Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arthur Arthurus

576 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912-ben egy orosz expedíció, amelynek célja az északkeleti átjáró felkutatása volt, a jégbe fagyott, és tehetetlenül sodródott észak felé... Szent Anna hajó..
A Szupermarket fekete humorú pszichológiai thriller, az őrület és a kreativitás lényegének élveboncolása...
Aki olvasta a Clifton-krónikákat, az ismeri William Warwick nevét. Ebben a kötetben ő a főszereplő. De ne riadjon vissza az sem, aki nem ismeri Harry Clifton és családja történetét, mert ez a kötet igazából független attól. A kötet eredeti borítója..
KultúrPara Fizikusok útvesztőben 2020.05.27 07:53:00
Hogyan csábít tévutakra a matematikai szépség?..
KultúrPara Sebek a falon 2020.05.19 07:37:00
Milyen egy magyar skandináv krimi?..
A Mesél az erdő sorozat utolsó, nyolcadik kötete ez. Vajon van olyan jó, mint az elsők?..
Ez a kötet nyitómondata, és már sokat elárul abból, milyen is ez a kötet. Zseniális...
Betegek! Érted?! Beteg az emberiség! De belebolondulni én fogok!..
Halálka egy kedves kislány, aki csupán azt szeretné, amit minden gyerek: játszótársakat, barátokat. De ez nem ilyen egyszerű, Halálka ugyanis egy zombilány.....
KultúrPara A két pápa 2020.05.05 07:54:00
Miben különbözik és miben hasonlít XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa?..
"A legújabbkori gondolatok elegáns története... Holt a teológiáról és a kozmológiáról ügyesen tud váltani a költészetre, emlékeztetve arra, hogy a specializáció modern találmány."..
KultúrPara Asperger gyermekei 2020.04.29 07:18:00
Ki volt Hans Asperger? Nagy tudású, embermentő orvos, vagy épp ellenkezőleg? Talán valahol mindkettő...
KultúrPara Reykjavíki éjszakák 2020.04.26 07:04:00
1970-es évek, Reykjavík. Erlendur nyomozó még csak fiatal, kezdő közrendőr, amikor eltűnik egy nő és előkerül egy hajléktalan holtteste.....
Mi az EMDR? Egy olyan különleges eljárás, amelyet traumatikus élmények feldolgozására használnak...
Betekintés egy olyan világba, amiről mindenkinek vannak elképzelései, de mégis ritkán láthatjuk - hacsak nem személyesen. Üdvözlet a terápiás kanapéról!..
Nektek kötelező volt anno az Iliász? Emlékeztek Akhilleusz alakjára? Na, itt most egy egész más oldalról ismerhetitek meg. Brad Pitt alakításában (többé-kevésbé) a 2004-es Trója c. filmben..
KultúrPara Közel a szakadékhoz 2020.04.14 07:16:00
Hogyan menekülhet meg egy tízéves fiú a családját belülről szétszakító erőszaktól, az alkoholista apjától? Hogyan lehet belőle felnőttként kiegyensúlyozott, jó ember?..
Magával ragadó történet a klasszikus amerikai képregények születéséről és egy különleges korszakról...
KultúrPara Mártások mindenkorra 2020.04.05 07:10:00
Mártások nélkül az ételek sokszor szárazak, íztelenek. A különféle öntetek és mártások egészen egyedi, ízletes dimenziót adnak a legegyszerűbb ételeknek is. Van kedvenc mártásotok? Ha nincs, akkor most lehet, hogy lesz! :)..
Bede Róbert neve nem cseng ismeretlenül azoknak, akik szeretik a gasztroműsorokat. Legújabb könyvében a Kárpát-medence hozzávalóiból főz nekünk...
Menekültkérdés, társadalmi és gazdasági szakadék, egészségügyi rendszer, gyűlölet, rossz beidegződések. Ezek körül forognak Cory Doctorow jövőbeli, mégis nagyon aktuális írásai...
Nem gondolkodunk. ..
A 19. század végén, 20. század hajnalán élt egy magyar festőművész, aki bejárta egész Európát, uralkodók és államférfiak kedvenc portréfestője volt, mára a neve mégis szinte feledésbe merült. Ő László Fülöp. Részlet a festőről, feleségéről és fiáról, Henry-ről készült képről..
Ezekben a nehéz napokban (és még nem is láttuk a javát...) néha jólesik egy könnyed kis kikapcsolódás. Ebben segít most ez a könyv is, amelynek a lapjain a békés és nyugodt Toscanát láthatjuk viszont, azt a Toscanát, ami remélhetőleg hamarosan visszatér. ..
Jugoszlávia. Mi jut eszünkbe nekünk, magyaroknak erről az egyszervolt országról? A piaca? A Balkán? A forrongások? A háború?..