Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval bircaman BircaHang Média

17 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban írtam arról, hogy manapság a Biblia sok része, leginkább a Genezis értelmezésének elfogadott módja a metaforikus értelmezés. Továbbá arról is, hogy teljesen következetlen dolog az, hogy ha egyes részeket metaforikusan értelmeznek, akkor másokat miért vesznek szó szerint, mint például Jézus…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 15:58:44
@Brendel Mátyás:

Nme mítosz, mert az Egyház így tartja ezt számon.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 17:46:03
@Brendel Mátyás:

Keresztények számára ez nem így van.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 17:48:00
@Brendel Mátyás:

A keresztények számára ez tisztázott, csak egyes újprotestánsok látjék másképp.
A harmadik legnagyobb bolgár párt vezetésében egy nap alatt dramatikus változás ment végbe. A szóban forgó párt a bulgáriai török és muszlim kisebbségi párt, a Mozgalom a Jogokért és Szabadságokért. (A párt hivatalosan nem kisebbségi párt, mivel a bolgár alkotmány tiltja a…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 17:47:06
@Toadwart66:

Kösz, Neked is.
Minden országnak megvan a saját hagyományos karácsonyi ajándék-hozója, amihez országonként eltérő, egyedi név is társul. Az alábbi térképen látható, hogy a magyar Jézuskát (pontosabban azt, aki a karácsonyi ajándékot viszi) hogy nevezik Európa más országaiban:..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 14:08:51
@OkoskaTo:rp:

Tévedsz, semmi köze az egésznek a naptárhoz.

Az Orosz Ortodox Egyház is december 25-én ünnepli a Karácsonyt, az egyházi naptár szerinti december 25-én. Viszont az orosz ortodox egyházi naptár szerinti december 25. január 7-re esik a polgári naptárban. Az ok: a polgári naptár a Gergely-naptáron alapszik, s az Orosz Ortodox Egyház nem fogadta el a Gergely-naptárt.

Amikor elterjedt a XIX. századi Oroszországban nyugati importként a karácsonyfa, azt ugyanazon a napon állították fel, mint Nyugat-Európában, azaz a Gergely-naptár szerinti december 25-én, amikor Oroszországban még majdnem két hét van hátra Karácsonyig. Így a fa nem kapcsolódott össze Karácsonnyal, hanem újévi fa lett belőle.

Ennek az lett a mellékhatása, hogy a szovjet korban betiltották ugyan a Karácsonyt, de a fát nem. Nem volt értelme betiltani, hiszen vallási jelentősége nem volt, az Újév pedig a szovjet érában is hivatalos ünnep maradt.

Emlékszem, amikor a 80-as években szovjet középiskolába jártam, minden december közepén feldíszítettek egy hatalmas fenyőfát az iskola dísztermében, s az január közepéig ott állt.

A Szovjetúnió bukása után visszaállították a Karácsonyt hivatalos munkaszüneti napként, természetesen az Orosz Egyház naptára szerinti december 25-én, azaz azóta január 7. Oroszországban munkaszüneti nap. De ez ismét nem kötődik a karácsonyfához.
Az USA-ban minden évben kitör a háború karácsony körül ilyen dolgokon, hogy szabad-e „kellemes ünnepek”-et kívánni „kellemes karácsony” helyett, vagy hogy szabad-e a „christmas”-t „xmas”-nek rövidíteni, s ezzel kilökni a „Christ” (Krisztus) betűket a szóból,…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 10:05:16
@CsakMintTe:

Reagáltam is rá.

Mi a konkrét kérdésed?
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 10:54:30
@CsakMintTe:

Ha ban konkrét kérdésed, tedd fel. Ha nincs, nincs mire válaszolnom. Nem látok nálad általam megválaszolatlan kérdést.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.25 12:33:00
@CsakMintTe:

Te tudod. Ha nincs kérdésed, akkor nincs.
A legsikeresebb új marginális és szinkretikus vallások. Marginális vallások alatt azokat a vallásokat értjük, melyek valamely létező vallás alapján jöttek létre, de az alapvallás alapvető tanításával szakítottak, mégis magukat azzal a vallással azonosítják, magukat annak…..
Nem akarok túlzásokba esni, de szerény véleményem szerint az év egyik legkegyetlenebb posztja jön ma - legalábbis gyomor szempontjából biztosan. No, de vágjunk is bele! Amikor svédasztalról van szó, akkor a mai poszt esetében azt szó szerint kell érteni, hiszen svéd svédasztalról…..
A magyar állam az alaptörvény megsértésére hivatkozva kiadta az utasítást a minisztériumoknak: szerződést kell bontaniuk a Magyar Telekommal. A botrány azután tetőzött, amikor a Magyar Telekom felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal, miután az ismert magyar…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   Tisztelt Szerkesztőség! Az én történetem ugyan nem munkahelyi…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.22 08:04:13
@felirat:

Az életidegen törvényt úgyse fogja betartani senki.

