Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minden, ami lakásfelújítás

695 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszoba: legyen elég hely Ha van elég hely, itt tárolhatjuk a cipőket, kabátokat, táskákat és a téli kiegészítőket. Minimum 90 cm szükséges, hogy gond nélkül le tudjuk venni a kabátot, vagyis, ha nem fér el a 40 cm-es cipősszekrény, válasszunk billenős tárolót, amiből már 17-20 cm mélységű is…..
Fókuszban az egyéniség A személyes tér varázsa lenyűgözi az embereket. Uralkodóvá válik az eklektikának egy speciális formája. Ennek lényege, hogy az új bútorokat olyan elemekkel kombináljuk, amelyekhez érzelmileg kötődünk, illetve amelyeket mi magunk készítettünk. Egyre fontosabb szerepet kapnak…..
A felújítás az előző tulajdonosoktól örökölt dolgok eltávolításával kezdődött. A régi öntöttvaskádat elvitték a felújítás előtt, ez kissé megkönnyítette a bontást. A falakról lekerült a régi csempe, de a padló maradt, erre csak rátették az új burkolatot. A falon kívül futó vízvezetékek teljes…..
Meleg tónusok Az idei évben a meleg színek és árnyalatok kerülnek előtérbe a konyhai tervezésben. A földszínek, burgundi és mélybarna árnyalatok meleg hangulatot varázsolnak a konyhába. Az ilyen színek nemcsak a falak és bútorok festésében jelennek meg, hanem az anyagokban és a dekorációs…..
Mi az a skandináv stílus? Azért népszerű, mert minimalista és letisztult vonalak jellemzik. Célja, hogy a funkció egybeolvadjon a szépséggel, mindenféle sallang nélkül. Egyszerű vonalvezetéssel és nyitott terekkel igyekszik elkerülni a zsúfoltság érzetét, és a leglényegesebb elemekre helyezi a…..
Ezüstös falak A szürke falszín igazi „örökzöldnek” számít, főleg a modern vagy minimalista lakberendezésben. A szürkét felületkezelő megoldásokkal igen egyszerű helyenként ezüstössé tenni, aminek a hűvös hatását könnyedén lehet például természetes faárnyalatú bútorokkal ellensúlyozni. Egy saroknyi…..
Zöld Természetesen a természet egyik alapszíne, a zöld áll a lista elején. Bármelyik árnyalatát választod a fürdőszobába, biztosan jól jársz vele! A halványabb zsályaszín szinte semlegesnek számít, akár a krémszín alternatívája is lehet. Ha bátrabb vagy, akár élénkebb zöld is jöhet, rózsaszínnel…..
A magával ragadó, letisztult, modern családi ház építése során a szakemberek Mapei segédanyagokat alkalmaztak a látszóbeton felületek kezelésére, a vízszigetelés kialakítására, valamint hideg- és melegburkolatok lerakásához.  A sokoldalú négyszintes masszív épület   A 400 négyzetméteres teljes…..
Sötétkék és hófehér Ez a két szín hiába alkot remek párost a képeken, a végeredmény a valóságban túl hűvös és élettelen lehet. A sötétkéknek azonban van egy olyan párja, amely remekül kiemeli a szépségét, ráadásul a trónt sem akarja elbitorolni tőle: ez pedig a szürke. A sötétkék és a szürke…..
Texturált csempék és anyagok Ki mondta, hogy a csempe csak unalmas lehet? A semleges színpaletta is megszámlálhatatlanul sok árnyalatot foglal magában, így ennek megfelelően variálhatod a kockákat és a mintákat. Még jobb, ha a csempe és a pult felülete is változatosságot mutat – ez nemcsak a…..
Egy keskeny konyha berendezése számos kihívást jelenthet, főként a korlátozott tér miatt. A szűk helyiség nehezíti a funkcionális elrendezést, mivel a szükséges konyhai eszközök és berendezések elhelyezése közben meg kell őrizni a mozgásteret is.  A konyhaszigetek vagy nagy étkezőasztalok…..
Mik a köztes színek? Köztes színek úgy keletkeznek, hogy egy elsődleges színt (a vöröset, a sárgát vagy a kéket) összekevernek egy másodlagossal (a zölddel, a naranccsal és a lilával), pontosabban azzal, amelyik mellette áll a színkeréken. Így összességében hat köztes – vagy más néven harmadlagos –…..
