Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mayerné Répási Adrienn

225 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újszülött átlagosan 16 órát alvással tölt, a csecsemő már kevesebbet, de még a totyogó is 12 órát biztosan. Kivéve, ha rossz alvó. Tehát az alvás az egyik legfontosabb napirendi pontja a babáknak. Nem mindegy, hogyan töltik azt. A babaszoba egyik legfontosabb tétele a babaágy után, az ágynemű.…..
A boldogsághoz és a szerelemhez mindenkinek joga van. Azért van az úgy, hogy két olyan ember talál egymásra, akiknek nem szabadna együtt lenniük. Hiszen a szerelemnek nem lehet parancsolni... Tengerpart, Barcelona, romantika. Mi kellhet még egy jó könyvhöz? Lylia írt egy kifogástalan romantikus…..
ReAd-blog Horgászat női szemmel 2020.01.23 12:07:57
A horgászatról nem tudtam sokat korábban. Kell hozzá egy pecabot és csali, meg sok türelem, csend, ami nem az én kenyerem hosszútávon. Mégis érdekelt, mi vonzz annyi embert, köztük ritkán, de nőket is e tevékenységhez. Kiskoromból volt némi emlékem arról, hogy apukám felpakol és nekiindul a…..
Ma, a megszokottól eltérően, férfi interjúalanyom van. Pollák László a PollákPhoto tulajdonosa mesél munkájáról, a fotózásról. Nagyon izgalmas képeivel dobom fel az interjút. Azt hiszem, ez az a terület, ami egy nőnek hatalmas önbizalmat tud adni, egy jól kivitelezett, gyönyörű fotó magáról. De nem…..
Minden gyermeknek, apróbbnak, nagyobbnak, kell egy kis kedvenc, egy szeretgetni való, ölelgetésre alkalmas puha barát. Kell, hogy legyen egy olyan társa, aki megnyugtatja őt, elmondhatja neki örömét, bánatát, aki pótolja a szülőket, amikor azok nincsenek vele. Megnyugvás, érzelmi stabilitás, de még…..
ReAd-blog Varázslatos világunk 2020.01.21 15:13:04
Szinte minden háztartásban található egy aprócska, összehajtogatós térkép vagy legalább egy atlaszkönyv, még jobb esetben egy egész világatlasz, egy falra kitett óriás térkép is... Nagyjából mindenki képben van, milyen földrészeink vannak, tengereink és országaink. Belénk verték, még ha a…..
ReAd-blog Üvegcsodák 2020.01.20 13:53:31
Az üveg egy törékeny, ezáltal illékony szépség. Tűnékeny, illúziókeltő. Egy olyan izgalmas anyag, mely szilárd és mégis egyes tulajdonságai a folyadékokra jellemzőek. Alakítható és formázható. Színes és átlátszó. Kemény, megfogható és mégis törékeny. Egy olyan dolog az üveg, mely évszázadok óta…..
Aktív olvasó vagyok. A gyerekeim még egészen kicsit, de igyekszem úgy nevelni őket is, hogy a könyv ajándék, becsüljék meg, szeressék, az olvasás pedig mindennapi, megszokott tevékenység. Ezt látják tőlem is. Nem könnyű dolog, akadnak megtorpanások, nehézségek, olvasás nélkül eltöltött napok, és…..
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.17 09:32:34
@Jubal Harshaw: Nagyon ügyesen eltaláltad, mi motiválhatja a gyerekedet. .)
A Vaják nekem is nagy kedvenc volt sorozatban, a könyv harmadik részét olvastam épp.
Jó olvasást a gyerkőcnek!
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.17 14:14:09
@Nylul: A telefon, az E-book reader vagy tablet nagyon jó megoldás lehet. Néha azért a kütyüknek is van haszna, ha máskor nem, ilyenkor biztosan..)
Hajnal Mária Cseppek és csillagok című könyvét és korábbi novelláit már olvastam korábban, így nagyon megörültem neki, mikor a legújabb kiskönyvét is elküldte nekem. Nem titok, szeretem ahogy ír. Ezernyi érzelem, szenvedély, színek kerülnek a sorai közé. Annyira érzékletesen tudja visszaadni a…..
