Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tényleges Migráns

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha lesz népszavazás a kvótarendszer ellen és az sikeres lesz, akkor Magyarország kilépett az Európai Unióból. Ez az igazság, minden más maszlag. Az az ország, amelyik nem vállal semmilyen kockázatközösséget azokkal, akikkel egy családba tartozik, pláne, ha az ő pénzükből él, az vagy megy magától,…..
Tényleges Migráns 2016.02.25 10:01:47
@Erő e-meló: Én meg anno 2005-ben egy török vendégmunkással, egy iraki doktornővel és egy iráni mérnökkel együtt tanultam angolt (és rengeteg, rengeteg brazillal meg koreaival, és még afrikaiakkal is) és egyik csoporttal sem kerültem élhetetlen szituációba.
Mind bevándorlók voltunk, akik igen sok segítséget kaptunk az iskolától, illetve volt aki az ausztrál államtól is, mert a harmadik világból menekült csórón, és a nyelviskolát állami támogatásból csinálta.

Persze, ez is csak egy anekdota, személyes élmény, nem releváns az összkép tükrében, hogy mi ketten kikkel futottunk össze az életünkben..

Ajánlom inkább figyelmedbe azt a tényt, hogy valamiért ezekkel az akárhonnan (akár muszlim országból, akár Afrikából) jött menekültekkel teli országok Nyugat-Európában valahogy mégis megoldják, hogy kevesebb ember legyen gyilkosság áldozata, mint a harmadik világból érkező bevándorlót azért annyira sokat nem látó Magyarország, vagy Lengyelország, vagy Észtország.

homicide.igarape.org.br/

Érdekes, hogy valamiért pont a bevándorlókkal teli fejlett világban esik a bűnözés:

www.economist.com/blogs/economist-explains/2013/07/economist-explains-16

Lehet, hogy a migránsok és az erőszak közt nincs is olyan mély összefüggés, mint ahogy egyesek azt láttatni szeretnék? Lehet, hogy talán csak a média és egyes politikai csoportok foglalkoznak többet bűnökkel, ha bevándorló követi el, mert nagyobb figyelmet kap, és a törvény is szigorúbban kezeli?

www.migrationobservatory.ox.ac.uk/briefings/immigration-and-crime-evidence-uk-and-other-countries

Szóval ez egy kicsit bonyolultabb kérdés, nem lehet pár dogma odavetésével megválaszolni.

A libsizés nem tudom miért volt itt szükséges, feltételezem kényszeres. :D
  (Az alábbiakban egy hosszabb, az Európai Unió alapproblémáit és az európaiságunkat fenyegető legnagyobb veszélyt elemző hosszabb tanulmány egyik fejezete olvasható, amely Magyarországgal foglalkozik...)   Mióta elkezdődött a migránshisztéria, azóta a teljes magyar…..
Tényleges Migráns 2016.01.02 09:01:30
@borzimorzi:

Azért nem egészen az ifjakról van szó, hanem egészen pontosan még iskolásokról:

"Das heißt, dass zwei Drittel der Schüler in Syrien nur sehr eingeschränkt lesen und schreiben können, dass sie nur einfachste Rechenaufgaben lösen können. Und das bedeutet, dass diese Schüler in Deutschland, selbst wenn sie Deutsch gelernt haben, kaum dem Unterrichtsgeschehen folgen können."

Vagyis a diákok jó két harmada gyengén olvas. A németem már kicsit rozsdás, de azért az "einfachste" nekem nem az "alig".

Azt is tedd hozzá, hogy az, hogy sok szíriai diák gyengén olvas, az kevéssé megdöbbentő, ha az ember tanulmányait félbeszakítja a bombázás, meg a menekülttáborban szorongás, aztán az Európában eljutás.

