Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilamg

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..
Utazásom 1. Nap 2017.07.19 22:22:45
Becsi repteren felszalltam a vilag egyik legnagyobb repulojere az Airbus A380ra. Az ember feje szimte belefajdul amikor belep ra. Minden egyes sorban talalhato 10 ember, en a 76oshoz mentem a jegyem alapjan, es akkor vettem eszre hogy 760 embert hagytam le eddig. Wow. Meg kell mondani az Emirates…..
Gileadban szívás nőnek lenni, ez fix. Ha termékeny van, akkor vérvörös ruhás, apácafityulás Szolgálólány leszel, és szülsz az arisztokráciának. Ha nem, akkor Márta leszel, egyfajta házvezetőnő, szürke zsákruhában takarítasz és főzöl, azaz töltöd be a női princípium többi részét, vagy meddő feleség…..
ilamg 2017.05.03 21:42:56
40 éve nem vertük az osztrákokat tétmeccsen..
ilamg 2017.04.24 22:00:07
@Kegy: Már ne is haragudj én is láttam, egyszerűen örült hogy nyertek. Én tudom hogy fá a vereség de nem kell mindenhol démonokat látni.
Erősen felügyelt látogatók, a külföldről alig valamit tudó helyiek, a turistáktól begyűjtött útlevelek és nagyon szigorú, külföldiekre vonatkozó szabályok – ez mind Észak-Korea egy kanadai pár szemével. Justin és Anna Williams együtt már több mint 100 országban…..
ilamg 2017.01.13 17:49:04
2013-ban jártam meg Észak Koreát a haverommal. A családom szerint anno megőrültem, de egy olyan tapasztalat volt ami örökre egy hatalmas élményként marad meg.

Az én szemszögemből a következő volt (kiegészítve a cikkel mert a cikk alapján úgy érzem hogy mindent negatívan írtak le.

Igen Pekingben volt egy eligazitás, mit szabad és mit nem. Ez nem Észak Koreaiak által történt meg, hanem a szlovák (szlovák utazási irodával mentem) idegenvezetőnkel. Fent emlitett szabályok voltak hogy mit szabad és mit nem. Ezt én inkább pozitivumként éltem meg és nem negatívunként.

Amkor odaértünk nem a határőrök vették el az útlevelünket hanem az észak koreai idegenvezető. Én is ebben a hotelben voltam, a szlovák idegenvezető szerint azért, mert ez az egyik legmodernebb és a kormány a lehető legjobb képeket akarja adni a külföldi turisták felé. Nem hiszem hogy lett volna poloska mint ahogyan van a kommentekben, (mielőtt elmentem utnanéztem ez a HBO által készített üdvözöljük észak koreában által indított urban legend volt), ha lett is volna hát hallgassanak őszintén :D

A hotelt tényleg nem lehetett elhagyni. (Ergo elmehetsz de visszavisznek erővel, még pekingben megmondták hogyha valami bajt csinálunk nem minket fognak megbüntetni hanem az idegenvezetőt, szóval így 100%ra nem akarta megtenni senki). Az észak koreai kaja borzalmas volt számomra, amúgy mindig szerveztek számunkra programokat. Én pld. naponta az észak koreai idegenvezetővel pingpongoztam, esténként volt karaoke stb.

Nem értek egyet azzal az állítással hogy annyira paranoiások hogy még az idgenvezető is tud a nyelveden mint ahogyan valaki írta kommentben. Az igaz, hogy nem volt szabad elhagyni az idegenvezetőt, folyamatosan mellette kellett menni, de ez annyira nem zavart. Én már sokat utaztam és külföldi országban mindig idegenvezető mellett voltam hogy minnél többet tudjak meg az országról.

A túra - na ha valami az totális propaganda volt. Folyamatosan nem láttam hallottam mást, csak hogy Kim Ir Szen, Kim Jong Un mit tett hogy tett, stb. stb. Minden egyes múzeum majdnem először arról szólt hogy leültettek minket tv elé, és néztünk egy dokumentumfilmet tökéletes angolsággal hogy a nagy vezetők hogyan verték agyon amerikát, hogyan oldották meg az országot övező gondokat stb. stb.

