Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csodabogár

8 bejegyzést írt és 6695 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagyományosan az év ezen szakaszában rendezik meg a Bayreuthi Ünnepi Játékokat, ami a komolyzene egyik kiemelkedő eseménye, elsősorban persze a Wagner-rajongók számára. Közéjük tartozik Csodabogár is, aki szerencsére (és többetek kérésére) megírta élményeit is...
Csodabogár 2022.08.05 23:44:27
@élhetetlen: A MÜPA nekem eleinte a sok fölösleges kihasználatlan tér miatt volt zavaró.Azóta se láttam aon terek használatát. De közben rájöttem, hogy muszáj volt egy nagy dobozt építeni a remek hangversenyteremnek, mert senki se gondolt arra, hogy a hév milyen zajjal jár az épület mellett. Ma is azt mondom, hogy oda kellett volna építeni a Nemzeti szinházat, ahova tervezték, nem pedig ki a város szélére és ez vonatkozik a MÜPA-ra is. A közlekedés nem megoldott. taxival nem lehet behajtani a bejárathoz, a színházéhoz se, ahogy hallom. Jómagam soha nem voltam a színházban. A villamos se jár valami gyakran. Egyszer próbálkoztam vele, de a Lánchídtól mint egy szardíniás dobozban végig álltam az utat.
Egy viszont biztos. este hajóról csodálatos mindkét épület. Különben is egy meleg nyári esten, a legjobb egy hajóútra elmenni Pesten.
Csodabogár 2022.08.07 15:25:21
@nyuszigonosz: Ezt nem olvastam csak a Tristant, ami a kritikus szerint elég visszafogott volt.
Viszont tegnap belenéztem a közvetítésbe és elég rémes volt Brünhildát és Siglindet bugyirózsaszín köntösben látni. Nem vártam meg a végét, ami éjjel egy óra körül volt. Különben is tv-ben nincs türelmem végig ülni egy Istenek alkonyát, ami az idén Pesten, igazán kivételesen jó rendezésben ment a MÜPA-ba, Fischer Ádám vezényletével. Ment az operában is, de valaki azt mondta, hogy örüljek, hogy lemondták az előadást, amire jegyem volt.:-)
fáymiklós Esterházy meghaladása 2022.08.04 07:42:37
Egy barátom lomtalanított, vagy inkább csak megpróbált lomtalanítani, és a következő dolgot találta a szobájában.  Ha valakinek nem volna világos korosztályosan, hogy mi is van a képen: WC-papír. Régi típus, nem felgöngyölve árulták, hanem leporelló szerűen összehajtva. Valamilyen furcsa okból a…..
Svájc sokak számára tűnhet vonzónak és méltán, hiszen a magas életszínvonal és a nyugalom igazán attraktív dolog. Más kérdés, hogy (mint mindenhol) a svájci életnek is akadnak hátulütői. Ezekből szedett össze Anna néhányat...
Csodabogár 2022.08.01 09:42:33
@Arthamyr: Pesten a Normafa ilyen, én tovább akkor nem is kerestem.
Vidékről semmit nem tudok, illetve annyit, hogy mikor a család keresett valakinek ilyen helyet, az vidékre került, nem tudom pontosan hova. Majd a temetésen mondta a lánya, ha nekem kellene csak vidéken keressek, mert az ellátás ég és föld, a vidék javára. Ők nagyon alaposan körüljárták akkoriban, (3 éve) a helyzetet.
Csodabogár 2022.08.01 16:56:28
@Arthamyr: Konkrétan, covid előtt 160ezer volt a havi téritési díj, a Normafában, amit azóta nyilván emeltek, de a tényleg elég húzós belépési díj után, már nem kérhetnek esztelen összegeket sehol.
Csodabogár 2022.08.01 21:11:06
@dikusz.: Normafában és gondolom máshol is, éjjel nappal portaszolgálat van. Az eltévelygésre hajlamosakat ki se engedik a házból. Pontosan tudják ki milyen állapotban van. Miután nekem tetszett, nem kerestem tovább, de biztos létezik még más is.
Vidéken fantasztikus helyeket hirdetnek, lényegesen alacsonyabb belépéssel. csak ugye én ragaszkodtam Budapesthez.
fáymiklós Az ötödik 2022.07.25 07:11:59
Nem én vettem észre, csak megdöbbentem rajta: Stefan Soltész (ha jól mondom, de talán jól, hétévesen hagyta el Magyarországot, 1956-ban, és azt mondják, értett jól magyarul, de soha nem beszélt a nyelven) az ötödik karmester, aki a Bajor Állami Operában lett rosszul, és halt meg, vagy a helyszínen,…..
