Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darvicor

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi Batyus Galopp kapcsán kerestük először meg kérdéseinkkel Ivády Gábort, idén pedig a második kapcsán felvetődött az ötlet, hogy készítsünk vele egy második interjút is, elvégre már nem csak Ivád polgármestere, hanem országgyűlési képviselő is az LMP…..
darvicor 2010.10.12 18:47:11
@ColT: ha komolyságot akarsz akkor olvasd el azt tőle pl:

ivad.blog.hu/2009/10/29/trukkos_falurombolas_5
Jó jel, ha egy cikk címében együtt szerepel a "pofátlanság netovábbja" és az "ilyen nincs" szókapcsolat. Nos, ha ilyen nincs, akkor ennek itt a helye! 2006-ban Molnár Lajos egészségügyi miniszter vezetésével a Gyurcsány-kormány nagy arányú kórházi…..
darvicor 2010.10.04 18:22:21
@eszkep: mert a kerületi fideszes vezetéstől rengeteg mindent kaptunk.
kérlek, sorold már el nekem.
Egy-kettőről hallottunk már, de most kezdenek összeállni a mozaikok. Úgy tűnik, nem csak simán arról van szó, hogy néha-néha megszaladt valakinek a ceruzája, és időnként megdobta valamelyik haverját egy jólfizető szerződéssel......nem, többmilliárdos véletlenek sehol…..
Csalódott vagyok. Nem is kicsit. És valószínűleg nem csak én vagyok ezzel.  Az adóügyi államtitkár (Kármán András) öntötte a jeges vizet a nyakunkba: "A végcél egy, a mostaninál sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, tizenhat százalékos, egykulcsos szja-rendszer, amely a…..
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
darvicor 2010.09.01 14:22:19
Székely Gábor? Volt SZDSZ-es budapesti alpolgármester, akit az SZDSZ delegált a Szerencsejáték Zrt. vezetésébe, és emellett a BKV felügyelőbizottságának elnöke és a Főváros Gazdasági Bizottságának az alelnöke volt? Megvan? Vitézy Dávid szerintem bőven tudna mesélni, hogy…..
Mekcsey rendőrkutya története a feljelentettek szemszögéből, a NOL-ról. Videóval. "Csoportos garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítanak hét helybeli férfit, akiket később a gyöngyösi kapitányságra állítottak elő. A parancsnoki kivizsgálás a…..
darvicor 2010.08.09 10:30:56
@f.m.j.: gixer a full metal jacketed (acélköpenyes ólommagvas) jelzésű lőszerre gondolt szerintem
bár szerintem ebben az esetben egy jhp-nak (jacketed hollow point) több értelme van (nagyobb a megállítóereje és nincs szükség az fmj lőszer áttörő képességére mivel max egy inget vagy pólót kell átvinnie)
Miközben mi a Totalcarnál fokozatosan belassulunk a szabadságok, esküvők, a meleg, és egyéb, munkát súlyosan hátráltató okok miatt, Mekler Laciék jól rákapcsoltak Érdről Mongóliába vezető útjukon, és látszik, hogy ha nem jön közbe valami súlyos dolog, nemhogy kicsúsznak…..
Végre itt a jó idő Tegnap azt hazudta az időjós picsa, hogy jön a jó idő, végre itt a péntek, végre itt az iWiW válogatás!Fasznyalóka fasztorta helyettBandi jó bőrben (Subba szív iWiW Klasszik)Savos tortaFotosop ArtistaCsöcsi 1Csöcsi 2Én és a nagy képű haverjaim…..
– Úgy vívsz, mint egy tehenész. – Persze, mert te meg úgy harcolsz, mint egy tehén. Egy megsemmisítő válasz a tizenhat közül, amit a Secret of the Monkey Islandben lehetett olvasni, a kardpárbajos részeknél. És egy idiotizmus a rengeteg közül, amik a programot az addig…..
Amit igazán szeretnék: megtalálni, és szeretni azt, akivel együtt sokkal több ember arcára tudunk nyugalmat és mosolyt költöztetni, mint külön. Akiről biztosan tudom, hogy legfontosabb számára is a szeretet, aki nem gondolja magát tévedhetetlennek, és nem is akar annak látszani.…..
Csodás megoldás a bajbajutottak megsegítésére. A Nemzeti Segélyvonal 2005-ben létrehozott magánalapítvány, alapítója Iklódi András lapkiadó. A Nemzeti Segélyvonal lényege és célja Célunk, hogy a magyarság egyes csoportjait érő váratlan katasztrófa, baleset, természeti…..
darvicor 2010.06.07 11:28:33
vki már posztolta a cikket a vöröskeresztről, én megteszem mégegyszer.
www.nonprofit.hu/hirek/egyhir/617647?r=64036
jó lenne ha elolvasnátok
semmivel se jobbak, mint bármelyik multi.
amúgy 12 évig voltam önkéntes véradó. tavaly befejeztem. nem adok többet. ha mellettem vkit baleset ér és transzfúzióra lesz szüksége akkor adok.
ha vkit érdekel miért, külön megér egy posztot, hogy mi történik a vérplazmával, mekkora üzlet ez itthon egyeseknek. persze mások kárára.
Vastagbőr OMG 2010.05.31 11:01:00
Na, ez pöpec! Ma reggel belecsaptak a lecsóba! Íme, pl. a Honvédelmi Minisztérium nyitólapja: Az "OMG" szépen definiálva van, a kis csillaggal. Ez a kép fogadja az összes kormányzati oldalra érkező látogatókat, a Pénzcentrum információi szerint a…..
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
darvicor 2010.05.31 14:33:52
Egy évvel ezelőtt a heti kérdés rovatban már feszegettük ezt a témát, de akkor a másik oldalról futottunk neki. Akkor azt kérdeztem, hogy kívülről kinek tűnik vonzónak a reklámszakma, ki érzi úgy, hogy el tudná képzelni magát ezen a pályán. Akkor a körkérdés apropóját az…..
darvicor 2010.04.12 15:34:36
@greg03: gondolom neked is ismerős a következő "kreatív brief:

