Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toomee85

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Holba Serák 2016.05.23 12:46:52
Illat: édes, kissé fűszeres Hab: normál Szín: aranybarna  Fanyar száraz sör, keserű-édes utóízzel. Minden korty figyelemre méltó, még akkor is, ha csak a 'jó' sörök minimális szintjét célozták be vele és sokan sírnak, hogy 'vizes'. Veretes sörnek nem mondanám, de hát a Holbának van még efölött…..
sörfigyelő Argus Maestic 2013.08.17 08:20:19
Illat: telt, édes és pofaleszakadás, de tényleg a klasszikus cseh jelleg, ahogyan az üvegen írják.  Hab: közepes, de fogyós, lehet mégsem lesz olyan tuti?  Szín: óarany  Íze is cseh sör íz, az a jellegzetes sós fajta amelyik kellemesen itatja magát. Minőségre pontosan hozzák a kötelezőt, mármint…..
Illat: osztrák sajtos, olcsó édes malátásság Hab: meglepően paplanos, tartós, de hamar bezuhan Szín: óarany, szűrt Az Aldi lecserélte a hazai berúgós sörök királyát, az Egger Bockbier-t, úgy látszik, hogy erre. Ez is Ausztriában készül és ezúttal a diszkont mindent beleadva ráfeküdt a sógorék…..
sörfigyelő Székely Sör 2017.08.25 08:30:43
Illat: csíkis Hab: sűrű, krémes Szín: arany  Több helyütt kifejezetten szidták, de mostanában nehéz eldönteni, hogy politikai, vagy egyéb okokból történik valami. Próbáltam pozitívan hozzáállni, de nekem is egy csalódás volt. Alaposan visszavettek az ízből, mert a Csíki Sörhöz képest meglehetősen…..
sörfigyelő Csíki Gold 2021.02.28 12:06:02
Illat: telt komlós-malátás Hab: krémes Szín: narancsos óarany A közvélekedéssel szemben szerintem igenis tudnak jó sört készíteni a csíkiek.  Az már más kérdés, hogy a profatibilitás miatt ettől hajlandóak eltekinteni. Valahol ennek a keresztmetszetéből született ez a Gold is.   A klasszikus…..
sörfigyelő Auchan Mohó Mókus 2020.11.02 15:57:16
Illat: rozskenyeres, ami enyhén savanykás Hab: szép, rugalmas Szín: rozskenyér, opálos Ez egy egészen remek sör. És nem csak azért mondom, mert hiánypótló a rozzsal. Teljesen összeáll minden. A komlózása jól illik a nehezebb testet adó rozsmalátás ízhez. Pont megfelelően savanykás és száraz,…..
sörfigyelő Király Lager updated 2020.02.23 20:45:22
Illat: fűszeres, enyhén savanykás Hab: masszív, rugalmas Szín: narancsos-rezes-borostyános  Hosszú évek várakozása után megtörtént az áttörés, hazai kézműves sör került a boltokba nagyüzemi áron és hozzáteszem, rendes dobozos kiszerelésben. Eddig is latolgattam, vajon ki hozza ezt össze.…..
sörfigyelő Prince Premium 2014.05.06 23:09:37
Ebben a bejegyzésben egy számomra ismeretlen lengyel személy rövid, de velős megjegyzése olvasható.  Żal mi Węgrów, gdyż to na ich rynek idzie to piwo. Producent najtańszych i najgorszych piw wziął się za eksport robiąc wielki wstyd, jeśli chodzi o polskie piwa poza granicami naszego kraju. Piwo to…..
sörfigyelő Szögedi 13 2018.11.28 08:20:30
Illat: élesztős, savanykás Hab: rugalmas, sűrű, hófehér Szín: borostyán  Gondolom sokan ismerik azt a fajta kisüzemi sört, amelyik túl élesztős, rágni lehet benne a malátát, mégis híg, savanykás és sehogyan sem áll össze. Most ez a sör az, amelyikben valamilyen érdekes módon mégis összeálltak a…..
sörfigyelő Argus Strong 7,2 2013.02.24 19:01:16
Ismét erős sör a korsómban, nocsak, nocsak. A Lidl sörkínálata szűkös, de jó, főleg az ár/érték arányt tekintve, azaz magyarul jó áron korrekt áru kapható náluk. Név: Argus Strong Gyártó: Zaklady Piwowarskie Glubczyce Származási hely: Lengyelország Forgalmazza: Lidl Ár: 219 Ft (ha jól…..
sörfigyelő Hofbräu München 2017.10.08 12:40:37
Illat: komlós, szerintem... Hab: elmegy Szín: arany  Egy hihetetlenül olcsó és rettentően megosztó sörről van szó. Az ismert márkák közül árban ez alatt már nincsen iható, sajnos. A vele egy kategóriában mozgó Kozel pedig meglehetősen változó ízű, míg a minősége sosem jobb. Pozitívumok közé…..
sörfigyelő Lobkowicz Ale Updated 2017.08.30 12:05:03
Illat: gyümölcsös, pincés Hab: szép, paplanos, tapadós Szín: borostyánosan félbarna, elég ködös Sörös berkekben évek óta ódákat zengenek róla és még mindig teljesen megalapozottan. Ugyan már kikerült a 220 Ft-os árával a Penny választékából (és az üveges egész Magyarországról) - amiért a manager…..
sörfigyelő Pécsi Prémium Lager 2016.06.01 10:32:34
Illat: kis bizonytalanság után német lager illat Hab: sűrű, krémes és elég masszív Szín: félbarnába hajló narancsos óarany, a festőmaláta megdolgozott az áráért :)  A tavalyi Budavári Sörfesztivál (most hétvégén csütörtöktől lesz az utolsó jún. 2-5) egyik kellemes meglepetése volt az akkor még…..
