Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ferenc Füredi

42 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van, amit az ember képtelen elfogadni. Képtelen, mert tiltakozik ellene teste és lelke, és hiába telnek a napok, hetek, a fájdalom ugyanolyan erős marad. A te halálod is ilyen. Azt kérdezte tőlem valaki tegnap: Vajon tudta, hogy mekkora űrt hagy maga után, hogy soha el nem múló fájdalmat okoz a…..
Iszonyatos forróság volt aznap, nem bírtam a sátorban tovább. Kiléptem, és élveztem, ahogy egy kis szellő megérint, még a szememet is becsuktam. Mikor kinyitottam, egy magas, jóképű, borostás férfi állt előttem, nekitámaszkodott egy asztalnak, és érdeklődve nézett rám.  - Nem bírtam már bent,…..
Tanulmányok, oktatás Közgazdasági technikus, képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus. Társadalombiztosítási tanfolyam, munkaügyi szaktanfolyam. MLE általános, szakosító, kiegészítő. (Szakok: szociológia, filozófiatörténet, újkori történelem, vallásfilozófia.) Szociológia…..
1947. május 20-án születtem Budapesten. Édesanyám (1911 Keszthely) születésemkor segédházfelügyelő (vice) volt, 1963- ban halt meg. Édesapám (1910 Nemesvita) születésem idején munkanélküli volt, korábban a Kéthly Anna vezette Szociáldemokrata Párt munkatársa. Később víz-, gáz-, központi fűtés…..
Füredi Ferenc blogja A kor éneke 2017.10.11 11:17:00
Sose gondoltam volna, hogy ennyire szíven üt egy idős táncdalénekes halála. Nemrégiben magam írtam le, hogy ez a gúnyos-gyűlölettel lenyuggerezett - mára időssé vált - csoport azonos a korábban gyakorta "nagy generációnak" nevezett korosztállyal. Vagyis azokkal, akik gyökereiket tekintve valahol…..
Kedves nyugdíjas barátaim! Minden lelkifurdalás nélkül vegyétek át a november havi magasabb összeget, - amely annak, aki nagyjából 120 ezer forintos nyugdíjat kap - elérheti a 40 ezer forintot. Vagyis aki ennél kevesebbet kap - mint e sorok írója - annak nem jár ennyi. Vagy ha jár, nem jut. Jó…..
Javaslom, hogy akik többet szeretnének tudni a VÁLASZ pártról és a Szövetségről, keressék meg a VÁLASZ-ra várva nyilvános Facebook oldalt, regisztráljanak, és szóljanak hozzá céljainkhoz, programjainkhoz, javasoljanak témákat - más kifejezéssel élve: fogalmazzák meg, mit akar a választó? Aki látta…..
Füredi Ferenc blogja Piquet 2017.10.04 06:23:00
Real Madrid szurkoló vagyok. Mint ilyennek, soha nem volt a szívem csücske Piquet, a Barcelona katalán védője. Fura bevezető egy külpolitikai gondolathoz, de ilyen világot élünk. Vannak olyan helyzetek, amikor el kell ítélnem a madridi szurkolókat. És el kell ítélnem a madridi kormányt. Ha…..
Nem gondolom, hogy Botka lemondásában a médiának felelőssége lenne. De abban van, hogy az ellenzék úgy áll, ahogy. Csipegetek. Szinte minden politikai műsorban napról napra ugyanazok a lassan dögunalmassá váló beszélő fejek jelennek meg. A választó, egyszersmint tévénéző ebből azt a konzekvenciát…..
Füredi Ferenc blogja Közlemény 2017.10.02 08:08:00
Mivel úgy látom, amit itt írok, saját közvetlen társaim és kollégáim számára láthatatlan, olyannyira, hogy még Radnóti Miklós sorai sem érintik meg egyiküket, másikukat, szükségesnek tartom közzé tenni: 1. Amikor a DK elnökét érték kirekesztő támadások, mindig félretettem, hogy egyetértek-e…..
Idézet következik: "Alaposan felkavarta a baloldali viszonyokat kedden Lattmann Tamás nemzetközi jogász, aki az ATV-ben azt állította, hogy az MSZP vezetői tavaly megkeresték, és arról beszélgettek, lehetne ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Aztán decemberben színre lépett Botka László, így ez…..
Szerdahelyi István esztéta volt, Szepes Erikàval közösen írt verstana nem megy ki a divatból. A Kritika c. folyóiratot főszerkesztette vagy kilenc évig. Az Írószövetség azon szekciójában volt, (Nagy Lajos kör) amelyikben én is. Sokat tanultam tőle. Verstant, esztétikát. Pontosítok: tanított…..
Amikor néha egy egy rövid kommentben utalok arra, hogy a mi kis pártunkban, a VÁLASZ-ban komoly elméleti munka folyik, szinte a bőrömön érzem a kételkedést. - Ugyan, mit értenek ezek ehhez, hiszen nincsenek sokan, nem sok tudomást vesz róluk a média, azt se tudjuk, kik dolgoznak náluk, értenek- e…..
