Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr Stacheldraht Leger

0 bejegyzést írt és 1913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek.  Kritikus értelmiségi vendégszerzőnk, MGT írása. *   MGT: Rosszkedvünk tele A tél már nem közeleg, hanem megérkezett. Ez a tél a szélsőjobboldal globális győzelmét hozta el, és e fejleménynek senki sem örülhet, aki…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.31 14:12:00
@még nem:

"először végignézzük hogyan javítja ki a liberalizmus megoldhatatlan hibáját,,

_a vesztesek likvidálását_."

örömmel tudatom, kedves dilibogyóka, hogy a kivégzőosztag inkább önmagát lövi főbe, minthogy rád fókuszáljon egy percig is.

pru-hu-huuutty! :DDDD
Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium igazgatójának írása   A migránskrízissel összefüggésben éleződött ki Berlin és Budapest vezetése között az az erőteljes véleménykülönbség, amely már az új magyar alaptörvény vagy médiatörvény kapcsán konfliktusokat generált. Véleményem szerint a…..
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Bukovics Martin írása.   Szerintem az országimázst rám kellene bíznia a kormánynak.Két harminc alatti német baloldali-feminista csajt hoztam el Budapestre és kalauzoltam őket hét napon keresztül a városban, minden…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.29 18:26:09
@Doomhammer:

tanya? az népszerű német-csapda a nem létező pirézbűnözés keretében:

...ismeretlen tettesek Jánoshalma külterületén egy német házaspár tanyájánál a hazaérkező 57 éves férfit azzal az ürüggyel állították meg a kapuban, hogy cigarettát kérjenek tőle. A férfi jelezte, hogy nem dohányzik, erre már a nála lévő pénzt követelték, majd azonnal ütlegelni kezdték. A megtámadott férfi bemenekült a tanyája udvarára, de oda is utána mentek, tovább bántalmazták. A sértett kiabálására az otthon tartózkodó 48 éves felesége a segítségére sietett, de őt is megütötték többször, majd a támadás elől a tanya fürdőszobájába menekülő asszonyt az egyik támadó követte, lefogta és erőszakkal közösült vele a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint.
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.30 21:57:15
@Doomhammer: biztos kesznyétenről mentek át az uborkaszakértők. 220 feszkós drót nem volt a veteményesben, cserébe ennek a néninek sem volt cigarettája. főbenjáró bűn bizonyos kultúrkörökben.
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Makk János írása.   Nem mondhatjuk, hogy 2016 unalmas év lett volna itthon és a világban. De botrányok, háborúk, eufóriák, mélypontok és csúcspontok minden évben vannak, lesznek. Ezek múló…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.30 17:17:22
@Robinzon Kurzor:

ennek a cikknek annyi köze van a hekkeltvekker ügyhöz, hogy annak példastatuálós kirúgásaiból okulva testületileg hurráoptimista nyaligátor tempóba ment át a szerkesztőség.
Jeszenszky Zsolt írása   Már az amerikai választások előtt visszatérő téma volt Donald Trump viszonya Putyinhoz és a Kremlhez; még jelöltként maga is kijelentette, hogy a világpolitikában a semmittevés, ám annál dörgedelmesebb kioktatás helyett a párbeszédre törekszik mindenkivel, így Vlagyimir…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.23 17:02:01
@még nem: nagy szerelem ez, csak nehogy az első zsidózós kirohanásodkor vége szakadjon. azért drukkolok nektek :DDD
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.29 19:52:18
@gyalog.galopp:

a humorbomba máshol van.

mikibá pár éve aszondta, hogy rettegjünk a fospumpától, mert tutira a dzsobbikkal koalícióra készülő horthyfasisztákok és aki mást mond, azt persze feljelenti izibe. ehhez képest manapság ő lépne koalára a (mostmilyenistessenkérem?) dzsobbikkal, hogy a húsosfazékista fordulat megvalósulhasson. mintha ugyanezt a receptet erőltetné az óperencián túl, kezdeti rettegés után majd menetrendszerint várhatóan jönnek a bölcs gondolatok, hogy a demokrata pártnak a kukluxklánnal kéne technikai koalícióra lépni a nagy fordulat reményében.

