Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyuszis77

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha vállalkozó vagy és az egyetlen laptopod a munkaeszközöd, akkor nem csak bosszantó az az időhúzás, amit az iSTYLE csinál Fannival, de bevételkiesést is jelent. Az egy hetesre ígért szervizelés egy hónapja húzódik, pedig a fogyasztóvédelmi törvény elég egyértelműen leírja, hogy: "A jogszabály…..
Amikor a különböző szakszervizek különböző álmegoldást javasolnak, a garanciális időben elromló klíma viszont továbbra sem működik, csak egy biztató dolgot mondhatunk: közeleg a tél. Tisztelt Garanciát Érvényesíteni Akaró Magyar Embertársaim!  2017 nyarán vásároltam Suzuki Baleno gépkocsimat,…..
nyuszis77 2019.10.01 16:36:08
@Zabalint: urban legendre, a családban van 2002es swift, én tettem bele vagy 150e kmet, más is még vagy 100at, de féken és olajon kívül nagyon másra nem költöttünk. Nem egy életbiztosítás, ha törne, de nekünk ezzel nem volt gond, ez inkább szerencse kérdése. Céges autóba is tettem bele vagy 100e km-et, szegény még olajat sem kapott rendesen, de az is ment így is. Ha urban legend, akkor azok közül való ami igazságból táplálkozik. Az új autóm is suzuki és még mindig vigyorgok ha vezetem
nyuszis77 2019.10.02 10:28:41
@CsakLajosAz: ok, a swift az egyszerűségével válik megbízhatóvá, mármint helyvátoztatás terén, azt hiszem ebben egyetértünk akkor. Az meg, hogy törik, mint írtam engem szerencsére nem érintett, ha megtörtént volna az ami egyébként megtörtént velem, hogy hátulról ~130-al kisbusz belémrongyol mikor én állok, akkor azt csak akkor élhettem túl, hogyha egyhónapos euro ncap ötcsillagos kocsiban ülök ami kombi. Abban ültem és szerencsére egyedül, mert tőlem hátrébb semmi nem maradt. Szóval a törés az nagy adag szerencse kérdése, én itt az olcsó fenntarthatóság és megbízható üzemelés tekintetében írtam a swiftről. Az igénytelenségről meg annyit, hogy egyszer nem indult, mikor kilopták belőle a karburátort, azt mondták a szervízben, valószínű azért épp az enyémből, mert az akkor 14 éves kora nem látszott rajta. Nemrég találkoztam a kocsival ismét, már nem tagadhat le éveket mint korábban, de legalább nem is fognak kilopni belőle semmit. Elvittem szervízbe, hogy cseréljenek rajta mindent amit kell, lengéscsillapítókat, fékrendszert, kormányművet, de lebeszéltek. Sajnos elment felette az idő.
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
nyuszis77 2019.09.07 12:44:58
@nyuszis77: nem jelent meg az első posztom, azért kezdtem neki megint, most meg kettő van.
Ez a bejegyzés már elköltözött az új otthonába, itt található meg: https://viktorjava.com/hogyan-megy-konnyebben-a-programozas-tanulas-online-modon/..
nyuszis77 2019.08.24 16:44:17
@CyberPunK: ok, de amiben én dolgozom, ott ez az elvárás. Pont ezt kellett felismerjem, hogy nem a szép kódot várják el tőled, meg saját magam is sz0patom, ha egy szép de kevésbé átlátható 6 évvel korábbi kódban kérnek módosítást. Meg ugye a szépség mulandó! Amit én hat éve szépnek gondoltam, mai szemmel már nem az
nyuszis77 2019.08.25 16:23:21
@kolompar lole 1116: egy Paganinit is fel kell tudni ismerni, ugyanakkor nincs feltétlen előrébb a project egy mesterrel. Olyan helyen dolgozom, ahol a kódomat kevesen olvassák, mert ha már bele kell nyúlni akkor "te írtad, te írd át" elvet követik, merthogy az a leggyorsabb. Csakhogy sok év alatt annyi kód került használatba, hogy simán a supporttal ellennék és nem a hibajavításokra gondolok, felhasználó oldalon elég nagy a fluktuáció, minden új dolgozó hozzám jön a kérdésekkel meg 5letekkel, hogy akkor ezentúl működjön így, mert az az "ésszerű". Aztán a leghangosabb általában eléri a főnökségnél, hogy legyen átírva, ami persze sok egyéb dolgot von maga után, de a leghangosabb nyer úgyis, majd mikor a sok következmény elkezd sz@rlavinaként rádömleni, akkor már hiába mondod, hogy de az a változtatás az oka, akkor azt már senkit nem érdekel, van hogy az egészet elindító leghangosabb is már rég máshol dolgozik ilyenkor.
De visszatérve a hegedűhöz, x emberből 1 fogja felismerni a kódban a kidolgozottságot, de az az egy sem a főnököd vagy a vezető fejlesztő lesz (már ha van ilyen), max a jövőbeni magadnak írhatsz szép kódot, de arra bizony ritkán kapsz időt.
nyuszis77 2019.08.25 17:27:41
@Nylul: "Néha komolyan azt gondolom, hogy párhuzamos developer univerzumokban élünk."
biztos is, nekem az az üdvözítő, hogy van más is! Code review ohhhh, bárcsak kód szinten lehetne átbeszélni bárkivel is a feladat megvalósítását. A kedvencem, hogy egy jó ideig mindent PHP-ben kellett megoldjak, mert ha valaki másnak bele kell nyúlnia, akkor azok a mások csak azt ismerték, de persze soha senki más nem nyúlt bele.
Jártunkban - keltünkben, barátokkal, ügyfelekkel, diákokkal beszélgetve sajnos gyakran közös pont a motiváló munkakörnyezet hiánya. Mondhatnánk, hogy na igen, olyan jól állunk, hogy a vállalatok megengedhetik maguknak, hogy erre nem figyelnek oda ... mondhatnánk, de nem így van.Kiskamaszként a saját…..
nyuszis77 2019.02.28 08:30:41
@HaCS: Az itt leírtakkal tudok azonosulni, ellentétben a bejegyzéssel. Köszi az összefoglalást, így már motiváltabb vagyok, más is úgy éli meg mint én!
Imádunk utazni, és nem bírtuk kivárni, hogy a gyerekek felnőjenek és megvalósítsuk életünk álmát, ezért összepakoltunk és elutaztunk, hogy egy lakóautóval egy év alatt bejárjuk Közép és Dél Amerikát. Az Usát elhagyva a Kaliforniai félszigeten keresztül jutottunk el Mexikó belsejébe, majd az extra…..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..