Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolcsi77

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegény Márti azt hitte, új lakást vesz, amit egy jó kis Digi előfizetéssel koronáz meg. Ehelyett egy időzített bombára kötözte magát. Az évek teltek, a bomba pedig csak ketyegett, és több, mint 6 évvel a beállítás után, robbant. Ijesztő sztori tanáccsal és tanulságokkal. Szerencsére többek közt…..
Zolcsi77 2017.08.01 04:37:53
Van már olyan, hogy ranghely előzetes biztosítása. Na ez a tuti, nem kell ügyvédi letét, bírói letét, függőben tartás, utolsó másodpercben földhivatali ismerős felhívása. Megkéred a ranghelyet, bejegyzik, a fizetés előtt kérsz egy tulajdoni lapot - aki a ranghelyed után van annak a sorsa a te kezedben van. Ha valaki bemászott eléd akkor stornó az egész adásvétel, buktad a ranghely bejegyzési költségét és a tulajdoni lap árát. Még előleget/foglalót sem kell kockáztatni.

Én vszleg egy végrehajtási igénypert indítanék, mert a kifogást el fogják utasítani, feltéve, hogy formailag minden a szabályok szerint ment - úgy szokott. Kérném egyben a végrehajtás felfüggesztését is az igényper befejeződéséig - ezt vagy megadják vagy nem, ha valószínű a pernyertességed akkor általában megadják, de abból sem lehet következtetéseket levonni ha nem adják meg. A per elsőbbséget élvez a többi perhez képest - persze azért bírósága válogatja mennyi idő... Ebben a perben érdemben fogja megvizsgálni a bíró, hogy valóban hamarabb történt -e meg az adásvétel mint a végrahajtási jog bejegyzése. Pl ha a szerződésben - amit a földhivatal is őriz - benne van, hogy a vételárat átutalással fizeted és az átutalás elindításának időpontja korábbi mint a vh-jog bejegyzése, akkor ez !erős! bizonyíték arra nézve, hogy akkor történt az adásvétel ami a szerződésben írva lett, függetlenül attól, hogy mikor lett beadva a szerződés a földhivatalba. De egyébként ha kp-s fizetés volt, meghallgatják az ügyvédet, tanúkat, eladót, vevőt, keresztkérdésekkel megpróbálhatják zavarba hozni - mégis alapvetően megnyerhető.

Elévülés: ha korábban keletkezett a tartozás mint a hírközlési törvény asszem 102-s §, akkor a régi, általános elévülési szabályok vonatkoznak rá, nem az egyéves. Ha 2010-s, akkor ez vszleg a régi szerint megy. Ha öt évig nem történt végrehajtási cselekmény, akkor mindenképp elévült, ezt úgy lehet megtudni, hogy bemész a végrehajtóhoz és betekintést kérsz az üggyel kapcsolatos aktába. Végignézed az egyes intézkedések dátumait (akár egy adatlekérés is intézkedés) ha van köztük öt évnél nagyobb szünet akkor elévült. Majd kérsz egy hivatalos kimutatást az intézkedések időpontjairól, legyen meg neked is - ez számodra költségmentes.

Ha az igényper lassan megy és a végrehajtást nem függesztették fel, akkor előfordulhat, hogy kifutsz az időből. Ezért amikor a végrehajtó a becsértéket közli, azt meg lehet támadni (kb 15.000 illeték) ez egy kis időhúzás pl. A becsértékre egyébként is érdemes figyelni, mert lakóingatlant a becsérték 100%-a alatt nem szabad elárverezni, emiatt ha a becsérték kb a piaci ár, akkor védve vagy. Senki sem fog bajlódni egy árveréses lakással ahonnan még ki kell túrni a lakót (hónapok) ha csak piaci áron veheti meg. Akkor lehet bukta, ha van más, nagyobb értékű tartozás a házon - jelzálogos bankhitel pl - amit a végrehajtásra tekintettel felmondanak és a jogosult beszámíttatja a követelését az árverési vételárba.

Egyébként meg ez egy háború a magyar ember ellen, pusztuljon mindenki akit csak képesek tőrbecsalni - vándoroljon ki, legyen öngyilkos, váljon el, fojtsa a kudarcát borba, nyomjon heroint. Addig így is marad amíg nem lesz soviniszta (végletekig, ésszerűtlenségig nacionalista) magyar vezetés.
Drága kommentelőm! Örülök, hogy mindenre van kapásból válaszod! Örülök annak is, hogy mindenre fix megoldást tálalsz! Minden olyan élethelyzetre van kész terved, biztos, tuti tipped, amit még magad nem is tapasztaltál.  Tudod biztosan, hogy a szegény azért szegény, mert lusta. Ülsz a fotelben a…..
Zolcsi77 2017.05.10 07:57:16
Hihetetlen. Talán ezért tartanak ott a szegények ahol. Néhány indokot persze el lehet fogadni: ha beteg vagy, ha sokkal butább vagy az átlagnál, stb, stb. De azt, hogy nincs semmire lehetőség csak dögleni egész nap, na azt nem.

