Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lombos Péter

594 bejegyzést írt és 202 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux interstellar spoiler 2014.05.17 15:00:00
Az elolvasom után négy képet, pontosabban két-két képet találtok majd. Akik olvasták a netre kiszivárgott feketelistás forgatókönyvet, vagy csak más szemmel nézték a tegnap debütált trailert, mint ahogy én szoktam, azoknak ez a felfedezés, amit második megtekintéskor tettem,…..
aeon flux tv-trailer: gotham (2014) 2014.05.06 08:23:00
Abban az időben, amikor minden képregényhős univerzuma tágul, miért pont Batman világa ne terebélyesedne? Ahogy azt már korábban kifejtettük, a Fox és a DC most évtizedeket ugrik majd vissza a jövőbe, hogy elmeséljék James Gordon nyomozó eredettörténetét, amelyen keresztül…..
Lombos Péter 2014.05.06 09:49:58
Ha az IMAX-moziban nézted meg A csodálatos pókember második részét, akkor te is lemaradtál a feliratok közé csempészett X-Men-klipről, amit az alábbiakban pótolhatsz.  ..
Lombos Péter 2014.05.05 22:05:16
@CrazyDave: én böcsülettel végigültem többedmagammal, de csak X-Men gyütt
A Sundance fő- és közönségdíjas filmje, a Weinstein Company egyik aduásza, ami a következő díjszezon legnagyobb "kis filmje" lehet. A korábban csak Fruitvale címen futó film egy olyan igaz történetet dolgoz fel a közelmúltból, ami megrázta egész Amerikát, hatalmas…..
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
A díjszezonban eljön a legrosszabbak ideje is, így meg is kaptuk a 33. Golden Razzie idei esélyeseit. Elöljáróban annyit, hogy az Alkonyat - Hajnalhasadás második fele tarolhat idén a maga 11 jelölésével. Mellette még két film merülhet el a málnásban: a Jack és Jill tavalyi…..
Kaptunk itt mindent Vince Offer új filmjével kapcsolatban: mozgóképes hangulatfokozót, állóképet, és hogy jobban fájjon: bemutatódátumot a kintieknek. A rendező terén egy kis ködoszlatás: 1999-ben készült el első nagyjátékfilmje zömében ismeretlen színészekkel The…..
Lombos Péter 2013.01.08 10:00:03
@doggfather: senki sem említette őket együtt, sokkal inkább külön... :D
itt tényleg Brody szerepvállalása, ami kétségeket ébreszt az emberben.
Lombos Péter 2013.01.08 10:07:37
@doggfather: konkrétan páni félelem lett úrrá rajtam, mert míg a fotó alapán éltem a gyanúperrel, hogy ez ironikus lesz, de az előzetes után csalódnom kellett: ez nem paródia, az valami sokkal rosszabb...
Lombos Péter 2013.01.08 13:28:10
@NorbiGO: szerződési kikötés, ki hanyadikként szerepel a plakáton - más kérdés, hogy ehhez hogyan igazítják a képet...
Valahogy így kellett volna kezdeni a marketing kampányt, és akkor talán engem is jobban érdekelne Arnold idei első erőpróbája. Igaz, a szétfröccsenő kollégát nehéz komolyan venni, de legalább nem virágnyelven beszélnek a szereplők, és attól sem kell tartanunk, hogy a…..
Lombos Péter 2013.01.08 07:29:09
Azért az szép, hogy a végén Arnie pankrátor módra kapja fel feleakkora ellenfelét...
@Zalaba_Ferenc: kell adni valamit a Fast&Furious fanoknak is, hogy növeljék a nézőszámot
Ha már eljutni nem tudtunk a Las Vegas-i CES kiállításra, legalább kaptunk egy új előzetest Guillermo del Toro filmje kapcsán. A képanyagot a Qualcommnak köszönhetjük, akik az ottani prezentációjukba szőtték bele az új jeleneteket tartalmazó trailert. Ez bizony kemény…..
Lombos Péter 2013.01.08 07:20:19
@Zalaba_Ferenc: én csak azt kérem, a temetésemen Charlie Hunnam mondja a gyászbeszédet... mondjuk ezt már a Sons of Anarchy első része óta eldöntöttem
Lombos Péter 2013.01.08 07:21:48
@ilovebubbles: A szorgos CGI-részleg azóta is renderel keményen, szóval ez még bőven fog javulni!
Az USA Todaynek köszönhetően három képet is kaptunk a fentebb említett filmekhez (címenként egyet-egyet) - bár nem a legjobb képminőségben. Igazából az előzetesekből ismerős lehet mind, nekem belelkesedni sem nagyon sikerült tőlük, de a teljesség ugyebár egy létező igény,…..