Azonkívül elvittek minket iskolába, orvosi létesítménybe stb. ahol azt mutatták hogy minden a legnagyobb rendben van az országban. :D

De azt meg kell mondanom - Az ottani metró kenderbe veri a pestit.

Az ott élő emberek -- Hotelban, múzeumban vagy ilyen belsős helyen rádmosolyognak, szóba elegyednek veled. Kint az utcán, metróban, buszról amikor leszállsz felszállsz - teljesen láthatatlan vagy nekik.

Ha bárkinek van valami kérdése nyugodtan felteheti.
ilamg 2017.01.13 23:16:42
@Tristee: Azon a helyeken amiket azt akarják hogy nagyon lássad és fényképezz minden szépen rendben van tartva, azzal a benyomással hogy minden a legnagyobb rendben van. Az ottani emberek akikkel itt találkoztunk is jól öltözöttek voltak, és mutatták nekünk mennyire vidámak és jó az életük. (feltehetőleg beépített emberek akkenk ezt kell eljátszaniuk)

jó példa volt erre, hogy minden egyes helyen volt valami. Például mentünk egy városi parkba amikor a semmiből hirtelen emberek jöttek elő kiöltözve és elkezdtek énekelni táncolni, hangszereken játszani mosolyogni felénk.

Elvittek minket egy alapiskolába is (na mondjuk az úgy nézett ki kívülről mint egy standard magyar többéves iskola), belülről viszont nagyon modern volt. Ott is minden gyerek varzslatosan mosolygott, vélletlenül pont akkor amikor jöttünk volt citeraelőadás, a kicsik kint dicsőítették gyermekdalokban a dicső vezért.

Elvittek minket boltokba ahol megakarták mutatni, hogy mindent lehet kapni amit nálunk is. Amikor a fővárosban buszoztunk akkor láttam egy csomó más boltot is. Erre rákerestem a neten és azt mondják hogy ezek kiállított boltok műanyag kirakatokkal hogy a turisták lássák.

Más tészta amikor busszal vittek ide oda másik városba. Az utak gyönyörű állapotban vannak, vszont ekkor csak meg a szegénység szele. Vannak olyan helyek egyszerűen amiket a rezsim nem tud eltüntetni. Farmok, lepukkadt épületek, emberek a folyóban mosakodnak stb. Ezt legjobban akkor láttam még amikor hazaféle mentünk vonattal Tianjinbe. Nem éhhalál szerinti szegénységet látsz, hanem azt amit (és most nagyon gonosznak fogok kinézni) a jóbb élethelyzetben élő emberek kényelmetlenül érzik magukat - piszkos koszos emberek.

Fegyelmezettség megvan. Például ahogy írtam mész a metróban lefele a mozgólépcsőn ahol nagy a tömeg. Az emberek lehet hogy megnéznek 1-2 másodpercre de elfordulnak, kikerülnek mntha ott sem lennél. Ezek nem statiszták hanem egyszerű emberek. Ahogy mondtam ennek pont az ellentétje volt meg propaganda helyeken. Pld. láttunk angolul tanuló csoportot, és bemutatták nekünk a gyönyörű angoljukat. meh :D

bűnözés éhezésnek nyoma nem volt. A legtöbb magyar ember ÉK-t ahogy már fent jrtam az HBO üdvözöljük észak koreában dokumentumfilmjéből ismeri. Ott azt mondták hogy éjjel amikor aludtak akkor hallották ahogyan éhes gyerekek jajveszékelnek. Ez totális bullshit szerintem, és csak arra szolgál (mielőtt valaki belémköt nem védem a rezsimet) hogy növelje a nézőben a feszültséget. Annyira elterveznek neked ott mindent, hogy nem hiszem hogy akkora balfékek lennének, hogy éjjel otthagynak egy csapat éhes gyereket kiabálni.
A Philip K. Dick klasszikus sci-fijéből forgatott sorozat eleinte a provokatív reklámkampánya miatt volt elsősorban nevezetes, ám az első rész az Amazon történetének legtöbbet streamelt saját gyártású pilotja lett, és még a kritikusok is szerették az egész első évadot.A sorozatot az X-aktákban is…..
  Miközben a DC szenved a mozikban legalább azt elmondhatta magáról, hogy tévében odaveri a Marvelt. Eleinte az Arrow, a Gotham vagy a Flash nagyon szép visszajelzéseket kapott, és látszólag itt lépéselőnybe kerültek a Marvellel szemben, akiknek mindössze egy sokszor bénácska, mégis szerethető…..
ilamg 2016.10.05 14:30:58
szpojleres