Bármit teszel, a munkaadó akkor se fog olyan embert alkalmazni, aki nem felel meg neki. Ha erre van törvény, akkor azt kijátsszák. Nyugaton ezt már nagyon kifinomultan csinálják, Mo-on még durvábban, ez az egyetlen különbség.
bircahang Botrány az USA-ban 2015.12.20 10:10:00
Eheti hír az USA-ból: a homoklobbi újabb támadása, immár az amerikai államgépezet teljes támogatásával. A Fontbonne Academy, egy amerikai katolikus gimnázium meghirdetett egy állást: az iskola étkeztetési szervezői posztjára. Egy férfi jelentkezett az állásra, s mivel megfelelt…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 05:45:04
@felirat:

Nem éppen, hiszen ezzel az állam vallásellenes álláspontra áll, amit TILT az amerikai alkotmány.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.22 06:11:46
@felirat:

Ezen a konkrét példán pont a LB idei döntése változtatott.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.22 08:01:37
@felirat:

Két egynemű házasságát engedélyezte idén a LB.
 Annak ellenére, hogy az elmúlt 4 évben statisztikailag emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon - ne felejtsük, ez leginkább a közmunka miatt van - számos szektorban hiánycikké vált a munkaerő. Az ellentmondásos folyamatnak számos oka van, kezdve a rossz oktatási…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 05:52:31
@megfigyelt:

Egykulcsos adó = helyes lépés, ugyanis ez valójában drasztikus adócsökkentést jelentett. Korábban a tőkéseket alig adóztatták, a bérmunkásokat meg hatalmas adókkal sújtották. Ezen változtatni kellett. Hozzáteszem: önmagában nem a kulcsok széma a lényeg, hanem a mértékük. Én pl. két kulcsot vezetnék be, egy második 0 %-os kulcsot a minimilbér alatti összegekre, azaz az MSZP legújab jvaslatát támogatnám.

MANYUP: a profitéhes hiánáktól vissza kellett venni a pénzt, pozitív lépés. Abszurdum, hogy egy állam arra kényszeríti lakosságát, hogy kaszinózzon. Aki akarja, tegye, de ne legyen kötelező.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 18:28:21
@chrisred:

Na és? Hol van az leírva, hogy Bokros mindig téved? Sehol.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.22 06:15:46
@megfigyelt:

CSak ne az utolsó ballib évet hasonlítsd a mai helyzettel adószempontból, mert erről te is tudod, hogy csúsztatás...
Idén márciusban a szlovéniai parlament – lakossági felhatalmazás nélkül – megpróbálta bevezetni az országban az egyneműek úgynevezett „házasságát”. A parlament erkölcstelen döntését hatalmas felháborodás követte, mire a keresztény szlovénok megszervezték magukat, s…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.22 06:12:50
@felirat:

Igen, Sátán erősödik,
Magyar miniszterelnöki alapvetés, és sajnos egyáltalán nem érdektelen ezekben a viharvert, Európa vallási, nemzetiségi és egyéb összetételére törő ínséges időkben: miután megkapták az állampolgárságot, az Európába érkező bevándorlók túlnyomó többségben baloldali…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 09:26:55
@anonymand:

Hol az ellentmondás? Ki mondta, hogy az iszlamisták azonnal választójogot kapnak? Senki.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 12:37:53
@anonymand:

Az álmenekültek állampolgárságot kapnak előbb-utóbb, így.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 15:28:53
@anonymand:

Kapnak, pont ezért importálják őket.
Határátkelő Az olasz meló 2015.12.21 06:46:00
Az álláskeresés igencsak gyötrelmes tud lenni, különösen, ha az első pár hétben csak a visszautasításokat kapja az ember. Feladni persze nem szabad, erre példa Pasztasuta mai írása is, aki ráadásul Olaszországban járt (szerintem nem is kis) sikerrel. Lássuk, hogyan sikerült neki…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 09:06:47
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 14:21:19
@Muscari:

Olaszországban kitalálták kb. 30 éve, hogy növelni kell a munkavállalók védelmét. Így törvénybe iktatták: az állandó szerződéssel rendelkező munkavállalót nem lehet kirúgni pl. átszervezés, munkaszükséglet-csökkenés okkal.

Az eredmény mára: szinte senkinek se adnak állandó szerződést.