"a logót 1 centivel rakjátok jobbra és vegyétek 5%-al nagyobbra"
A jelenleg legnézettebb amerikai kábelcsatorna (immáron harmadik éve zsinórban, helló), a USA Network tavaly két olyan sorozatot indított be (White Collar és Royal Pains), melyeknek a főszereplői férfiak voltak - az idei termésből viszont két olyat választottak (nagyon bölcsen),…..
darvicor 2010.03.19 08:44:34
IDDQD NEED 2010.03.17 14:28:27
Nem tudom ki ez az orosz fickó, nem tudom, pontosan hogyan és miből építette meg ezt az izét, nem tudom, hogyan működik (azon felül, hogy a gyorsításnál hátradönt, a fékezésnél meg előre), egyet tudok: NEKEM IS KELL EGY ILYEN.   ..
Dezsőmail Subject: Sérülés 2010.03.17 12:57:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/06 Subject: Sérülés To: solisoli@solisoli.hu   Helló!   Kérem, hogy levelemet továbbítsátok a tulajdonosnak!   MEGÉGTEM Önöknél!   2010. március 4-én a kora esti órákban "élveztem a napozás örömeit" Váry…..
darvicor 2010.03.17 13:19:56
Rájöttem! Koránkelés 2009.10.27 17:17:00
Aki korán kel, aranyat lel, tartja a közmondás. Ehhez képest sokan kelnek a hajnali órákban, mégsem találnak egy grammot sem az említett színesfémből. Ahogy a legtöbb mondást ugyanis, ezt sem szó szerint kell érteni. A napfelkelte gyönyörű pillanatai, egy új nap izgalma felett…..
darvicor 2009.10.30 12:26:18
Rájöttem! 11-esek 2009.10.22 10:58:00
Régi aranyszabály, hogy 11-est nem lehet jól védeni, csak rosszul rúgni. Azonban a fiatalabb korosztályoknál divatba jött a 11-es rúgásokkal trükközni, taktikázni, rafináltan helyezgetni. Pedig minden érett ember tudja, hogy elég tisztességgel a labda mögé állni, jól a kapus…..
darvicor 2009.10.22 14:10:24
@lucecita gonzales:

persze, én bármit
hajrá
de szólnék, hogy tépj sorszámot
és a kardántengely vékony lesz
túl tág már az ánuszom a sok önkéntes keménykedőtől
darvicor 2009.10.22 14:12:37
@Archenemy:
akkor ismered a bűnjelszobát is?
kicsi sötét zug. szeretnek vele poénkodni egyesek.
hmm. csodálom, hogy tudsz netezni. ebben a hónapban nem tiltották le a fedett cuccot mert átlépted a letöltési korlátot?
darvicor 2009.10.22 14:25:56
@Archenemy:

