Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mester.Tamás

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Decemberben három egymás utáni héten - a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből - kizárólag magyar fotókkal jelentkezett a Napi érdekes. Most egy újabb hasonló összeállítással búcsúzunk a rövid nyári szünet előtt. Néhány hétre elköszönünk Tőletek egy kicsit, mert szükség van a pihenésre, az erő gyűjtésre.…..
Mester.Tamás 2021.07.18 09:30:21
@bioLarzen: Igen, valahogy így, nevet 1929-ben kapott, ekkor lett Széll Kálmán tér, 1951-től Moszkva tér 2011-től ismét Széll Kálmán tér.
A magyar textilipar zászlóshajója bejárta a világtengereket. Volt idő, amikor a párizsi Lafayette áruház egyik emeletén csak Goldberger termékeket árultak. A Goldbergerek generációról generációra léptéket léptek, míg aztán az ötödik generációval, a zseniális és erőszakos Goldberger Leóval fölértek a…..
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
Körülbelül egy éve mutattam néhány képet Dieter Kubischtól, aki a hetvenes és nyolcvanas években (is) járt nálunk. Az ő fotóival utazunk most vissza 1974-be: 1977 júniusának végéig az M1/M7 bevezetőjén a fővárosba érkezve Budaörsnél találkozhatott először a budapesti villamossal az ember, a 41-es…..
Mester.Tamás 2021.04.06 17:59:35
@aaabbbccc: 1978. április 28 - május 12. között történt az átállás a csatolt ICS üzemmódra, addig bizony M+P+M UV-k voltak a meghatározóak a Körúton.
Bár a múltkori adag 320*240-ről felkonvertált videó nem aratott akkora sikert, mint az első, most megint néhány ilyen filmecske következik. Továbbra is kis felbontású, alacsony (15) kép per másodperc értékű, hang nélküli, maximum 30 másodperces .avi-k voltak az alapok, szóval nem érdemes teljes…..
Az eddigi heti egy helyett két tesztet kell csináltatni az Ausztriába ingázóknak, ami kényelmetlen, de talán nem megugorhatatlan feladat. Közben Orbán Viktor azt mondta: „Nem kellett még hozzányúlni a végső tartalékhoz, ezek az ingázók. (…) Egyelőre úgy látom, el tudjuk kerülni ezt.”..
1884. A legrégebbi ismert fotó egy tornádóról Dél-Dakotában készült..
Mester.Tamás 2021.03.21 16:01:37
@ZON: Hát tekintve, hogy a vendéglátásuk sem volt éppen szívélyes, lásd Nagy Katalin vetítése ... ezek után várható volt, hogy ha mégis távozni akarnak az oroszok nem fogják őket visszatartani. Területet nem vittek magukkal, sem különösebben ellenséges ideológiát nem gerjesztettek és a ruszkik különösebb hasznot sem láttak belőlük, így nem tartották őket vissza. Az, hogy valószínűleg otthon nem éppen kedves kontextusban emlegették őket, az meg valahogy sosem zavarta őket, sosem becsültek mást a vodkán kívül.
Na, jöjjön még egy kis nosztalgia! Annak idején szerintem beszélgettünk erről kommentekben, de most hirtelen nem találtam nyomát, úgyhogy berakom ide azt a két videót, lehet, hogy másodszorra: Sokunk gyerekkorának meghatározó élménye volt a tévéhíradó végén az időjárásjelentés zenéje, melyről már…..
Mester.Tamás 2021.02.20 20:14:46
Én csak kevéssel vagyok fiatalabb, de nekem az időjárás zenéjének a Reinhard Lakomy - Der traum von Asgard égett be (www.youtube.com/watch?v=xL3C3SB_3Ck , itt jól kihallani)

És gondolom mondani sem kell, hogy sokkal inkább tudom is becsülni az akkori időjárás-jelentést, mint manapság, európai kitekintés, légnyomás értékek (!), ha éppen otthon volt egy barométer, ja, és valódi meteorológusok jelentettek, akiken látszódott a profizmus.

