Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HGyöngyi

46 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez kicsit nagyképű duma, mert trükk nincs benne, csak használni kell egy felajánlott szolgáltatást.Kattintás a Customize linkre, majd egyszerűen alakítsd ki azt a dizájnt (igen, ezt így kell írni magyarul, eredetiül meg: design), ami teszik. Megjelenhet a videód kerettel, keret…..
HGyöngyi 2011.04.15 15:25:12
@tesz-vesz: De be lehet, csak valóban nem így. A blogbejegyzés egy aktuális állapotról szólt, ami 2008 augusztusában állt fenn. És még jó ideig meg lehetett ezt csinálni.
Most:
A "Megosztás" gombra kell kattintani, ezzel felnyílik egy ablak. Ott megtalálható a "Beágyazás" gomb. Van kód "iframe" HTML elemmel, de aki embed-elni akar, az bejelöli a legalsó sorban a "Régi beágyazott kód használata" előtti kockát, és lesz néki olyan kódja.
Ilyen csicsás kerete nem lesz, de a videó azért beágyazható.

Itt a kép róla, ami ma készült:
ladyuser.blog.hu/media/image/YouTube.jpg
Mostanában több fájlt kellett egyszerre kapcsolnom mellékletként egy-egy levélhez. Gmail-ben eddig nem tudtam megoldani, hogy ne egyenként kelljen azokat hozzáfűzögetni az írásomhoz. Most találtam egy remek Firefox kiterjesztést, amely ezt a problémám megoldja. Újabb ok, hogy ne az…..
HGyöngyi 2009.11.24 16:44:45
Szia Erzsi!

Igyekszem nem lógatni a lábam. :) Csak a blogot közben átköltöztettem a
blog.ladyuser.eu alá. Ott folytattam.
A hsz-ek mik?
---------------------------------
Ha WordPresst használsz, most találtam egy mp3 lejátszós kiegészítőt:
wpaudio.com/
27 ezren letöltötték, nemrég lett frissítve. Szerintem kipróbálhatod. Ha van kedved, írd meg itt nekünk, hogy mik a tapasztalataid! Kösz:
Gyöngyi
Lady User Virtuális legó 2009.02.27 07:33:00
Legózni persze úgy jó, hogy a család leül a nagyszőnyegre, kiborítja a féltve őrzött vödröcskék és dobozok tartalmát, ügyelve, hogy a halmok ne keverdjenek össze. ... aztán nekilátnak. Mindeddig nem gondoltam, hogy lehet másképp is. Gyerekekkel ugyan maradnék a fapados,…..
Lady User Költözöm ... 2009.07.17 21:13:00
No, nem "szétbútoroztam" épp, hanem felsőbb osztályba léptetem a blogocskám és saját tárhelyen garázdálkodom ezután.   Kattints át! :) Felhőtlen netezést és gépezést kívánok!GyöngyiUi.: A képre vagy a linkre kattintva megtalálsz!..
Aki szakmai blogot ír, az valószínűleg nem azért kezd bele, mert az összes kockás füzete betelt és nincs ideje újat venni. Szeretné megosztani szakmai tapasztalatait másokkal. Van, akinél ez szigorúan profitérdekből történik, van, akinél a segítő szándék a mozgató. Sokszor ez…..
Ha napokban videóztunk. Igaz, hogy az alábbi kisfilm nem számítástechnika, de a blogoláshoz kapcsolódik:   Azzal persze lehet vitatkozni, hogy a blogoláshoz szükséges infrastruktúra mennyire szennyezi/nem szennyezi a környezetet... de egy biztos, az utazást valóban meg lehet…..
Mindy McAdams készített egy segédletet, amelyben leírja, hogyan tudsz MP3 lejátszót beágyazni a honlapodba. Azok számára, akik az angollal kevésbé boldogulnak összefoglaltam. A lejátszó beágyazásához először a 1pixelout.net Audio Player Wordpress pluginjét kell letölteni. Ez…..
HGyöngyi 2009.01.15 21:52:38
Ezt olvastad, láttad?
www.macloo.com/examples/audio_player/options.html

Nincs most időm, sajnos lefordítani, de talán így is segítség.

