Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atomic Warning

0 bejegyzést írt és 675 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy Márki-Zay Péter Iványi Gábort akarja köztársasági elnöknek jelölni, ártatlan dolognak tűnik, hiszen Iványi Gábor olyan ártatlannak kinéző öregember, meg hát úgyse komoly az egész, nem fogják megválasztani. Még kormányváltás esetén sem, hiszen már előtte választanak köztársasági elnököt. A…..
Atomic Warning 2022.02.13 16:58:47
@meglévő alap: Az mindig nagyon vicces, amikor az egyik téveszmés idióta szerint a másik téveszmés idióta félreérti a szóban forgó téveszmét, ezért a másik nem is igazi téveszmés hülye csak megjátsza azt :)
Atomic Warning 2022.04.08 08:48:15
@meglévő alap: Mondom hogy minden hívő akkora kretén seggfej, hogy bár teljesen eltér a "kereszténységről" alkotott definíciójuk, mindegyik a saját nyomorult téveszméjét tartja egyetlen igaznak. Márki saját magát konzervatív kereszténynek vallja, értsen ezen bármit, mert jelenteni nem jelent semmit. Az hogy te ezt a semmit nem jelentő vagy befolyásoló téveszmét másképp értelmezed mint ő, az csak annyit jelent, hogy egyforma kretének vagytok az összes többi téveszmés idiótával akik ugyan úgy mást gondolnak a saját hülyeségükről mint te az övékről.
A "lehet-e hit nélkül élni", illetve a "hit és tudás" kérdéskörben gyakran hozakodnak elő a hívők azzal az állítással, hogy a tudomány is hit kérdése, és ezen belül az egyik "érv" az, hogy a közember számára egy csomó hit kell a tudomány elfogadásához, illetve tulajdonképpen a közember hit szintjén…..
Atomic Warning 2021.07.18 11:39:27
@Diorella Queen: Annyi eszed nincs, hogy belásd ezt az egyszerű dolgot:

- Nincs semmilyen bizonyíték istenre és az idegenekre sem, nem hisszük hogy vannak, de a kettő nem egyformán zagyva hülyeség, mert isten léte sokkal zagyvább baromság
- Ha mégis leszáll(na) egy idegen faj (az ufóészlelések nem erről szólnak) akkor az tiszta bizonyíték arra hogy vannak, ami már csak azért sem lehetetlen mert mi is vagyunk. A létezésüknél nagyobb akadály az, hogy idejussanak, de ha megmutatnák magukat, akkor ez is megtörténne. A jelenlegi észlelések nem bizonyítékok arra hogy ezek megtörténtek csak a hozzád hasonló hülyéknek akik minden zagyvaságot összemosnak ami egy kicsit ezotérikus/misztikus.
- Az idegen lények létezésének koncepciója egészen konfliktusmentes, nincs benne ezotérikus/misztikus bullshites logikátlan szarhalmaz, nem úgy mint az isten létezését magyarázó, de bizonyítani 2000+ éve képtelen idióták zagyvaságai.

Ezt a kettőt csak azért mosod össze mert egy logikátlan zagyvaságokban hívő idióta vagy.
Ez a kérdés a "lehet-e hit nélkül élni" kérdéskör egyik érve szokott lenni a hívők részéről. Gyakran hangzik el ilyen-olyan változatban. Most azért vettem elő, mert egy cikkben olvastam erről a Huffington Postban. A cikk egyébként az elején egész merészen, és lendületesen "szedi le a keresztvizet"…..
Atomic Warning 2021.07.04 12:03:08
@Diorella Queen: "Nem készült ilyen irányú tudományos felmérés. De interjúk igen."

Nevetséges. Interjúk tudományos felmérés helyett :)

