Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pemes

83 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta nevelgetek fűszernövényeket az erkélyen (több-kevesebb sikerrel), és elég gyakran újratervezem a tartójukat, de azt hiszem, ez most egy ideig biztosan marad! :-) Jobb sorsra ítélt szegőlécből készült.....
Pemes blogja Nászajándék DIY 2018.07.18 14:06:28
Esküvőre vagy hivatalos, és fogalmad sincs, milyen ajándékot adhatnál emlékbe az ifjú párnak?  Én az elmúlt pár hétben két esküvői partyn is vendég voltam, ebben a bejegyzésben megmutatom, hogy néhány hozzávalóból milyen nászajándékot készítettem. ..
Ha képzeletben már a bőröndödet pakolod, de messze még a nyári szabadság, akkor se keseredj el, inkább csempészd be a trópusi hangulatot az otthonodba, és érezd magad minden nap úgy, mintha nyaralnál! Mutatom, hogyan! Csak ne felejts el addig is reggelente dolgozni menni! :-P..
Lassan itt a farsangszezon, ideje nekilátni a jelmezek elkészítésének! Kitaláltátok már, hogy az idén minek öltöztetitek a csemetéket? Ebben a bejegyzésben olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amikhez a szülők a filmvászonról merítettek ihletet...
Ha azt mondják, "téglafal", szerintem legtöbbünknek először a régi gyárépületekben kialakított indusztriális lakások és műtermek barnás-vöröses, téglaszínű falai jutnak eszünkbe.Aztán ha egy kicsit tovább gondolkodunk, eszünkbe jutnak a szintén elterjedt, fehérre festett változatok is.És mi a…..
Lakás feldíszítve, ajándékok beszerezve, karácsonyi menü megtervezve? De mi a helyzet az ünnepi asztallal? Ebben a bejegyzésben mutatok egy pár ötletet arra, hogy hogyan is lehet néhány apró fenyőággal, mécsessel vagy néhány terméssel ünnepivé varázsolni az étkezőasztalt. És persze mutatok példát…..
Pemes blogja Lábtörlő DIY 2017.11.16 07:57:47
Évekkel ezelőtt tettem egy ígéretet, amit most végre teljesítettem. Egyedi festésű lábtörlő készült ajándékba! Bármilyen felirattal, akár karácsonyi ajándéknak is elkészíthető!..
Ha 34 évesen megtalálod álmaid otthonát és felújítás után végre kirepülsz a családi fészekből, nagyon sok mindent kell beszerezned. Eszedbe jut például a mosógép, a vasaló, a kávéscsésze, vagy épp a wc-kefe, de az (hacsak nem kell állandóan valami pirulát szedned) biztosan nem, hogy egy kezdő…..
Pemes blogja Alakul a nappali! 2017.11.06 21:33:20
A felújítás óta még nem mutattam meg Nektek a lakást, ennek igazából az az oka, hogy addig nem akartam, amíg 100 százalékosan kész nincs. (Mondjuk szerintem olyan sosem lesz, pláne nálam! :-) ) Lassan azért halad a projekt, most megmutatom, hogy épp hogy áll a nappali, egyelőre a régi kanapéval, egy…..
Pemes blogja Hétvégi tökölős 2017.10.28 09:31:14
Tudom, hogy nagyon sokan tartják a Halloweent is csak egy értelmetlen puccparádénak, Tőlük előre is elnézést kérek, de ez a bejegyzés most nem nekik szól... Nekem az egyre több helyen felbukkanó töklámpások mosolyt csalnak az arcomra, egy pár éve minden októberben készítek én is. Szerintem szuper…..
Jó időben imádod kerékpárral bebarangolni a környéket, de a hideg idő beköszöntével inkább szögre akasztod a vasparipád? Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy a lakásodhoz tartozik egy garázs, vagy egy kis pince, ahol gond nélkül tárolhatod, kattints tovább, mutatok pár ötletet, hogy a lakásban se…..
Ki ne szeretne elmenni nyaralni egy görög szigetre, ahol az ég és a víz kékje szinte összeér, a fehér-kék házak és a sós levegő illata pedig valami hihetetlen nyugalmat áraszt magából?!  Az idén sajnos nem jutottam el vízpartra, így az elmúlt nyaralások emlékeiből töltekezem még egy évig. Ha épp ti…..