 A veszteséges sörgyártó kapacitású Pécsi Sörfőzdét felvásárolta egy magyar befektető és komoly változásokat ígér. A már megszokott módon, megint kiderült, milyen ismert politikus családi körének az érdekeltségébe került. Vannak akik örülnek, hogy végre lett egy hazai tulajdonú sörgyár. Én inkább…..
sörfigyelő Postrizinske 2017.07.08 03:15:37
Illat: tipikus Nymbur Hab: sűrű, krémes Szín: óarany  A Postrizinske néven (jobb helyeken) sokféle sör van forgalomban, az ismertebbek a Hrabal fotójával ékesített üvegesek. Úgy néz ki, hogy ez a dobozos is az alap sorozat tagja, ahol van nála gyengébb 10°B, 4.1%-os is, meg persze van…..
sörfigyelő De Helder 4.5% 2017.02.03 18:18:21
Illat: közepesen béna Hab: sűrű, lágy Szín: arany  A szájpadláson negédes, a nyelv alatt meg savanykás. Sörnek nevezni ezt erős túlzás, de nem azért mert ihatatlan, hanem mert ízében sem maláta, sem komló nem fedezhető fel. Sajnos mondhatom, ezzel az itallal precízen belőtték az olcsó édes sörök…..
Illat: édes malátaszirup Hab: jobb a vártnál Szín: vörös  A címkén szereplő "sörkülönlegesség" felirat ugyan erős túlzás, de az igaz, hogy sokkhatás nélkül fogyasztható. Nem túl sűrű és azt keveset amit még érezni lehet, az alkohol és a szénsav nyomja el, pedig…..
Sörkóstoló Szögedi 13 2016.07.04 08:00:00
Sörker '96, Szeged 5,55 % - Nem rossz habja van és pezseg is az elején, ahogy kell. Kifejezetten élesztős, eléggé vizes, kesere csak nyomokban. Utója így nem számottevő csekélység.  Íz: 6 – élesztősök közt tetszik Utóíz: 5 – alig valami Hab: 6 – meglepően jó Hangulat: 5 – régi típusú…..
Illat: csoki Hab: drapp és krémes Szín: fekete   Figyelem, ez a sör nem egyezik az Argus Strong 7.2%-os, világos, dobozos sörrel! Mert ez hivatalosan félbarna, de színében fekete és 'csak' 7%-os. Nagyjából ilyen lett volna a már megszűnt Gösser Bock, ha rendesen sikerült volna. Ez egy egyszerű…..
sörfigyelő Új Argus Premium 2016.08.03 12:03:33
Illat: semleges Hab: lágy krémes Szín: aranybarna  A kétliteres Pet üveges Argus Premium már eleve kukoricadarával készült és most ezt a dobozos is átvette. A lényeg azonban a beltartalom, ami teljesen megváltozott. A hab extrém módon krémes és ez érvényes az egész sörre. Különösen lágy az íze…..
toomee85 2016.08.03 16:18:23
@Delirium Tremens: Pontosan így van, ahogy írod, de ez akkor is az a "sör", új néven. A Maestic nekem is nagy kedvenc, szerintem ár-érték arányban nincs jobb. A Beer-ből is Deep Lager lett, érdekes ez a Lidl-nél :) netán a következő neve Argus Bronze lesz? Csak hogy passzoljon a sorba...

Félreértés ne essék, én még mindig inkább ezeket iszom, mint az Aryny Ászokot, de a minőséget hagyjuk... az Argus Speciality meg sajnos mindennek a legalja :(
sörfigyelő Argus Speciality 2016.05.31 12:25:49
Illat: citromos, fémes Hab: sűrű Szín: aranybarna  Valóban egy speciális Argus sörrel van dolgunk, a neve nem megtévesztés. Az összetevők közül tényleg mindegyik érezhető ízében, beleértve az ammóniás karamellt és a propán-1,2-alginát. Míg eleinte ezeket a riasztó dolgokat viszonylag tompán…..
sörfigyelő Hidegkomlós 2016 2016.04.07 10:48:54
Illat: mangó, körte, barack Hab: Szép, apró lyukú  Szín: világos  Megint egy zseniális ötlet a Drehertől, idén a tavalyi citra komlót lecserélték calypsora a Hidegkomlósnál. Az idei visszafogottabb, nem annyira harsány mint a tavalyi. (Meg aztán van pár ember, akinek már a könyökén jön ki a citra…..
sörfigyelő Jó Palóc 2016.01.22 12:35:15
Illat: régi stílus Hab: puha Szín: arany  Az illata a régi Holstenre emlékeztetett és kissé az íze is, de keveredett bele egy kevés az Igazi Csíki Sörből is, összességében jó egyveleget alkotnak. Száraz, mégis fűszeres, kissé túlzásba vitt szénsavassággal. A PET palack keltette előítéletek…..
sörfigyelő Hansegold búza 2014.10.06 19:11:29
Illat: ínycsiklandóan édes búzaillat, barátom kétéves fia többször odaszaladt megszagolni a korsóba kitöltött sört, majd odavitte az apjának, mert jószívű a lurkó :) Hab: jól tartja magát, finom :) Szín: narancsos  Ha azt próbálom figyelni mennyire édes, akkor száraznak…..
sörfigyelő Faxe Black 2014.08.26 18:50:27
Illat: minimális Hab: könnyű Szín: sötétbarna Mondjuk úgy visszafogott. Az alapíz, mint a világos esetén itt is savanykás, most van egy kis barma sör íz is, de tényleg csak mutatóban. Biztos van valami Dán különleges elképzelés a barna sörökről, de mivel ez az első amit…..