Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SipiÚr

104 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még tavaly nyáron forgott Budapesten a John Travolta lánya miatt (is) nagy visszhangot kapott film, a Get Lost. Ez egy Alíz Csodaországban átirat, amiben Budapest az a meseszerű város, ahol az Ella Bleu Travolta által játszott Alice egyszer csak Csodaországban terem. A város meseszerűen szép…..
Még tavaly kértek meg, hogy egy filmforgatáshoz adjam kölcsön a Ford Transit mentőautót. Aminek két évvel ezelőtt sikerült széttörnöm a váltóját… De az már azóta elmúlt, szerencsére találtam belevaló váltót, most már lehet megint tolatni is vele. De a belsejével volt (és lesz is) még dolog bőven. Az…..
Amikor kiderült, hogy a következő villanybusz, amit megnézhetünk, egy MAN Lion's City E lesz, csak leokéztam magamban a dolgot. Aztán később rájöttem, az elektromos MAN busznak mélyebb jelentése is van az automobilizmus szempontjából. Mert az augsburgiak nélkül talán sosem lett volna sikeres a…..
Az a helyzet, nem tudok érzelemmentesen beszélni a nedves szemcseszórókról. Mióta először próbáltam ki a Vixen Aquablastot, csillogó szemmel mesélem mindenkinek az élményt. És aki hasonlóan autó- és gépbu..bolond, mint én, az szintén vigyorogva próbálgatta a nedves szemcseszórót. Nézzétek csak meg a…..
Ha Parkside felirat van rajta, az szerszám, nem? De ez meg egy kávéfőző, amit X20V akkuval lehet üzemeltetni. Mint a fúrót, csavarbehajtót, flexet, fűrészt. Tehát akkor ez is egy szerszám, naná, hát a szerszámok közt is volt kitéve. Arra a durván fél napra, amíg kapni lehetett az akcióban, mert…..
Van az a mondás, hogy manapság, amit nem Kínában gyártottak, az hamisítvány. Hát, a kínai BYD gyárnak ez a busza bizony nem Kínában gurult ki az üzemből, hanem Magyarországon, pontosabban Komáromban. De természetesen ettől még igazi, eredeti BYD. Mindegyik elektromos autóbuszra kíváncsi voltam,…..
 Ha valaki meglátja a kulcstartón a háromágú csillagot, azonnal a prémium személyautók ugranak be. Pedig a Mercedes-Benz nagyon régóta gyárt teherautókat, kisteherautókat, buszokat is. Ezeknél viszont a cég nem kimondottan a luxusra hegyezi ki a kommunikációt, hanem a tartósságra és gazdaságos…..
Mások csak riogatnak a blackouttal, de ma, amikor a Lidlbe mentem vásárolni, és a soppingolás idejére feldugtam volna a villanyautót az ampercsecsre, a töltőoszlopnál kiderült: NINCS ÁRAM. Nem nem működik, rossz, elromlott, vagy az app nem működik, hanem teljes a sötétség, egy kósza elektron nem…..
Ez is egy olyan Parkside akkus gép, amivel kapcsolatban meglehetősen szkeptikus voltam. Az X20V sorozatban nagyon sok klassz gépet kapni, tök jól használható a fúró, az ütvecsavarozó, a kerékkulcs is, de például a flexek, ahol nem árt, ha van kraft a gépben, nem győztek meg. Nem azt mondom, hogy nem…..
Sosem volt morzsaporszívóm, nem igazán értettem a műfajt. Ha porszívózni kell, akkor arra ott a rendes (ha lehet, száraz-nedves) porszívó, ha meg csak annyi a morzsa, vagy por, hogy azért nem rángatja elő az ormányost az ember, akkor azt egy ronggyal vagy a tenyeremmel letakarítom. De ez itt úgy néz…..
Biztos számít az is, hogy metálzöldre van fényezve a SOR elektromos busz fülkéje, meg a visszapillantók is eléggé csápszerűek, mindenesetre bizonyos szögekből egészen hasonlít egy szöcskére az arca. Ráadásul az ajtózáródásra figyelmeztető hangjelzés is eléggé olyan, mint valami digitális ciripelés.…..
Már említettem, hogy őrült klassz dolog, hogy a műhelyszomszédom egy tapasztalt, sokat látott és ügyes autószerelő. Egyrészt őrületes mennyiségű hasznos tudást lehet tőle megtanulni, másrészt egészen elképesztő hibák (vagy épp kókányolások, mint a "javított" olajteknő) tudnak megfordulni nála. Ez a…..
