Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manus81

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indítsuk 2019-et egy tudatos fogyasztóval, akinek a fogyasztóvédelmi tájékozottságán túl jó adag belső meggyőződésből vagy az eset miatti mérgelődésből fakadó elszántságra, hónapokig töretlen kitartásra, nem kevés feláldozható időre valamint újra meg újra mozgosítható energiára is szüksége volt…..
Manus81 2019.01.07 16:44:18
@Kotit: Idézet a Békéltető testületi eljárás menetéből: "Ha a vállalkozás nem teljesíti kötelezettségét, az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság fogyasztóvédelmi bírságot szab ki – kis- és középvállalkozások esetében ötszázezer forintig terjedően, nagyvállalkozások esetében az éves árbevételhez igazodóan, akár milliós tételben is."
link: www.panaszrendezes.hu/homepage/index.php/eljaras-menete
Szerintem innen ered a feltevés-
Tékozló Homár Wow not fix it! 2018.03.29 09:12:48
Erre a szegény telefonra még úgy is nagyon rossz ránézni, hogy egy ismeretlen olvasó megviselt tulajdona. Ahogy terjedtek az okostelefonok és emelkedett az áruk, egyre fontosabbá vált a készülékek védelme. Jöttek is sorra a továbbfejlesztett tokok és képernyővédők, a nép egyszerű gyermeke meg…..
Árpi valószínűleg valami forgalmas helyen lakik a belvárosban, és nem a főzőcskézés a hobbija, valamint pizzafüggő, vagy legalább is hetente többször muszáj hozzájutnia. Akárhogy is: házhoz rendelt, a futár jött, a pizza viszont csak nem akart az ajtó előtt landolni. Ráadásul 2x is, mint egy rossz…..
Legalább is ez Rita félelme, aki késő este hazérve meglepődve tapasztalta, hogy a lépcsőházban kiszórt reklámanyag alapján elég klasszul ki tudja logikázni, hogy a panelszomszédok közül ki az, aki már hazaért, és ki az, aki nem, és ebben lát némi biztonsági kockázatot. A kérdése az, mit tehet, ha…..
Manus81 2017.10.20 23:23:02
@Sluck Ödön: Ez jó. Tökéletesen igazad van. :)))
A képek alapján eléggé jogosnak tűnik, ami történt, de nehéz elfogadni, hogy mindezt bármiféle előzetes felszólítás vagy értesítés nélkül lehetett megcsinálni, ráadásul ennyire brutál módon kivitelezve. Mindenki vonja le a tanulságokat, és hasonló helyzetben ragadja meg a…..
Manus81 2017.08.07 20:49:36
Én is közüzemi szolgáltatónál dolgozom, és sajnos azt kell mondanom hogy az áram szolgáltatónak igaza volt. Volt a tulajnak bőven pár éve észre venni hogy az a fa bizony úgy nem oké, mire várt vele?
Nem tudjuk hogy a posztolót már vagy kétszer felszólították e vajon?
El se hinnétek hány ilyen egekbe növesztett fa van, ami azon kívül hogy baleset veszélyes, még a hálózati munkákat is akadályozza, majd mikor szóba kerül a téma hogy kedves tulaj ugyan tegyen már valamit a helyzet megoldása érdekében, jön a válasz hogy ő ugyan nem, mert ő nem favágó. bezzeg belenöveszteni volt esze. Ennél még azok a jobbak, mikor futó növényt növényt terelik fel az oszlop csúcsáig, majd még meg vannak lepődve mikor kimegy a szerelő, és pont hozzá kéne vezetéket kiépíteni, de nem tudja, és jönnek az előző kérdések, sértődések stb...
Vagy jó példa erre, ha egy oszlopot benöveszt a lakó egy futó növénnyel, majd az örökös pára, vizesedés ami a kedvenc kis növényke miatt az oszlopot éri, elkorhasztja az oszlop, és szépen megroppan, majd a háza felé indul meg, a tetőt lekaszálva, és jaj neki kártérítés kell stb stb.... De lehetne az efféle hanyag emberkékről mesélni sokat.