hogy a progresszió hol baszta el, sosem merül(t) fel érdemben és nem is fog
  „Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett. Ideje van a megölésnek és ideje a meggyógyításnak; ideje a rontásnak és ideje az…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.27 15:58:49
@S=klogW: telitalálat
Egy dodó elmélkedései az Úr 1662. esztendejében Mauritius szigetén − bár a dodó sem az Úrról, sem a maga helyéről és idejéről nem tud semmit. És valójában nem is elmélkedik már semmiről.   Új napra virradtunk hát a bőség birodalmában. Itt mindig süt az áldott Nap, ha nem süt, akkor meg az áldott…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21 10:08:14
@Szindbad: kérem szépen tessék akkor rittyenteni egy minőségi írást arról, hogy ha akkora, de aaakkora jóságos dolog és haszon a közel keleti szűretlen migránsözön, akkor mégis miért akarja mutti&co szétkvótázni ezt az isten ajándéka csudás embertömeget? rejtély :DDDD
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.21 19:45:03
@Doomhammer: ezt szerintem beszéld meg a kamion kamikaze áldozatainak családtagjaival.
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.22 07:34:20
@annamanna:

dodó helyet dadadada-dadadada (újratölt) dadadada-dadadada (újratölt) dadadadada-dadadadada (csönd és nyugalom a parton)
Valóban létezik a hazai orvoshiány, vagy ez csak „lakossági érzet”, ahogy az államtitkár mondja? A háziorvosok jelentős hányada pár éven belül nyugdíjba megy, a fiatal orvosok pedig szívesebben mennek külföldi kórházakba, mint a magyar vidékre. A hálapénz valakit itthon tart, de mást meg elüldöz.…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.19 17:25:32
Egyáltalán nem új keletű a keleti nyitás és annak megideologizálása a magyar közéletben: a turanizmus eszméje két évszázada foglalkoztatja a hon nagyobb és kisebb elméit. Ablonczy Balázs most kötetet szentelt a turanizmus kutatásának. Keletre, magyar! címmel jelent meg Ablonczy Balázs történész, az…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.19 00:51:28
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.19 08:06:19
@Pelso..: utóbbi időben a futóbolond kerényit se nagyon látni.
Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása   Az első veszélyről oly sokat beszélünk – szinte csak róla beszélünk –, hogy a második végiggondolására nem is marad időnk. Az első veszély mindenki által ismert: a populizmus. Nincs valamirevaló folyóirat, politológus,…..
Ma is van létjogosultsága a történeti alkotmánynak, amiről a szerencsétlen 20. századi történelmünk miatt feledkeztünk meg – mondja a Mandinernek Horváth Attila jogtörténész. Az új alkotmánybírót kérdeztük a történeti alkotmány megfoghatatlannak tűnő vívmányairól, a…..
Annyi szó esett a napokban a PISA-tesztről − hát fogtam magam és kitöltöttem egyet, életemben először, hogy lássam, van-e még annyi sütnivalóm, mint egy 15 évesnek. A feladatot sikerrel abszolváltam, 100 százalékos eredménnyel. Erre nem büszkülök – egy komolyabb matek érettségi feladatban például…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.13 18:58:20
@Szindbad: kína fölényét nem éppen waldorf tutujgatós sulikban alapozzák meg, sőőőőt... úgy elcsattan ott a bambuszpálca, hogy ihaj...
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.14 03:54:58
@annamanna: a forradalom csak a sikerekért felelős, a kudarcokért a mindenkimás. oszt jónapot.
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.14 03:59:31
@Szindbad: akkor nincs más hátra, transgenderkorrekt safe space és szenzibilitásnövelő empátiakurzus köll a nebulónak, az neveli rá a kömény életre, ihaj!
A tervek szerint 8 önálló fejezetből álló, összefoglalt megoldási javaslat-csomagot tárok most a Mandiner olvasói elé. A hazai cigány közösségek felzárkózásának előmozdítása érdekében szeretném elérni a hazai pártokat, kormányzati szereplőket, helyi és megyei döntéshozókat, és általában bárkit, aki…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.13 07:57:57
@FILTOL:

