Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jack with one eye

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élő közvetítés – szokás szerint – egyenesen a történések epicentrumából! [folyamatosan frissítve!][kedves újságíró, amennyiben innen veszel át információt, kérlek jelezd szövegben is, és linkelj is!]..
jack with one eye 2019.03.28 09:19:48
@darlacko: savanyú a szőlő?
Óvatosan kezeljük az infót, ami mostanában terjed az interneteken futótűzszerű sebességgel, mert pofára esni nem túl jó érzés, még akkor sem, ha csak egy sorozatról van szó. És még akkor sem, ha az a sorozat a Twin Peaks, amit 25 éves tetszhalálból támasztott fel David Lynch idén.  Lynch két…..
Az első képen a Rákos-patak felett átívelő vadonatúj gyalogos-kerékpáros híd látható. 27 méter hosszú, 424 millió forintért épült. A másodikon a szintén frissen átadott Charles Kuonen (Európa) függőhíd van. Svájcban találtató, 85 méteres szakadék felett feszül, hossza 494 méter, ami egyébként…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
jack with one eye 2017.02.04 11:16:02
Sokan feszegetik, hogy ki számít alkoholistának.
Amit én megfigyeltem, ezek az emberek hosszú időn kerersztül meg tudják állni, hogy ne igyanak egyáltalán, akár évekig is.
Viszont az tuti biztos, hogy ha elkezdenek inni, nem tudják abbahagyni, amíg teljesen le nem részegednek.
Nincs olyan, hogy gyere, igyunk meg 1-2 sört. Abból lesz 10, plusz a végén valami tömény.
Ha tegyük fel megkínálod egy teával, és titokban teszel bele rumot, utána biztos lehetsz, hogy valami kifogással lelép és elmegy bepiálni.
(Ha pl. látsz olyan embert, aki üvegből issza a bort a gyorsabb hatás érdekében, az biztosan alkoholista.)
Szerintem, ha valaki képes arra, hogy megigyon 1-2 pohárral és ott gond nélkül leálljon, az nem alkoholista.
Igazából az a kérdés, hogy ki az erősebb: a pia, vagy te, de ehhez először valamennyit meg kell inni, hogy eldőljön.
Három alkoholistát ismerek: 2 barátom és egy barátom édesapja.
Utóbbiról sajnos már csak múlt időben beszélhetünk, mivel konkrétan halálra itta magát tavaly.
Nála voltak több éves józan időszakok, de aztán, ha egyeszer megivott egy sört, mert egy üveg az nem árthat, akkor utána hetekig folyamatosan részeg volt.
Egyik barátom már túl van vagy 5 elvonón, ideig-óráig megállja, hogy ne igyon, de mindig visszaesik.
Most ott tart, hogy elvált tőle a felesége, pedig nagyon hosszú ideig elviselte és segítette. Innentől utána az özönvíz.
A harmadik barátom érdekes eset: ő egy nagyon intelligens srác.
Észrevette magán, hogy ha iszik, soha nem tud leállni és a végén már nagyon durva helyzetekbe sodródott az éjszakában.
Elhatározta, hogy abbahagyja. Eleinte ilyen szoftos piákkal próbálkozott, mint a Radler, de hamar rájött, hogy ez nem működik.
Azóta nem iszik egy kortyot sem, ennek már vagy 8-10 éve.
jack with one eye 2017.02.04 11:58:59
@she_wolf: igazából csak annyit szerettem volna mondani, hogy szerintem ki az aki NEM alkoholista. Ha valaki megiszik egy keveset és utána gond és kényszer nélkül megállja, hogy ne igyon többet, az nem alkoholista, én úgy gondolom. Lehet ez akár egy nagyivó is, aki társaságban mindenkit képes az asztal alá inni, csak egyszerűen nincs ráfeszülve a piára = ő az erősebb.
Pataki Niki Apukám sokszor járt Kínában gyárakat látogatni és mindig mesélte, hogy az ottaniak hogy böfögnek, köpködnek, milyen csúszómászókat, pókokat esznek az utcán, nem tudnak angolul és hogy az európai ember nem igazán tud közéjük beilleszkedni. Pár hónap itt lakás után egyre jobban…..
Van, hogy egy délután elég, hogy átértékeld az életed. Nekem sikerült. Elmesélem Neked is. Ez a történet egy nem mindennapi családról szól. Egy anyáról, aki nyolc év leforgása alatt harmadjára is erőn felül harcol a rákkal. Egy nőről, aki roppant szerény körülmények…..