Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molyhoslepke

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az első alkalommal, mikor bíróság elé vittek, senki sem jött velem. Mindenki elhagyott, de ezt ne róják fel nekik! Az Úr azonban velem állt, és erőt adott, hogy a jó hírt egészében hirdethessem, hogy minden pogány meghallja. És megmentett a biztos haláltól” (2Tim 4,16–17 NLT fordítás). Hol van…..
Napi remény Add át az életed! 2019.10.21 03:00:00
„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket" (Mk 8,35 TLB fordítás). Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a boldogság nem az anyagi helyzettől vagy a fizetéstől függ, nem a…..
“A kemény munka értékes, de az üres beszéd szegénnyé tesz” (Példabeszédek 14:23) Kimondott szavaid közvetlen kapcsolatban vannak szíveddel. Azt ejted ki a szádon, ami a szíveden van. Ha dühhel van tele a szíved, azt mondod ki, ha depresszió borítja a szíved, annak…..
“Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amit az emberek.  Az emberek a külsőt nézik, de az Úr a szívet.” (1Sámuel 16:7b, NIV fordítás) Mindig óvnunk kell az élet szentségét, mert az emberi élet feltárja Isten célját és megmutatja dicsőségét. Értékes vagy függetlenül…..
„Amikor sor került az első tárgyalásomra, senki nem tartott velem, mindenki magamra hagyott. Isten bocsásson meg nekik!  De az Úr nem hagyott el, hanem mellém állt. Megerősített, hogy az igazság üzenetét a nem zsidó embereknek elmondhassam, és megmentett a haláltól.”…..
„Ha ételt adsz az éhezőnek, és segíted a rászorulót, akkor fölragyog a sötétben világosságod [...]. Az Úr vezet majd szüntelen, sivár földön is jól tart majd téged. […] olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.” (Ézsaiás…..
“Türelemmel fussuk meg a versenyt, amit Isten kijelölt nekünk!” (Zsidók 12:1) Ha elkezdesz irigykedni Isten mások életében végzett munkájára, inkább koncentrálj a te életedre vonatkozó tervére! Ne hagyd magad eltéríteni, az Ő akarata legyen a középpontban! A…..
"Sosem fordítunk hátat neked; lehelj életet a tüdőnkbe, hogy kiálthassuk nevedet" (Zsolt 80:18, The Message fordítás). A légzés testünk azon kevés funkciója közé tartozik, amelyeket automatikusan végzünk, ugyanakkor képesek vagyunk tudatosan is figyelni rá. Ha koncentrálsz…..
Napi remény Így maradj lelkes 2017.06.18 03:00:00
“A szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12:11-12 RÚF) Ahhoz, hogy céljaidat elérhesd, rá kell jönnöd, hogyan tarthatod fenn…..
“Nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis, ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, az örökké megmarad.” (2 Kor 4:18, egyszerű fordítás) Amíg nem kerülünk válságba, nem igazán értékeljük azt, amink van, nem…..
“Tudjuk, hogy minden a javára van azoknak, akik Istent szeretik és akiket ő elhívott az ő céljaira.” (Róma 8:28, egyszerű fordítás) Gyakran hoz az élet nehezen feldolgozható gondokat: betegséget, egy munkahely elvesztését, egy szerettünk halálát. Ezeket a keserű pirulákat…..
„Mert ha abba az országba kívánkoztak volna vissza, ahonnan eljöttek, bőven lett volna idejük, hogy visszatérjenek. De ők sokkal jobbat kívántak: olyan ország után vágyakoztak, amely a Mennyben van. Ezért Isten sem szégyelli, hogy az ő Istenüknek nevezzék. Ezeknek az embereknek Isten valóban…..
"Adjatok hálát minden élethelyzetben, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban." (1Thessz. 5:18, NIV fordítás) Az USA-ban minden évben egyszer megünnepeljük a hálaadást. Isten azonban azt szeretné, ha minden nap tudatosan hálásak lennénk Neki. Szeretné, ha ez…..
„Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!” (Filippi 4:6) Az életed első számú stresszforrása nem a munkád, hanem az aggodalmaid. Nem a munkahelyed, hanem az aggodalom miatt forgolódsz éjjel. Isten a Bibliában nyíltan állást foglal az aggodalommal kapcsolatban. A Filippi 4:6-ban ezt…..
„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket." (Márk 8:35, LB fordítás) Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a boldogság nem az anyagi helyzettől vagy…..
„Nem vér és test ellen harcolunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötét urai ellen, a magasságbeli gonosz lelkek ellen.” (Efézus 6,12 Egyszerű fordítás) Egy láthatatlan harc folyik egy olyan birodalomban, amelyet fel sem tudunk fogni elménkkel. Nem látjuk, nem…..
„Adjatok, és adatik nektek. Sokat kaptok! A kezeitekbe öntik majd de többet mint amennyit meg tudtok fogni. Annyit kaptok majd, hogy az öletekbe fog ömleni. Ahogy másoknak adtok, Isten úgy fog nektek is adni.” (Lukács 6:38, ICB fordítás) Ha szeretnél gazdagon aratni, először…..
„Mindenfelől bajok vesznek körül, és nehézségek szorongatnak bennünket, mégsem szenvedünk vereséget! Sokszor nem tudjuk, mitévők legyünk, de nem esünk kétségbe! Üldöznek, de Isten nem hagy el bennünket. Néha földre terítenek, de nem tudnak egészen elpusztítani.” (2Kor…..
„A nagylelkűségetek.... nem csak Isten népének szükségeit fogja betölteni, hanem ahhoz is vezet, hogy egyre többen fognak hálát adni imában Istennek."  (2Kor 9:11-12, GW fordítás) A hited olyan, mint egy izom: akkor erősödik, ha használod. Isten kétségkívül az anyagiakon…..
„A bölcs ember gazdagságban és fényűzésben él, míg az ostoba eltékozolja vagyonát, amint szert tesz rá.” (Példabeszédek 21:20 GNT fordítás) Negyvenéves pásztori múlttal a hátam mögött elmondhatom, hogy a válások legfőbb oka nem a házasságtörés, de nem is a…..
„Miért látod meg a szálkát testvéred szemében, ha a saját szemedben még a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod testvérednek: »Engedd meg, hogy kivegyem a szálkát a szemedből!«, amikor a te szemedben egy gerenda van! Képmutató! Először vedd ki a gerendát a saját…..