az Ensz szakértői szerint történetesen épphogy KELLENE etnikai listákat vezetni

www.origo.hu/itthon/20110527-az-ensz-rasszizmusugyi-megbizottjanak-magyarorszagi-latogatasa.html
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.13 18:14:34
@maroz: nem mintha vitatnám a hazai gazdasági helyzet önsorsrontó tendenciáit a gengszterváltás óta, ámde felvetésedre a cinikus válasz röviden mégis csak annyi lenne, hogy a kvalifikált és nem kvalifikált munkaerőt igénylő betöltetlen állások száma a (neo)lib kapitalista államok felé történő masszív kivándorlás miatt havi bontásban gyarapszik kis hazánkban. nem kevésbé emiatt a multiktól a magyarvállalkozókig lassan de biztosan azt is kezdik belátni, hogy ezt a munkát nem ártana megfizetni. hovatovább ha a munka és a bicskásrablósdi profitja közt nem elég nagy az anyagi különbség, az legfeljebb magyarázat, de nem mentség a "megélhetési bűnözésre". pláne, hogy ugye atomfizikától az árokpucolásig lehet jól is keresni pár házszámmal nyugatabbra is, ha itt valaki nem találja meg a becsületes megélhetést, vannak ezzel így pár százezren.
Láttak már olyat, hogy az Index egyszer és mindenkorra megfejti a Trump-jelenséget? Nem? Akkor mutatjuk. Tóth Gergely egyfajta beadandó szemináriumi dolgozatot írt a Trump-jelenség politikafilozófiai hátteréről, de hogy a haszna is meglegyen, leközölte az Indexen is. Van itt minden, Trump,…..
Ha kimész Európából, látod, hogy közeleg a végítélet – mondja Jászberényi Sándor a Mandinernek. A Közel-Kelet háborúit megjárt haditudósító Hemingway-i figurája a magyar irodalomnak: friss novelláskötetéből is a legdurvább valóság köszön vissza. Az újrealista…..
Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása   „A radikális iszlamizmus gyökere nem kulturális eredetű - nem az Iszlám egy alapvető tulajdonságának, vagy a vallás által létrehozott kultúrának az egyik melléktermékével állunk szemben. A radikális iszlamizmus azért jött létre,…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.07 03:48:39
Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása   Hogy Trudeau és Juncker, az még hagyján. Nekik maszkulin kalandfilm emléke volt csupán az ismeretlen vörös diktatúra, messziről nézték álmodozó tekintettel. Fidel Castro meghalt, kissé megkésve, érdemtelen körülmények között, még az álhősiesség mítosza sem…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.05 19:09:20
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.06 07:31:26
Vendégszerzőnk, Dani Áron írása   Trump elnökválasztási győzelme sokakat sarkallt kárörvendő, illetve szörnyülködő posztok megfogalmazására. Én is szerettem volna beleállni az álszakértői véleménycunamiba, de aztán beláttam ennek a fölöslegességét, mert valójában tényleg FOGALMUNK SINCS, hogy…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.02 20:50:28
@Pelso..:

a mátrix értelmezése roppant érdekesnek ígérkezik a kárpát medence viszonylatában is:

index.hu/kulfold/2016/12/02/basescu_romania_a_tiszaig_tart/
A PeCsa mint épület nyilván nem hiányzik senkinek. Itt az ideje nagy népi hurrát kiáltanunk, hogy eltűnik ez az otromba objektum a Városliget közepéről. De az emlékek azért ott maradnak egy-két nemzedéknek. Péterfy kolléga itt kattogott 2000 körül a korabeli tilosos drum'n'bass bulikon, itt (is)…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 18:04:02
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.02 06:27:00
@annamanna: nem gond, már csak egy auróra cirkáló kell eléje, hogy tudja a nép, mikor lehet a palotát megrohamozni.
Mi úgy látjuk, Orbán Viktor nagyszerű vezető, világszerte az egyik legjobb. Olyan, aki a józan ész talaján áll – mondja Jeffrey D. Gordon, Donald Trump megválasztott amerikai elnök külpolitikai tanácsadója a Mandinernek. A korábban a Pentagon szóvivőjeként is dolgozó Gordon szerint Trump teljesen…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 18:32:38
@GNDL: ormány piktor is soros embere volt valaha, oszt lám, nem sokra megy ezzel a kávéházi progresszió, ellenkezőleg

pppruutttty!!!
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 19:34:51
@GNDL: szerintem meg te vagy a náci, bi-bi-biiiii.

