Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eszes Péter

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus hatásai már látszódnak. 10 év állítólagos fejlődés után ott tartunk, hogy egy vírus megjelenése azonnal recesszióba löki a gazdaságot, és ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar család azonnal bajba kerül, ha a koronavírus hatásai kapcsán elveszti a munkáját, vagy ne adja az ég,…..
Eszes Péter 2020.03.17 18:22:17
@Hungryhorse: Ugye az van, hogy te az én írásomat ami nem ért egyet a te mondandóddal okádásnak hívod. Nem tudom miért gondolod, hogy ez normális, remélem másokkal azért nem beszélsz így.

A közvélemény kutatásokról illetve a jelenlegi politikai helyzetről a következő véleményem van (Fidesz vs. Ellenzék). Szerintem az ellenzék politikusai egészen elképesztően béna, kontraszelektált, gyerekes, ráadásul alapvetően liberális gazdaság politikában hívő emberekből áll (Székely képviselő és társai speciel nem). Ez az ország alapvetően nem ilyen.

Na most képzeld el, hogy mekkora lehet a gyűlölet a Fidesz ellen, hogy ha ez a béna ellenzék, fittyet hányva a választási lokgikára 2018 -ban, még szanaszét indulva is csak éppen hogy kapott ki (a szavazatok felét konkrétan megszerezte, csak éppen ugye 3-4 erőközpontra leosztva). És ez valószínűleg azért van így, mert iszonyatosan nem bírják az emberek a Fideszt. És azért nem, mert ha az elmúlt évben igaz lenne az amit a kormány állít, hogy itt Kánaán van, akkor egy ilyen 2-3 hónapost időszakot ha nem is könnyen, de át kéne vészelni. Csakhogy nem ez történik és te is tudod, hogy nem ez fog történni. Százezrek fogják elveszíteni a munkájukat, úgy hogy 1 havi tartalékuk sincsen.

Az előbb írtad, hogy legalább még rajtad kívül ketten nem értenek egyet itt a kommentelők között az írásssal. Az lehet, de nézd meg, 35.000 -en olvasták és több mint 6.000 -en lájkolták.
Tanulságos interjút adott a Momentum nevű formáció két vezetője az Indexnek. Ami nagyjából látszik: segítséget kérnek az ellenzéktől az olimpiaellenes aláírásgyűjtéshez, de amúgy húzzanak a francba. Továbbá: szerintük a Magyar Gárda ígéretesen indult. Aztán: ha bejutnak a Parlamentbe, és Orbán…..
Biztosan mindenki ismeri a hangzatos gondolatot, miszerint a pénz nem boldogít. Valóban, önmagában a "földi javak" nem jelentenek biztosítékot a boldogságra, hiányuk azonban komoly fejtörést okozhat. Lássunk néhány trükköt, amivel a "hét szűk esztendőt" is át lehet vészelni...
Eszes Péter 2016.08.25 09:43:25
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..
Eszes Péter 2016.03.04 14:03:06
@netface: Nos éppen ezt írom én is. A baj sajnos ott van, kedves netface, hogy bár abban sajnos kénytelen vagyok veled egyet érteni, hogy milyenek elég sokszor a "libsik", azt is el kell mondanom, hogy a te és társaid akik meg mindig ezt számon kérítek, kb így írtok: Hazugság az egész holokausztozás, úgyis mindent a zsídók irányítanak, szegény magyarokról meg nem beszél senki. Ezzel viszont szintén elég komoly baj van. (És akkor nagyon finoman fejeztem ki magamat.)

1. Bár azt írjátok, hogy kamú az egész, jól érezhető, hogy ígényetek viszont lenne rá.

2. Saját magatokra hivatkoztok állandóan. Gyülőletet keltetek és tényeket nem írtok.

Szóval. Srácok. El kéne ezt dönteni. Most akkor haragusztok a Zsidókra vagy sem? Ki akarjátok őket nyírni vagy sem? Nem kell mutogatni a múltra. Volt vagy nem volt. 6 milliót öltek megy vagy "csak" 4 -et? Csak úgy... (Mikor egy emberért is kár, ez teljesen nyílvánvaló, és tök mindegy h. milyen származású). Tessék kérem tisztán fogalmazni. Nem kell indokokat keresni (A Zsidók kirekesztőek, stb stb). Gyűlöljük a Zsidókat és ki akarjuk őket írtani. (Ha ez megtörténik, kérem majd nevezzétek át Mária országát valami más szentnek az országává. Merthogy hát ugyi ő is Zsidó volt. Nem "csak" Jézus...)
Eszes Péter 2016.03.04 14:11:50
@CIKLONBE importor:

Elég sok film foglakozik a Palesztín kérdéssel (Érdekes, hogy sok közös Izraeli/Palesztín film van.) A Palesztínok sorsa szörnyű. Sokáig éltek,mindenféle birodalmak alatt (már az egyszerű nép), elnyomásban. Római Birodalom, Szeldzsuk törökök, Kereszténye, Törökök, majd 1947 -ig a Brit Birodalom alatvaló voltak. Mikor a Zsidók elkezdtek visszamenni (Cionizmus) 1900 -évek elején, egy olyan folyamat indult meg, ami felvillantotta az esélyt egy független Palesztín állam létrehozására is. Ebbe 1947 -be a létrejövő Izrael bele is ment. De ők nem fogadták el, mert a környező arab államok azt mondták a vízbe ölik a Zsidókat. Nem jött össze. Azóta majd mindegyik arab állam kibékült Izraelle (Egyiptom, Jordánia, Törökország, Szaud Arábia...) a Palesztínokat meg a sorsukra hagyták. Ja és a környező arab államok táborokban tartják a Palesztínokat. Akik Izrael területén élnek, azok élnek parlamentális jogaikkal és bent is vanak a Zsidó parlamentben (Kneszet). A többbiek meg Gázából lövöldöznek rakétákat és inkább éhen halnak, de nem alkusznak. Nem kérnek a túrizmusból, a 21 -ik századból, a gáz készletből ami a partjaiknál arra vár, hogy kitermeljék. Pedig csak annyit kéne mondaniuk: Nem akarjuk megszüntetni Izrael államot. Kár értük. :-(
Jutott eszembe, amikor a negyedik 23-as buszra sem tudtam felszállni szűkebb hazámban, Pesterzsébeten.  Én ugyanis tavasszal és nyáron bringával, késő ősszel, valamint télen BKV-val, mostanában már BKK-val közlekedem (bár követni már nem lehet, hogy mikor milyen cég járművén…..