Előre bocsátom: nem vagyok szakértője a kommunikációnak. Mégis, ahogy mondani szokás, a köznapi, józan paraszti ész nevében volna egy tanácsom az ellenzék egészének. Induljunk ki egy konkrét példából. Behívják az ellenzéki párt, vagy egy civil szervezet képviselőjét a média valamely műsorába. Most…..
Néha elcsábulok. Háttértelevízíózom. Legtöbbet egy olyan csatornát nézek, amelyből megtudhatjuk, hogy az Egyesült Államokban semmi érdekes nem történik azon túl, hogy reggeltől estig ölik egymást. (Hiába a nagy érdeklődés, azért sem árulom el a TV csatorna nevét!) Igaz, manapság ismét meg kell…..
Utoljára írok Puzsérról. Már írtam párszor, de semmi hatása nem volt elemző írásaimnak. Egyáltalán az elemző írásaimnak soha semmilyen hatásuk nem volt, és ma már tudom, nem is lesz. Megakadt a szemem egy kommenten. Azt fejtegette az írója, hogy Puzsér milyen nagyszerű dolgokat ír és mond, igaz,…..
Füredi Ferenc blogja Utak 2017.09.12 19:58:00
Semmiképpen nem szeretném, ha régi barátom, és egykori munkatársam, Gonzales Dezső személyében is belekeveredne egy vitába azért, mert a saját, tiszteletre méltó álláspontját leírta egy korábbi írásom kapcsán. De. Én azt hiszem, tudom mi áll a barátom üzenete mögött. Volt egykor 800.000…..
Egy 70 éves embernek nagyon sok emléke van. Az élő barátok mind nagyon fontosak. Ahogy fogy az erő, gyengül a kéz és a láb, egyre inkább szükségünk van társra, és barátokra. Az emlékezetünk időnként becsap. Azt hisszük, átéltünk valaha valamit, de nem biztos: lehet hogy ifjú, vagy felnőttkorunkban…..
Nem vállalkozom arra, hogy pontos meghatározását adjam. A középiskolai - immár 53.évükbe lépett - barátságok különleges helyet foglalnak el az ember életében. Valamikor, a középiskolás években, szoros kötődés alakult ki azokkal, akikkel a kosárlabda csapatban együtt játszottunk. Vagyis elsősorban a…..
Szívesen hallgattam most is Haraszti Miklóst. Annak idején olvastam - persze az illegális sajtóban - a Darabbér c. könyvét. Olvastam több, kitűnő írását a sokszorosított anyagok között. Következetes ellenzéki volt abban az időben, amikor ellenzékinek lenni teljesen mást jelentett, mint a…..
Nem tudom, miért hozta elő a Facebook fura ura. Elolvastam, és rá kellett jönnöm, írhattam volna e percekben is. Nem tudom, hogy lehetséges, segítsetek! Szeretném, ha még adna az Isten pár emberi gondolatot, hogy megírhassam. De valahogy mindig az utolsóként megfogalmazott írás kerül előre a…..
Füredi Ferenc blogja Vallomás 2017.09.05 05:50:00
Akik rendszeresen, vagy alkalomadtán megtisztelnek azzal, hogy felkeresik személyes oldalamat, azoknak nem kell bemutatkoznom. Mégis tudatnom kell néhány olyan információt, amelyet nem hangoztattam gyakran: A VÁLASZ párt alapítóinak egyike, az Elnökség tagja vagyok. Utoljára 1990 -ben vállaltam…..
Rudolf Steiner - mellékesen a Waldorf iskola atyja - valódi polihisztor volt. 1861- ben született, 1925- ben halt meg. Aki ismer, jól tudja, hogy tanulmányaim ellenére mindig igyekszem elkerülni a tudományok tolvajnyelvét. Most, hogy mégis Rudolf Steinerre hivatkozom, kimondottan aktuálpolitikai…..
Stanci néni mosodás volt a Terézvárosban. Nevét a rendszerváltozás előtt mégis a kitűnő Élet és Irodalomból ismertem meg. Rendszeresen elemezte az oktatás rossz, kádárista rendszerét. Kitűnően írt. Miközben minden valós problémát kendőzetlenül megfogalmazott, mégis tele volt az írása kedves, jóízű…..
Füredi Ferenc blogja Rossz írás 2017.08.25 02:00:00
1. Csodálkozom Éjjel fél kettő. No, nem azon csodálkozom, hogy ébren vagyok. Ennek az ellenkezője lenne furcsa. Eszembe jut egy elég idióta régi szöveg: Kolumbusz meglátja az indiánokat, és elkiáltja magát: Ez itt Amerika! Erre az indiánok örömtáncba kezdenek: Te vagy Kolumbusz? Akkor fel vagyunk…..