Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SipiÚr

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kakuszi Zoli a saját munkájához korábban háromféle hegesztési technikát használt: hol klasszikus pálcással dolgozott, hol a bikakábel teszteknél használt ponthegesztővel dolgozta egybe a fémdarabokat, volt, hogy AVI-géppel húzta az ívet. Ja, és ne feledjük, volt, hogy lánggal olvasztotta egybe a…..
Azt tudtam, hogy a laza talajba besüllyedt mentőt nem lesz egyszerű kirángatni – ezért is tettem egy erős drótkötelet az összkerekes tűzoltóautóba – azzal, ha még a felezőt is behúzom, talán sikerül kirángatni.De nem is a talaj volt a gond, a kerekek elől kilapátoltunk egy kevés földet, talán saját…..
A tűzoltó Transiton sikeresen kicseréltem a fékbetéteket, alaposan letakarítottam, kapott egy gyors polírt is (nem lesz kedvencem a mínusz két fokban autósimogatás :) ). Ez volt a minimum, hogy úgy érezzem, közösségbe mehet. Azért sebtiben leellenőriztem, kapcsolható-e az összkerék, meg a felező -…..
December 31-én lesz egy veterános-youngtimeres találkozó és óévbúcsúztató gurulás a Pólus Center parkolójában/-ból. Mindenképp ott szeretnénk lenni, már csak szájat tátani is érdemes elmenni. De azért, ha lehet, valami odaillő járművel a legjobb a buli, hiszen azzal nem csak odagurulni lehet, de a…..
Amikor már sokadszorra hallotta tőlem Kakuszi Zoli, hogy senki nem tudja megmondani, mi és hol kopog a kék Sierra motorjában, nekiállt gondolkodni. Aztán felszívta magát, és egyik nap egy nagy doboznyi cuccal jelent meg a műhelyben: márpedig mi most egy oszcilloszkóp, egy lakatfogó és fapálcával meg…..
A legutóbbi pályanapon az utolsó pillanatban kaptam észbe: gyorsan, amíg nem megy le a nap, kellene csinálni egy videót. Jó lenne megmutatni azt a pár Ford Sierrát, ami ilyenkor a reptér aszfaltján alakítja át a benzint tarkóig érő vigyorrá. Nem állítom, hogy alapos bemutató született volna, mert…..
Meg kell mondjam, túl sokszor nem volt szükségem eddig akkumulátoros sarokcsiszolóra azaz akkus flexre (igenigenpersze, a Flex az egy márkanév, tuuudooom). De ettől még jó lenne egyet a polcon tudni, mert ha az ember pályanapra megy, esetleg a 24 órás robogóverseny paddockjában igyekszik segíteni a…..
Mi is akartunk venni ebből a Parkside akkumulátoros szerelőlámpából, de mire észbe kaptunk, már egyetlen darab sem volt a boltban. Viszont Pupp Balázs barátunk (aka: „Hosszú”), vásárolt egyet, és már az első napon megállapította, hogy a lámpa fasza, jó a fénye, sokáig is bírja az aksija, meg minden,…..
Aki használt már klasszikus asztalos szorítót, az tudja, mennyi szerencsétlenkedéssel tud járni, ha két munkadarabot akar összefogatni velük. Mert az embernek jó esetben két keze van, az egyikkel mondjuk a munkadarabo(ka)t fogja, a másikkal a szorítót igazgatja. És kellene ilyenkor egy harmadik kéz,…..
Az előző posztban/videóban megígértük, hogy rendesen megtekergetjük a Lidl dugókulcs-készletét. Abban maradtunk, hogy műhelyszomszédom, Varga Zoli áthozza a nyomatékkulcsait (az enyém csak 200 Nm környékéig működik, az ő nagyobb kulcsa tud 360-at is). Márpedig, ha a Lidl krovakészletén a félcolos…..
Emlékszem, milyen volt ócska, akciós, barkácsáruházi szerszámkészlettel szerelni. Az ember úgy érezte, semmit nem tud megcsinálni, minden csavar rommá van rozsdásodva, minden anya gyenge minőségű biliacélból van, mert egytől egyig lenyalódnak, a csavarhúzók elforognak a csavarfejekben. Aztán mikor…..
Felesleges lenne ide leírni mindent megint, hiszen egyszer már összeszedtem mindent azzal kapcsolatban, miért és hogyan vettem meg a Kéket. De a legfontosabb talán ez volt: „Nem akartam én semmit se venni, komolyan mondom. Csak az egyik havernak próbáltam segíteni, hogy Sierrát vehessen, mert hát az…..