Határátkelő Marci Jégországban 2022.07.18 12:55:39
A megszokottól némileg eltérő poszt következik, méghozzá egy fabula (azaz tanmese, jellemzően, mint ebben az esetben is, állatszereplőkkel). Hogy mit keres egy fabula a blogon? Nos, Hobbiszakács írása bennem sok, a határátkeléssel kapcsolatos gondolatot hozott elő, kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok...
Csodabogár 2022.07.19 14:08:08
@fhdgy: Ne is mondd! Ezentúl kérem, hogy minimum tekintetes asszonynak szólitsatok.:-)))
Csodabogár 2022.07.20 22:11:35
@Torony6: Borzalom mennyi hülye liba van.:-(
Én szégyenlem magam helyettük.:-(
Nyilván a cím túlzó kissé, ám az biztos, hogy az amerikai városok szerkezetének képe sok esetben nagyon hasonló (vagy egyszerűbben fogalmazva, sok amerikai utca tűnik ugyanolyannak). Ennek nagyon érdekes oka van, némi „először jó ötletnek tűnt” érzéssel fűszerezve, derül ki Dániel posztjából...
Csodabogár 2022.07.13 22:54:32
@Arthamyr: Azt hiszem hangsúlyoztam, hogy ha majd megöregszel. Te attól, ha jól értelmeztem régebbi beírásaidat, még nagyon messze vagy.
Én már majdnem 70 évesen költöztem le a Rózsadombról, ahol a hegyen le meg föl kellett menni az üzletekbe és egyre kevesebb parkolóhely volt. Most sík terepen van 10 perc gyalogútra minden és remek busz és villamos összeköttetésem van az igazi belvárossal. Beköltözésem után 2 héttel eladtam az autót és azóta se hiányzik.
Csodabogár 2022.07.17 09:38:01
@Arthamyr: Berlin melletti barátaimnak nagy kertjük van. Pár éve vettek egy fűnyíró automatát, remekül bejött nekik. Akkora mint egy kisebb kutya és teljesen önállóan mászkál a kertben. Lemerülés előtt elvonul és feltölti magát.
Ők vették először és hamarosan az összes környező kertbe is vettek az emberek, miután rájöttek, hogy milyen kényelmes.
Gondolom nálunk is kapható, bár én még nem láttam, de ez nem jelent semmit.
Csodabogár 2022.07.17 17:45:44
@Arthamyr: Akkor már inkább valami kellemes mediterrán vidékre mennék, bár nem hiszem, hogy akkora nagy csőd lesz, mint hirdetik, mert nem árt ha a covid után is találunk valami rettegni valót.:-)
Furcsa érzés lehet sok év elteltével visszatérni egy olyan városba, ahol az ember hosszú időt élt. Csodabogár esetében ilyen hely a svájci Zürich, ahová ráadásul azzal utazott el, hogy talán ez lesz az utolsó látogatás. Vajon hogyan sikerült a kiruccanás? A Tonhalle..
Csodabogár 2022.07.15 16:08:09
@SzZoole: Sajnos a szocializmusban, azoknak akik nem abba születtek, nem sok lehetőségük volt a sorsuk irányítására.:-(
Csodabogár 2022.07.16 16:25:38
@fhdgy: Bizony nem. Nekem 30 éves koromig kellett várnom, amíg nyílt egy pici lehetőség. Abból 15 év nem volt valami vidám, arról nem is beszélve, hogy 30 évesen minden tekintetben nulláról indulva, már nem volt annyira egyszerű bármit is kovácsolni.
Húsz évesen egészen másként csinálhattam volna és biztos jobban. Pl. tanulhattam volna valamit amihez talán volt tehetségem.
Csodabogár 2022.07.16 16:43:03
@Golf2: Jó vicces lesz, mikor pl. Szegeden a régi bérházakban meg az új panelekben szénnel és fával fognak fűteni. Mi kipróbáltuk 1945-ben, nem működött még a gázgyár, így beállítottunk az egyik szobába egy sparheltet. A 4 szobás, központi fűtéses lakásban egyetlen kémény volt, az is tulajdonképen a központi fűtés kazánjának volt építve.