Annyi mindent meg lehet csinálni saját erőből, hogy az elmondhatatlan. Kapanyélnél maradva: az én nagyapám a gereblyét, fogakkal együtt maga csinálta. Leírom hogyan: Vágott egy kb kétméteres egyenes mogyoróágat (vagy aranyvesszőt, vagy más rugalmas fát de azokat én már nem ismerem). A vékonyabbik végét széthasította olyan 60-70-80-90 cm hosszan, majd óvatosan a két széjjelhasított felet - egy saját maga faragta kis faékkel - szétfeszítette egymástól 60-70-80-90 cm távolságra és egyben meg is hajlította. A művelet végére az ág vékonyabb végei derékszöget zártak be az ág vastagabb végével. Így kifeszítve és meghajlítva hagyta egy ideig. Vágott egy másik, vastagabb, kb 80-100 cm hosszú egyenes ágat is, ezt kettéhasította, majd ebbe 3-5 cm-ként lyukakat fúrt egy kézi furdanccsal, ez lesz a gereblye feje. A lukak párhuzamosak a hasítás síkjára. Egy vékonyabb ágból 10-15 cm hosszú darabkákat vágott, ebből lettek a gereblye fogai. Ez mindig valamilyen keményfa volt. A 10-15cm hosszú darabokat olyanra faragta, hogy éppen átférjenek a furdanccsal kifúrt lukakon. A fogak egyik végét egy kicsit meghegyezte, hogy vékonyabb legyen mint a másik, ez a vég érintkezik majd a földdel. A másik végétől kb 2cm távolságra faragott a fogakra egy 3cm-s mélyedést körben. Az elkészült gereblyefogat úgy tette bele a kifúrt ágba, hogy ez a gyűrű alakú mélyedés épp a lukra illeszkedjen rá. Amint ezzel megvolt, vízbe tette a kifúrt 80 centis ágdarabot a beleillesztett fogakkal együtt. A fogak és az ág is megduzzadt, ki se lehetett többé húzni a fogakat, legfeljebb letörni. Vigyázni kellett, hogy elég mély legyen a gyűrű alakú mélyedés, nehogy széthasítsa a gereblye fejét a fog amikor megduzzad a vízben - emlékeim szerint ilyen talán egyszer volt. Rémlik, mintha a fogak végét egy kicsit megpörkölte volna a tűzön. A végén a gereblye fejét a fogakkal rákötözte a hosszú ág szétfeszített végeire, az ágak hasított oldalai feküdtek fel egymásra. A kötözőanyag vagy drót vagy valamilyen madzag volt, de nem sima, nem műanyag, hanem valami időtálló - erre sem emlékszem már. Egy alkalommal megcsinált 6-8 ilyen gereblyét, kettő-három maradt neki, a többit szertehordták a faluban. Kapott érte cserébe ezt azt. Több mint fél napja ment el rá, mondjuk ebéd utántól délután ötig.
„Ez egy átlagos történet, átlag alatti lehetőségekkel rendelkező emberekről. Nagyon sok jó dolog történhetne még az országban anélkül, hogy bárkinek is fel kellene áldoznia magát vagy jólétét valami nagyobb jóért. És még csak megyéket sem kellene átutazni azért, hogy…..
„Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Lakásomat hamarosan eladom, azonban nem szeretném, hogy a tulajdonjog a vételár megfizetése előtt a vevő nevére kerüljön, hogy azután „elfelejtsen fizetni”, megtartva közben a lakás tulajdonát. Hogyan lehet ezt kivédeni? Van rá jogszerű…..
Zolcsi77 2017.04.27 12:52:59
Hihetetlen. Bedugjátok a hurokba a fejetek. Valamint nem látjátok a legalapvetőbb jellegzetességeit a rendszernek:

I. Ha valakinek (aki több joggal bír mint az átlagpolgár) követelése van veled szemben a számládról egy kattintással lekapja, akkor is, ha te azt úgy gondolod, hogy nem volt 100%-ban megalapozott.
II. Nekem az a tapasztalatom jó tíz év távlatában - mióta odafigyelek erre - hogy a beérkező követelések legalább harmada egészben vagy részben vitatható.
III. Ha úgy vitatod meg, hogy nem tudták még beszedni tőled, 98%-ban kisebb morgás után elfogadják a kifogásod.
IV. Ha már beszedték, akkor annyira bonyolult/fárasztó/időigényes/költséges/rizikós/stresszes, hogy kisebb morgás után te hagyod a francba 98%-ban.

Ezekből több dolog következik:
Mivel a nagy többség pénze szabad préda a számláján, ezért jellemzően akinek a pénzed kell (tömegesen) az csak lenyomja az egérgombot és elszedi. Kényelmes. Nyugodt. Arrogáns. Pökhendi. Ja és lenéz téged.
Mivel a követelések jelentős hányada nem tökéletes, ugyanazokkal a hibákkal küzd tíz éve, hiába szólalnak fel ezek ellen eredményesen tízezrek minden évben - TUDJA a követelőző, hogy többet/megalapozatlanul követel, mégis csinálja. De tudja, hogy vaj van a füle mögött.
Mivel a pénzt beszedni irgalmatlanul nehéz ha teszel azért, hogy ne legyen egyszerű, hajlamosak futni hagyni a legcsekélyebb aggály esetén is. Sőt akkor is ha nincs jogi aggály...
Végül: ha elszedték tőled a pénzt, lényegében lúzernek tekintenek és hülyére vesznek.

Magyarul: alapozni lehet arra közép és hosszútávon, hogy a felmerülő megélhetési és egyéb költségeid egy/jó részét/zömét leírhatod, mert akinek fizetned kellene az kényelmes, jogtalanul szed be százezerszámra pénzeket, esélytelennek sőt néha egyenesen veszélyesnek látja, hogy kergessen téged. Nyilván ez a stratégia akkor etikus, ha csak azzal szemben alkalmazod aki többel próbál(t) lehúzni mint ami jár neki - büntetésből nem kap semmit (vagy csak igen-igen keveset). És ez addig áll fenn amíg van 95% birka aki szerint a bankszámla és kártya az egy jópofa, trendi, modern dolog; "ez a jövő"," Európa" "nem a kőkorban élünk" és egyéb fassságokban* hisz.

Na nem baj, teljesen rendben van ez így.