pppprrrruttty!!!!
Egy: meghalt egy véres kezű kommunista diktátor, bizonyos Fidel Castro. Kettő: a Castro halálát követő nemzetközi nyilatkozatok között akadtak karakán ítélkezések (mint Donald Trumpé); és voltak agyzsibbasztó, felháborító, szenvelgéssel vegyes bazsalygások, mint a liberális poszterfiú kanadai…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 18:29:11
@pitcairn2:

no és azért dübörgött a brazil császár alatt jobban, mert császárság volt, vagy mert a császár történetesen hozzáértőbb, szerényebb és antikorruptabb volt az utódainál? :)))
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 18:38:14
@pitcairn2: no látod, nem az ami, hanem az ahogy a siker kulcsa. (megj.: svájcban sincs puccs, pedig az aztán hóóót ziher nem monarchikus)
Herr Stacheldraht Leger 2016.12.01 19:32:23
@pitcairn2: eeeezaz, ne legyen mit megpuccsolni, kösse csak gúzsba az elitet a polgár, helyes :DDDD
A politikusok dolga, hogy döntéseket hozzanak, a választók pedig a következő választáson megmondhatják, hogy egyetértenek-e vagy sem – mondja Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke, aki csaknem négy évtizeden át volt a német CDU európai parlamenti képviselője. A magát német…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.27 16:57:14
@Pelso..: nyugi, a nettó seggnyalodává züllött mandi stábja hamarosan bővül egy vérbeli oknyomozó újságíróval:

index.hu/kultur/media/2016/11/27/elkuldtek_a_mediaworks-tol_az_mnb-alapitvanyok_botranyait_feltaro_ujsagirot/

(egy párhuzamos univerzumban)
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.28 17:54:41
@Pelso..: nono. a bruttó seggnyaló igyekszik néhanapján a látszatra adni, a nettó már arra sem.
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.28 20:52:15
@Pelso..: csak a szokásos negédes mélyfilozófia, zárva maradt ügynökakták hegyei mögül bátran komcsizva.
Az alig két éve átadott egri Országzászló-emlékműről lepotyogtak a Trianonban szétszakított országrészek. De hogy történhetett ez meg? Rekonstruáltuk a lehetséges szcenáriót!..
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.28 06:17:06
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.28 07:15:35
@annamanna: majd ugyanilyen trehány vállalkozók és melósok fogják összegányolni paks 2-t is. jó lesz az úgy.
Mandiner blog Populista-e vagy? 2016.11.24 14:21:00
Jön föl a populizmus! − hallatszik a felkiáltás/jajszó sokfelől manapság, a politika és politikusok új hullámának láttán. E sorok íróját is meg-megkérdezik erről a témáról, s van is miről vitatkozni. Mondjuk első körben arról, mi is az a populizmus; aztán arról, hogy problémás-e egyáltalán ez a…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.24 19:11:09
@gyalog.galopp: mészáros kft kiszámlázza bio-iskolakosztként. problem?
Vendégszerzőnk, Jeszenszky Zsolt írása   2016 november 8-án, ahogy ez a póló is mutatja, az amerikai választók történelmet írtak. Március 9-én reggel pedig a safe space-ekkel, trigger warning-okkal, politikailag korrekt beszédmóddal körbebástyázott liberálisok életük legrosszabb napjára ébredtek.…..
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.22 22:17:08
@GNDL:

anti-szexista, világi oktatáshoz való hozzáférést követelnek a borzalmas keresztény elnyomás kárvallotai:

www.thecommentator.com/system/articles/inner_pictures/000/005/699/original/sharia_britain.jpg?1426157218
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.23 20:23:05
@Pelso..: mindig úgy kezdődik, hogy ááá úgyse lesz baj belőle
Herr Stacheldraht Leger 2016.11.24 20:58:47
@Pelso..: a pharaon már a spájzban van