Szóval szerény véleményem szerint, sok hülyeséget összeírnak a magyar hírekben és sokan ráharapnak és terjesztik tovább a hülyeségeket.

Visszatérve a bűnözésre, pl. a zaklatás. Nem volt, mert nem voltunk olyan túlérzékenyek mint manapság az emberek. Pedofilia se volt, mert minden gyerek tudta, hogy vannak cukros bácsik, akikkel nem szabad szóbaállni. Ha találkoztunk ilyennek, elszaladtuk és kész.
Egészen másfajta élet volt, nem voltunk vattába csomagolva, a problémáinkat magunk oldottuk meg mert nem volt se iskola se egyéb psychologus aki megoldotta volna helyettünk.
Én nagyon sajnálom az ukrán gyerekeket, biztos nem vidám amit megélnek. Mi is átéltünk sok bombázást és ment az élet tovább. Nem lettünk traumatizált gyerekek. Pedig a bombázások után bejöttek az oroszok, ami aztán egy nagy trauma volt.
fáymiklós Arénák 2022.07.16 07:35:02
Sajnos megrekedtem azon a szinten, hogy nem tudom, kinek az oldalára álljak Aida-ügyben. Egyre nagyobb a felháborodás Veronában, mert Anna Netrebko feketére sminkelve fogja játszani a címszerepet, most épp Angel Blue adta vissza a Traviatát, mondván, hogy ilyen szellemiségű színházban ő köszöni, de…..
fáymiklós Szerelmespár 2022.07.03 06:40:19
Ezek igazán szeretik egymást – mondja valaki Szentendrén, ez előtt a kép előtt, és tényleg. Vas Istvánban soha nem kételkedtem, előbb olvastam, hogy mennyire szereti Szántó Piroskát, mint hogy tudtam volna, ki Szántó Piroska, de itt van ez a kép. És azóta elolvastam az Akt című kötetben (utoljára a…..
Bizonyára jó páran akadtok, akik emlékeztek a Magyarországon A farm, ahol élünk címmel bemutatott sorozatra. Az Egyesült Államokban a hetvenes évek közepétől kilenc éven át futott, Magyarországon az ezredforduló előtt adta le valamelyik kereskedelmi csatorna. Nos, P. Elliot (aki szerint a sorozat…..
Csodabogár 2022.06.22 17:03:23
@fhdgy: Nekem első nyelv német és így tanultam meg. Volt egy nyelvtankönyvem és talán 4-5 órát vettem egy német tanártól. Ő csak a nyelvtant nyomatta, én viszont beszélni akartam. Ismerős révén rendszeresen hozzá jutottam a Krimi der Woche című 60-70 oldalas füzethez. Olvastam, addig, amig meg nem értettem. Eleinte nehéz volt, soha nem szótáraztam. Néhány hónap múlva már egész jól ment. Aztán meghívtam egy keletnémet barátnőmet hozzánk Pestre egy hónapra. Utána vizsgáztam az IBUSZ-nál németül, idegenvezetőnek.
Hogy svédül hogy tanultam nem tudom, de ott 8 hónap takarítás után felvettek egy egyszerű irodai munkára. Nemrég elkezdtem felfrissíteni egy netes ingyen tanfolyammal, duolingo, és rájöttem, hogy pofon egyszerü nyelv. Különösen az angolhoz viszonyítva, ugyanis angolul lehet csak svédet tanulni. A legtöbb hibát akkor csináltam, mikor svéd szöveget kellett angolul leírni.
Csodabogár 2022.06.26 09:56:25
@Congeria: Mindig mondom, hogy erdő mellett nem jó lakni.:-)
1983-ban, amikor sorkatonai szolgálatomat teljesítettem, a zalaegerszegi laktanyába elhozták a mozikban akkor futó Ez Elvis című filmet. Nagyon sokra nem emlékszem már, leginkább csak arra, hogy Elvis is volt katona, ő Németországban, vagyis az NSZK-ban, és hogy egy kimaradás alkalmából ellátogatott…..
Szokás mondani, hogy a világon mindenhol vannak magyarok. Nos, Zsuzsi posztjából kiderül, hogy a mondás igaz, nekik legalábbis St. Thomas szigetén is sikerült összefutniuk egy (majdnem) honfitárssal. Az Amerikai Virgin-szigeteken töltött időszak persze nem csak emiatt lett kifejezetten emlékezetes...