Nem tervezed meg elég hamar a világítást Rengeteg idő és energia elmegy az alaprajzzal, a falszínekkel, a burkolatokkal, a bútorokkal és a szaniterekkel kapcsolatos döntésekkel, hogy sokszor nem jut elég figyelem a világítás megtervezésére, a világítótestek kiválasztására és gondos elhelyezésére.…..
A minimalista lakberendezési stílus az egyszerűség, a tisztaság és a rendszeresség jegyében született. Alapelve a „kevesebb több” filozófia, ami azt jelenti, hogy csak a legfontosabb bútorok és tárgyak kapnak helyet a térben, így a funkcionalitás és az esztétika egyensúlyban van.  A színpaletta…..
Először is, mielőtt bármibe belekezdnél, készíts egy részletes tervet, amely tartalmazza a felújítás ütemezését és a költségvetést. Azt is ilyenkor érdemes eldönteni, hogy mi az, amit szakemberre bízol, és mi az, amit magad is meg tudsz csinálni. Elképzelhető, hogy a szobafestést megoldod a…..
#1 Mediterrán – déli életérzés   A mediterrán konyha nemcsak ízre páratlan, de kinézetre is. Jellemzői a nyitott polcok, a meleg tónusok és a természetes anyagok, amelyek tökéletes harmóniában vannak egymással. A mediterrán konyhabútor egyszerű, időtálló, a nyitott polcok pedig egyszerre…..
Jöjjenek először az alap lakásdekorációs kelléke Itt azokat a dekorelemeket értjük, amelyek tényleg minden lakásba kellenek ahhoz, hogy az otthonos legyen. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ezek pénztárcabarát kiadások, mert az alapdarabokkal is jelentős hatást érhetünk el. Tükör   Egy-két tükör…..
#1 Minimalizmus: ha a cél a helytakarékosság és a praktikusság   Jellemzői: A letisztult és modern vonalvezetés, igencsak helytakarékos, praktikus megoldások, kevés színhasználat, emiatt könnyű összeillő bútordarabokat és lakástextíliákat beszerezni.  A férfiak körében évtizedek óta osztatlan…..
#1 A 3+1 színskála   A sikkes helyiségekben általában a 3+1 színskála szabály érvényes, amely három egymással harmonizáló, visszafogott árnyalatot jelent, amit egy feltűnő színnel egészítesz ki. Például a bézs, világosszürke és fehér kombinációja mellé hozzáadhatsz egy feltűnő bordó…..
Hogyan varázsolhatjuk át hálószobánkat egy olyan helyszínné, ahol minden reggel boldogan és frissen ébredünk? Nos, az egyik kulcsfontosságú tényező a hálószobafal színe. Íme, hat tippünk!   #1 Romantikus púderrózsaszín   Ez a szín serkenti az érzelmeket és fokozza a szeretet és öröm érzését. Egy…..
Ahhoz, hogy az otthonunk igazán vidám, nyáridéző legyen, mutatunk három gyors lakásdekor-tippet, aminek a segítségével könnyedén feldobhatjuk a környezetünket.   #1 Élénk színek és minták használata   Felejtsük el a semleges árnyalatokat, és merüljünk el az élénk színek és minták világában!…..
#1 Rosszul kialakított világítás   Kevés dolog ronthatja el a hangulatot úgy, mint a rosszul megválasztott világítás. Ha hideg fényt vagy túl erős fényt választasz, az otthonod könnyen barátságtalannak hathat. Az is hiba, ha csak a tér közepén van világítás. A tökéletes eredményhez nem csak a…..
1# A kevesebb tényleg több    Kevesebb bútor, több hely. Az egyszerűség a kulcsa a modern otthonoknak. Nem kell túlzsúfolni a helyiségeket tárgyakkal. Lehetőségeid szerint inkább válassz kevesebb, ámde magas minőségű bútort, meg fogod érezni a különbséget.     #2 Egységes tér   Felejtsd el…..
#1 Beton használata: A beton az egyik legkedveltebb anyag a modern építészetben. Már nem kell tartani a rideg hatástól, az anyag már eljutott a trendi és stílusos megjelenésig, legyen szó padlóról, bútorokról vagy dekorációról. #2 Természetes kővel burkolt falak: A természetes anyagok használata…..
#1 Szobanövényeket mindenhova   A szobanövények élettel töltik meg a teret, hangulatosabbá teszik azt, és a levegőt is tisztítják. Olyanokat válassz, amiknek a gondozása nem jelent kihívást, és a szobában is jól mutatnak. Természetesen ne csak a növény fajtájára helyezz hangsúlyt, hanem a kaspóra…..