Van olyan ház ahova évente járunk futó növényt visszavagdosni, mert kéri hogy ne irtsuk tőből, mert szereti és oda figyel majd rá, pedig hányszor szóltunk hogy legközelebb gyomirtóval véglegesítjük a helyzetet, de tesz rá, de ha megtesszük, akkor kötnek ki itt a posztként, hogy neki senki nem szólt előre, csak ment a csapat barbár módszerekkel, pedig mindig van elő története az efféle sztoriknak. Kár a fáért, de ez a tulaj ép eszének használatával kivédhető lett volna, lássuk be.
Van, aki nem bírja a kritikát. De akkor miért kérdezi meg a vevői véleményét? Neírdbeanevemet 4 napja jelentkezett nálunk ezzel a levéllel:  Helló Homár! A Rocky webáruházat merészeltem kritizálni a vevőelégedettségi kérdőívükben: Ügyfélszolgálat, tájékoztatás pontossága: 1Házhozszállítás…..
Egyre több olyan levelet kapunk, amikben elsősorban nem is az események borították ki a levélírót, hanem a cégek részéről tapasztalt panaszkezelés vagy épphogy panasz nem kezelés. Szó mi szó, a céges facebookok gondozása néha olyan, mintha egy bumburnyák viking lenne a social media felelős: a…..
Manus81 2016.04.05 12:16:10
@Terézágyú: Ez nagyon jó volt. És tényleg. Te láttál már pár dolgot.... :) Ezen hasalok! :)
A március 15-ét forradalmi rap és slam poetry szavalóversennyel köszöntő Pilvaker 2012-ben még félunderground rendezvényként indult a VAM Designból, aztán 2 évvel később már az Erkel Színházba belenőve került megrendezésre. Az ideire meg már csak egy nagyon furcsa jegyárusítási előjáték…..
Manus81 2016.02.25 11:24:24
@Terézágyú: És jönnek a helyesírás ellenőrző programocskák. :) Ne haragudj, nekem sikerült a mondandóját értelmeznem a kis helyesírási baki ellenére is. Neked biztosan nem sikerült, ez lehet az oka annak hogy érdemben nem reagáltál segítőkész hozzászólással.
Manus81 2016.02.25 11:37:24
@Terézágyú: Nem volt szándékomban hozzászólni, csak szoktam olvasni a bejegyzéseket, és már felfigyeltem rá hogy érdemben a témát illetően sose adsz konkrét tanácsot. Ahogy az ember olvassa a hozzászólásaidat, rendre az látható hogy a helyesírás vadászat az megy, a segítő tanácsok azok hiányoznak a hozzászólásaidból. Mire jó ez? Jobb a lelkednek a szapulás, kötözködés? És csodálkozás és panaszkodás van a posztok színvonalát illetően. Hát a hozzászólásokkal is akad bőven probléma. Ki kéne már nőni hogy felületesen látod a posztokat, van a helyesíráson kívül egyéb tartalmuk is. Ismétlem, a te viselkedésed miatt teszem fel a kérdést hogy mire jó az amit csinálsz, és mi a célod vele?
Manus81 2016.02.25 12:03:07
@atpijkamo129: Én csupán feltettem egy kérdést hogy mire is jó ez a magatartás? Ha már betegséget feltételezel rólam, had feltételezzek "rólatok" én is valamit. Feltételezhetően ilyen a neveltetésetek, vagy a korotokból fakadóan, esetleg nem volt gyerekszobátok, miatt tudtok csak hibát keresni az embertársaitokban, mivel így tudtok sikerélményt produkálni.
"Ha már odamegy, menjen be és kérdezze meg! " nem ezzel volt a bajom, persze lehet hogy nem tudtad értelmezni a támadási pont keresése közben, hanem hogy a helyesírási baki miatt komolyan nem tudtad értelmezni a poszt lényegét? Bár ahogy nézem neked sikerült értelmezni, csak könnyebb a lelkednek ha kitombolhatod magad a helyesírási hibán amit vétett, így máris kiváltotta belőled a minősítő viselkedést a hozzászólásod eme szerzeménye.
