Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayerné Répási Adrienn

347 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ReAd-blog Csak csináld! 2020.08.10 18:34:35
Számos sport és mozgásforma létezik. Talán még összeszámolni is mindet, borzasztóan fárasztó dolog. Nem egy közülük csillagászati összegekbe kerül a maga eszköztárával, a hozzá kellő ruhával, helyszínnel. Ám ennek ellenkezője is igaz a sportok nagy részére, elérhető mindenki számára, mindenféle…..
  Neked könnyű, te vállalkozó vagy!  Ha annyiszor eltettem volna egy százast, ahányszor ezt hallottam, mára milliomos lennék. Számtalanszor hallom, hogy férjemnek, ismerősnek, vállalkozó anyuka társaimnak mondják, esetleg egymás között beszélgetnek valakiről: Hiszen neki könnyű, vállalkozó! ..
Mayerné Répási Adrienn 2020.08.05 20:32:00
@DFK: Egyik sem jobb vagy könnyebb, ugye? Csak másabb!
Hamarosan újra becsengetnek és sok kis ovis a hátára veszi a hatalmas iskolatáskát, a vele járó iskolai feladatokat együtt. Annyira kicsinek tűnnek és sebezhetőnek ilyenkor még. Bizony sokgyerekes szülőként nem egyszer eszembe jut, hogy ezek az apróságok felnőttek már a feladathoz? Tudják, hogy nem…..
Ma van a Szoptatás Világnapja. Éljen minden édesanya aki szoptat vagy cumisüvegből etet! Mert nem ezen múlik, ki milyen anya!..
A könyv borítója kiemelkedően jó. Az arc, a vörös paca, a további színek hiánya, nagyon kifejező. Érzékelteti, miről fog szólni a kötet. Épp ezért szívesen vágtam bele az olvasásába, mert nagy izgalmakat ígért. Ezt végül meg is kaptam. Az írónő nem sajnálta a feszültségkeltő fejezeteket. Szép lassan…..
ReAd-blog Menő a tüll! 2020.07.31 10:56:01
„Hiszek abban, hogy a megjelenés, az öltözködés által képviselt hatás behozhatatlan fegyver a nők tárházában. A magabiztosság, az önérvényesítés záloga lehet a ruha, amelyet viselünk."  Yves Saint Laurent  A tüllszoknya libbenésében minden benne van. A játékosság, az elegancia, a merészség, a…..
Nem könnyű megfelelő munkát találni manapság, ami a végzettségnek megfelelő, nem kell órákat utazni érte, a kollektíva is jó, a főnök szintén és a fizetéssel is elégedett az ember. Na de hol csúszik el az egész? Talán már az álláskeresésnél. Vajon miért nem találnak megfelelő munkát az emberek és mi…..
ReAd-blog A. M. Aranth: Propheta 2020.07.29 15:45:03
Kellett egy fajsúlyos könyv a mostani olvasmányaim után. Ez minden tekintetben az volt. Nem csak elrettentő méretével tűnik ki (igen, 544 oldal), hanem kemény mondanivalójával, erős történetével, izgalmas karaktereivel is. Második rész, így ha kedvet kaptok hozzá, kezdjétek az elsővel, aminek a címe…..
ReAd-blog Gyöngyös mesék 2020.07.29 13:52:46
 Egy kis gyöngy, kártyák és mesék egyszerre? Naná!  Mi még úgy kaptuk a mesekönyvet az írójától, hogy egy kedves kis kártyajáték is tartozott hozzá, amivel gyerekek szívesen játszanak a mai napig. A könyvről valamiért akkor nem készült feljegyzést, de mindenképpen szerettem volna ajánlani a kis…..
ReAd-blog Anyák himnusza 2020.07.28 11:54:43
Hogyan szólna az anyák himnusza, ha Kölcsey helyett ők írják? Valahogy így az én átiratomban. Nem tudom, "illik-e" átírni egy ilyen fontos és jelentőségteljes művet, de egy kis humor nem árthat olykor. Semmi rossz gondolatom nem volt, mikor kicsit átköltöttem. Kellő iróniával fogadandó a mű!..
Számtalan ajándék box, doboz kapható a piacon. Létezik babaváró box, kézműves csomag, gyermek készségfejlesztő doboz, könyves box és még hosszasan lehetne sorolni. Ötletesek, egyediek és igazán jól összeállítot csomagok legtöbbször. Ám most egy kiemelkedően ötletes és izgalmas csomagról adok hírt…..
Az idei év sajnos nem az esküvőkről és nyaralásokról szól. Egyik sem aktuális nálunk. De azért úgy voltam vele, készülök egy új ruhával, hátha mégis...Nézegettem a kínálatot. Valami olyat kerestem, ami mutatós, kiemelkedően szép, hosszú, ám mégis kényelmes, szellős, nem túl elegáns, hanem könnyed,…..
ReAd-blog Hófehér fogak otthon? 2020.07.24 11:28:41
Az ember mindig ámulattal nézi a hófehér, tökéletes fogsorú hírességeket és persze belül egy kicsit irigykedik. Itthon akárhogy és akármivel is sikálja a fogait, azok nem lesznek makulátlan tisztaságúak, tökéletesen hófehérek és csillogók. Pedig a mosoly az egyik leghatékonyabb fegyverünk a…..