Jó munkát!
Lady User Eldobható e-mail cím 2008.07.22 08:14:00
Mikor lehet szükséged eldobható e-mail címre? Valamiért névtelen szeretnél maradni nem szeretnél spamektől hemzsegő postafiókot szeretnél egy letölthető anyagot, de nem szeretnél hosszú távú kapcsolatot a céggel. Ezeket az érveket találtam a netezők körében. A…..
Ingyen - hiszen csak egy hétperces videót kell megnézz a Youtube-on; profi - mert Eddie Izzard az legjobb komikusok között van az egyszemélyes műfajban.Be kell valljam, hogy a nevét kapásból Wizard-nak (varázsló segédprogram telepítéshez vagy programhasználat egyszerűsítésére)…..
Lady User Naptár készítők 2009.01.01 15:16:00
Új év - új naptárKörbenéztem kicsit, mert kellett volna valami a falra, hogy ne vesszek el végleg a kötelező és választott gyermek- és szülőelfoglatságok sokaságában.Először egy link. Egy angol nyelvű blogbejegyzésben 65 fizetős és ingyenes lehetőséget szedett össze az…..
Eljutottam (végre) egy konferenciára is. És vala ez épp az AgriaMedia 2008 Egerben, ami történetesen oktatástechnológiai esemény, és ebben a minőségében mintha már a negyedik lenne. De nem ez a fontos. Hanem hogy a dolog OTT IS toporogni látszik. A konferenciák ugye általában…..
Lady User Ladyuser és a 7 titok 2008.11.12 16:10:00
Kapós lettem, mert ketten is táncba (titok leplezésbe) hívtak: Vidi Rita (viruskommando.hu) és Vida Ági (gazdagmami.hu). 7 titkot kell felfedjek és öt bloggertársamat kell játékba hívni.A titok, az akkor titok, ha csak én tudom, igaz-e? De tudok-e nektek hét olyan dolgot mondani, amit…..
Mostanában elhanyagolom kissé ezt az oldalt. Lesznek még jobb napok is! - üzenem hűséges olvasóimnak, mert látom ám a statisztikákból, hogy vendégeskedtek nálam szép számmal.Nos:ma olvastam és meg is osztom veled rögvest a linket, ahol bővebb infót kapsz, hogyan s miképp lehet…..
 Nem tudom, mi van velem. Töretlen optimizmusom kezd repedezni. Küldenék én durmiport az Ördögnek, de hova? Hogy mi ez a cseppet sem technikai felvezetés? Rombolok. Tegnap még csak-csak. Első körben készítettem egy html oldalt, szépen beléágyaztam egy .flv-t.…..
A számítástechnika nyelve tetszik-nem tetszik az angol. A programismertetőknek, a programoknak legtöbbször nincs magyar megfelelőjük. Úgyhogy nincs mese, tanuljunk angolul! Ehhez nyújt jelentős segítséget a kismalacok és a farkas történetét feldoolgozó alapmű.  Ui: Ülve…..
Lady User Kis kínai fogás, ... 2008.10.06 12:49:00
amitől garantáltan elmegy az étvágyad.Vírusszenzor barátném, Vidi Rita, úgy tűnhet, csak ijesztget itt mindenféle vírusmaffiákkal, meg virtuális fronton vívott háborúkkal. Mert ugye, a rossz, az mindig csak mással történhet meg.Én meg egyenesen paranoiásnak tűnhettem, amikor az…..
A gyerek, ha valamire vágyik így fogalmaz: "akarom". Mi szülők rögtön javítani szoktuk: "Nem akarom, hanem szeretném! Biztos, hogy jót teszünk a gyerekeinknek ezzel? Igen, tudom, a jólneveltség megkövetel bizonyos szóhasználatot. De biztos, hogy a langyos…..
... tartja a mondás.Napi teendőimet, ha nem írom fel, bizony közülük nem egyet elfelejtek. Ha napárba írom, néha akkor is.  Elég sok időt töltök a számítógép előtt, megpróbálkoztam hát a monitorra való cédularagasztgatással. De egy kis huzat, ugye... és röpül is…..
Lady User Gmail gyorssegély 2008.09.15 11:56:00
Csak pár hónapja használom a Gmailt és akadt némi problémám a levelek visszakeresésével.Előtagok a keresésnél, amiket én hirtelen használni kezdtem:keresés egy időszak leveleire - after:2008/09/10 before:2008/09/11 - kilistázza mindazokat a leveleket, amelyek 2008. szeptember 10.…..
Lady User Hi5 – Hi! Ötlet? 2008.09.05 23:22:00
Kaptam én is sorra ismeretlenektől – akik mégis ismerhetnek, mert szerepelek a címlistájukban :) – a barátkozó meghívókat, mivel azonban még az IWIW belépésem sem használom túl sűrűn, nem foglalkoztatott a kérdés, amíg nem árasztottak el teljesen az ilyfajta e-mailek.…..
HGyöngyi 2008.09.08 15:38:08
Gmail> jobb hasábban Címtár -klatty
Kapsz egy háromhasábos oldalt. Itt a baloldali hasábban a Címtár legyen kijelölve, mert akkor kapod meg az összes címet a címtáradban.
Ha az rendben, akkor középső hasábban fent Kiválasztás: Összes; Semelyik
Összes-re klatty.
Ekkor kipipálja az összes cím előtti kis négyzetet. A felület színes lesz és a jobb hasábban megjelenik: X névjegy kiválasztva, alatta E-mail.
E-mail-re klatty, és be is írja az összes címet automatikusan az írandó leveledbe a címzettekhez.
Innen CTRL+X-el kiszeded és átmásolod a Titkos másolat mezőt megnyitva. (Egy klattyintás a Titkos másolat szövegre a Címzettek alatt.)
A Címzettekhez beírod a saját címed. Megírod a levelet, elküldöd és kész.
--**--**--
Ha mégsem akarod mindenkinek elküldeni a címlistádon, akkor azzal tudsz időt spórolni, hogy létrehozol egy új csoportot. Pl.: Hi5 probléma, miután megvan, kipipálod azokat, akiknek levelet küldenél, majd hozzárendeled a csoporthoz. Levélküldéskor a csoportot választod ki. A továbbiakban úgy jársz el, mint fentebb.
*-*-*-*
Egyet nem tudok. A gmail a címtáradban Van egy olyan sor: Javasolt névjegyek. Itt mindenki szerepel, akinek a szolgáltatáson keresztül levelet küldtél. Nem tudom, hogy ezt olvassa-e be magának a Hi5, vagy csak azt, ami Címtár névre hallgat. Mert ha az előbbit, akkor ott kellene elvégezni a jelölősdit. Esetleg a biztonság kedvéért...
HGyöngyi 2008.09.09 23:16:46
Kedves Juli!
Dehogy törlöm, amit írtál. Javítottam azonnal az elírást. Mert valóban a titkos vagy rejtett másolat: bcc = blind carbon copy, a másolat rövidítése a cc. Lemaradt a "b", és sajnos ismét bejött az, amitől pont én intettem itt óva mindenkit, hogyha nem olvassuk át pár nap múlva az irományunk, megesik, hogy nem vesszük észre, hogy nem azt látjuk, amit odaírtunk, hanem azt, amit oda véltünk írni.