Legnagyobb bajom az egésszel az volt, hogy úgy éreztem mintha két ember írta volna meg. Luke Cage személyes élete (ami kiválóan sikerült) lenne egy író munkája, az ellenfelekkel való összezördülést (ami iszonyatosan pocsék) meg más csinálta.

Se Cottonmouth, se Diamondback, se Shade vagy Shades vagy tkmtudja ki nem volt képes felnőni a feladathoz hogy egy Fiskhez hasonló gonoszak legyenek, egyszerű gonoszak mert csak, és sodródik velük az esemény, végképp nem irányitanak.

Borzalmasan nevetségesek, és gagyik.

Cottonmouth lényegében egy semmirekellő béna vezért volt, aki semmihez sem értett és mindent elrontott amihez hozzáért. Értelmetlenül álltam a tény felett, hogy Shades elmondja neki Luke Cage titkát hogy ő igazából Carl Lucas, meg sem hallja inkább Judas fegyvert akar, majd 3 rész múlva eszébe jut hirtelen hogy ÓJAJ meglehet zsarolni, és megzsarolja Lukeot.

Megölik Cottonmouthot, na mondom itt az idő, végre kapunk egy Fisk szerű tökös gyereket. Ott van Shades, akitől az első részben maga Luke is tartott (amikor parázott, hogy nem ismert fel ugye nem ismert fel), de igazából egy semmirekellő szereplő akinek annyi fénypont jutott hogy ő legyen a kötelező eminem a sok néger között és elbrummogja a kötelező maffiás szövegeket.

Éppen átvenné a vezetőséget Shades amikor megjelenik Diamondback, aki aztán tényleg semmire sem való, csak hogy sírjon "buhuhuh az én apám téged jobban szeretett mint engem, és ezért utállak meghalsz". Az volt a legjobb amikor egész idő alatt csak az a egy célja van hogy megölje Lukeot, erre ottvan vele szemben az utcán, ahelyett hogy fejbe lőtte volna vállba lövi (nem tudom eldönteni hogy ennyire csapnivaló lövész-e), és hagyja hogy elvigye a szemetes.
Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat...
Szerző: Kanyó Ferenc Mátyás királyt méltán tartjuk számon a legnagyobb uralkodóink között. 1490 virágvasárnapján a király, miután ellenkezés és lelkesedés nélkül végigülte a hosszú ceremóniát, megéhezett, és fügét kért. Bécsben azonban nem igen szokott április elején még friss füge teremni, úgyhogy…..
ilamg 2016.05.26 20:23:20
@Revizionista: Azért ne felejtsük el hogy még mindig a középkorban vagyunk.

Plusz eléggé sok stressz is érhette.
Ősi szlovák népdallal buzdítják a szlovák szurkolók a francia Eb-n csapatukat...
ilamg 2016.05.26 20:16:17
@val: hálisten itvagy te
A Chuck és a Heroes Reborn (egyik) főszereplője most, hogy a túl fehér Oscar-gála miatt általános hőbörgés van Hollywoodban és már a melegek is közölték, hogy őket is elnyomják, szóval pont ebben a pillanatban jött elő azzal a vicces történettel, hogy ő  túl zsidó pár…..
Csak az nézze meg a videót, akit nem zavar, ha ellőnek(?) valamit az évad második feléből. Nem is írom, le, mit. Folytatás februárban. ..
Kárász a ma reggeli Mokkában, közvetlenül azután, hogy Demcsák Zsuzsa kifejezetten kérte, hogy ne mondjon neki semmit a filmről, nyögte be fapofával az új film egyik legfontosabb jelenetének végét, amiről persze mi nem beszélünk, mert akkor mi is pont akkora spoilerező trollok…..
ilamg 2015.12.18 07:20:51