Mikor a festőkkel egyeztettem, abban állapodtunk meg, hogy egyelőre minden falat csak rendbe raknak és lefestenek fehérre, aztán majd szép apránként a többit én megcsinálom... Egy-egy különleges megoldás nagyon sokat változtat a lakás karakterén. Azt már itt megmutattam, hogy hogyan is mutat az, ha…..
Pemes blogja Rózsaszín otthonok 2017.05.22 22:21:26
Az elmúlt időszakban eléggé elhanyagoltam a blogot, ennek több oka is volt. Vagy kedvem nem volt, vagy időm nem volt, vagy ha volt is, akkor most másra koncentráltam. A lakásom felújításán ügyködöm, ez azért lássuk be, elég sok időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt felemészt, még akkor is, ha…..
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én így a tavasz kezdetén naponta csodálkozok rá a természet változásaira. Mintha minden egy pillanat alatt ébredne fel téli álmából. Hosszabb nappalok, zöldellő fák, tavasz-illat... Én imádom! ..
Ismét műhellyé változtattam a konyhát, egy kis japán stílusú lámpát készítettem ajándékba:..
Sosem voltam a Valentin nap híve, nem hoznak lázba a mindent elárasztó, piros, szív alakú lufik és egyéb apró mütyűrök. Miért csak egy nap szól megint arról, hogy "jujj, de nagyon szeretjük egymást"?! (Bocsi, ha valakit ezzel esetleg megbántok!) Magával a színnel egyébként nincs semmi bajom, sőt,…..
Múlt héten Dóri barátnőm felhívott, hogy tudnék-e segíteni megcsinálni a kislánya jelmezét farsangra, és mivel minden ilyenre kapható vagyok, rögtön igent mondtam. (A telefonnal készült képek sajnos nagyon rossz minőségűek, nem voltunk elég felkészültek. :-( Bocsiii!)..
Sajnos ezen a télen eddig még nem sikerült eljutnom snowboardozni, úgyhogy helyette a jó meleg takaró alól ábrándozom a havas lejtők vakító fehérségéről. A következő képeket nézegetve egy kicsit úgy érzem magam, mintha mindent a frissen ropogó hó borítana.....
Pemes blogja Viszlát december! 2016.12.31 17:56:31
Napok óta elő sem vettem a laptopot, karácsony óta csak a pihenésé volt a főszerep, bár aki ismer, ezt nehezen hiszi el rólam. A december nagyon pörgősre sikerült, itthon és a munkahelyen egyaránt. Munka után borosüvegből, műanyag cserepekből készült egy pár apró ajándék - amik egy lefestett…..
Pemes blogja Ünnepi otthonok 2016.12.18 08:28:14
Ebben a hónapban rendhagyó módon nem egy szín köré csoportosítottam az ötleteket, hanem olyan dekorációs tárgyakat gyűjtöttem, melyek a mézeskalács illatával, fényekkel, vagy a pihe-puha takarókkal együtt igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak a lakásba. Persze az inspirációs képek sem maradhatnak…..
Már péntek este van, de Te még sehogy sem állsz az adventi koszorú elkészítésével? Egész héten csak a rohanás, meg a túlórák, és mire hazaértél, már sem időd, sem energiád nem volt dekorálni? Akkor ez a bejegyzés Neked szól!..
A novemberi esős-ködszitálós reggeleken az embernek még az élettől is elmegy a kedve, minden olyan szürke, sötét, és búskomor... De nézzük, hogyan is használható ez a szín a lakberendezésben. Nekem nagy szerelem a szürke, évek óta nem tudom megunni. A lakás minden pontján megtalálható, megállja a…..
Még november közepe sincs, de már szinte minden karácsonyi díszben pompázik. A belvárosban épülnek a forgataghoz a bódék, az üzletek polcai roskadásig vannak díszekkel, szaloncukrokkal. A rádióban még nem hallottam felcsendülni a „Last Christmas”-t, de szerintem erre már csak napokat kell várni -…..