Tipikus eset, amikor hozzá nem értő emberek által kitalált "védelem" az ellenkező hatást éri el.
Nehéz ma nőnek lenni. Megbízható munkaerőnek, meghitt otthont teremtő háziasszonynak, odaadó feleségnek és gondoskodó anyának egyszerre. Nagyanyáinknak bezzeg egyszerűbb volt – amikor még együtt élt a Nagycsalád, és a gyerekeket szerető családtagok vették körül a nap minden órájában… Legalábbis a…..
Az országunk vezetői szerintem teljesen meg vannak győződve arról, hogy a Telekomot valójában a Sorosbérenc, libsibolsi, véleményterrorista, komcsi, liberálfasiszta baloldal mozgatta a háttérből, amikor megvonta Ákostól az egyébként jól megérdemelt ötvenmilliós apanázsát.…..
2015-ben a nemzeti össztermékünk 7-8%-a érkezik nyugati adófizetők támogatása nyomán megvalósuló beruházásokból és a külföldre szakadt magyarok hazautalásainak fogyasztásnövelő hatásából. Ezek híján a GDP-nk nem tudná eltartani a magyarokat, a maihoz képest jelentős…..
bircahang Fajfenntartás 2015.12.20 15:15:00
Az Ákos és Kövér elleni hiszteroliberális aljas támadások kapcsán. Az emberi faj normális ösztöne a faj fenntartása. Nem véletlen, hogy minden társadalom tiszteli, sőt támogatja az anyaságot. Az első emberi államok óta, sőt már a törzsi szakaszban is. Igen, mindig voltak,…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 08:48:22
@Quercus favagó:

Igen...
Ja, kérem, nincs annál könnyebb, mint egy nép évezredes félelmeire rájátszani, majd megspékelni fiktív ellenségek felidézésével, aztán eladni az egészet nemzeti cuccként. Piszkosul aljas, kültelki, suttyó tempó ez. De hogy ez a tempó aztán a szájjjára veszi Jézus Krisztust…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 06:06:34
@misimisi:

"a liberalizmusnak köszönheted, hogy írogathatod a baromságaidat"

Igen, aki pedig a kocsijában navigációt használ, az Sztálinnak köszönheti ezt.
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.21 06:09:05
@Doberdo:

"Az illiberalizmus
nálam azt jelenti, hogy egy ember dönt el mindent, a többi
pedig megy a főkolompos után."

Van ez így. Egy szomszédom a húsos palacsintát hamburgernek nevezi. Őt sem érti ezért senki.

Javaslatom: használd a szavakat valódi jelentésükben. Meglátod, könnyebb lesz így neked minden...
Lázár János az ő "őszödi beszédeként" elhíresült júniusi szekszárdi fórumán arról beszélt, hogy az építésügyben is vannak kivételes eljárási metódusok, amikor az illemtudó építéshatósági ügyintéző inkább egy kávéra hívja meg az engedélyezési tervet készítő…..
Bulgária a felszabadulástól az I. világháborúig. Bulgária visszállítása államként 1878-ban kezdődött, s 1879-ben fejeződött be. Az 1879-ben összehívott első parlament elfogadta az első írott bolgár alkotmányt, s megválasztotta a bolgár uralkodót, I. Alekszandar…..
Az Almaz program Bizonyára mindenki hallott már Gagarinról, netán Tyereskováról vagy hogy amerikait is említsek Neil Armstrongról, akik valamilyen szempontból az elsők közé tartoztak, amikor az űr felfedezéséről beszélünk. Tény, hogy a katonák meghatározó szerepet játszottak…..
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.05 08:33:39
@medium size devil:

Ezek a rohadék oroszok, hát nem képesek voltak űrhajót építeni a háttérhatalom előzetes engedélye nélkül!
maxval bircaman BircaHang Média 2015.12.05 10:13:46
@medium size devil:

A független BircaHang Média és munkatársai megvehetetlenek.
“Nézze, én egy egyszerű háziasszony vagyok…” - mondta Lévai Anikó múlt héten az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági mézeskalács-sütésén a 24.hu kamerájába. Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor feleségét is Habony Árpád látja-e el kommunikációs tanácsokkal, de azt…..
A harmadik bolgár állam kezdete. Az 1422-ben végleg megszűnt a bolgár állam visszállítása a XIX. sz. második felében nem saját erőből történt, hanem külföldi segítségével. Az utolsó bolgár kísérlet a függetlenség saját erőből való visszaállítására – az 1876-os…..
Még mielőtt valaki azt hinné, hogy Orbán meglepődött azon, hogy van Schengenen kívül is élet, elmondanám, hogy ő a leginkább érdekelt abban széles e hazában, hogy ez így is legyen, és mi ezt az életet is éljük. Orbán egész utóbbi másfél éve az EU-ból való…..
A baloldal üdvöskéi című sorozat első részében Gyurcsány Ferenccel foglalkoztunk. Őt két részben vizsgáltuk meg, először a mostani politikáját, majd a kormányzását érintettük. Most Bajnai Gordonra fogunk kitérni. Ha van valaki, akit a baloldaliak vállalható és hiteles…..