Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazsa88

92 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen címmel egy könnyed ünnepek utáni kikapcsolódásra számíthat a néző, ami a karácsonyi nagy kajálások után igen szórakoztatóan hat a nem kevésbé diétás chips, vagy Nachos mellé. Jake Gyllenhaal  és Anne Hathaway szerelmi drámája egy való életben is, korban…..
Mindenek előtt felhívnám az olvasók figyelmét, hogy eme film nem a 2006-os, A mamut (angolul azonos című Mammoth) című amerikai sci-fi lesz, melyben egy meteoros, UFO-s megszállós, mamutos gyilkolós mozit ismerhetett meg a néző. Jelenlegi filmünk három évvel később készült, és…..
 Végre elkészült és trilógiává bővült hazánk egyik legnagyobb kultusszal övezett sorozata. Sokszor esett már róla szó, mennyire nehéz sikeres folytatásokat készíteni még akkor is, ha olyan sikereket érnek el az előző részek, mint az Üvegtigris előző két része. Lali,…..
„Szereted a 24-et? Alvászavaraid vannak? Akkor nyerj 10,000 dollárt!” A FOX stúdió ezzel a szöveggel hirdette meg a versenyt, melyet a 24 című sorozat ünnepi, az összes évadot felvonultató DVD kiadás tiszteletére rendeztek meg. A Challenge and Fan Fest a Hollywoodi Highland…..
 December 9.-e egy szlovén-német-szerb-horvát-boszniai filmdrámát hozott a hazai mozikba. Csemegeként szolgálhat, hogy mondjuk az amerikai filmekhez képest mennyivel kevesebb szlovén film jut el hazánkba, így szomszédaink filmes termését igazán illik megbecsülni. Témáját…..
Ben Affleck idei rendezése igazi heist-film lett. Ennek a műfajnak a lényege, hogy általában véve egy rabló-pandúr üldözést/párharcot mutat be. Elég gyakran magyarázzák benne a személyes motivációkat, illetve mutatják be a rablás menetét. A heist-filmek igen sokszor ’egy…..
Vajon mi ’sülhet’ ki egy Németországban játszódó, görög testvérpárt játszó német színészről, egy török szülőktől származó rendező filmjében, amelyben még a magyar nemzetiségű Gryllus Dorka is feltűnik? A választ a tavalyi Velencei Filmfesztivál Zsűri…..
Luc Besson idén képregényt adaptált, méghozzá Jacques Tardi Adéle történeteit. A 64 éves író 1976 óta osztja meg a franciákkal és a világgal Adéle Blanc-Sec kalandos történeteit. Idén pedig Besson úgy döntött, hogy ezeket a történeteket élő szereplőkkel és némi (elég…..
November 18-án elérkezett kicsiny hazánkba is az Ashton Kutcher és Katherine Heigl nevével fémjelzett Bérgyilkosék című film. Az Egyesült Államokban már június 1-jén bemutatott mozi finoman fogalmazva sem aratott kritikai és közönségsikert sem és ez hazánkban sem várható…..
Azt hiszem a Coen fivérek, ha előtte még egyeseknek nem is de 2007 óta (Nem vénnek való vidék) eljutottak arra a szintre, hogy nem kell őket bemutatnom senkinek. Lehet őket szeretni, vagy nem szeretni azért amit, és ahogy csinálják, az viszont kétségtelen, hogy munkásságuk nagy…..
Az idei moziműsor aktuális kínálatában Julia Roberts-szel találkozhatunk egy romantikus filmdrámának nevezett ’valamiben’. A film Elizabeth Gilbert azonos című könyve (Eat Pray Love 2010.) alapján készült el. Kétségtelen, hogy az adaptációk nagyon csekély sikert…..
 Október 21-én került a magyar mozik vásznaira a 2010-es év Oscar-díjas alkotása a Legjobb idegennyelvű film kategóriában. Juan José Campanella filmje nem a TV műsorokból megismert Dél-amerikai sémákat követi. Éppen ellenkezőleg. A történet lassan folyó és jól átgondolt…..
Véleményünk szerint.... Dumas 2010.10.19 08:00:00
A világon nagyon kevés embert lehetne találni, aki valamilyen formában ne hallott volna a híres íróról, Alexandre Dumas-ról. Az idei feldolgozás éppen ezzel a személlyel foglalkozik, de nem a sikerek és a dicsőités szempontjából! A film az író életének és munkásságának…..