*Úgy hívják ezeket, hogy lózung
Tisztelt Ő I!Karcsi vagyok Budapestről. Lakást adok ki albérletbe. Olvastam az "Ezek nélkül ne írd alá a lakásbérleti szerződést!" cikket: link.Abban azt írják, hogy a közös költség felújítási alapba fizetendő részét a bérbeadónak kell fizetni és nem a bérlőnek. Hadd kérdezzem meg, hogy ezt milyen…..
Zolcsi77 2017.01.07 03:50:26
Tegyük fel, hogy valaki évtizedeken át bérbe adja a lakását. Ilyenkor minden fejlesztés, felújítás, karbantartás eredményét, hasznát a bérlő élvezi. Miért ne fizesse hát a felújítási alapot a bérlő? (Egyébként meg úgy kell szerződni, hogy bérleti díj x ft, mért fogyasztás a bérlőé, átalány várhatóan y ft de változhat és a bérlő fizeti, végül közös ktsg teljes egészében bérlői költség. Tökmindegy azon rugózni kié a felújítási alap rész: ha a bérlő fizeti annyival kevesebb a bérleti díj, ha a tulaj, akkor annyival több. A bérlő a teljes költséget szeretné belőni, annak tudatában veszi ki (és marad) a lakást.

Végül - mint minden fogyasztó - hosszútávon a bérlő fizet meg mindent: a lakás amortizációját, a tulajdonos minden költségét a lakással kapcsolatban és a tulaj elvárt/érvényesíthető hasznát. De ez így van kb mindenhol, aki termel, szolgáltat vagy jól tud valamit, megfizetteti vevőivel az összes költségét, beruházása, oktatása költségeit és az elvárt/érvényesíthető hasznát. A bérlőnek "csak" azért szar, mert havonta áldoznia kell a puszta lakhatásra is, azaz hátrányosabb helyzetben van. De - sajnos - egyre több bérlő lesz, így a helyzetük viszonylagosan javul, egyre kisebb az a réteg akinél hátrányosabb helyzetben vannak. Mindenféle jogi, pénzügyi csapdákba beleesnek az emberek, több oldalról igyekeznek lehúzni az átlagpolgárt, rossz élethelyzetek adódnak: elveszti a meglévő lakását, vagy sosem veszi/törleszti le az elsőt . Nyugaton, a nagy többség bérel. Ingatlant kell szerezni, megtartani, venni hozzá.
Egy ismerősöm vagy hét évvel ezelőtt vett egy lakást. Az építő - jó szokás szerint - eltűnt az éterben, a hibákat sem javította ki, és maga mögött hagyott egy majdnem ötvenezer forintos vízdíjtartozást.   Egészen tavalyelőttig ment a vita, hogy kinek a tartozása, a vízmű szerint az új fogyasztó…..
Zolcsi77 2016.10.17 09:58:54
Alapvetően senki sem felelős a korábbi tulaj tartozásáért. Ha van egy átadás-átvétel az óraállással, dátummal akkor ennyi. Tökmindegy mennyi rajta a tartozás.

Van azonban két szabály: közös költségért felel az új tulaj is nullás igazolás hiányában (mely nullás igazolást a közös képviselő ad ki), ill át kell íratni 30 napon belül (az átíratásnak nem tudom mi a jogszabályi alapja sőt egyáltalán van -e még ilyen, egy időben volt).
Ha végrehajtás során vette, akkor a közös költségért sem felel az új tulaj.

Más kérdés, hogy nálunk ezeket a tartozásokat a közmű ügyintézői rendre megpróbálják az új tulajra verni, ezt nem szabad hagyni. Adjon papírt arról, hogy ő követeli a volt tulaj tartozását és addig nem írja át az órát, nem köti vissza az áramot/vizet amíg nincs kifizetve. Ilyet nem fog adni, meg kell fenyegetni, hogy legközelebb két tanúval mész és jegyzőkönyvet vesztek fel ott helyben a közmű ügyfélszolgálatán, de akkor pereled majd a felmerülő költségekért őt magát személyesen. Nekem eddig bevált, a személyes érintettséget még az ügyfélszolgálatok vezetői sem szeretik, inkább engednek. Ez alapvetően igaz egyébként mindenhol: amíg az ügyintéző bebújhat a szervezet páncélja mögé, addig ő dirigál, de amint megfelelő felvezetéssel be van lengetve a személyes felelősség, azonnal enyhül a hangnem. Nyilván ez szemtől-szemben működik inkább.

Még eszembe jutott az előző felvetés: ha netán a közüzemi tartozások rajta vannak a tulajdoni lapon, azokért persze az új tulaj is felel (kivéve végrehajtásból vásárlás).
Fogy az ország.  Vészesen. Vajon miért? Emberek tömegei menekülnek Londonba, Németország különböző városaiba, az Egyesült Államokba, stb.. Azt is hazudják mondják, hogy nagy a munkaerő-hiány. Végülis igen: munka van, csak pénz és megfelelő fizetés nincs. Az emberek eladósodtak, nem találnak kiutat.…..
Zolcsi77 2016.07.21 06:41:48
Szerintem meg az a baj, hogy nem magyarok irányítanak és legfőképp nem magyar érdekek alapján. Egy szímagyar és nemzeti kormány már rég megtagadta volna az államadósság visszafizetését a külföldnek, beszüntette volna a cigányság ránk nézve életveszélyes gyarapítását és segélyezését, a népellenes szabályokat kirostálná a jogrendszerből, a hivatalnokokat kiváltaná számítógépes hálózatokkal, nacionalizálná az energiaszektort, bankokat, külföldi áruházláncokat - következetesen keresné a módját, hogy a hazai piacról jövedelmet kiszívó külföldi vállalkozásokat vagy elpusztítsa vagy magyar tulajdonba kényszerítse különösebb kártérítés nélkül.

Le kell állítani a külföldiek belföldi piacon szerzett jövedelmének külföldre áramlását, bármilyen címen is viszik ki azt. Pl egy ráfázolbankot ugyanúgy eligazgathat egy magyar nagyvállalkozó mint most az osztrák tulajdonos.