Arra mindenképpen számítani kell, hogy a gyerek ez idő alatt lemarad az oktatásban.
Még mindig nem tanultuk meg, hogy az interneten feltűnő sztorik, képek, videók egy részét nem árt fenntartásokkal kezelni, és itt nem csak a csodatévő, rákot elmulasztó, titkos gyógymódokról, vagy az egészen elképesztő összeesküvés-elméletekről van szó, hanem a mindennapi…..
Tényleges Migráns 2016.01.01 07:48:25
@Hajdú Peter: "Tömeggyilkos terrorista" :D

Miért nem inkább Szíria diktátora személyesen? :D
Ha már tömeggyilkosnak hazudsz valakit, ne végezz félmunkát.

És ő hamisította a magyar TV-stáb felvételeit az esetről, miközben gyerekestül szaladgált.

Tehetséges gyerek. Teljesen hihető.
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. S nemcsak a Transpareny…..
Tényleges Migráns 2015.12.15 11:32:26
@Tudományos libsizmus: Jah persze. Ukrajnában biztos nem zavarta a népet, hogy a pénzükön építettet magának Janukovics privát állatkertet, saját tavat, rajta kalózhajóval, meg arany WC-ülőkés villát. Nem, az ukránok épp azon gondolkodtak, hogy inkább dolgoznak mind még 3-4 órát hetente, hogy legyen miből Janunak megépíteni a másik villáját, csak jött az a fránya, csúnya CIA, és jól belázította őket. Egyébként nagyon jól érezték magukat afrikai szintű bérekkel, miközben az elitjük Janu vezetésével fényűzésben él. IMADTÁK!

Csak az a mocskos CIA...

Románia is nyilván az USA machinációja, szó nincs ott korrupt kormányról!!!

Románia mindig is az átláthatóság, a korlátlan szabad verseny, és a megfontol állami költekezés galaktikus központja volt!

A derék, tisztességes román politikusok egy pamutgombolyagot sem raknának el illetéktelenül, csak megint ez a fránya CIA...

:D

A viccet félretéve, a magyar ún. "jobboldalon" kötelező segghülyének lenni, vagy csak ti meg a birca vagytok ilyen látványosan buták?
Nem csak Szentgotthárd polgármestere ragadtatta el magát azzal, hogy Európa menekült- és biztonságpolitikájával kapcsolatban alaptalanul vádaskodjon és idegengyűlölő konteót terjesszen. Ahogy néhány napja már megírtam: Kovács Zoltán, az Orbán-kormány hivatalos…..
Tényleges Migráns 2015.12.01 17:53:44
@Dbm: "Már Nyugat-Európának is lassan elege lesz a liberalizmusból."

Ezt mondogatta már Mussolini is anno.
Már akkor is baromság volt, most is az.
Főleg, hogy az EU-s vezetők és polgárok nagy része nem is liberális, csak a magyar "jobboldal" szerint mindenki az, aki nem kezd el hangosan sírni barna bőrű emberek láttán.
A Magyar Tudományos Akadémia 11 elemzést, háttértanulmányt tett közzé  a 2015-ös menekültválsággal kapcsolatban. Az MTA vizsgálatai néhol alátámasztották a Fidesz eddigi állításait (például, hogy többségben egyedülálló fiatal férfiak érkeznek Európába), sok helyen…..
Tényleges Migráns 2015.11.12 18:07:13
@maxval bircaman felelős szerkesztő: Csillagos ötösre? Tényleg? Melyik része a menekültpolitikának?

A magyar nyelven írt plakátok, amiben magyarul szólnak szólnak, hogy nem vehetik el a munkát, vagy az, hogy egy kerítéssel átrakták a problémát a szomszédos EU-tagállamokra.

Ez Európában maximum a szélsőjobbnál csillagos ötös. Sehol máshol nem értékelik azt, hogy az adófizetők pénzét olyan plakátokra költöd, amelyet nem tudnak elolvasni azok, akiknek elvileg szól, illetve hogy kibaszol a szomszédaiddal a tényleges probléma kezelése nélkül, csak szélsőjobbos körökben.