Csodabogár 2022.06.15 09:54:39
@Zsuzsi65: Floridában a kócsagok, mindig a fa alatt álltak, mikor a halászósas filézte a fán a zsákmányát. Nagyon muris volt nézni. Szemlátomást várták a leeső falatokat. Amúgy ők csak kicsi halakat kerestek a sekély vízben.
Időről időre felmerülnek ötletek Magyarországon (is) arra, miként lehetne hazacsábítani a külföldön élőket. Ezek között akadnak már eleve bukásgyanús elképzelések (talán emlékeztek még a „legendás” Gyere haza, fiatal fantázianevű programra), most a Magyar Nemzeti Bank (mi más...) állt elő egy…..
Csodabogár 2022.06.08 19:36:54
@Congeria: Sajnos főnökünk úgy viselkedik mint egy kis dacos ovodás. Nem öröm a német hírekben hallgatni róla a véleményt, ami a viselkedése következtében nem alaptalanul rossz. Engem ő nem érdekel, de sajnos tényleg az ország issza meg a levét.
Csodabogár 2022.06.09 10:17:28
@élhetetlen: Persze, hogy zavar, de másként.:-)

Már rég nem jártam a várban elment tőle a kedvem. De akkor a Sándor palota előtt feszített néhány őr. Váltást nem láttam, de el tudom képzelni a fejlődésüket az évek során. Jobb ha nem látom.:-(
Csodabogár 2022.06.13 17:06:33
@nyuszigonosz: Mikor ül a parlamentben, koronával a fején, akkor csak felolvassa azt a beszédet, amit a kormány a kezébe ad. Nem tudom ebben mi a pláne, de ezt már többször hangsúlyozták, hogy így van. Az idén egyébként a trónörökös olvasta fel.
Nem hallgatom a beszédeit, tőlem akár maga is írhatja.
Régebben mondták, hogy két okból megyek operába, egyszer az előadásért, egyszer meg a szünetért, hogy akkor lehet látni nagy toaletteket, meg derék embereket, a világ hírességeit vagy a falu bikáit, attól függően, hogy hol is van az az operaház. Csak azért mondom, mert tegnap a szünetért tényleg…..
Vajon hogyan élhettek az igazán gazdagok egy évszázaddal ezelőtt az amerikai délen? Milyen volt a házuk, mit olvastak, mik voltak a kedvteléseik? Kiderül, ha elolvassátok P. Elliot posztját, aki egy georgiai ültetvényre látogatott el...
Csodabogár 2022.06.02 11:06:11
@fhdgy: Úgy néz ki ebbe beleragadt a HA, de látod a népek azért elbeszélgetnek egymással a semmiről.:-)
Csodabogár 2022.06.02 22:54:18
@fhdgy: Teljesen egyetértek. Nálam soha nincs a tv bekapcsolva este 8 előtt. Akkor nézem a híreket és aztán valamit, ami érdekel. Ez lehet bármi. Krimi, vigjáték vagy ismeretterjesztés. Sorozatot talán 40 évvel ezelőtt néztem utóljára. Soha nem akartam magam lekotni valamihez.
Szerintem a tv egy veszélyes népbutító eszköz.
Az olasz sziget varázslatos hely, nem csak a táj szépsége, hanem a kultúra miatt is. Ugyan nekünk még nem volt szerencsénk eljutni oda, ám Steve-éknek szerencsére nemrégiben igen, most következzen az ő beszámolója...
Csodabogár 2022.05.19 16:27:15
@fhdgy: Nem tudtad? Mi mindenkit gyűlölünk.:-(
Pedig igen egyszerü a dolog. A föld nagy, van bőven hova menni, ahol nincs tömeg, csak oda nem járnak olcsó repülők pl.
Sokszor leírtuk már, hogy nem csak kifelé irányuló határátkelés van Magyarországról, de fordított irányú is. Az már más kérdés, hogy aki ilyen-olyan okokból hazaköltözik, mint a mai poszt szerzője, Kati és családja, az aztán hogyan látja Magyarországot és a döntését. Ha te is megírnád, milyen…..
Csodabogár 2022.05.15 11:45:32
@P.Elliot: Most már végkép nem értem, minek mentetek el, ha annyira jó volt szerinted itthon az élet.
