azonban új távlatok nyíltak, az amúgy "egy igazi időrabló átok" Pinterestnek köszönhetően, onnan ugyanis olyan módszereket leshettem el, amikről eddig nem is hallottam, és olyan mintákat tudok alkotni,…..
A HordozóHázban már sokszor gyakoroltunk mindenféle hordozóeszköz felvételét, és ezekhez szükséges a gyakorlóbaba is. Bár van, aki gyerekkel jön a képzésre, még ők is inkább a próbababákat választják, hiszen tanuláshoz azok sokkal biztonságosabbak. Először eszemben sem volt saját gyakorlóbabát…..
Egy pár hónapja kezdődött a horgoltvirág-mániám, mert olyan aranyos kicsi projekt volt, hogy egy este alatt el lehetett készíteni, még úgy is, hogy közben Benivel autóztam vagy vonatoztam, pláne, ha leültünk megnézni egy-egy mesefilmet. Először össze-vissza, mindenféle formákat készítettem, aztán…..
Dortsa színes világa Elektro-bag 2016.02.13 05:58:49
A múltkor írtam, hogy készül Páromnak egy táska, mivel az előző elszakadt. Hát végre elkészült, most pedig meg is mutatom. Tudni kell Róla, hogy imád elektronikával foglalkozni, hatalmas, életreszóló projektjei vannak, szóval mi sem volt magától értetődőbb, mint egy kis alternatív NYÁK-panellel…..
Most, hogy már beszereztem egy ipari varrógépet, amivel olllyan de olllyan vastag cérnával lehet varrni a hurcikat, hogy egy kifejlett gorillát is elbírna a kész eszköz, itt az ideje, hogy megtudjam: milyennek is kell lennie egy igazából babát és mamát is támogató hordozónak?..
Anya karácsonyra ígért Vivinek, uncsitesómnak egy babzsákfotelt. Még az volt a szerencséje, hogy Vivi karácsonykor nem volt ott, mert esélytelen lett volna időre elkészülnie vele. Mivel a szilvesztert is Náluk töltöttük, akkor vittük a kész művet, ami igazán nagy sikert aratott. :-)..
Nem semmi előrelépést tettem: vettem egy ipari varrógépet! Na jó, féliparit, de ez is tud sok mindent, főleg sok vastag anyagot egyszerre varrni, és száguldani mint a szél! Amikor kitaláltam, hogy hordozókat szeretnék varrni, egészen idilli elképzeléseim voltak az…..
...bár ez most nem adventi naptár lett. :-) Egy ismerős kisfiúnak készült ez a tépőzáras díszekkel díszíthető fenyőfa. Itt egyelőre csak a tépőzár látható, az még annyira nem dekoratív... :-P Ilyen díszek készültek hozzá: "gömbök", csillagok, szívecskék,…..
Namost.... Anya a múltkor azt írta, hogy nekem nem varrhat tüncsimüncsi lányos cuccokat. Hátkéremszépen, kikérem magamnak! Amint megláttam otthon ezeket a csodás királylányos mei taiokat, azonnal fel kellett próbálnom! Főleg nagyon tetszett, hogy Anya tett rá utólag egy kis arany…..