A híradók színvonaláról meg ne is nyissunk vitát ... ahogy Fábry mondta egy szösszenetében: "(...) a nyolcvanas évek elején azt hittük, hogy a Neoton famíliánál sz*rabb zene már nem jöhet (...) ma meg már őket sírjuk vissza, a mai >>színvonalat<< nézve"
Ha azt gondoltad hogy mindent láttál már az NDK-ból az NSZK-ba vagy Nyugat-Berlinbe távozni szándékozó keletnémet leleményekről, akkor ezt nézd meg! Sikeres és sikertelen szökések a Fal építésétől a lebontásáig, Megaválogatás, 38 - nagyobbrészt a Stasi által készített - fotóval! 1985 körül. 'Der…..
A magyar kártya szülőhelye, neves bordélyház, okkult teozófiai központ és egy olimpikon alternatív kocsmája volt egykor, most ronda hotel lesz a helyén. A Kazinczy utca 55. szám alatti egykori Wichmann-kocsma (Fotó: Falanszter.blog.hu)..
Mester.Tamás 2021.01.06 12:49:49
@Promenade: Ebben a kommentben mindjárt két dolog is van, ami Magyarországon nem létezik:
"Épeszű országban" : Magyarországon az fontos, hogy minimális befektetéssel maximális hasznot érhessek el, gyakorlatilag minél előbb lerabolhassam, lásd a Balatont vagy a Váci utcai turistakopasztó éttermek. Az, hogy az igénytelenség, a "beleszarok" mentalitás idővel megbosszulja magát, az senkit nem érdekel. No meg a hosszútávú tervezhetőség, jön egy rendszer, kitalál valamit, jön egy másik rendszer, megint kitalál valamit, te meg győzzed lekövetni. Látogass el Bécsbe, nem egy helyen kint van még a k.u.k vagy Hof- jelző is, ami azt jelenti, hogy már a császári udvarnak is beszállítói voltak. Mikor is lett vége a Monarchiának? Most már több mint 100 éve, és az üzletmenet azóta is zavartalan, nem tart attól senki, hogy egy erősebb kutya, aki akár még állami hátszéllel is kipenderít téged.

"fantasztikus belső udvarokban": haha, hacsak valami nem drága puccos lakóparkban jársz, ahol külön facility van, nézzél csak körbe. Alig pár éve felépített helyeken is rohad a fű, húgyszagú a sarok, omlik a vakolat, éveken átívelő graffitik csúfítják a falat. Egyszerűen az az általános igénytelenség, ami jellemző, eltántorítja a pénzesebb turistákat, avagy csak azzal a szándékkal érkeznek, hogy körbenéznek a vadkeleten, aztán siet vissza a nyugatra. Lépd át az osztrák-magyar határt, miért nincs eldobott szemét? Miért nincs szétbontott autóroncs a falusi házak előtt? Mi fogadja az embert, ha megérkezik bármelyik pályaudvarra, vagy a 200 E-vel Kőbánya-Kipestre. Az igénytelenség, a mocsok, a bűz, és ez alól nagyon kevés kivétel van csak Budapesten, csak ahol jellemzően 0-24 felügyelet van. (pl. Kossuth tér) Erre azzal is rájátszanak, hogy Budapestről az "itt olcsón beb*szol és különösebb retorzió nélkül tombolhatsz" képet festik le.
1889. Kisgyermekek imádkoznak a New York-i Five Points House of Industry szociális intézményben, ahol a nehéz sorsú embereken igyekeztek segíteni, így a rendkívül rossz körülmények között élő családok gyermekein is..
Annak idején az idősebbek néha meséltek arról, hogy ifjabb korukban a mindenre érvényes kombinált helyett csak - fele annyiba se kerülő - villamosbérletük volt, és hogy mekkora távolságokat tettek meg azzal átszállás nélkül, merthogy a járatok régen hosszabb útvonalakon közlekedtek. Én már az egyre…..
Volt nekem 7 évig egy MacBook Air gépem, amivel boldog voltam, sosem volt semmi baja. 7 év után eladtam 2017-ban 75 000 Ft-ér, mert már újrainstallálás után is nagyon lassúvá vált.  2017 decemberében vettem egy Macbook Pro (13 inch, 2017, 2 TBT3) gépet bruttó 441 000 Ft-ért az Edigitalban. A…..
Mester.Tamás 2020.04.18 11:36:38
@Zabalint: Hagyd, az Applesek sosem merik senkinek bevallani, hogy csak a sznobságuk miatt fontos, hogy egy 2-3x túlárazott gépet vegyenek, ami véletlenül sem kompatibilis semmi mással a piacon.