Csodabogár 2022.05.15 11:52:10
@Congeria: Én nem vagyok amerikai, de ebben az esetben egyet értek Eliottal. Máskor nagyon haragszom Amerikára, de most örülök, hogy nyilván üzleti okból, de beszálltak az ukrán dologba. Most a cél szentesíti az eszközt. lehet, hogy Kanadában én is másként látnám, de itt nekünk ez az egész nagyon közel van.
No meg az emlékeim is közre játszanak. Nem csak az oroszok bejövetelére emlékszem, hanem 56-ra is. Hogy, hogy könyörögtünk mi is segítségért. persze egy kis ország, különösebb kincsek pl. olaj, gáz, nélkül senkit sem érdekelt, Amerkát meg pláne nem.:-(
Csodabogár 2022.05.15 23:26:46
@Congeria: Magyar Nemzet totál kormány párti. Index olyan, hogy fenntartással fogadom a dolgokat. Telex valamivel jobb, de én igazán külföldről tájékozódom inkább.
Egy határátkelő életében általában komoly mérföldkő, amikor először szavaz külföldön országos választáson, hiszen az egyben azt is jelenti, hogy megszerezte az adott ország állampolgárságát. Így vannak ezzel Hari Seldonék is, akik a pár héttel ezelőtti elnökválasztáson adták le először a voksukat…..
Csodabogár 2022.05.06 12:11:34
@Hari Seldon 2: Abból ami hozzám átszivárog a francia politikából, én csak Macronra tudtam volna szavazni.
Csodabogár 2022.05.06 23:03:39
@kardio1: Érdeklődéssel várom a következő választást, ahol tudomásom szerint bármelyik párt indulhat és valószinű nagyon szines lesz az eredmény. Macronak és a pártjának az lesz az igazi megmérettetés, ahogy én itt a buborékomból látom a helyzetet.
Csodabogár 2022.05.07 18:53:52
@nyuszigonosz: Ő viszont nem mond le, mert nem jut eszébe senki aki utódolhatná őt. Egyébként ezt is sokan felróják neki, hogy nem nevelt ki utódot.
fáymiklós Leletté válni 2022.05.07 07:40:39
Újabb tömegsírt találtak Mexikóban, az ember elkeseredik, hogy is van ez, csak úgy ölik az embereket mindenféle kartellek, miért nem nézi meg valaki ott is a Fargo című filmet, hogy a pénz soha nem ér annyit, mint egy ember. Aztán, ahogy tovább vizsgálták a csontokat, kiderült, hogy most egészen…..
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Csodabogár 2022.05.05 11:15:46
@P.Elliot: Az egész világon utcán laknak emberek, ez nem hazai találmány.Biztos felétek is, csak te arra nem jársz. Floridában mindig találkoztunk útszéli kéregetőkkel.
Csodabogár 2022.05.05 16:17:13
@puhacica: A tej fölét én se tudtam megenni/inni soha, de pl. anyám kifejezetten azt szerette és mindig leette róla extra. Szerencsére ma már nem kell forralni a tejet, így nincs is tejföl.
Csodabogár 2022.05.05 16:24:47
@élhetetlen: Nekem valami egészen extrém szabadság vágyam volt és van ma is. Megőrülnék a gondolattól, hogy valahol vagyok és onnan nem mehetek el bármikor. Ezért nem lelkesedem pl. a szigetekért, mert onnan max. úszva mehetnék el ha valami olyasmi történik, hogy nincs se repülő se hajó.
Sokat éltem teljesen önálló életet de soha nem mentem sehova, ahonnan nem volt biztosítva, hogy egyedül haza tudok jönni.
Természetesen én is dolgoztam mindig és természetesen csak az évi rendes szabadságomban utazhattam, na meg az ünnepnapokon, de én határoztam meg és nem az állam, hogy mikor utazhatok és mikor nem. Ez nálam óriási különbséget jelentett.
fáymiklós A fűszernevű 2022.04.30 07:41:43
Két helyszínen is kiállít Velencében Anish Kapoor, és ebből az egyik az Accademia, mindenféle Tintorettók és Tizianók között a falon egy fekete négyzet. De Tintorettóval ellentétben ezt még lefényképezni sem lehet, megmutatni is csak filmen, mert a négyzet csak szemből négyzet, oldalról viszont…..
Határátkelő Képzeld el 2022.04.27 06:30:00
Nagyon nehéz mit írni a most következő poszt elé, így maradjunk a tényeknél. Zsolt (aki korábban már írt ide Dzsibutiról) a háború kitörése előtt három évet élt Ukrajnában. Nyolc családot menekített ki a háborús Ukrajnából, ami itt következik, azokat tőlük, első kézből hallotta, vagy maga látta...
