Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Argus_

0 bejegyzést írt és 571 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 9. az Orosz - Ukrán háború kezdete Sajnos a jelek egyre vészjóslóbbak, ami a szomszédban zajló orosz –ukrán konfliktust illeti. Százezer főt meghaladó mozgósítás az egyik oldalon, felgyorsuló fegyverszállítmányok a másikon. Ilyen mértékű fegyverfelhalmozás pedig sohasem jó jel, mint…..
Argus_ 2022.01.24 08:50:59
@R.Farkas: Szóval te közvetlen kapcsolatban vagy az orosz hadsereg főparancsnokságával és a Kreml-vezetéssel, akik elárulták neked, hogy február 9-én fognak támadni? :))))
Elemzés 1976 karakterben. Négy sztár felbukkanása egy horrorfilmben még akkor is egyedi, ha ez a sajátos műfaj nem keveredik western jelleggel és nem teremt egy különleges hibrid-filmet, (furcsa élményt adva a nézőnek). Pedig a Craig Zahler rendezte Csontok és skalpokkal (Bone Tomahawk) pont ez a…..
Érdekesség és elemzés 1919 karakterben Hollywood soha nem volt szűkmarkú, ha a nagy profit reményében látványfilmek készítéséről volt szó. A világ legdrágább filmje címéért több alkotás is versenyben van, így mindjárt három Marvel-produkció: a Bosszúállók: Ultron kora (2015), a Bosszúállók:…..
Argus_ 2022.01.04 07:56:31
@Bafana: Nem beszélve a Halálcsillagról, ami a legdrágább díszlet lehetett. Összeszerelni az egészet a világűrben. Nem egy-két fillérbe kerülhetett.
Elemzés 2083 karakterben Az 1965-ben bemutatott, Keleti Márton rendezte, fekete-fehér "Tizedes meg a többiek" a mai napig a legismertebb és legközkedveltebb magyar vígjátékok egyike. A II. világháború idején játszódó történetet mindenki ismeri és szereti, mint ahogyan a főszereplőket: Sinkovits…..
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
Bár a nehezen kimondható (és megjegyezhető) nevű Matthias Schweighöfer nem kapott kulcskaraktert Zack Snyder Halottak hadsereg című idei, Netflixes zombis akció-horrorjában, játékára mégis felfigyelt mindenki. A személyéből ugyanis valahogy játékos komikum árad, mely hitelességgel párosul és…..
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
Argus_ 2021.10.31 22:40:27
@tiltsál ki te gyökér: Azért az k*rvára nem ugyanaz, hogy részesének érzi magát férje kormányzati ciklusának, vagy közvetlen parancsot ad a rendőr-parancsnokoknak szabályos rohamokra!
Argus_ 2021.11.01 13:35:57
@Amator: A piszkok!
Coyote Az elfelejtett háború [3.] 2021.10.28 14:45:04
Nagy háborús-film rajongóként megnézek mindent, ami a történelem nagy háborúit mutatja meg, főleg azokat, amelyek a második nagy világégéssel foglalkoznak, mivel a műfaj kedvelésén túl imádom a modern-kori csatákat, harckocsikat és a keleti illetve nyugati fronti látványos bemutatását is. Nagy…..
Az orosz származású Ilya Naishuller egy ütős, John Wick jellegű akcióthrillert rakott össze Nobody címmel, az 59 évesen is kevéssé ismert Bob Odenkirk főszereplésével. Az idén nyáron mozikba került produkció meglepte a világot: az "átlagember" pusztítása érzés feltámasztásával, mely bár nem…..
real history A Gyatlov hágó titka 2021.10.23 12:38:09
 Ki vagy mi ölte meg kegyetlen módon 1959-ben kilenc tapasztalt hegymászót a Gyatlov hágón?  Az oroszországi Urál hegységben lezajlott dráma mai napig foglalkoztatja az embereket és a kutatókat. A hegymászókat a jeti vagy földönkívüliek végezték ki? Egyik sem? Inkább egy félresikerült KGB manőverről…..
A jelenleg a magyar mozikban megtekinthető, Denis Villeneuve rendezte, 2021-es látvány-scifi-dráma, a Dűne, komoly műfaji előzményekkel bír: Frank Herbert 1965-ös, Nebula-díjas fantasy-regénye és David Linch 1984-es kísérlete képében. Ami a regényt, vagy regény-sorozatot illeti (mely nálunk először…..
A legjobb rendezők közt emlegetett Ridley Scott, különleges történelmi drámát készített idén, melyhez rangos szereplőgárdát nyert meg Matt Damon, Ben Affleck, Adam Driver és Jodie Comer részvételével. A film alapsztorija megtörtént eset, vagyis a karakterek és különleges történetük valóban megesett,…..
Az Élősködők című 2019-es, 4 Oscart bezsebelt koreai dráma óta tudjuk, hogy érdemes odafigyelni a koreai filmekre. (Amikor "Koreait" mondunk, akkor mindig Dél-Koreára gondolunk természetesen, nem pedig az északi kommunista diktatúrára.) Az eredeti címén "Squid Game", itthoni nevén "Nyerd meg az…..
Argus_ 2021.10.13 13:28:57
@mlnrst: Nem szinkronos, de így legalább élvezhetőek a különleges hajlításokkal teli koreai szövegek!
Azt hiszem, ez a lesz az a poszt, amely jobban megteremti a nemzet egységét mint Janó elnök a legszebb napjaiban. Kéz a kézben fogják elküldeni a szerencsétlen posztolót a Viktor hívek és a Fletó rajongók a büdös 'csába. Pedig emberként semmi bajom Dobrev Klárával, okos, felkészült hölgy, aki más…..