ReAd-blog Amit otthon viselnél... 2020.01.17 09:16:28
Itthon szeretek laza, kényelmes, bővebb ruhákban rohangálni, melyek nem akadályoznak a mozgásban. A kényelem mindenekfelett. Azokat a női felsőket, hosszabb ruhákat szeretem a legjobban, amikben nem okoz gondot egy gyors mosogatás, porszívózás, a gyerekekkel festegetés, szaladgálás, fogócska, és egy…..
Létezik ilyen szerelem? Ez az a kötet, amit gyűlölhetünk és szerethetünk is egyszerre, olvasás közben. Felkavarja az érzéseink, annyi szent. Bevallom, borzalmasan élveztem, vitt magával a történet, olvastatja magát, de nagyon utáltam is más szemszögből nézve.  Bizony már tavaly olvasott könyv, de…..
Kicsit meglepő, kicsit bizarr és mégis hatásos dolog. Kép alapján azt sem tudnám, eszik-e vagy isszák, hogy mi a szösz ez a kis ketyere és hova való. Te mire tippeltél, mi látható rajta? Tudod, mi célt szolgál? Ne félj tippelni, bátran írd meg nekem a cikk alatt rögtön! Én bizony teljes sötétségben…..
A tündérmesék fontosak az apró gyerekeknek, hogy a fantáziájuk színesedjen, felszabadultan kacaghassanak, szabadon szárnyalhasson a képzeletük, merjenek álmodozni, ne féljenek a megmagyarázhatatlan dolgoktól, félelmeik merjék vállalni. A nagyobb gyerekeknek azért kell tündérmeséket olvasniuk, mert…..
Szülőként az egyik legnagyobb gondot a játékok tárolása, a gyors, hatékony rendrakás okozza. Na meg az olyan kedvencek beszerzése, amik tartósak, moshatóak és az ember rájuk nézve nem kap szívgörcsöt azonnal. A legtöbb weboldalon olyan termékek kaphatók, melyek a gyerekeket csábítják csak. Ezen a…..
A cím megtévesztő lehet. Nem a káromkodás finomabb fajtáját választottam címül, hanem egy nagyon kedves családi vállalkozást szeretnék bemutatni nektek. Ez a név izgalmas, figyelemfelkeltő és a története is nagyon klassz, amiért érdemes velem tartani! A mai bemutatkozó a kutyafaja.hu. Mi a…..
ReAd-blog Mennyei illatkreációk 2020.01.08 10:27:20
Képzelted már el, hogy kedvenc sajttortád illatát viszed mindenfelé magaddal? Vagy a nyáron kedveltebb, édes-hűs görögdinnye illatát érzed minduntalan? Mennyei rá a legmegfelelőbb szó. Vigyázat illatorgia bejegyzés következik!  Mindig felnevettem, mikor a nagyon, túlzóan romantikus…..
Nemi identitás és nemi szerepek. Már úgy születünk, hogy tudjuk, kisfiú vagy kislány szerepben kell léteznünk vagy a megszokás és tanulás alapján sajátítjuk el? Szerintem mindkettő egy kicsit. Sok dolog kódolva van a DNS-ben, más dolgokat pedig út közben szedünk fel. Már egész csecsemő korban…..
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.04 14:39:16
@MEDVE1978: Az írásodban is benne van, hogy a hím csimpánz inkább a kisautókat választja, de néha a babát is. Nincs ki megmondja neki, mit válasszon. Nem erőlteti rá senki egyikre sem. A gyereknek miért mondjuk akkor meg. Választhasson ő, ismerje az összes lehetőségét. A játék segít a tanulás folyamatában, de az utánzás és sok más dolog is.
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.05 14:03:32
@Haloperidol: Szerinted azzal megoldható, hogy ne a saját neméhez vonzódjon? vagy miért e fogadalom? Gondolod nem fog találkozni más közegben(óvodában, iskolában) fiús dolgokkal? Ha kézbe vesz egy autót, akkor elveszed tőle?
És ha nagyon ellenkezni fog a természetével a lányos, körömlakkos, babázós, rózsaszín, csilli-villi? Ráerőlteted majd? Vagy hogy képzelendő?