Csodabogár 2022.04.28 12:32:44
@puhacica: Én se hiszem. Amit az ember nem élt át, azt nem tudja elképzelni. Ez van, irodalom meg filmek ide-oda.
Rengeteg könyvet olvastam a holokausztról, de elképzelni Buchenwaldot vagy mást nem tudom. A pincében élést azt tudom mert 10 évesen átéltem.
Csodabogár 2022.04.28 12:39:26
@Congeria: Én harcolok belül magammal sokszor. Mert tulajdonképen az amerikaiakra is haragszom, mert 40-45 közt ők is bombáztak bőven. Én nem tudom aktuálisan ki bombázott Pesten, mikor ültünk a pincében. Sokszor az egész világra haragszom, ami persze nem jó dolog.
Meg persze a szemszög is sokat számit. 9 éves voltam, mikor a németek megszállták az országot. Az én és családom életére ez semmi befolyást nem gyakorolt. Ezt már az oroszokról nem tudom elmondani. Az egész ifjúságomat tönkre tették, elrabolták tőlem.:-(
Csodabogár 2022.04.28 13:22:18
@élhetetlen: „Még abban az évben az Egyesült Államok, Oroszország és az Egyesült Királyság aláírta Ukrajnával a biztonsági garanciákról szóló budapesti memorandumot, amely garantálja Ukrajna határainak, függetlenségének és szuverenitásának tiszteletben tartását, és ígéretet tett arra, hogy tartózkodik a gazdasági és katonai erővel való fenyegetéstől vagy alkalmazásától.”

Erről én ilyen pontosan nem tudtam. De akkor mire vártak ezek az országok, különösen Amerika, ami bőven fel van fegyverkezve. Mikor az első orosz átlépte a határt, szólni kellett volna, hogy azonnal tűnjenek el, különben jövünk. Nem pedig várni és nézni, míg a barom állatok kiírtját a népet.
fáymiklós Mini Bábel 2022.04.28 07:03:53
Talán a legfeltűnőbb idén a biennálé közönségében az oroszok hiánya. Nincsenek itt se kicsiben, se nagyban, nem látni Abramovics jachtját, se a többi, az övénél kisebb luxushajót, nem hallani, hogy oroszul beszélnének a velencei utcán. Ukránnak nézem azt a családot is, amelyik a vaporetto orrában…..
Alighanem a világ legszebb temetői közé tartozik az amerikai Savannah városának temetkezési helye, mely ráadásul rengeteg érdekességet is tartogat az odalátogatóknak. Köztük volt P. Elliot is, aki meg is írta élményeit...
Csodabogár 2022.04.24 22:33:26
@Arthamyr: De állandóan mondom, hogy az a lagrosszabb, hogy már a fiatalabb barátok is kihaltak körülöttem. Családról nem is beszélek. Az utolsó apám volt, ü is meghalt már több mint 30 éve.
Természetesen szervezek magamnak amit lehet. Van egy német ötyém kéthetente, meg ilyesmi. De igazi barátom, akivel még közös múltunk lenne, már rég nincs. No és az hiányzik. A jó beszélgetések. ami manapság azt hiszem, lassan kimegy a divatból. De ez sem panasz, csak a tények közlése. Panaszra tényleg nincs okom. Nem fáj semmim, kicsit lelassultam, de azt hiszem ez természetes.
Csodabogár 2022.04.26 19:13:14
@Arthamyr: A tény az, amit Határátkelő is írt. Mit lehet ezen még vitatkozni. Mégis mit kellett volna tenni az ukránoknak? Megadni magukat és hagyni bevonulni az oroszokat?
Privát véleményem, amit nem kell elfogadni, teljes tiszteletem az ukránoké. Lehet ha 56-ban a hős magyar nép is így állt volna az oroszok ismételt bevonulásához, akkor másként alakul az életünk, az enyém legalább is, aki akkor már 21 éves voltam.
Semmi közöm Zelenskihez, de nagyon tisztelem. Biztos ő sem hibátlan, de amit tesz az előtt kalapot le.
Csodabogár 2022.04.26 19:16:02
@Shaktika: Azért ilyen túlzásokba nem kellene esnünk. Egyelőre örüljünk, hogy a német kormány beadta a derekát és mehetnek a tankok vagy mik Ukrajnába.