Akikre szükség van, azok az itthon munkát adó és külföldre exportáló külföldi vállalkozók (pl egy Mercedes gyár), de rájuk is csak akkor, ha nem eszetlenül nagy a környezetszennyezés. Ők külföldről szereznek jövedelmet és abból fizetnek itthon bért, járulékot, egy kis adót.

Mindent amit ép ésszel lehetséges, itthon kell gyártani, vámmal, kvótával, hatósági szívatással távol tartani az importot. Akkor egyrészt lesz munka mindenkinek, még a nyugdíjas szakikat is be kell fogni, másrészt lecsökken az importszámla az ötödére, onnantól nem létszükséglet exportálni sem, nem kell bagóért mindenáron eladni a világpiacon. Ez egy baromság, hogy többezerszeres tőkeerejű, évszázados politikai kapcsolatokkal rendelkező, jogászok hadseregét foglalkoztató multikkal versenyezzen a magyar vállalkozó, a mammutok egyszerűen eltapossák, kiirtják a piacról.
Az, hogy a beteg egy darab kutyagumi, és felőlük akár el is patkolhat, de a fejpénzeket beszedik utánuk, egyszerűen gusztustalan. Hány embernek kell meghalnia, hogy észbe kapjanak az illetékesek? Tisztelt Praxis!   Nem szokásom másokat sarazni, vagy bárkire is köpködni, még átvitt értelemben sem,…..
Zápor után is poros földutak, gomolygó esőfelhők és szikrázó napsütés, roncsokkal teli és rendezettebb kertek, széthordott és felújított présházak. A Pest megyei Pilis külterülete egy – a Magyar Nemzetben – megjelent riportnak köszönhetően került a figyelem középpontjába: azóta többen foglalkoznak a…..
Zolcsi77 2016.06.23 09:39:42
Ez egyébként egy lehetőség LEHET ha az ember úgy áll hozzá és képes is úgy hozzáállni (pl nem annyira beteg, öreg, magatehetetlen). Első körben azonnal megszűnik kb a rezsi 85-90%-a. Nincs több hiteltörlesztés. Nem kell kocsi - annak költségei is elpárolognak. Tenni kell azért, hogy legyen fűtés, víz (ha másképp nem is, karbantartás szinten), legyen mit enni.

Sose volt annyira kevés gond, probléma mint mikor kint laktunk külterületen, anyagilag helyrevágta a családot. Kőkemény anyagi alapot sikerült kiépíteni amiből tovább lehetett lépni. Azóta is azon vagyok, hogy vissza tudjak menni, csak már egy más, természetközelibb, minőségibb és nagyobb területre - csak azóta megnőttek az elvárásaim. Jó levegő, erdő, rét, víz, nulla rezsi, ötöd/tizedannyi élelemköltség (fúrt kút, napelem, helyben termő tüzelő, zöldség, esetleg háziállat is beleférhet). Más világ , szerintem sokkal de sokkal nyugisabb, lehet feltöltődni, anyagilag építkezni, gyógyulni, rengeteg időt a szűk családdal tölteni, játék, biciklizés, olvasás, internet, némi karbantartás, kertészkedés. Ezt persze meg kell szervezni, nekünk az első telünk a rácsodálkozásé volt, hogy MINDEN szokványos dolgot ami a városban van, azt előre biztosítani kell, ki kell építeni, át kell gondolni, mi, hogyan fog működni. Az élet a városhoz képest egy elfogadható egészségügyi állapotban lévő embernek annyira olcsó, hogy dolgoznia sem kell feltétlenül, elég időnként megcsípni valamit - mi dolgoztunk folyamatosan, de messze nem úgy, mint a gyárban, irodában, kisvállalkozásban teszik.

Persze az egész egy folyamatos kínszenvedéssé fajulhat, ha a kényelmes ottlakás feltételeit nem építi ki az ember. Nekünk ebben talán szerencsénk volt, a kiköltözést egy többszörös kényszerhelyzet hozta - nem hobbiból mentünk ki - az első pillanattól az volt a cél, hogy a kényelmes kintlakást meg kell oldani, kiépíteni, fejlesztgetni. Fel sem merült, hogy a hiányosságokból hosszútávú kínszenvedés legyen, kb egy év volt amíg egy kényelmes családi ház színvonalát elértük. Kezdetben se víz, se lakóterület, se wc, se fűtés, se fürdőszoba, se konyha, se melegvíz, stb - tető, ágy, lavór, 20l-s műanyagkannás víz - kb ennyi volt kezdetben. Ha az ember mindent maga csinál, komolyabb pénz nélkül kiépíthető minden (mondanám fillérekből), ha nem ért hozzá, annyira brutális ismeretanyag van az interneten, hogy szinte bárminek utána lehet nézni. Annó én még könyvtárba jártam, ha beleütköztem vmilyen problémába.

Szerintem ez egy kitörési lehetőség egy fiatalnak, legfeljebb középkorú családnak, ki lehet javítani azokat a hibákat ami miatt kiszorultak a városból. Ha berendezkednek, később el sem akarnak menni. Én pl vissza se akartam menni a városba, de egy örömteli esemény miatt mégis vissza kellett, de újra azon vagyok: kifelé, el a büdösből, a forróságból, szmogból, ricsajból, vitatkozásból, költségektől, rezsitől - pedig egy kertvárosi részen lakom, mégis hasonlíthatatlan a külterülethez képest. Mások szerint egy szellős, jó elrendezésű, világos hely, kevés szomszéddal, nekem maga a nyócker gangos bérházzal - alig várom, hogy kint éljünk újra.
Van olyan, hogy az állami egyik keze nem tudja, hogy mit csinál a másik. Ha több hivatal is érintett egy ügyben, akkor meg pláne sok a kéz. Szegény állampolgár meg bolyong a néha 22-es csapdájának öltöztetett rendszerben. A lényeg ilyenkor a kitartás. És a sok…..
Zolcsi77 2016.06.22 14:37:49
Még azon van felháborodva néhány hülye, hogy aki teheti kijátssza a renccert?