" Igen, a diszlexiásoknak könnyű. Ti összeolvasátok a szavakat, és próbáltok valami értelmeset kisakkozni belőle, a helyesírás nem segít rajtatok." Na itt értettem meg hogy neked mi a célod a hozzászólásaiddal. lényegében annyira bántó volt hogy feltettem egy kérdést a viselkedésetekkel kapcsolatban, ami feltehetőleg negatívan érintett, és lehet hogy érezhető volt hogy tényleg lehet igazság a mondandóban, így azonnal elkezdtél betegnek nyilvánítani, ami megnyugtatlak nem vagyok. Arra viszont máris jó volt hogy jól kirajzolódjon egy kép rólad hogy milyen ember is vagy. tipikusan a névtelenség erejét kihasználva támadsz, betegnek nevezel úgy hogy nem is ismersz. Ezt csupán azért jegyeztem meg, mivel ha neked ez normális emberi viselkedés fogalma, akkor én is így ismeretlenként jegyzem meg hogy milyen személyiséget mutatsz magadról! De engedd meg hogy részemről lezártak tekintsem a dolgot mert meddő vita lenne ahogy nézem a hozzászólásodat. Nem lennél képes feldolgozni ha véletlenül megszól valaki érte hogy jobban esik a kötözködés a csendben maradás helyett, ha már érdemben nem tudsz a témához szólni. köszönöm a kimerítő célratörő válaszod, meg az ezt követőt is, akármi lesz a tartalma.
Olvasónk állítása szerint levele megírásakor igyekezett tömör és higgadt lenni! Ezt el is hisszük neki! Bár én valahogy úgy képzelem, hogy a tekintélyes mennyiségú felkiáltójel köré épített mondandó megírása közben félpercenként felugrott, és kiüvöltött az ablakon ahhoz, hogy folytatni tudja! Ennek…..
Manus81 2015.11.12 21:17:29
@Aureliano Buendía: Az értő olvasást sem érdemes emlegetned. "Értem. Tehát közmunkás vagy." Nagyon sajnálom hogy csupán ennyire jutottál, hogy ezeket a dolgokat szerinted végzik. "próbáltam segíteni" Ha nem haragszol meg, nem idézgetek ide több tucat mondatodat, ami nem a segítséggel van összefüggésben. Sokkal inkább a hangnemed, és stílusod a belekötök amibe csak lehet, mert ezzel boldogabb az életed. Átnéztem a többi hozzászólásaidat is, az esetek túlnyomó többségében a posztoló "szurkálása, tépkedése, "sértegetése" leminősítésére irányuló mondanivalóid vannak. Ritka esetben a poszt konkrét tartalmát is észreveszed, de sajnos ez elenyésző. Ezeket látva nem látom értelmét hogy veled bármiről is beszélgessek, mert minden mondandóddal azt az érzetet akarod kelteni az emberben hogy közmunkás, iskolázatlan, egy semmi söpredék alak, veled ellentétben, aki olyan tudásnak van birtokában, hogy bármikor bárkit meg tud tanítani az élet nagy dolgaira, mindenki hajtson fejet előtted, és váltson igen uram igazad van módba. Ezt mind úgy teszed hogy valójában fogalmad sincs róla kivel is társalogsz, milyen életet él, mit ért már el az életben (lehet többet, lehet kevesebbet) mielőtt belekötsz. Ha megtanulod elfogadni hogy minden ember más, és ráadásul van akinek nem egyező veled a véleménye, lehet hogy tartalmasabb beszélgetésekbe is tudsz folyni a számodra ismeretlen emberekkel. Nem kell azonnal lenézni a másikat! Hidd el ha ezt megérted, nem a szűrés gombbal kell megtalálnod a lelki békét. Elnézésedet kérem ha megsértettelek, csak megírtam amit az elmúlt pár sorod alapján sikerült a nagyvilág felé megmutatnod magadból. itt emelném ki hogy ez nem biztos hogy a valós éned, csupán egy elfojtott önkép, amit a való életben nem, vagy nem egészen mutatsz ki magadból, aminek számos oka lehet. Engedelmeddel itt zárnám le részemről a veled folytatott társalgást, mert értelmét nem látom, mivel nem a poszt tartalma felé vetted az irányt, amiről ez a blog szólna. Ismét elnézésed kérem ha megbántottalak, csupán igyekeztem rávilágítani hogy a viselkedésed (számomra) mit mutat rólad! Ezért zárjuk is le a dolgot, mert mélyebben ne kezdjük el egymást kiismerni, mivel csak további személyeskedéshez vezetne, ami nem ide való szerintem. További kellemes társalgást kívánok számodra.
Manus81 2015.11.12 21:21:39
@enpera: Köszönöm. :-) Azért látom van aki tud egy mondattal is pozitív lenni.
Manus81 2015.11.12 21:32:59
@Black Bride: Azt észre vettem elég hamar.