Komolyan mondom, magamtól sosem jutott volna eszembe. Mert hát úgy hívják a gépet, ütveCSAVAROZÓ. De a múltkori tesztnél ott volt egymás mellett a brushless motoros fúró-csavarozó, meg az ütvecsavarozó. És megállapítottuk, hogy a komolyabb csavarok betekeréséhez inkább az ütvecsavarozót kellene…..
Rendesen le volt olcsítva, ráadásul ez nem egy sima, halandóknak készült Parkside gép: ez egy Parkside Performance, a hivatalos kommunikáció szerint prémium kategóriás szerszám. 34.999,- Ft helyett most 22.222,-Ft volt a PABSP_20-Li_B2 akkus fúró ára, éppen ezért már sokan hajnalban ott álltak a…..
Ez a PDSSA 20-Li A1 volt az első ütvecsavarozóm, sőt, az első olyan gépem, ami az X20V családba tartozik. Nem találomra vettem meg, az egyik korábbi, hasznavehetetlennek bizonyult akkus kerékkulcs-tesztnél jelezték többen is, hogy ez a kis gép simán tudja azt, amit én szeretnék (sőt, Stefanits…..
Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki mások szerint értelmetlen, felesleges kacatokat, tovább megyek: szemetet vásárol össze. És aztán büszkén magyarázza mindenkinek: neki kérem projektje van. De olyan marhát nem sokat láttam eddig, aki penészes, oxidált, rozsdás hordágyakat vásárolt…..
Egy jó kerékkulcs bármikor izgalmi állapotba hoz. Ha ráadásul az ára is 15 ezer forint alatt van (14.999,- épp befér alá, ugye), nem tehetem meg, hogy ne próbáljam ki. Pedig egy már van a háznál, a tavalyi modellel recsegtetem a műhelyben a kerék-, futómű- és motortéri anyákat és csavarokat. Látszik…..
Egyre hidegebbek az éjszakák, ilyenkor a gyengébb akkumulátorok reggelre annyira le tudnak térdelni, hogy épp csak egy-két nyekkenésnyi erő marad bennük. Naná, hogy ilyenkor vagy elkésve, vagy csak nincs senki a környéken, aki oda tudna állni a kocsid mellé, hogy bebikázzon – pedig van fasza…..
Már harminc éve, hogy a berlini fal „leomlott”, hiszen 1989. november 9-én este addig szerencsétlenkedtek a nyomás alá helyezett keletnémet állami vezetők, akik az állampolgáraik külföldi utazásait érintő változásokról számoltak be egy sajtótájékoztatón, míg az eredetileg másnap délutántól érvénybe…..
Erre szokták mondani: ha a szorgalom hülyeséggel párosul, félelmetes dolgok tudnak születni. És ez, amit egy okleveles gányolóművésznek sikerült elkövetnie a kábelköteggel, konkrétan tűzveszélyes, tehát nagyon csúnya vége lehetett volna. Számtalan módja van annak, hogy az ember magára gyújtsa az…..
Pár hete a Lidlben lehetett bikakábelt kapni, most az Aldi akciózott hasonló készletet. Mindkettő 4000 forintba került – de vajon ugyanazt is tudják? Lelövöm a poén egy részét: nem. Tudom, van akinek már uncsi ez a bikakábel-téma, de azt hiszem, sokan vannak, akiknek érdekes lehet, segíthet nekik…..
A múltkori posztban az akkor a Lidlben épp kapható bikakábelt próbáltuk ki. Meg voltam róla győződve, hogy gagyi – mert hát komoly bikakábelnek tuti nincs szüksége olyan vásári kiegészítőre, mint a csipeszekbe épített ledes világítás, hogy el lehessen adni. Tévedtem, nagyot. A kábel bitang jól…..
A Parkside akkumulátoros kerékkulcs (PASSK 20-Li A1) tesztjénél többen is feltették az egyébként jogos kérdést: minek vegyen valaki elektromos kerékkulcsot arra az évi két kerékcserére? Mert hát nem egy akkora meló tavasszal meg ősszel azt a 16-20 (ritkábban 12 vagy 24) kerékcsavart meglazítani,…..
Nem mindenkinek porcosodik az Unimogokra, de sok embert ismerek, akik (mint én is) bármikor örökbe fogadnának egyet. Ezek a teherautónak tűnő járművek a Mercedes kőkemény munkagépei, a név is pontosan erre utal: UNIversal MOtor Gerät, azaz Többcélú Motoros Eszköz. Az Unimog macsóbb mindennél. Egy…..
Mikor a legutóbbi autós akció indult a Lidlnél, bevásároltam pár dolgot. A kerékkulcs volt a legfontosabb, mint már a korábbi tesztnél is mondtam, komoly kerékkulcs-fétisem van, muszáj volt kipróbálni. A korábbi totalcaros teszt után volt is meglepődés. És bedobtam a kakaós csigák mellé egy…..