Mikor értitek már meg, hogy ez a renccer a fehér, magyar, dolgozó/vállalkozó/nyugdíjas/gyerek/nő/férfi kiirtására vagy elűzésére lett létrehozva és folyamatosan fejlesztve, de úgy, hogy a népirtás vádját ne lehessen felhozni azok ellen akik ezt a renccert kitalálják és fejlesztgetik. Mindenki a körülmények áldozata legyen, ne elkobozzák a vagyonát, ne agyonlőjék a nyílt utcán, ne deportálják, hanem minden bicskanyitogató aljasság olyan következménynek tűnjön amit az aljasság elszenvedőjének tettei idéztek elő. Az aljasság a népirtó törvények, szabályok, szerződések szerint csak saját magatartásunk megérdemelt következménye: legyen földönfutó, dögöljön meg, húzzon el az országból.

Az egyik út, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni" - erre sokan mondták már, hogy tetszettünk volna ha megneszeljük milyen magyarellenes renccer készül. Persze erre mindig ott van a lehetőség.

A másik út, hogy annyi jövedelmet markolsz amennyit tudsz, ahogy tudsz és ott spórolsz, vered át az államot, bankot, közüzemet, multit - mindenkit kivéve a honfitársad - akit, ahol, ahogy lehet, addig a határig amíg nem ítélnek letöltendőre. Itt semmi nem javul attól, ha fizeted az adót, törleszted a hitelt, fizeted a távfűtést, parkolójegyet veszel, szabályokat kínosan betartva autózol - jogszabályok és szerződéses feltételek százezrei, millíói vannak buktatóként beépítve a renccerbe, hogy azon te elhasalj. Váratlan feltételek, ha hibáztál irreális bírságok, egyéb jogkövetkezmények.

S ha már megbuktál, akkor ne az legyen, hogy méltósággal viseled, hogy viszi a végrehajtó a kocsit, lakást, bevonulsz az előrekészített fogkefével meg három napi hideg élelemmel a börtönbe - á egy f@szt. A kocsit úgy kelljen kiégett roncsként elvontatni a végrehajtónak ha kell neki, a börtön keressen meg ha kellesz neki, de ha netán megtalálnak akkor is három egyenruhás kelljen lefogjon és gumibottal nyugtassanak (ennek nyilván következményei vannak, nem is kicsik) miközben üvöltesz, szétkiabálod milyen igazságtalanul bánnak el veled. Addig sincs se erő, se kedv, se pénz, se kapacitás arra, hogy mást is megfogjanak. Megbüntetett a parkolócég - csákánnyal vered szét sötét viharos éjszakán az automatát. Megkínált a nav 100.000 büntetéssel mert három nap késéssel ment be az adóbevallásod és elhajtott a védekezéseddel - kromofágot annak a kocsijára aki kiszabta a bírságot, elutasította a védekezésed, mást úgysem fog fel a hivatalnok, csak a személyes érintettséget. Megbüntetett a gázcég miután a szerelőjük átmágnesezte az általad sosem piszkált gázórát - tízszer, százszor annyi kárt okozz a szerelő, a gázcég (semmiképp nem veszélyeztetve mások életét), a vezetők vagyonában.

Itt mindenki hátrál a falig. Tartsuk be az elmebeteg, hülye, kib@szós szabályokat, járjunk a fal mellett, hátha elkerüljük a bajt. Ha a másik bajba jut, kussoljunk, nézzünk másfelé, addig se velünk foglalkoznak - na ezért tartunk ebben a posványban. Nem azért mert aki teheti kijátssza a renccert, hanem azért, mert az eleve ellenünk kitalált és működtetett renccer ellen nem teszünk semmit, legfeljebb igyekszünk kikerülni, elugrani a karmai elől, ahelyett, hogy az aljasságra aljassággal válaszolnánk és időnként odab@sznánk neki.

Én sem vagyok ilyen forradalmi lélek egyébként, de amikor rá voltam kényszerítve, én bizony belerúgtam a renccerbe, egyszer-kétszer teljesen nyíltan is mikor nem volt más lehetőségem a védekezésre, nem hagytam magam kisemmizni, ellenálltam. Azóta a minimum a passzív ellenállás - ezt mindenki megtehetné, nagy hagyományaink vannak legalább a török idők óta ha nem korábbról is. De ha megtehetem, mert alkalom adódik rá, akkor kap tőlem a renccer egy-egy ütést máskor is, ha büntetlenül és kockázatmentesen megtehetem ok sem kell hozzá - puszta passzióból, örömmel, de ha ok is van, akkor egy kicsi kockázatot be is vállalok. Ha mindenki csak ennyit tenne, már nem lenne se cigánybűnözés, se devizahitel probléma, se fosztogató szolgáltatók, se, se, se.