Gombamód szaporodnak a felnőttképzések. A nagy bezártság idején sokaknak egyetlen út volt a munka folytatására a felnőttképzés. De a 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről idei évben hatályba lépő módosítással, jelentősen felborítja a vállalkozók életét. Sokan szembesülhetnek azzal, hogy ez a…..
Akarom, hogy mindenki szeressen! De ez nem lehetséges! A megfelelési kényszer, a szokások gúzsba kötnek. Bizony ezzel én is így vagyok. Mindenkinek meg szeretnék felelni maximálisan. Mit szólnak majd? -az egyik kedvenc mantrám. De miért szeretnék másnak megfelelni, nem magamnak? Miért vagyok így…..
Igyekszünk minden mérföldkőnél, jelentős eseménynél maradandót ajándékozni szeretteinknek, közeli hozzátartozóinknak, barátainknak. Egy baba érkezése pedig az egyik legszebb esemény az életünkben, aminek úgy érezzük, méltó emléket kell állítanunk. Valljuk be, ez nem is oly egyszerű. Kézzelfogható,…..
A krimi akkor jó, ha elborzaszt, beránt magával és alaposan megcsavar, kitépi a szívedet. Ez pontosan egy ilyen kötet. A könyv zseniálisan tárja elénk fejezetről fejezetre a régmúltat és a jelent, váltogatva, a szereplőket egyenként bemutatva. Tudjuk, érezzük, hogy összefüggenek az apró kis dolgok,…..
ReAd-blog Kirakatgyerekek 2020.07.11 13:41:27
Elég veszélyes témát boncolgatnék ebben a bejegyzésemben. Mikortól sok, mikortól kirakatgyerek az a gyerek? Mikor és mennyit postoljunk közösségi médiafelületeken a gyerekünkről, legyen szó blogról, vlogról, fb oldalról, instáról? Tegyünk ki képet vagy egyáltalán ne? Kényes és vitaindító téma, az…..
Mindig keresem a kihívásokat, az újat, a meglepőt, a különlegeset. Most sem volt ez másképp. Egy online festő kurzust teszteltem, illetve teszteltünk gyerekekkel. Tündérpihe és a titkok erdeje online élményfestést pontosabban. ..
Ha könnyed, nyári olvasmányt keresel csemetéid számára, ami könnyen emészthető, nincs nagy mondanivalója, csak szórakoztat, kikapcsol, akkor jó választás a Gombóc és Artúr. Gombóc és Artúr postán érkezett csemetéim nevére az írónőtől egyenesen, dedikálva. Hatalmas volt az öröm. Rögtön birtokba is…..
  Talán hallottatok már a rettenetes GDPR rendeletről. Ez egy Európai Uniós jogszabály, melynek rendelkezéseit az Unió területén működő vállalkozásoknak be kell tartani. 28 országban vezették be, köztük 2018. májusa óta, kis hazánkban is kötelező.  Ma erről fog nekünk mesélni Hajnerné dr. Horváth…..
ReAd-blog Stílusodnál vagy? 2020.07.07 10:34:59
Ma egy nagyon jó kis programot mutatok neked.  Stílusos nyaralás a barátnőkkel??? Igen!! Ha egy izgalmas kikapcsolódásra vágysz, igazi "énidőre", akkor ott a helyed!..
Egy blogot indítani és folyamatosan fenntartani az olvasók figyelmét, építgetni azt, nagy feladat. Pedig egyszerűnek tűnik. Leül az ember pötyög valamiről, akár semmiről is pár sort, hozzábiggyeszt két képet és kész a blogbejegyzés. Hát igen, van, akinek ilyen könnyen megy. Viszont másnak tervezni…..
Mayerné Répási Adrienn 2020.07.02 15:03:46
@sZulamith: Igen, a komment kiengedésnek ára van. Vagy moderálni kell vagy vastag páncélt növeszteni. Arctalan, mindenkinek, minden miatt beszóló emberek lesznek, jóakarók, trollok is. Igazmondók úgyszintén és értékes kommentelők is.
Sokszor gondolok arra (sokak örömére), hogy abbahagyom. De másik serpenyőbe pillantva pedig olyan sokat ad, hogy sajnálnám veszni.
Mayerné Répási Adrienn 2020.07.02 15:47:54
@Nightfallivy: Szívesen elolvasnám a te szempontjaidat is, miért jó blogot írni! :) Ha elkészül, belinkeled neked?
Mayerné Répási Adrienn 2020.07.05 10:48:08
@Nightfallivy: Köszi, hogy linkelted.
Jó lett:)
ReAd-blog Slow Flow Walks 2020.07.02 17:47:57
  "Egy látásmód, életmód, mely megmutatja, hogyan lehetsz egészségesebb, boldogabb. Hogyan lehetsz összhangban magaddal, másokkal és a természettel. " Slow Flow Walks. Hogy mit is jelent pontosan és ki áll mögötte? Máthé Szabina a mai interjúm alanya...
ReAd-blog Jótékonysági piknik 2020.07.02 12:00:25
Ötödik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Pikniket és Koncertet, foglalkozást a Pető Intézet javára...