Az én példám, volt egy HP notebookom a legalja szériából (integrált VGA, 1 GB RAM, a Sulinet legvégén, amikor még lehetett laptopot venni), ráejtettem egy lukasztót, aminek hatására letört a TAB billentyű a vásárlás után kb. 3 héttel. A gép árához képest (120 ezer forint) a billentyűzet viszonylag drága lett volna (15-20e rémlik), de gondoltam, hátha be lehetne vasalni garanciában. Magam sem gondoltam volna, még az eladó srác mondta azt, hogy írjuk azt a munkalapra, hogy a billentyű magától tört le, mivel e szériának legendásan szar a billentyűzete, ő megpróbálja beküldeni, ha visszadobják, akkor pénzért persze, bármikor belerakja. És kicserélték garanciában, ennyit a hozzáállásról.
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Nincs egy hete, hogy hosszasan okoskodtunk arról, honnan ismerhető fel az a webshop, ahonnan nemhogy rendelni nem szabad, de megnyitni sem az oldalát. Hát a Gearbest.com-on még a Homár gyanakvásból olvasztott és szkepticizmussal csiszolt nagyítója sem nagyon lát kivetnivalót: ez az egyik legnagyobb…..
Mester.Tamás 2019.10.15 18:23:05
@The Good Boy: Jaj, ne már, egy újszülöttnek minden vicc új?

Egy exbarátnőm egy magyar webshopnál dolgozott, külön diák volt órabérben, akinek semmi egyéb dolga nem volt, mint kamuvéleményeket írni a termékek alá. Megvolt a táblázat, hogy hogyan és miképpen kell írnia, hogy ne mindenhova az ötcsillagos, meg a "Nagyon meg vagyok vele elégedve" hozzászólás legyen csak.
Számomra felfoghatatlan okokból néha egyes közéleti (jellemzően kormányközeli) szereplők úgy érzik, nem árt kicsit megalázni a külföldön élő és dolgozó magyarokat vagy a hozzájuk közel állókat. Ami azért furcsa, mert 15 évvel az uniós csatlakozás után akár el is lehetne végre fogadni, hogy a…..
Mester.Tamás 2019.07.18 11:22:18
@Husz_János_Puszita: Haha, mint ha magam mondtam volna. Néha hazalátogatok vagy éppen beleolvasok a FB hírfolyamba és habzó szájjal osztják egymást az emberek, néha megkapom a kérdést: "Téged ez nem idegesít?"
Olyankor visszakérdezek, miért lenne az? Nincs otthon lakcímem, az adómból végre egy fillér sem jut oda, inkább úgy érzem magam, mint ha az állatkertben lennék: ketrecek mögé zárva hogyan próbálnak túlélni az ott maradtak. Nekem az a szerencsém, hogy már csak látogatóba megyek és nem az egyik ketrecben van a helyem.
Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk…..
Pár hete már olvashattátok itt, a blogon Birdie és családja kezdeti kanadai tapasztalatait, pontosabban azt, miként terjesztik a fair play szellemét a gyerekek között az iskolában. Most két rövidebb, de szerintem nagyon érdekes írás következik tőle, az egyik főszereplői (a gyerekek mellett) a…..