Erre a gépre már nagyon kíváncsi voltam. Először tavaly láttam az akciós ajánlatok közt, és azonnal vérrel telítődtek a barlangos testjeim: KELL! Racionálisan nem tudtam volna megindokolni, hiszen nem kell minden héten kárpitokat tisztítanom, ha meg esetleg mégis, akkor ott a jól bevált…..
Pár bejegyzéssel ezelőtt megmutattuk, hogyan is sminkeltük Magyar Peti barátom kis villany-Skodáját, miután a kétnapos autót összekarcolta valaki. Volt egy kis előkészítés és festegetés, majd kellően hosszú száradási idő után csiszolás és polírozás. Egészen jól sikerült a művelet, ráadásul közben…..
Úgy tűnik, a fehér villanyautókon átok ül. Tavasszal annak a párnapos, fehér Škoda Citigónak a fényezését javítottuk, amit a szalonból kigurítás másnapján karcolt össze valaki. Most Barek Peti fehér Kia e-Nirojának a tükörházát kellet közelebbről is megnézni, mert egy sietős futár érintőt vett rajta…..
Bő egy éve teszteltük az Aldi jégkár ellen védő autóponyváját - ha elolvasnád a posztot, kattints ide, ha csak a videó érdekel, azt természetesen ebben a posztban is megnézheted. Sok kommentet kaptunk akkoriban, hogy a golflabdával tesztelés erős túlzás, mert hát ekkora jégdarabok nálunk csak…..
Azt hiszem, sorozatot fogok szánni mindannak a sok csodának, amit akkor láthatok, amikor a röhögéstől fuldokló, döbbenettől levegő után kapkodó, vagy csak épp rezignált „háteztbaszkinemhiszemel” arckifejezéssel hív át Varga Zoli a műhelyébe. Szóval, Sztorik a Szomszéd Szervizből, első…..
Nem vagyok rá méltó. Ezt szögezzük le. Tudom, hogy számtalan olyan buszrajongó van a világban, aki a fél viszonylatjelzőtábla-gyűjteményét is odaadta volna már csak a gyárlátogatásért is, nem hogy az elektromos Ikarus tesztvezetéséért. De kölyökkoromban én is autóbuszosat játszottam a haverokkal a…..
Már meséltem, került a műhelybe egy Aquablaster gép. Ez egy nedves szemcseszóró kabin, amivel alapvetően koszos, korrodált, oxidált alkatrészeket lehet állat padlóra ejtően széppé varázsolni. És ahogy elnézem a technológiát, lehet ezzel még sok olyan dolgot csinálni, amire az anyja sem gondolt. Én…..
Múltkor Peti barátom elektromos Skoda Citigójával kellett kicsit foglalkoznunk: az autót két nappal azután, hogy elhozta a szalonból, valaki rondán összekarcolta. Egy bevásárlókocsi vagy más, mindegy is, de két, lemezig hatoló karcot ejtett a bal hátsó ajtón. Ott álltam mellette, mikor felfedezte a…..
Amikor a szomszédból röhögéstől fuldokolva jön át Varga Zoli, kezében egy gyújtógyertyával, hogy bakker, ilyet még én sem láttam, az ember biztos lehet benne, hogy van mit nézni. Ha valaki harminc évnyi szakmai tapasztalattal mond ilyesmit, annak súlya van. Azt lehetett tudni, hogy a Mitsubishi…..
Sosem volt még új autóm, félek, soha nem is lesz. Pedig klassz lehet a szalonból kigurítani a ropogósan friss kocsidat, de ilyenkor nem irigylem azt, aki hónapokat várt egy autóra. Sőt, az esetünkben a tűkön ülő vevő egy évet bőven meghaladó várakozási idő után kapta meg a Škodáját – a nyolcvanas…..
Még tavaly vettem ezt a flakon XS polírszert az Aldiban. Sajnos nem lehet mindig kapni, de úgy látom, rendszeresen visszahozzák a kínálatba, így érdemes volt kipróbálni, mit is tud ez az olcsó lötty. Valami hét-nyolcszáz forint volt az ára, a termékismertető szerint finom koptató szemcsék, meg…..
Vastag gumikesztyű, sok víz, apró szemcsék és nagy nyomás - a nedves szemcseszórás után szem nem marad szárazon. Döbbenetes az előtte és utána állapot, mindenki csak pislog. Ami pár perccel korábban még csak egy olajos, saras, rozsdás ócskavas volt, az a nedves szemcseszórás után az autód ékköve…..
Az az érzésem, olyan, mostanra kihalt faj példányait tarthatjuk a kezünkben, amiből újakat utoljára 30-40 éve gyárthattak. Persze, simán lehet, hogy van még olyan cég, amelyik oktatási célokból kicsinyített jármű alkatrészeket, részegységeket készít a világ iskolásai részére. De az az igazság, hogy…..