Végre újra van min rugózni, az előválasztás eredménye bizakodásra ad okot. Kissé paráztunk, hogy Dobrev túlnyeri magát, de ezt megúsztuk, Budapest összeszámolása után 2-3 százalékpont lesz a különbség Karácsony előtt, ez semmi.  Lényegében eldőlt, hogy ha Karácsony és Márk-Zay közül az egyik…..
Argus_ 2021.10.02 14:19:50
@Fritz Gerlich: Márki-Zay egy Fideszéhez nagyon hasonló rendszert teremtene, ami valószínűleg nem lopna ennyit mint a mostani és demokratikusabb is lenne viszont ugyanúgy hanyagolná az elszegényedő középréteget, mint minden jobbos vezetés. EZÉRT volna jobb Karácsony szocdem jellegűbb kormánya.
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Argus_ 2021.08.17 13:43:07
@Kampfer: Az Afganisztánban élő népek (pastuk, tádzsikok, üzbégek, hazarák, türkmének) olyan mély elmaradottságban élnek az afgán hegyvidék elszeparáltságában, mely ritka még az iszlám világban is. EZEN A HELYEN a saríja valóban alternatíva lehet. Nem véletlen, hogy egyedül itt alakult ki a mai napig olyan berendezkedés, mely alapjának tekinti ezt a középkori törvénykezést.
A gyermekként még ökölvívásért, majd később a színészetért rajongó Reich Jenő (később 1926-tól Rejtő Jenő), tanulmányai után (és színészi karrierjének korai megfeneklését követően) 1928 és 1930 között egy két éves európai utazás során járta be a kontinens nagyvárosait és vetődött el Marseillebe, a…..
Sziasztok! Köztény, hogy a 2016-os Suicide Squad nem jó film. Egy össze-vissza foltozott és toldozott videóklippre hasonlít leginkább amiben nincs egyensúlyban a humor és a komolyabb dráma,a főgonosz unalmas és komolyanvehetetlen és úgy általában semmi súlya és komolyabb tétje nincs az egész…..
A legnagyobb nyári hőségben üdítő dolog volt beülni egy hűs moziba és jeges jelenetekkel teli akciófilmet nézni a most 69 éves de még mindig jó formában lévő Liam Neesonnal. Ezúttal Jonathan Hensleigh, - a korábban zseniális forgatókönyveket készítő, majd rendezői babérokra törő direktor - egy…..
Argus_ 2021.07.29 11:17:14
@Lobo Marunga: Végül is valóban hétköznapi dolog 30 tonnás járművekkel 75 centi vastag jégen kamionozni. Tiszta sor. Bármelyik kamionos képes rá. Tuttti!!! :))))
Az orosz filmipar 2021-ben készítette el a maga saját filmváltozatát az 1986-os csernobili atomkatasztrófáról, mely egyben válasz is volt az HBO nagy sikerű, 2019-es minisorozatára. Az orosz dráma rendezője és főszereplője a 36 éves Danila Kozlovsky egy szerelmespár drámáján keresztül mutatja meg a…..
Argus_ 2021.07.26 16:46:04
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Gorbacsov politikájában a valódi liberalizmusnak egyetlen eleme sem volt meg. Nem tartotta fontosabbnak az egyén szabadságát az állami akaratnál (és allamérdeknél), nem hitt az egyéni konstruktivitásban, a hatalmi diverzifikációban, a parlament legfőbb szerepében. Épp mindezek ellentéte jellemezte.
Argus_ 2021.07.27 11:17:56
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A kutyának van gazdája. Meg a médiamunkás Fideszes bérkommentelőknek (like you). :) A liberalizmusról meg gőzöd sincs. Ne erőltesd, összetettebb dolog ez annál, amit egy konzervatív-nacionalista-jobber felfogni képes. Hagyd rá. :)
Argus_ 2021.07.27 13:06:08
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nagyjából mindent rosszul tudsz a politika fogalomrendszeréből. :) Jópofa gyerek vagy. :)
Erwin Rommel a második világháború egyik legtehetségesebb katonai vezetője volt és a német hadsereg talán legkiválóbb tábornoka. A legfiatalabban kapta meg a legmagasabb német katonai rendfokozatot és lett tábornagy (generalfeldmarschall) Hírnevét az Afrika Korps élén szerezte (mint a hírhedt…..
Sok - sok éve, 1972 június 17-én fontos esemény forgatta fel az USA közvéleményét: öt kormánynak dolgozó személyt tartóztattak le ugyanis a washingtoni Watergate épületben, mert betörtek a demokrata párt irodáiba és lehallgató-készülékeket helyeztek ott el. Alig 25 hónappal később (1974 augusztus…..
Argus_ 2021.07.20 08:40:39
@CSOKKI MÁLNA: "törvényes megfigyelési műveletek?" ... 300 ember folyamatos megfigyelése? ... Akkor olyan, hogy "nem törvényes megfigyelési művelet" létezik egyáltalán a te fogalmaid szerint???
A júniusi NATO csúcs - melyen Joe Biden amerikai elnök volt a legfontosabb résztvevő - temérdek problémával kellett, hogy foglalkozzon: ezek közül a Kína és Oroszország jelentette veszélyt emelték ki leginkább az amerikaiak. Napjaink biztonságpolitikai helyzetében ugyanis az első számú ellenség (a…..