Mire vársz: ha megpofoznak addig fogod kapni a pofonokat amíg egyszer vissza nem adod. Akkor lehet, hogy lesz egy kis verekedés, de az addigi pofozás az megszűnik, a helyzet megváltozik, még akkor is jó irányba ha vesztes leszel - minél többet verekszel mielőtt vesztesz, annál nagyobb a javulás. Egy esetben lesz a helyzet rosszabb: ha visszaütsz de RÖGTÖN elhagy a bátorságod és lehajtod a fejed. Be kell vállalni sajnos egy pár sebet, hogy ne mindenki téged üssön. (Most az állam, a hatóságok, hivatalok, közművek, multik, biztosítók, parkolótársaságok, zsidók és cigányok, fehérgalléros és egyéb bűnözők mind bennünket ütnek nap mint nap - ez nem is fog változni, csak ha mi is visszaütünk. Nem kell feltétlen győzni, elég az, hogy számítani lehet a visszaütésre, máris jóval kevésbé éri meg a terrorizálásunk.)
Új ingatlant béreltél/vásároltál volna ami egészen tetszett is, mindaddig, amíg nem vetettél egy pillantást a penészfoltos, koszos fürdőre… Veled is megtörtént már? Hozzáértők szerint érdemes energiát fektetni a fürdőszoba-felújításba, mert már egy kisebb beruházás is nagyban növeli az ingatlan…..
Zolcsi77 2016.06.20 02:31:10
Minden felújításba fektetett x forint 2-5- sokx értéknövekedést jelent, ha:
- a lakás/ház lepukkadt
- ezért olcsón vettük
- viszonylag kis értékű
- minden szükséges anyagot a tulajdonos vesz meg, akár szaki listája alapján
- minden munkát a tulajdonos vagy általa közvetlenül megfogadott szaki végez
- tiszta, világos, letisztult, csillogó-villogó
lakás/ház lesz a végeredmény. A festés elengedhetetlen és ha komolyabb felújítás történik (nem feltétlen cső és vezetékcserével) akkor az a felújítás szerves részét képezi és nem a hibák eltakarásának célja lebeg a leendő vevő szeme előtt. De ehhez látnia kell a vevőnek, hogy sok egyéb is cserélve, javítva, felújítva lett a lakásban.

Viszonylag kis értékű lakás/ház felújítása: minimális pénzből, jól kinéző, elfogadható minőségű, nem egyéni ízlésvilágú, hagyományos nem egyedi anyagokból.

E mögött a következő meggondolás húzódik meg: a lakást a nő kívánja meg, de a férfi veszi meg. A nő szempontja, hogy tiszta legyen, világos legyen, nett, tiptop legyen, jól nézzen ki. A nő egyéni ízléséhez persze nem fog passzolni a lakás, de az általános irányelveinek nagy vonalakban igen. A nő persze leverné a csempét és felrakná a nyolcszög/négyszög kettős halványzöld/pasztellbarnapöttyös csempét szíve szerint de itt jön be a férfi. A férfi egy lusta, smucig dög, akinek dosztig elég, hogy - irdatlan anyagi megerőltetések árán - megveszik a lakást. Épp elég az önerőt összerakni és addig nyáladzani a banknak amíg kiéneklik belőle a hitelt. A férfi semmire nem akar utólag költeni és semmit nem akar javítani, fejleszteni, fúrnifaragni a megvett lakáson. Józan kompromisszum születik: a nő - egyelőre - használhatónak fogadja el a lakás 85-95%-t, a férfi bevállalja, hogy a konyhai/fürdőszobai csempét vagy kisszoba/nagyszoba festését vagy konyhabútort vagy laminált padlót azt mégiscsak ki kell cserélni, mert annyira nem passzol a nő ízléséhez - egy kicsit mégiscsak kell vele keccsölni, de nem sokat.

Még egy feltétel van: a vásárlók legyenek viszonylag kispénzűek és viszonylag fiatalok - ne legyen pénzügyi keret egyéni felújításra minőségi anyagokból vállalkozóval és ne legyenek már berögzült vágyak (melyek mondjuk egy millíós terveztetett konyhabútorban testesülnek meg a panel nyolcadik emeletén providentből...)

Az öreg - tisztelet a kivételnek - az már haboz, latolgat, kötekszik, fondorkodik, szarrág, neki jó a lukas fürdőkád is csupasz villanykörtével csak legyen -200.000 az árból, ha meglazult a kilincs az már ürügy egy kis további alkura, legyen olcsó, akár használhatatlan is, ő majd szép lassan mindent kipótol, megjavít, szerez. Ennek ékes példája egy volt szomszédunk aki a felújításkor az előző lakó használt budifedelét elkérte, merthogy az övé már törött s milyen kíváló lesz az neki. Ő szeretne venni felújított lakást kis hibával - egy lepukkadt lakás áráért, ez azért jellemzően nem szokott összejönni.
A temetés a P.-i temető új parcellájában volt. A temetési menet az őszi fák alatt vonult a párát gomolygó kipufogójú halottaskocsi mögött a sírgödörig. Mintha különös…..
Ez az az eset, amikor az ember igazságérzete durván lázadozni kezd, hiába tudja, hogy a foglaló elvileg nem jár vissza. Meg is kérdeztük, hogy lehet-e tenni valamit ilyen esetben. Kedves Homár! Egy hónappal ezelőtt a családom autó vásárlásra adta a fejét, és kézen fekvő…..
Zolcsi77 2016.01.13 15:42:46
Meg kellett volna próbálni megszívatni az aaa-t. Gondolom volt olyan papírjuk, hogy melyik autót foglalózták le és meddig fizethetnek. Bemennek és azt mondják, sajnos nincs hitel, nem tudjuk összeszedni a pénzt, adják vissza a pénzt. aaa nem adja, de az egész vitát vegyék diktafonra és legyen a család mellé 2-3 jóbarát tanúnak. A végén közöljék, hogy még egy aprócska remény van, hogy - mondjuk - Péter bácsi a nagybácsi Ózdról ad kölcsön.
Itt kell egy jó fellépésű fiatalember és egy szabolcsi roma honfitársunk abszolút leselejtezésre érett ócska Ladával. Wartburg se rossz. De a legjobb inkább a már - reménytelen és vagyontalan és Magyarországot végképp elhagyó polgártársunk - végrehajtásban lefoglalt, de forgalomból MÉG nem kivont drága hiteles autója - ilyenkor éri ugyanis a renccert a legnagyobb kár. A fiatalember a családnak adott fizetési határidő előtt két nappal beleszeret az aaa kocsiba, hogy de neki az KELL. Addig erősködik, amíg ki nem erőszakol egy próbautat. Ha nagyon muszáj, letesz előtte 100.000 Ft foglalót is akár - szigorúan a megfelelő papírral (melyik autó, meddig fizethető). A forgalomban - mindent szabályt betartva - szabályosan megáll, mert rájön a szarhatnék. Kiszáll, néhány m-l arrébb megy, az aaa-s kísérő ürge addig ott dekkol a kocsiban. Igen ám, de nincs papírja, ezért üvöltve megkéri az aaa-s kísérő ürgét, hogy a kesztyűtartóból hozza már ki neki a pézsét. Ekkor épp arra autózó szabolcsi honfitársunk elveszíti az uralmát roncs ladája (inkább kölcsönkapott lefoglalt drága hiteles autó) felett és áttérve a szembesávba balról, előlről porrá zúzza az aaa autó elejét.