Nagyon köszönöm Julinak, sőt bátorítok mindenkit, főképp, ha ilyen kedvesen teszi :), szóljon csak, ha hibáztam. Ugyanis, ha azért hibáztam, mert valamit nem tudok vagy rosszul tudok, akkor tanulok a hozzászólásból, ha pedig figyelmetlenségből hibáztam, ... nos annak, aki a hülyeséget olvassa teljesen mindegy, mi volt az oka, neki a helyes tanácsra lenne szüksége. Tehát a szöveggyomlálás közös érdekünk.

Igyekszem a legnagyobb figyelemmel eljárni, de becsúszhatnak elírások. Köszönöm, ha figyelmeztettek.

De ha már beszélünk a bcc-kről. Ez a megoldás arra, hogy a címeket ne lássa más. Sajnos van azonban egy hátulütője a dolognak. Sajnos a titkos másolat mezőt kedvvel használják a levélszemétküldők is. A spamszűrők jelentős része levélszemétnek ítéli az olyan leveleket, ahol a feladó használta ezt a mezőt.
Ha a címzettnél be vagy állítva, mint megbízható feladó, akkor nincs gond, egyébként lehet, hogy a leveled a Levélszemét (vagy ennek megfelelő egyéb nevű) mappában végzi.

Arra is figyelni kell, hogy a szolgáltatók általában korlátozzák, hány cím adható meg egy-egy levél Címzett, Másolat, Titkos másolat mezőjében.
Megoldás lehet a Microsoft Office Word Körlevél szolgáltatása. (Erről írjak részletesebben?)
Letöltési linkek gyűjteménye Galéria plugint innen töltheted le: http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/Userphoto: http://andrewferguson.net/wordpress-plugins/add-user-photo/ Űrlapos plugin: http://www.cimatti.it/blog/cimy-wordpress-plugins/cimy-user-extra-fields/Zárt oldal…..
Lady User BlogDay 2008 2008.08.31 23:48:00
Kissé késve kaptam észbe. Az I do web blogértesítőjére feliratkozva kaptam a hírt, ma BlogDay van. A szabályok szerint öt blogot kell ajánljak. Enni mindenki szeret. Nagyon jó főzős blogok vannak. A legújabb kedvencem: Chili & Vanilia. Ahol ilyen posztok jelennek meg:…..
Lady User Fülek a falban 2008.08.31 07:10:00
Még csütörtökön jelent meg egy cikk a hvg.hu-n, az internetes adatforgalom titkos megfigyelésének lehetőségéről. Leginkább az e-mailekről volt szó.elolvasmegemészthátradőlengem ez, mint mezei felhasználót nem érint.DE jó ok az újbóli figyelmeztetésre. Mert alaptananyag:- az…..