Hagyjuk a bevonzásos zagyvaságod, felteszek egy konkrét kérdést. A hívők szerint mindenki hívő (nem az) de a tudósok/kutatók többsége mindenképpen az (a mindenkiben ők is benne vannak). Ugyan miért nem álltak már elő egy tudományos bizonyítékkal, és miért nem késztetettek az isten állítólagos hatásáról kutatás/felmérést nevezd aminek akarod? Ne beszélj mellé erre válaszolj.
Atomic Warning 2021.07.06 13:29:04
@Diorella Queen: Ez egy elég nyomorult példa. A többi versenyző is szeretett volna nyerni. Honnan tudod ők mit éreztek? Lehet volt aki még erősebb érzeteket tapasztalt mégsem ő nyert. Az ismerősöd ha nem fake az egész hülyeség nem azért nyert mert ezeket a zagyvaságokat bebeszélte magának. Sokan nyernek úgy is hogy egyáltalán nem éreznek előtte semmit csak egyszerűen váratlan szerencséjük van. Ez a bevonzásos kotyvasz egy ugyan olyan fiktív hülyeség mint a többi ezotérikus marhaság. Ezen az alapon hetente több millió ember kéne nyernie a lottón.
Atomic Warning 2021.07.06 18:50:42
@Diorella Queen: Nem gondolunk semmire, a lehető leghamarabb elmegyünk orvoshoz, megpróbáljuk a lehető legtöbbet megtudni tőlük a problémáról és a lehetséges megoldásról. A hívők meg bíznak a fikciós valóságra hatástalan hülyeségükben, és ha el nem késnek véglegesen sokkal többet fognak szenvedni mert késve fordulnak valós segítségért. Ha bármelyik érved valós lenne, az ateisták szenvednének mint a kutya, a hívőket pedig nem érné semmilyen probléma. Már egyszer leírtam, de leírom még egyszer, az erősen vallásos rendszerekben szar élni, mert nemcsak sok a hülye, hanem hülyék is irányítják azokat: 24.hu/elet-stilus/2021/07/05/koronavirus-india-tehentragya-vizelet-letartoztatas/ ellentétben a szekuláris rendszerekkel ahol gyenge a vallás és az ott élők szarnak "istenre".
Most szintén a Kálvinista Apologetika (KA) egy újabb, Geng Viktorral készült videója sarkallt poszt írására, ezúttal azonban nem a teljes műsor anyagára, csak kiemelten egy-két részterületére szeretnék reagálni. Mindenekelőtt nagyon dicséretesnek találom ennek az interjúnak az elkészítését;…..
Atomic Warning 2021.07.01 21:17:27
@vilagnezet.blog.hu: Sikerült 20 év alatt egy könyvet írnod arról hogy funkcionális analfabéta vagy, és a gyümölcslevesbe a villanykörtét akarod belefőzni mert a te értelmezésed szerint az is körte :)
Alister E. McGrath Tudomány és vallás című könyvét olvastam el nemrég, de ez most nem általános könyvismertetés lesz - talán később - hanem egy bizonyos témát fogok kiragadni. A könyv tudomány és vallás kapcsolatának filozófiai kérdéseit tekintve nem sok újat tartalmaz. Véleményem szerint viszonylag…..
A jelenlegi koronavírus járvány a vallásoknak egy döbbenetesen őszinte igazság pillanata. Ebben a válságban nagyon egyértelműen, és brutálisan őszintén megmutatkozott, hogy az emberiséggel törődő, jóságos isten hite badarság, hiszen semmiféle olyan csodákról nem hallunk, amit isteni csodának…..
Atomic Warning 2020.10.05 10:51:08
444.hu/2020/10/05/ferenc-papa-a-jarvany-megmutatta-hogy-a-szabad-piac-nem-old-meg-minden-problemat

