Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közlekedési blog

102 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép napot kívánok! A napokban a BKK és több közlekedési oldalon és blogon is megjelent a hír, hogy Budapestre több új Trolibusz és Villamos is érkezik. Számszerint: 60 troli  26 CAF villamos. Ez eléggé megfogja fiatalítani a flottát. Örülünk neki :)..
A következő dologgal szembesültem a napokban Újpesten az Árpád üzletház környékén A probléma az, hogy az indulni készülő busznak egy megállóhelyet csináltak a kereszteződés előtt az Árpád úti külső sávból. Így erősen akadájozza a busz a forgalmat, mikor egy öblöt simán kilehetett volna alakítani…..
Bizony, nemrég újították fel és hosszabbították meg, mégis vannak problémák. Az egyik, hogy a Rákóchi híd Pesti hídfőnél két helyen is 10km -es sebességkorlátozás van. Továbbá a Kőbányai úti aluljárónál is lassabban jár a villamos. Ezt nem is értem, hiszen nemrég újították fel és…..
Szép napot kívánok! Bizony, az utóbbi időben megszaporodtak a cikkek arról, hogy Budapest és úgy az egész ország mit is tervez közlekedésügyileg A listám szinte biztos, hogy hiányos, de próbálok pár dolgot leírni. 1 - A kettes Metró és a Gödöllői hév összekötése 2 - A kettes metró…..
ASzép napot kívánok! Egyik barátommal társalogtunk a metrópótlásról és a következőkre jutottunk. Az egyik, hogy Újpesten hol tudnak a buszok visszafordulni. Ugyanis központnál kevés a hely. Így inkább arra gondoltunk, hogy továbbmennének a buszok az Árpád úton a felüljáróig és ott lekanyarodva a…..
Szép napot kívánok! Visszatérek aktívabb blogos életbe. Mostanában nagyon sok elfoglaltsák és egyéb dolgok miatt és némi írói kiégést követően térek vissz. A napokban olvastam, hogy elakarják bontani a Nyugati téri felüljárót. Szerintem első sorban a kinézete és az állapota miatt. De persze…..
Szép napot kívánok! A napokban mint már régebben is utaztam a 17-es villamossal. Hát sajnos sok jót nem tudok elmondani róla. Lassú és nagyon nagyon zsúfolt. A megállókban még hirdetik, hogy hány ember fér el egy CAF villamoson, illetve hogy kb 67%-os a kihasználtság. Namost az a kihasználtság…..
De jó is lenne. Gondoltam volt, hogy felszólalnék a témában. Ugyanis több helyen is felröppentek a hírek, hogy az 5-ös metró terveit leporolnák. Ez ugye csak részben lenne metró. Végső soron a föld alatt kötnék össze a Szentendrei és a Csepeli vagy Ráckevei hévet. Hát jól jönne nagyon, iszonyat…..
Január 23.-a Hétfőtől, Szmogriadó lép érvénybe Budapesten. Emiatt a forgalmiban szereplő V.9 es mezőnél látható csak 4-estől nagyobb kategóriájú környezetvédelmi besorolással rendelkező személyautók mehetnek forgalomba. Hatalmas büntetés jár, ha valaki nem tartja be. Tehát a 0, 1, 2, 3, 4 -es…..
Bizony! A napokban egyre több hírt olvasok, hogy a 2-es metrót végre összekötik a Gödöllői hévvel. És kb. az lesz, amit már évek óta szajkózok, hogy a metrót folytatásként hellyel közzel Cinkotáig a föld alatt kell vinni. Kéregvasútként. Ezzel a felszínen hatalmas terüket szabadulhat fel. A…..
Na nem akarok poétáskodni, de a napokban elég sok villamosokkal kapcsolatos hírek jelent meg. Az egyik, hogy Január 28-tól egy hónapra leáll a Fehérvári úti vollamosvonal. Ezzel érintve a 41-es, a 17-es 47-es a 47B, 48-as, az 56-os villamost. Így a környéken lakók számítsanak jó nagy torlódásokra…..
Egy újabb ötleten törtem a fejemet, melyet már említettem. Mi van a Dél-Budai hálózattal. Említve ebben a Budafok Fő tér, Savoya park környékét. És esetleges hosszabbításokat. Nézzük sorra ezeket. Nézzük az érintett villamosvonalakat! 17-es Bécsi út / Vörösvári út - Savoya Park Auchan…..