pont hogy nem űzök
mindegy
Rájöttem! Szemétszállítás 2009.10.21 08:59:00
Valamilyen okból a háztartási hulladékot nagy, drága autókkal viszik egyik helyről a másikra, keresztül-kasul az országon, sőt az egész földrészen. Ez a megoldás nagyon sok közlekedési balesetet okoz, és igen sok az - állítólagos üvegházhatásért felelős - gáz is…..
darvicor 2009.10.21 19:38:29
@piréz vitéz:

ha nem tudod mi az a pirolízis akkor ne írj legalább hülyeséget
komoly kérdés volt kivételesen csak válaszolni felejtettél el a kérdésre

amúgy meg mosd ki a csipád és olvass egy kicsit figyelmesebben
darvicor 2009.10.21 19:40:27
@radairosseb:
ezt most nem értem de mindegy
ne világosíts fel, az annyira lelombozó
mintha egy viccnek el kéne magyarázni a poénját
maradok inkább értetlen
darvicor 2009.10.21 19:45:20
@radairosseb:

várj, mármint ide nem kellett volna beszopnom magam?
eh, mindegy
igazad van, hagyjuk
Nos, azért kerül olyan sokba az a szar amit mindenféle elit klubbok WC-jében tömködtök az orrotokba, hogy például ezeknek a mexikói kokainbáró fasziknak legyenek arany Kalasnyikovjaik (mint Saddamnak), ritka vadállataik, csinos házaik, meg több méter magas bankjegyhalmaik. A képre…..
Imre, a józsefvárosi virágültető lakcím nélküli  példája ragadósnak tűnik. Ő ugyanis nem a nyomora hangsúlyozásával vár segítséget, hanem azzal, hogy megmutatja: többre képes, mint siránkozni lehetetlen helyzete fölött.   Tegnap a 13. kerületben láttam egy…..
darvicor 2009.10.13 14:01:13
A szemét üzlet. Egyre jobban menő üzlet. A cég aki elszállítja és feldolgozza a szelektív hulladékot az úgynevezett másod nyersanyag piacon kereskedik vele. Csak PET palackból pl budapest legnagyobb feldolgozója a FeGroup pl napi 15-20 tonnát válogat, mos, darál, báláz és szállít el. Igen szállít is, hiszen ma magyarországon nincs feldolgozóipara az előkészített hulladéknak. A színes üveget pl ausztriába viszik, a PET darálékot a környező országokba, az alu palackokat franciaországba, a konzerv dobozokat pedig kohókban olvasztják be (a károsanyag kibocsátásuk elég durva, hiszen ezek a konzervdobozok ötvözött cuccok, pl cinkkel)
Szóval nem kerül összeöntésre, mert nem érdeke a feldolgozó cégnek.
Tőlünk nyugatabbra és kis hazánk pár településén is (kisérleti jelleggel) már működik a házhozmenő szelektív gyűjtés, a tapasztalatok szerint nagyon jó hatásfokkal. Ebben az a jó, hogy nem kell messzire elhordanunk a cuccot, nem rontja a városképet és még fizetnek is nekünk ezért. (társasházakban pl van olyan mennyiség amiért leszerződik külön a feldolgozó)
A helyzet az, hogy a háztartási hulladék 25-30%-a zöldhulladék ami komposztálható lenne és a házhozmenő gyűjtéssel ez is megoldható, kertes övezetben komposztkeretek osztásával próbálják megoldani (kerületi és országos komposztprogramok)
Arra is érdemes lenne végre rájönni, hogy a szemetet legkönnyebben úgy csökkenthetjük ha nem vesszük meg. : )
A pénzünkkel szavazunk nap, mint nap és amíg megvesszük az értelmetlen fölös dolgokat és a túlcsomagolt vagy egészségkárosító anyagba csomagolt termékeket akkor azokat fogják is gyártani. (lásd pl PET palackból kioldódó biszfenol)
Ha valakit érdekel a szemét téma mert nem szeretne belefulladni idővel akkor ajánlom ezt az oldalt, illetve az innen nyíló tematikus aloldalakat.
www.humusz.hu
darvicor 2009.10.13 14:09:20
@Silent Bob:
A kereskedő minden esetben beépíti az áraiba a visszagyűjtés költségét.
Minden egyes alkalommal amikor a gyártók panaszkodnak és változtatni szeretnének, hogy jobb pl visszaváltható palack és olcsóbb újratölteni és nem újat gyártani (és persze környezetkímélőbb is) akkor érdekes módon mindig a kereskedők szövetsége az aki kilobbizza, hogy ne legyen tv. módosítás.