Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciporka*

423 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EGY NŐNEK KELL, HOGY LEGYEN Elegendő saját pénze ahhoz, hogy elköltözzön, és kivegyen egy lakást magának akkor is, ha soha nem áll szándékában, és a szükség sem hozza úgy… Egy tökéletes ruhadarabja arra az esetre, ha álmai munkáltatója vagy álmai társa egy órán belül látni akarja… EGY…..
"Az a lány, akit egykor szerettél, nem egészen ugyanaz az ember, mint az az asszony, aki sok évtized elmúltával melletted él, s ha belenézel a tükörbe, látod, hogy te is más lettél: az arcodra írt ráncok évgyűrűi mögül egy másik ember néz vissza rád. Ahhoz nagyon kell szeretni valakit ott belül,…..
  · "Attól, hogy a kenyerem javát már megettem, minden jogom megvan arra, hogy jól érezzem magam, hogy néha őrült dolgokat tegyek, hogy azt csináljam, ami nekem a jó. Tudjuk, hogy csak a test öregszik, a lélek sosem, a fiatalságodat örökre megőrzöd a szíved mélyén. Ha kívül 50…..
"Mennyit bír el az ember lelke? Sokat. Azt hiszem, túl sokat. Mert erősebbek vagyunk annál, amit mások hisznek rólunk. És erősebbek vagyunk annál is, mint amit mi feltételezünk önmagunkról." Horváth Szilvia..
Papp Ádám: Akarom! Akarom, hogy ott legyél, mikor az élet terhe már-már összenyom. Akarom, hogy te legyél, ki egy öleléssel enyhíti minden tomboló bajom. Akarom, hogy lélegzeted egésze bújjon hozzám, és borítson minden szavad hogy könnyebb legyen a holnap, s könnyebb legyen…..
Lénárd Ágnes: Mit szeretnék karácsonyra? Visszakapni az ünnepet magát. Újraélni a fénylő csodát. Ámuló szemmel nézni a karácsonyfát. Beszívni erdő-üzente illatát. Érezni a szeretettől meleg szobát. Tudni odakint december havát. Hallani a csengettyű hangját, Édesanyám kedves…..
Kezdjetek el ÉLNI!! Ma éppen ezen gondolkodtam... Alig kezdődött el a nap, és már este 8 óra van. Alig érkezett el a hétfő, és újra péntek van. ... és vége a hónapnak. ... és lassan vége az évnek. ... és már 30, 40, 50 év eltelt az életünkből. Rájössz, hogy mennyi embert vesztettünk…..
"Az emberek soha nem vesznek el, ha a szívedben vannak. Elveszítheted a jelenlétüket, a hangjukat, az illatukat... De amit tőlük tanultál, amit rád hagytak, azt soha nem veszítheted el." (Csercsa Ferenc Junior)..
"A szeretet nem múlhat el - megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a…..
"Ha elveszel feleségül egy mosómedvét, számíts rá, hogy egész életében dörzsölni fogja a két pracliját, és 'mosni' fog. Nem tudod leszoktatni róla. Nem tudjuk egymást megváltoztatni. Sokan úgy mennek bele egy párkapcsolatba, hogy "majd megnevelem." Felejtsd el. Egyet tehetsz érte: hogy…..
"Egyszer fiatal voltam. Minden nőnek üzenem; 40-50 év felett legtöbben életünk következő szakaszát éljük át. Abba a korba léptünk, ahol ráncokat, ősz hajat és plusz kilókat látunk. Látjuk a cuki 25 éveseket és emlékezünk. Már nem mi vagyunk a lányok a lenge nyári ruhánkban. Amit ők fiatalságukkal és…..
"A gyerekeink felnőnek, a férjeink öregszenek, csak mi vagyunk még mindig fiatalok és szépek."..
"A nők érzelmi emlékezete roppant erős. Te már rég elfelejtetted, ő még mindig emlékszik, mit érzett valaha. Nem múlik el benne olyan könnyen. Te nem tudod már, mit szerettél valakiben - ő még tudja. Emlékszik rá. Már régóta nem szereti, de az érzésre emlékszik. A sérelemre, a bántásra, de a…..
Élni kellene megtanulni. Igazán élni. Felvállalni azt, akivé lettünk, és azt, akivé válhatunk. Élni kellene. Álarc nélkül, eldobva a félelmet, megélni minden percet. Nem rettegni attól, mit hoz majd a holnap, a mának élni. Megtenni azt, amire mindennél jobban vágyunk, elmondani azt, amihez valóban…..
"Amikor elmennek a gyerekeid. Amikor kicsit meghalsz. Amikor meg kell tanulnod, mennyit kell egy emberre vásárolni. Az üresség sokáig ott marad utánuk. Ha mozdul a kilincs, felkapod a fejed: talán megjött. De nem jött meg. Száz, vagy ezer kilométerre van tőled. Lassan megszokod. Belakod az új…..
Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid.....
Az a lány, akit egykor szerettél, nem egészen ugyanaz az ember, mint az az asszony, aki sok évtized elmúltával melletted él, s ha belenézel a tükörbe, látod, hogy te is más lettél: az arcodra írt ráncok évgyűrűi mögül egy másik ember néz vissza rád. Ahhoz nagyon kell szeretni valakit ott belül,…..
"Ne akarj tökéletes lenni és felejtsd el végre a tökéletes életet. Élet van. Benne ezer apró boldog pillanattal, amit észre kell vennünk, magunkkal kell vinnünk és meg kell becsülnünk. Ember vagy, tele hibákkal, apró és hatalmas álmokkal, átsírt éjszakákkal, tragédiákkal és…..
"Egy nap szeretném bekapcsolni a tévét és azt hallani a hírekben:" ma semmi különös nem történt, minden rendben van a világban." (forrás: Csercsa Ferenc Junior,..
"Most kellene örülni mindennek. Hogy van hol lefeküdni, álmodni. Hogy van munkánk, ahol fontosak vagyunk, és fontosak a tetteink. Hogy nevethetünk, és a könnyeink között néha vannak öröm könnyek is. Hogy vannak barátaink, akikkel megoszthatjuk a drámákat és a boldog perceket, és hogy van miből…..
Úgy érzem magam, mint egy oda nem illő szó egy értelmetlen mondat végén.....
"Emlékszem, egy éve is készültem. Másként, másabb érzésekkel, ugyanúgy, mint Te. Egy év... Kimondva mennyire kevés, de mennyi gyötrelem, mennyi könny, és akarat kellett hozzá. Istenem. Ha belegondolok hányszor éreztük azt mindannyian, szarunk bele az egészbe. Nem küzdünk és nem görcsölünk,…..
Azt mondják, a gyász nem múlik el soha, nem tudod letenni, egyszer csak magad mögött hagyni. Mindig veled lesz, időről időre újra lehúz a mélybe, újra fáj, lüktet, mint egy friss seb, aztán bevarasodik, meggyógyul, hogy néhány hónap, év, vagy ünnep múlva megint hasogatva szétnyíljon. Akár csak egy…..