Szép napot és jó hétvégét kívánok! A mai témám, hogy a minap hazafelé utazva a keletinél átszálltam a 4--es metróról a 20E re. Namost a Thököly útnál vártam a 20E-re és azt vettem észre, hogy a felszínen a buszmegállónál nincs futár kijelző. Namost ez nem jó, mert itt annyi busz jár, mint égen a…..
Szép napot kívánok! Hogy miről is írok a címben? A Bécsi úton van ugye a 17-es a 19-es és a 41-es villamos végállomása. Nos itt három helyre tudnak beállni a villamosok, hogy aztán majd ott felszállnak az utasok és indulhatnak vissza. Viszont öröm az, hogy rögtön akár három fajta villamos is bent…..
Szép napot kívánok! Már régóta gondolkozok, hogy mivel nemcsak az én blogom van, aki közlekedéssel illetve tömegközlekedéssel foglalkozik és számtalan társulás is van, akiknek hasonló az érdeklődési köre. Ezeket gyűjtöttem egy kis listába. A másik oka ezen cikkem megírásának, hogy ezek a kis…..
Egy újonnan alakult kis csoport érdeme ez! Mégpedig a Közlekedő Tömegé! Érdemes rájuk is odafigyelni ezentúl. http://kozlekedotomeg.blog.hu/   Témaindító írás: Hétvégéken teljesen akadálymentesen utazhatunk az 1-es villamoson 2016. december 10., szombat A BKK kiemelt célja a fővárosi…..
Hurrá. A Róbert Károly felújítása egész jól halad, így a 14-es villamos e hét azaz December 15.-e Csütörtöktől újra a teljes vonalon jár. Írja közleményében a BKK. Így sokmindenkinek megkönnyebbül az utazás. Az eredei cikk: December 15-étől ismét a teljes vonalon jár a 14-es villamos 2016.…..
Szép napot kívánok! Mint sokan értesültünk róla, a Pillangó utcánál összeütközött két metrószerelvény. Több sérült is van. Ezzel kapcsolatban nem szeretnék találgatásokba bonyolódni, nekem is mint másoknak, megvan a saját véleményem. Reméljük hamar megoldódik a probléma. Nem szeretnék látatlanban…..
Szép napot kívánok! Szerencsére hamar megjavították a gépet. Továbbá a blog felkerült a Facebookra. Itt lehet elérni: https://www.facebook.com/kozlekedesikozlony/?ref=aymt_homepage_panel   A korábbi bejegyzések sorba felkerülnek ide!   Köszönöm a figyelmet, és jó olvasást kívánok!..
Sajnálatos módon a számítógépet szervízbe kell adnom és nagyon sok munka miatt a héten nem várható új bejegyzés és közben a Facebookra is költözik a blog. Kis türelmét kérem a tisztelt olvasóknak. Köszönöm! Üdvözlette: Közlekedési Közlöny / Vígh Lajos..
Szép estét kívánok! A napokban egy újabb problémára lettem figyelmes a Fonódó villamoshálózat vonalán, méghozzá a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhelynél. A Frankel Leo úton. Illetve az előtt, ugyanis a parkoló autók miatt a normál közlekedők a lámpánál állva a villamos sínen kénytelen sorukat…..
Szép estét kívánok! Egy jó hírem van! A hétvégén a 14 es villamos vonalán történt munkálatokkor a kegyetlen rossz állapotban lévő villamosmegálló új aszfaltréteget kapott. Így aki bemerészkedne az eső elől, az nem a vízben tocsog. Fotó alant! Köszönjük szépen!..
Holnaptól várhatóan december közepéig a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Béke tér és a Lehel tér közötti szakaszon, a villamos rövidített útvonalon csak Káposztásmegyer és a Lehel utca/Róbert Károly körút között jár, mert a Róbert Károly körút felújításának részeként vágányfelújítást végeznek.…..
Fapados minimálprogram: nem újítják fel a 3-as metró megállóit Elsőre teljesen hihetetlen, de ha mégis hihetünk a Magyar Nemzetnek, akkor bebuktuk a 3-as metró felújítását – legalábbis ami a megállók rekonstrukcióját jelenti. Az észak-déli vonal felújítására ugyanis a korábban…..
Életmentő programot indít a BKK és az OMSZ az Újraélesztés Nemzetközi Napján 2016. október 15., szombat Az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából defibrillátorral, azaz a szívizom hatástalan remegését elektromos áramütéssel megszüntető, életmentő készülékkel szerelték fel a BKK két…..