Szeretném megérteni háromgyerekesként e törekvéseddel mit szeretnél elérni? Nem megkérdőjelezem vagy bírálom, mindenki úgy neveli saját csemetéjét, ahogy szeretné. Csak érdekel.
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.05 18:45:08
@mortullus: Ezt butaságnak tartom. Van meleg ismerősöm, aki soha nem babázott.
Miközben a Big Brother valóságshow-ban a kiszavazás zajlik, Angliában elszabadul a pokol, zavargásról érkeznek hírek szerte az országból. A producer Patrick és asszisztense megpróbálják fenntartani a rendet, miközben a házban senki sem tudja, mi történik a külvilágban. A műsorvezető Kelly nem…..
Mayerné Répási Adrienn 2020.01.04 16:49:23
ReAd-blog Utazz velem Barcelonába! 2020.01.04 13:18:38
  Karácsonykor kellett egy kis napfény, vidámság, könnyedség, felfrissülés a sok nehéz olvasmány után. Bizony a lehető legjobb kötetet választottam hozzá Barcelona, Barcelona képében. Angelika élvezetesen ír és annyira érzékletesen, hogy bejártam vele Barcelona csodás tájait, szerelembe esve. Nekem…..
A könyv ajánlója folyt a vízcsapból is, természetesen kíváncsi lettem rá. Mindenhol ajánlották, így engem pont elrettentett ez a tény, inkább. A borítója pedig olyan, amire fölkapja az ember rögtön a fejét száz közül is, hiszen hihetetlenül szép. Végül egyszerűen nem lehetett kihagyni, nekem ezt el…..
  Lobó évről évre megrendezi a Várólista csökkentős kihívását. Eddig háromszor indultam neki, mindhárom évben elbuktam. Most nagyon eltökélt vagyok. Szóval egy évben 12 előre kiválasztott könyvet kell elolvasni, amihez lehet társítani 12 könyvet alternatív megoldásnak. Már össze is állítottam a…..
ReAd-blog Bom ano novo! 2019.12.27 14:55:08
Bom ano novo! December 31-e az év utolsó napja, melyet igazán sok babona, mulatság övez. Minden országban ünneplik, de sokszor teljesen eltérő szokásokkal. Korábban is ünnepelték az emberek az újév kezdetét. Az ókori Rómában például Janust, minden kezdet és az év első hónapjának istenét…..
ReAd-blog Karácsonyi szokások 2019.12.23 12:39:13
  Váltsunk-e, ha nem szeretjük a tradíciókat vagy az elvárások szerint cselekedjünk inkább? Nem könnyű kérdés. Közeleg a karácsony és bizony az egyik legtöbb szokással rendelkező ünnep.  Egy kisbaba születésével család is születik. Ez rengeteg dolgot megváltoztat, köztük az ünnepek menetét is. Így…..
Mayerné Répási Adrienn 2019.12.23 22:31:35
@Nati Walter: Jogos. Kifejthettem volna joobban. Értelemszerűen nem a sütitől, csokitól vagy a gyönyörű karácsonyfától. De esetleg a millió rokontól, akik körbe akarják fogdosni, puszilni vagy a krampusztól, halászlétől, az adventi tömegtől, akármitől, bármitől.

Kellemes ünnepeket kívánok.
Olyan dolog, ami jelentősen felértékelődik, amikor nincs, kevés jut az embernek belőle, máskor pedig annyira, de annyira nem becsüljük, mikor azt hisszük nekünk bármennyi a rendelkezésünkre áll belőle. Hogy mi ez?  Hát az alvás. Korábban bármennyit tudtam aludni, bármeddig, ha úgy hozta az élet. Ma…..
Az idei év utolsó ilyen bejegyzését hozom ma. Bottai Éva, karrier- és vállalkozási stratégiai tanácsadó, coach, mentor, a mesés, havas Svájcba, pontosan az egyik legnagyobb városába, Zürichbe kalauzol el bennünket és meséli el, ott hogyan karácsonyoznak az emberek. Remélem velem tartottatok minden…..