Lombos Péter 2013.01.05 08:59:02
@doggfather: A WWZ onnantól kezdve vesztett számomra a vonzoerejéből, hogy fél éves csúsztatás, újraforgatások és miegymás tarkította a képet.
Lombos Péter 2013.01.05 09:17:51
@doggfather: Mikor jött az első, hazai forgatási hír, két nap alatt elolvastam a könyvet és vártam is, már amennyire a rendező múveit szoktam (vagyis közepes elánnal). Erre jön a hír, újraforgatás kell, forgatókönyvön is csiszolnak - na itt el is szállt nagyjából a lelkesedés
"Az évek során megtanultam, hogy faszomnak se kell a cukorka", mondja Jancsi, aztán szétloccsant egy boszorkányt, mert ez egy ilyen jellegű film lesz. ..
Lombos Péter 2013.01.04 19:40:33
@mrscottpilgrim: nem vagy egyedül, én is bizakodom, hogy ez bezony szólni fog!
TE. ATYA. ÚR. ISTEN. Bruce Campbell azt nyilatkozta, hogy nem hátrálnak meg semmitől, és úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt. Hollywoodi produkció talán még soha nem volt ennyire kemény, mint amilyen ez a film lesz, hisz már az előzetese is durvább, mint amit a stúdiórendszerhez szokott szem látott…..
Az Egyesült Államokban a héten jelenik meg BD-n a tavalyi év legjobb sci-fije, ennek örömére érkezett is egy törölt jelenet, mely nem a fő szálat hivatott erősíteni, csak némi átvezető kiegészítésként kezelendő. A videóban Emily Blunt és Garret Dillahunt ránt vissza…..
Lombos Péter 2013.01.03 08:54:17
@McCl@ne: Sok értelme nincs extra nélkül lemezt megvenni, főleg nem Blu-rayt, amire azért lehet pakolgatni... logika nincs, pedig igény lenne rá.
Lombos Péter 2013.01.03 13:48:46
@Sok csatornánál az a gond, nem tisztítják rendesen: @doggfather:
sírnak amiatt, hogy haldoklik a magyar piac, erre a még a látvány szempontjából BD-re érdemeseket is lenyiszálják, csak hogy beférjen az 55 cm-es tévék képarányába... mintha a régi tévék tulajai BD-érzékeny fogyasztók lennének
Nos, amíg eme plakát valódiságának igazolása várat magára, addig csobbanjunk egyet! ..
Lombos Péter 2013.01.03 13:31:39
Carrie: A Sony által tartott mai sajtótájékoztatón elsőként a sokak által várt Carrie-remake került át nem kis csúsztatással a március 15-ei tervezett bemutatóról október 18-ára. Míg a márciusi időpontban Jason Statham szokásos negyed/féléves akciója (Hummingbird) és a The…..
Lombos Péter 2013.01.03 13:02:54
@J. Bauer: Vagy még a 3D-konvertálás játszik közre, de azt nagyon nem akarhatják...
Lombos Péter 2013.01.03 13:19:54
@sidek: ez az időzítésbeli dolog nekem már a blockbustereknék sem megy, elvégre már április-szeptember lassan a főszezon, közben meg decemberben is robban pár bemutató... horrort meg mindig jó (lenne) nézni
Idén november 22-én lesz 50 esztendeje, hogy Lee Harvey Oswald magányos merénylőként (vitatkozom! szerintem a Komédiás volt - ZF) lelőtte Dallasban az akkori amerikai elnököt, John F. Kennedy-t. Az amerikai belpolitika mindmáig egyik legizgalmasabb és talán legtöbb városi legendának táptalajul…..
Arthur (Terence Stamp) egy igazi házsártos vénember, aki felesége, Marion (Vanessa Redgrave) unszolására csatlakozik a helyi nyugdíjas énekkarhoz, amelyet Elizabeth (Gemma Arterton) vezet. A kőszívű Arthur azonban nem csak emiatt kénytelen elhagyni a komfortzónát, hanem a kórus…..
Lombos Péter 2013.01.03 08:51:15
@doggfather: Nekem kapásból a Young@Heart jutott eszembe, mikor ezt megláttam. :D
nosztalgiafaktor miatt be is fog játszani ezelőtt az újranézés
A Pixar nem aprózza el a Szörny Egyetem körüli marketinget: az előzetes után még októberben egy honlappal örvendeztették meg a rajongókat. A most létrehozott Youtube-oldal első kis viral-videója pedig a kinti egyetemi toborzófilmek legszebb pillanatait idézi, a "miért is jó ide…..
Az újév három új Pixar-alkotás első képeivel, premierdátumokkal és rövid szinopszisokkal örvendezteti meg a rajongókat. Egyrészt június 20-ával jön a Szörny Egyetem, ami már csak azért is ritkaság lesz animációs körökben, mert prequelt ők nem gyakran készítenek.…..