Bevehetnéd ezt az új cikket ebbe azzal az összefüggéssel, hogy mekkora terelés már az, hogy bár a téveszméseknek elvileg van egy "mindenhatója", de szerintük a szabad piacnak kéne megoldani a világ problémáit, beleértve azt a járványt is, aminek a megszűnéséért a pápa 2x is imádkozott, mégsem történt semmi. Ezek szerint a "szabad piacnak" erősebbnek kéne lennie a "mindenhatónál"????
Atomic Warning 2021.04.28 08:06:34
@Andy73: Ez arról szól, hogy a hívők tévednek, mert téveszmések. Isten nincs, de komplett szervezet épült ki arra a téveszmére hogy van, ami elég sok minent behálóz, pl az államot is, szarabb helyeken komplett teokráciák építettek ki nagyon durva vallási diktatúrát arra ami nem létezik. Mi ez ellen mondjuk azt egyszerűsítve hogy "isten nincs". Funkcionális analfabéta vagy egyébként hogy ezt az összefüggést nem érted?
Az alábbi poszt a Kálvinista Apologetika oldalán megjelent, Nagy Gergely által írt „Evolúciós érv a naturalizmussal szemben | Hogyan cáfolja az evolúció az ateizmust?” posztra reakcióként született. Hogy is néz ki az Alvin Plantinga által felállított érvelés? 1, Kiinduló feltételezés: tegyük fel,…..
Atomic Warning 2020.07.05 23:34:10
Az, hogy a szemmel látott szín visszavert, vagy kibocsátott, az érzékelés szempontjából teljesen mindegy. A saját fénnyel rendelkező eszközök (képernyők) nem visszaverik a fényt hanem kibocsátják, és bár az eszközön a szín keletkezésének mechanizmusa más mintha visszaverné, az érzékelés szempontjából ez teljesen mindegy. A szín tehát az érzékelés (mérés) szempontjából létezik, úgy is létezik ha visszaverődik, és úgy is ha kibocsátja valami. A szín mérhető is, megmérem a hullámhosszát, és kapok egy értéket ami azt leírja még akkor is, ha az érzékelhető tartományon kívülre esik. Nevezhetjük színnek az infravörös és a kéken túli sugárzást is, még akkor is ha mi ezt nem érzékeljük, mert egyrészt műszerrel mérhető, másrészt van olyan élőlény ami azt érzékeli és neki az amit mi már nem látunk "szín". Az is mindegy, hogy az adott színt mi milyennek látjuk, mert ez a szemben lévő szűrők függvénye. Az állatvilágban a színlátás teljesen más is lehet, ha az adott élőlény szemében a színszűrő pigmentek mások. Egy színvak szeme is hibásan működik, a színek mégis ugyan azok amik, igazából a színek létezésének szempontjából mindegy hogy az mi hogyan érzékeljük és értelmezzük, és az is mindegy hogy érzékeljük-e egyáltalán, mert ha nem érzékelnénk ezek akkor is lennének. Önagukban a hangok sem létreznek, a szavaknak sincs önmaguk jogán jelentésük. Ez egy ultraszar érv, mint a kálvinista kreacionisták összes érve egy primitív bullshitbomba.
A képen látható idézet a Vikings című sorozatból való. Természetesen nem történelmi, hiteles idézet Ragnar Lothbroktól. "Nem hiszek az istenek létezésében. Az ember a saját sorsának irányítója, nem az istenek. Az istenek az emberek kreálmányai, hogy megválaszoljanak kérdéseket, amelyeket maguk…..
Nemrég ajánlották a figyelmembe ezt a vitát, és bár általában nem sok értelmét látom az ilyen vitáknak, és általában még annak se látom sok értelmét, hogy folyton kielemezzek egy ilyen vitát, most mégis kivételt tettem, csak megnéztem, csak leírtam róla a véleményem, úgyhogy közzé teszem. Sajnos…..
Atomic Warning 2020.05.08 10:10:31
Tegnap volt egy új vita:

www.youtube.com/watch?v=R0EeXIA4dZQ

Nekem ez is tetszett, bár pár dologban megint lehetett volna keményebb az ateista oldal. Van egy új kreacionista érvelés, miszerint az élet "normál" menete mellett, és attól függetlenül, mintegy mellékesen történtek meg a bibliában leírt képtelenségek, pl az első porból gyúrt emberpár mellett már voltak emberek, de ez nem számított, mert mi mind ádám-éva utódai vagyunk. Ki fog ez merülni a picsába, eddig ez az egyik legszarabb érv amit a kreacionisták kikínlódtak magukból. Meg az, hogyha újraindulna az evolúció, lehet hogy ugyan oda jutna mint ahol most van. Ez meg szándékosan olyan dolog, hogy soha semmilyen módon nem lehet kivitelezni az evolúció újraindulását úgy és olyan körülmények között ahogy az annak idején megtörtént. Szerintem fáradnak és fogynak az érveik, egyre nagyobb bullshiteket akasztanak le a szögről.
Közelgő eseményünk fő kérdése az lesz, hogy csak Isten mentheti-e meg a Földet. Az eseményre készülődve Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspökkel beszélgettünk. Miért tartja fontosnak, hogy az esemény a személyes találkozás lehetőségének hiányában is megvalósulhasson? Amikor bő 14 éve püspöki…..
Karácsonykor megbeszéltük, hogy vannak mindenféle bajok a karácsonnyal.Mi van a húsvéttal? Mi történt húsvétkor? Mit is ünneplünk? A kérdés talán nem olyan egyértelmű. Egy 2005-ös Reader's Digest felmérés szerint 1001 megkérdezett brit állampolgár közül csupán 48% tudta a helyes választ erre a…..
Hívők gyakori benyögése, akár egy vitában felületes beszólásként, akár akkor, amikor már nincs érvük, hogy "zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták". Na most, mielőtt még egyáltalán azzal foglalkoznánk, hogy vajon igaz-e ez az állítás valamilyen statisztikai értelemben, vagy nem, illetve, hogy érv-e…..
Atomic Warning 2020.04.06 10:16:46
Dalmarin: a valóság minden elemét megkérdőjelezni, csak azért mert te magad nem láttad azt de nincsenek ellentmondásos tapasztalatok, vagy akkor is megkérdőjelezni a valóságot ha láttad / érzékelted és az egybe esik mások tapasztalataival és nem fikciós / kreatív alkotás amit eleve a fantázia szült, elég nagy hülyeség. Azt elvárni hogy csak az valós amit te magad tapasztalsz és minden más lehet megtévesztés / fikció egy elég primitív dolog és magadat vezeted félre azzal ha azt hiszed hogy a bizonyossághoz kizárólag a saját tapasztalatod vezet. Lehet olyan tapasztalatod pl vallásos hallucináció vagy téveszme ami saját tapasztalat mégis fiktív. Azért fiktív mert szembe megy az általánosan mások által tapasztalt valósággal pl az ima vagy a homeopátia hatékonysága. Van persze olyan egy valamit többen hisznek valóságra hatásosnak nem csak te, pl a homepopátiában vagy az imában vagy egyéb elterjedt téveszmékben, de ezek valóságra hatása mérhető és vizsgálható, ami felülírja a mondottakat és a fikció/téveszme témakörébe sorolja. A tudomány nem ilyen. Ha valaki bekamuzik valami iszonyú nagy hülyeséget, azt egy másik kutatás cáfolni fogja. Ha valahol tévednek, azt utólag nagy eséllyel korrigálják. A tudomány és az áltudomány közé ugyan azért nem lehet egyenlőségjelet tenni, amiért a valóság és a fikció közé sem lehet. Ha valaki ezeket összemossa és nem látja a különbségeket az valószínűleg egy idióta hívő.
Van egy meggyőződésem, mélyen igazolt és cáfolhatatlan. Ez a meggyőződés hasonlatos ahhoz, amelyről Berkeley püspök oly ragyogóan írt, miszerint a külvilág csak illúzió, és nem létezik, csak mi létezünk, és a mi fejünkben létezik ez az illúzió. Az egész világ, amelyet létezőnek, és anyaginak…..
Képzeld el, hogy te vagy isten, vagy isten egy nagy hatalmú, nagy tudású küldötte, és azért jöttél a Földre, hogy eljuttass egy nagyon fontos üzenetet, sőt, a legfontosabb ismeretet, hírt (evangéliumot) az embereknek! Ha nem is űrhajóval szálltál le, hanem embernek születtél, de te vagy isten, vagy…..
Atomic Warning 2019.11.10 17:16:15
@iroireferens: Hogy te egy mekkora nyomorult vagy vazze.

".... a vallás és annak sok összetevője nem kezelhető tudományként. Noha létezik vallástudomány ...."

A teokráciákban a diktátorok "vallástudósok" véleménye szerint szervezik a kurvaszar rendszerüket. A vallás bár nincs eszköze a tudománnyal szemben, hamis válaszokat ad azokra a kérdésekre, amikre a tudomány még nem tud biztos választ adni, de sok esetben egyenesen szembemegy a tudomány bizonyított állításaival. Emiatt a vallás igenis félig meddig tudomány, abban az értelemben mindenképp, hogy a hívőknek egy hamis választ ad a világ működéséről, emiatt nevezzük a vallást és a köré épülő egyéb baromságokat, konteókat és ezotériát téveszmének.

"Egyetlen hívő sem kezeli tudományként a vallását és a hitét." De igen, a világ keletkezéséről, az ember "teremtéséről" "tudományként", pontosabban áltudományként kezelik a saját hitüket, de ha a bibliai történetekre gondolok, és az abból levont téves következtetésekre, akkor végképp. A vallást nevezhetjük ezekben a kérdéseknek áltudományos téveszmének, ahol az "áltudomány" úgy értendő, hogy hamis, de látszólag tudományos magyarázatot ad olyan kérdésekre, amikre már van ennek ellentmondó bizonyított válasz, vagy még nincs, és emiatt a hívők sem tudják, csak úgy tesznek mintha tudnák.

Mellesleg az alá nem támasztott rövid kijelentéseiddel átmentél autoriter faszfejbe, minden hívő számára az egyetlen út akkor, amikor már nincs érve csak zagyvál össze vissza.
Atomic Warning 2019.11.10 17:24:34
@iroireferens: "hanem az élő kapcsolat Jézussal." Ez szerintem a hívők agyának működési hibája, egyfajta elmebetegség, ami még nem számít annak mert túl sok embert és főleg döntéshozót érint. Ez a kapcsolat is fiktív, egy képzeld baromság. Bár azt nem vitatjuk hogy ezt a kapcsolatot sokan megélik és valósnak hiszik, a kapcsolat létezését már igen. Ez is része / következménye az elmebeteg téveszméteknek. Viszont nem világos most ezt miért írtad ide, sem a cikkben sem utána nem volt arról szó, hogy a hívőknek milyen képzeletbeli defektjeik vannak.