 Samuel L. Jackson (Highsmith) és Dwayne „The Rock” Johnson (Danson) egy autóban hasít a forgalmas utcán miközben a rosszfiúk lövöldöznek rájuk, ők pedig vissza. Közben a többi járművet és egy kirakatot is porrá zúznak. A rosszfiúk pedig elcsípve, míg a sajtó…..
Véleményünk szerint.... Tetro 2010.10.04 08:01:00
Francis Ford Coppola esetében sokaknál felvetődik az a hiba, hogy filmjeit mindig az azt megelőzőhöz mérik. Az „ezt megelőző filmek” pedig olyan alkotások, amelyek sikeresség és egyediség tekintetében vitathatatlanul kiemelkedőek. A Keresztapa-trilógia, vagy az…..
Az Örökifjak egy 2007-ben készült dokumentumfilm, amely a hazai mozikban idén szeptemberben került bemutatásra. Fontos hangsúlyozni, hogy tényleg dokumentumfilmmel van dolgunk, az ál-dokumentarizmusnak nyomai egyáltalán nem fedezhetők fel benne. Annak ellenére, hogy az operatőri munka…..
Az utóbbi évek másról sem szóltak, mint a 77 éves Roman Polanskiról szóló bűncselekményről, melyet 32 évvel ezelőtt követett el egy Samantha Geimer nevű (akkor még 13 éves) kislánnyal. A rendező éppen a zürichi filmfesztiválra érkezett meg, amikor elfogták őt a rendőrök.…..
Adrien Brody még a Ragadozók előtt, 2009-ben vállalt egy szerepet a Hibrid című alkotásban. Aki valamiféle DNS manipulációs dologra tippel, nem téved sokat, azonban sajnos (nem sajnos) egy megkérdőjelezhetetlenül átlagfilmmel van dolgunk. A tavaly (októberben) még csak…..
A csütörtökön moziba vágyók és a műsort böngészők egy igen érdekes címmel találkozhattak: Kövéren szép az élet. Napjaink egyik legnagyobb problémáját veti fel már maga a cím is, azaz a kövérséget, amellyel milliók küzdenek életük során. Az pedig, hogy spanyol…..
A tavalyi év két hasonló alkotással jelentkezett. A lélek útja (Taking Chance) című filmben Mike Storbl (Kevin Bacon) szállította egy halott tengerészgyalogos holttestét az államokon keresztül a hozzátartozókhoz. A film bemutatta, milyen utat kell végigutazni egy katonának, akiről…..
Egy 1972-es ötlet alapján felállítottak egy skálát, mely az idegenekkel való találkozást igyekezett/igyekszik besorolni. Ha valaki látott egy UFO-t, azt első típusú találkozásnak nevezik. Erről nagyon sokat lehetett hallani, bár igazságértéke igen megkérdőjelezhető. A második…..
2010. szeptember 8-án ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját a szegedi Belvárosi mozi. Ezen a napon tartottak egy kisebb megemlékezést a mozi vezetői. 17 órakor kezdődött a mintegy negyedórás megnyitó az épület 3. emeletén, amely galériává alakítva várta a vendégeket,…..
Trilógiává bővült a Step Up sorozat, melynek első része 2006-ban került a mozikba az akkoriban még elég ismeretlen Channing Tatum főszereplésével, Anne Fletcher (A 40 éves szűz) rendezésében. Két évre rá gondoltak egyet az alkotók a Streetdance – Step Up 2-őt, amelyet…..
Az utóbbi évtizedben nem volt példa nélküli a vámpírfilm a mozikban. Megismerhettük őket vérszomjas, embergyilkoló mivoltukról (Penge trilógia), láthattuk őket a legmagasabb pozíciókban, mint a Földön élő többséget képviselő fajként (Daybreakers), vagy a manapság…..
Clive Owen tavalyi ausztrál-angol drámája finoman fogalmazva sem nevezhető nagy kasszasikernek. Az Anyátlanok azonban nem is nagy blockbusternek indult. A film megpróbálja bemutatni egy angol család életmódját Ausztrália vadregényes tájain, ahol reggelente az állathangok a vekker és…..