Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Creed

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszor is bocs a tegnapi csálé bejegyzésért. Az történt, hogy teljesen váratlanul csörrent a szerdai StartUP konferencia közben a telefonom, és derült ki, hogy kiutazhatok Svájcba, megnézni a Google új irodaházát. Mivel a gép hajnalban indult csütörtökön, aludni nem maradt…..
Creed 2008.03.07 13:08:31
Soleeroo: én is egy nagy IT cégnek dolgozom, mint gondolom, Te is. Nem tudom, Te hol dolgozol, de nem csak tumorfejű geekgyerekek rohangálnak nálunk. Vannak sokan, akiknek szintén családjuk van (nekem is), vannak, akik sportolnak sokat, vannak, akik buliznak, rengeteg jó fej és laza ember dolgozik nálunk, és igen, nyilván van néhány geek is. Sajnos vannak hozzád hasonló emberek is, akiknek senki sem elég jó, és minden percet sajnálnak más kollegákkal való (nem kötelező jellegű) kommunikációra, vagy kikapcsolódásra, mert az a kedves családjától vesz el időt.

Hiába mondom el nekik, de Te talán megérted: ez téves gondolat. Ez arról szól, hogy jól érezd magad a munkahelyeden. Szerintem nem kell több, mint 8 órát bent lenned, ha mondjuk ebből fél órát csocsózol, vagy lazulsz valamelyik neked kedves kollegával (már ha van ilyen). Most őszintén: ki az aki napi 8 órában végig aktív munkát tud végezni? Nem mondom, ha szépen definiált feladatod van, talán igen, de ha ráadásul annyit kell kreatívkodni, mint a Google-nél, akkor az embernek vannak üres fél órái, amikor nem jut előbbre. Ilyenkor ahelyett, hogy zombiként néznéd a monitort, és kényszeredetten imitálnád a munkát, elmész inkább lazulni egy kicsit, és feltöltődsz, ami után jobban fog menni a munka. Mindenki jobban jár. Nem hiszem, hogy emiatt tovább bent kéne maradni.

Jelenleg Magyarországon "hivatalosan" lazulni csak kávézással, cigizéssel lehet. Senki nem tagadja meg ezt tőlünk, és nem kell ezek miatt sem tovább benn maradni. Ugye? Sajnos ezek nem a legegészségesebb dolgok, akkor már inkább csocsóznék, vagy Guitár Hero-znék, vagy akármi más... Hát nem jobb?

Másik oldalról nézve: én tartanék attól, hogy ez a munkahely nálunk nem működne. Sajnos ismerek sok olyan honfitársunkat, aki csak lógna egész nap. Meg olyat is ismerek, aki teherautóval vinné haza az ingyencsokikat... hát igen :( Ez egyelőre csak Amerikában és Svájcban tud működni. Sokszor mikor arra járok, még engem is megdöbbent, hogy ott az emberek (többsége) tényleg mág csak nem is gondol arra, hogy visszaéljen ezekkel. Ez nekünk magyaroknak egyenesen hihetetlen....