A fiatalember visszagyalogolva az aaa kísérő emberrel szomorúan visszakéri foglalóját, merthogy sajnos az adásvétel meghiúsulni látszik. A család beállít aznap délután, hogy megvan a lé, vinnék az autót, de azonnal. Ha nincs kocsi - mert nincs és nem is lehet - akkor meg kéne vissza a foglaló, de inkább a kétszerese. Elvileg minden a törvény betűje szerint történik, roma honfitársunk büntetőjogi kárt nem szenved ha volt érvényes jogsija és ittas sem volt, anyagi kárt sem, mert már van egyébként is öt áruhitel, egy autóhitel meg egy visszakövetelt szocpol a nevén, valamint tartozik hét évi rezsivel és három év szociális lakbérrel. Mindenki jól jár, az ügy tisztességesen és egyben a jog betűje szerint intéződik. Ahogy ebben az országban az szokásos...
Egy friss tanulmány szerint tavaly az Európai Unióban minden államban magasabb volt a saját tulajdonú ingatlanban élők aránya, a legtöbben Romániában, Szlovákiában, és Litvániában élnek saját otthonban.  Az ingatlanokat Németországban, Ausztriában, Dániában, és az…..
Olvasónk nehéz helyzetbe került, decemberi fizetését inkasszó alá helyezték, így valószínűleg pénz és kilátások nélkül tölti az ünnepeket.  Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon aszegenyekvagyunk@gmail.com címre !!   Az alábbi…..
Zolcsi77 2015.11.30 14:28:12
Meg is érdemlitek a sorsotokat, fosztogasson, raboljon le a behajtó, végrehajtó, nav, önkormányzat - mindenki aki csak bír.

Miért nem lehet azt mondani, hogy NEM_FIZETEK! Miért nem vitatkozik az adós? Miért nem pereskedik? Miért nem basztatja a képviselőjét? Miért nem trükközik? Miért nem titkolja el vagyonát/jövedelmét? Miért nem teszi értéktelenné a lefoglalt vagyont? Miért nem hozza piszkosul kellemetlen helyzetbe a végrehajtót? (én azt tettem mikor annak idején kimentettem a kicsi vagyonom) Miért nem megy ügyvédhez, miért nem keres megoldásokat?

Nem veszi észre a sok birka, hogy pénzügyi terror van ebben a gyarmati országban? Nem veszitek észre, hogy az is marad örökkön-örökké ha mi magunk nem teszünk ellene? Nem látjátok, mekkora ordas nagy igazságtalanság három-ötszörös bőrt lehúzni egy devizahitelesről? Egy sima ft áruhitelesről? 40.000 ft-t fizettetni egy tilosban parkolásért? Százötvenezer kötbért az utolsó háromhavi elmaradt hűségidős részletért?

Itt nálunk volt egy nyugdíjas, kilakoltatásoknál segített megnehezíteni a vhajtó munkáját, onnan ismertem. Kezes volt a fia jelzáloghitelénél - szokásos, chf alapú förmedvény - bebukott a fiú, elárverezték a lakást, maradt utána még vagy 4M tartozás. Viszonylag nem is sok. Kiment külföldre. Az apjától elkezdték vonni a tartozást és a fiú még nem tudott küldeni különösebben semmit. Az öreg önkormányzati lakásban lakott, nehezen fizette a bérletet. Az öreg megvárta a vhajtót a fogadónapon, miután az elindult hazafelé. Közölte vele, hogy állítsa le magát, mert a fia önhibáján kívül bukott bele, ő meg csupán kezes volt. Vhajtó kiröhögte. Öreg közölte, hogy mostantól minden egyes levonásnál annyi kárt okoz neki amennyit tud. Vhajtó kérdezte, most fenyeget, öreg mondta, nem, tényként közöltem önnel. Vhajtó röhögve autóba be, indít, négy kerék abban a pillanatban négy százas szöggel kilukasztva. Kiszáll, ordít, majd nekimegy az öregnek. Addigra ott voltunk hárman tanúként az öreg oldalán ha esetleg kellene. Mosolyogtunk, valamelyikünk beszólt, hogy ízelítő volt köcsög - és elsétáltunk az öreggel együtt.
Következő havi levonásnál csinált az öreg mást. Aztán megint mást, majd megint. Azután kapott egy papírt, hogy hiba történt a vh eljárás során, a vhajtó beterjesztette az ügyet az illetékes bírósághoz és egyelőre a levonás szünetel. Ahogy tudom, azóta is...