Lombos Péter 2013.01.02 08:57:39
@doggfather: Egyelőre sajnos ennyi információ áll csak rendelkezésre, amint lesz bővebb anyag a filmekkel kapcsolatban, azt igyekszünk minél hamarabb leközölni.
A leírások alapján nekem az első kicsit a darwini egyedfejlődés arcul csapásának hangzik, de arrafelé az intelligens tervezés is oktatási anyag, szóval... ez van. :D
Nos, úgy tűnik, Magyarország leghíresebb akciósztárja ismét visszatérhet, hogy feledtesse azt a tíz évvel ezelőtti próbálkozást, melyben a klumpás nyomozónőből borongós tekintetű asszonnyá ért Veszprémi Lindát egzisztenciális problémákkal szembesítette (ezek közül a…..
Ránk köszöntött az újév, meg is kaptuk az idei Golden Globe-díjátadó házigazdáinak hivatalos promófotóját. Ha valaki lemaradt volna a hírről, akkor azt rögtön január elsején el is keseríteném azzal, hogy három évnyi (folyamatosan gyengülő, de még így is zseniális) Ricky…..
Lombos Péter 2013.01.01 15:17:40
@Angyalosi Ádám: Én azért tartok attól, hogy most Fey elkezdi a várakozások miatt túljátszani a szerepét... pedig egy jóféle 30 Rock-stílus most jól jönne, ha már ekkorá váltottak
Megérkezett a mozgóképes anyag az eredeti Tetovált lány-adaptáció rendezőjének, Niels Arden Oplev új, egyben első angol nyelvű filmjéhez. A főbb szerepekben ismét összefuthat néző és rendező Noomi Rapace-szal, mellé társul Colin Farrell, Dominic Cooper és Terrence Howard is. A…..
Lombos Péter 2012.12.30 12:00:10
@J. Bauer: Csak bizonyíték, hogy nem feltétlen a HD-minőség adja el a filmet
Lombos Péter 2012.12.30 12:37:21
@J. Bauer: Ezzel nem vagy egyedül! :D
Kíváncsi vagyok, ez a film eléri-e a mozis küszöböt nálunk, vagy marad a dvd-megjelenés...
Kijött egy igencsak kedves és elmebeteg előzetes a John Dies at the End című filmhez. Az apropót a VOD (Video on Demand)-megjelenés adja: december 27-étől érhető el ezzel az új terjesztési formával a film, míg mozikba csak január 25-én érkezik. A rendező Don Coscarelli, akinek…..
(Új szerkesztőnk, az Írópárbajon már több rajongót is toborzott Lombos Péter nagy fába vágta a fejszéjét: kritikát írni egy sematikusnak tűnő thrillerről. Ugyan írásában felfedezhető némi gerontofil fixáltság az éltes korú Richard Gere irányában, de a feladatot…..
Lombos Péter 2012.12.27 09:43:05
@Zalaba_Ferenc: Attól tartok, a profizmus mellett sajnos egoizmus is dolgozik Gere-ben, így amíg hívják bármi szélesvásznúba, menni is fog...
Mondjuk megnézném valahanyadik C.S.I. szériában, a kor és tapasztalat mellette szól.
Lombos Péter 2012.12.27 09:58:21
@Zalaba_Ferenc: Egy Lie to Me simán működne, vagy egy Mentalist-mentorság.
A CSI-széria említése nem személyes rajongásomból kifolyólag lett megemlítve, de Chris O'Donellt, Ted Dansont és Lawrence Fishburne-t is csak ezek a sablonnyomozások mentik a süllyesztőtől
Lombos Péter 2012.12.29 14:23:23
@KissAdam: Kedves KissAdam!
Ha a film valós módon közelítené meg azokat a problémákat, melyeknek csak a felszínét karcolja, mintegy megtámogatva a családi válság melletti másodlagos jelentést, akkor lenne értelme ezen gondolatokat boncolgatni. Addig azonban, amíg ez csak egy ténymegállapítás szintjén marad, nehéz átélni és megfelelően interpretálni a gazdasági válságra adott reakciót. Ezen téren A Krízispont (Margin Call) című nagyjátékfilm vagy az Inside Job című dokumentumfilm az a hivatkozási alap, amire hivatkozni lehet: releváns módon karolja fel és mutatja be a gazdasgi válságot, tényekkel dolgozik és van benne színészi alakítás, dráma és feszültség. Mindezek itt csak elejtett mondatokban és tétova jelenetekben manifesztálódnak.
Az analfabétizmusat fejtegető személyeskedő megjegyzéshez pedig anynit fűznék hozzá, se kommentjét elolvasni, se pedig arra válaszolni nem lennék képes - és elhiheti, nem tollbamondással készítem írásaimat.