Bár sajnos a döntéshozók közé is beszivárgott elmebetegek miatt ez egyelőre nem elterjedt, arra a jelenségre amit leírtál már létezik pszichiátriai kezelés:

mek.oszk.hu/10600/10661/10661.htm#2

Ateisták számára létrehozott hasonló kezelésről nem tudsz, legfeljebb azokban a diktatúrákban, amik fegyveres teokráciák, és törvényben is tiltják az ateizmust. A fenti kezelésre az igény viszont demokratikus körülmények között született. Ide kéne beutalni azokat akikre vonatkozik az "élő kapcsolat Jézussal". Ha ugyanis létezett is jézus 2000 évvel korábban, ma már biztos hogy nem létezik, így ez a fajta "élő kapcsolat" vele egy olyan fajta elmebetegség, amikor a delikvens nem képes megkülönböztetni a saját képzeletét a valóságtól.

Te is ilyesmi lehetsz, kár hogy ezt az osztályt bezárták idővel, mert a kezelendők száma folyamatosan emelkedett amíg volt rá pénz.
Az antropikus elvet és a finomhangolást - vagyis hogy a világegyetem természeti törvényeinek, természeti állandóinak olyanoknak kell lenniük, hogy lehetővé tegyék a földi élet és az ember létrejöttét- a kozmológiával foglalkozó tudományos népszerűsítő irodalomból ismertem meg egykor. Nyilván nehéz…..
Atomic Warning 2019.11.07 22:23:49
A kálvinisták finomhangoltságról szóló cikkében:

kalvinistaapologetika.hu/a-finomhangoltsagbol-fakado-istenerv/

hogy kell érteni azt hogy szerintük a gravitáció állandó?

"A természeti állandók finomhangoltsága: ha a természet törvényeit matematikai egyenletekben fejezzük ki, találunk bennük olyan értékeket, melyek mindig vátozatlanok. Ilyen például a gravitációs érő. Ezeket a változatlan mennyiségeket nevezik állandóknak"
Viták során a hívők előszeretettel hangoztatott "érvei" az argumentum ad populum, az argumentum ad antiquitatem, és a tekintélyre való hivatkozás különböző formáit merítik ki. Például nemrég kommentelte itt valaki ezen a blogon, hogy:"jó ahogy innen próbálja elmagyarázni hogy amiben többezer éve a…..
Atomic Warning 2017.11.15 09:10:58
@jatagán9: Ó hogy te egy mennyire nyomorult seggfej vagy, már írtam hogy fogd fel a modell és a méréseken / adatokon alapuló tények közötti különbséget. Ha tudni akarod, bár úgysem érted, SEMMIT nem tartok valósnak csak azért, mert van rá egy matematikai képlet vagy modell. Mert ez nem bizonyít semmit. Vannak olyan modellek, amik valós mérhető vizsgálható eredményeket modelleznek, de olyan modell is van, aminek nincs semmiféle háttere. Ez nem vagy képes felfogni, hogy modellezni mindent le lehet, de attól az még nem lesz valós. Akkora primitív vagy hogy értelmetlen veled körbe-körbe vitázni.

@Brendel Mátyás: Nincs erről itt egy cikked? Én úgy emlékszem van vagy máshol olvastam.
Atomic Warning 2017.11.15 09:13:24
@jatagán9: Te egybemosod az emberek fantáziáját és a valóságot. Annyit nem fogtál még fel a szánalmas életed során, hogy az ember képes olyan dolgokat is kitalálni, amik nem léteznek, és azért mert valamit kitalált valaki, attól az még nem fog a valóságban is létezni, mert létezik kreatív fantázia, ami nem bizonyít semmit, csak szórakoztat. Te idiótaként összemosod ezt a kettőt, és egy képzeletbeli világot tartasz valósnak.
Atomic Warning 2019.08.16 08:28:19
@CSG41: A wikipediás listádról:

- Einstein benne van a vallástalanok között: en.wikipedia.org/wiki/List_of_nonreligious_Nobel_laureates#Physics

- Majd benne van a Jewish-ek között is: en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_Nobel_laureates#Physics
Egy megdöbbentő hírt olvastam az imént arról, hogy egy 12 éves kislány felakasztotta magát, mert a mennyben akart lenni az apjával. Az indoklás nem spekuláció, mert a lány búcsúlevelet írt, maga írta. Én nem értek ehhez, számomra is hihetetlen az, hogy egy 12 éves kislány az…..