Nyilván semmi nincs kockázat nélkül, de gyáva népnek nincs hazája - mi épp most veszítjük el mindenünket. Legalább vitatkozzatok velük bazmeg.
Zolcsi77 2015.11.30 14:56:43
Dezsike: A diákhitelnél talán a minbér 6%-a a minimum amit fizetni kell, akkor is ha nincs jövedelem. De ez régen volt, nem tudom azóta változott -e. A diákhitelnél arra is érdemes vigyázni, hogy ha az ember csúszásban van, akkor a teljes tőkére késedelmi kamatot számolnak, ami majdnem 20% körül van, gyorsan felkúszik a hitelösszeg. Gyes, gyed alatt nem kell fizetni, de kérelmezni kell - erre az időre kamatmentes is. Vigyázni kell velük, mert hajlamosak elhányni a dokumentumokat és letagadni mindenféle nyilatkozatot. Majdnem annyira rohadék társaság mint egy kereskedelmi bank, minden eszközt megragadnak arra, hogy duzzasszák a tőkét. Pl előreutalsz féléves törlesztőt, közleménybe oda is írod - nekik ez nem jó, külön űrlap kitöltésével jelezni kellett volna, hogy ez nem egyösszegű törlesztés volt. Nem jelezted, következő hónapban már késedelmes fizető vagy, ketyeg a büntetőkamat...

Nyilván van ebben az országban pár (irgalmatlanul temérdek töméntelen sok) faszfej akik szerint ezek a szigorú (mondanám átverős, csalós) szabályok üdvösek, mondhatni kívánatosak, hadd neveljék a népet szabálykövetésre meg pénzügyi kultúrára. Aztán lesnek mikor ittmaradnak hárommillíó cigánnyal nulla nyugdíjjal, mert a fiatal ésvagy munkaképes ésvagy értelmes ésvagy jómódúbb rétegek itthagyják ezt a pénzügyi terrorállamot a picsába és dolgoznak, vállalkoznak, adóznak ott ahol öt forint mulasztásra nem számolnak el másik ötvenezer büntetést meg eljárási költséget.
"A nyugati normákhoz mért invert szabadság Kínában, vallás és fenntartható tradíciók híjján virágzik a javakat és pénzt istenítő totális "nemtörődömség" korszaka" A "kommunista" Kínában könnyen összekeverhető a szabadosság, kultúrálatlanság vagy a közöny…..
Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Tisztelt Praxis…..
Zolcsi77 2015.11.16 02:29:41
Szerintem egy megoldás van: akit ok nélkül, mindenféle előzmény nélkül megalázó bánásmódban részesít az orvos, az keresse meg privátban és üsse szét, úgy, hogy utólag ne legyen bizonyítható. Akár alibi is legyen a verés időpontjára. (Ez nem tanács, nem felszólítás, nem javaslat, nem felhívás stb csak vélemény - ide kell írnom a jog miatt. Én sem teszek ilyet, bár finomabb dolgokat természetesen elévülési időn túl, megtettem. Továbbiak szintén vélemény.)

Annyira elszállt az orvosok (sokszor nővérek, de még akár betegápolók) agya ebben a sok-sok katasztrófától megviselt országban, hogy itt nem az egészségügy javítására, fejlesztésére, toldozás-foltozására kellene törekedni, hanem a szétverésére. Ezekkel az emberekkel, ebben a szabályrendszerben nem lehet méltányos egészségügyet létrehozni. Kihullana cca 80% elfajzott tetű az egészségügyi személyzetből, ezek sírva menekülnének el. Az állami ellátás megszűnne.

A maradék akit nem vert meg senki mert nem borzolta mindennapi bunkóságával, pökhendiségével a betegek idegeit, igen jó pénzért és igen elfogadható minőségű szolgáltatással, nagy-nagy empátiával válna többszörös százmilliomossá.

Jó, lenne néhány réteg aki nem kapna ellátást - pl cigányság - ezek eddig se arról voltak híresek, hogy olyan nagyon szépen beszéltek volna az orvossal, de ez tiszta haszon, mert nem terheli az ellátást, nem máson kell levezetnie a feszültséget az orvosnak amit attól érez, hogy megígérték neki, hogy a saját veséjéből sütnek pecsenyét miután kivágták ha meghalna a cigány nagymama.
Sajnos kihullana az is aki nem bírja megfizetni, neki maradna a természetgyógyászok hada, esetleg kuruzslók, házi gyógymódok - nem feltétlenül jár majd rosszabbul mint most, rossz fizető betegként, sőt-sőt. Ő a kis pénzéért kap egy alacsony(abb) fokú vagy más szemléletű szaktudást és a mainál sokkal magasabb szintű empátiát. Hátha többet ér a hetvenéves tüdőgyulladásosnak ha gyógyfüvekkel, fürdőkkel, stb próbálják meg kikezelni, mintha rosszfizető betegként rányitják mínusz tizenötben a folyosói ablakot ahol rásüvít a huzat....
Végül aki képes megfizetni, az minőségi, korrekt, emberközpontú ellátást kap, ahol a sok pénzéért a segge ki lesz nyalva - ahogy egy beteg embernek ez járna is. Az orvos (nővér, stb) szintén elégedett lesz, mai pénz sokszorosáért dolgozik majd, cserébe pofánvágják ha a sok pénz ellenére bunkóskodik a beteggel. Tiszta helyzet.

Egyébként ilyen a helyzet minden fronton: a közigazgatás tagjai, a jogászvilág, a pénzügyesek - mind-mind amint egy kis hatalmat érez, azonnal átmegy a nagy többség baromállatba. Ellenük azonban létezik jogi védelem, minél több szemétséget, átverést, kitolást lát az ember, annál inkább képes védekezni, vagy szerencsés esetben visszatámadni. Az egészségügyben ez nincs így, még a minimális jogi védelem is hiányzik. Ráadásul egy jogásszal, pénzügyessel, hivatalnokkal normál fizikai/szellemi kondícióban mérkőzünk meg, az esetek lejátszására szokott lenni idő, több nap, hét, hónap. Orvossal viszont akkor találkozunk ha baj van, a fizikai ésvagy szellemi állapot rosszabb mint a normális, eleve rosszabb "képességekkel" indulunk a küzdelemnek ha az orvos magatartása miatt küzdeni kell - ami elég gyakori, mondhatni szokványos. Ennek véget kell vetni. (Szerintem)