Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huber Zsuzsi

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SzívemJoga 2023.01.15 22:31:39
Van olyan, hogy egy rövid időre hoz össze valakivel a sors, és hiába más földrészeken éltek, ritkán beszéltek, mégis érzed a törődését a távolból, a barátságát a vonal végén, a közelségét a szívedben, lelkedben. Persze benned olyan közel volt megbízni, téged olyan könnyű szeretni. Mindig jókedvű,…..
Egyik reggel álltam épp egyedül a fürdőszobában, amikor rám tört ez az érzés…legszívesebben toporzékolni szerettem volna...hisztériázni, hogy adják vissza a mindennapi életemet, a szabadságomat, az elképzelt napsütötte napjaimat…de nem tudtam, mert belém ötlött, hogy nemcsak, hogy elmúltam öt, de…..
SzívemJoga Hunyorgás a Napba 2019.05.29 10:10:14
Pár héttel ezelőtt megjelent az első igazi ránc az arcomon. Mondhatná persze más, hogy ugyan már volt ott korábban is, de nekem azok csak hangulati gyűrődések, elmúló rosszkedv jelei voltak, nem jellegzetesek, szinte észre se vettem őket. De ez, ez az igazi ránc most más. Már látom, hogy ő végig…..
/fotó: www.pinterest.com/ Ülök a napfényes nappalim kényelmes kanapéján elnyújtózva, kezemben egy könyvvel, a sokadik kávé illata lengi be a levegőt, nem messze tőlem a kis asztalon gőzölög. A végtelen, nyugalmas idillben olvasok sorsokról, életekről, amelyek 100-200 oldal leforgása alatt jutnak el…..
SzívemJoga a MA 2018.10.04 13:13:41
Ma középen állok. Éppen középen. A múltam és a jövőm között. Talán minden nap itt állunk, a mostban. Mégis, általában nem olyan éles a kép, mint amilyen ma. A tegnap utánam nyúl, érzem, ahogy még végig simítja a hátamat, miközben elhagyni készülök, lassan elhagyni végleg. És kicsit előrébb, már…..
SzívemJoga Játék 2018.08.06 08:51:31
Szeretem a nyarakat, amikorZöldell a sok lélegző levél ésOlyan könnyű a lét,Mintha mosolyba borulna minden.Orromban érzem a perzselő napfényt ésRagyogva villongnak a tárgyakÚton és térben.S te magad is csak lebegsz, mint egy gyengeÁgon zengő apró kis cinege.Göcsörtös szívek gyógyírja te.          …..
SzívemJoga Torlódunk... 2018.06.26 11:27:51
Mostanában nagyon izgalmas tanulmányaim vannak (különben tényleg azok, csak nyáron miért is kell tanulni?!) és az egyik könyvben olvastam a torlódó társadalom problematikájáról. Szóval arról van szó, hogy az ideológiai, politikai, gazdasági stb. rendszer, a környezet már mind meghaladott egy…..
SzívemJoga Mama 2018.05.06 09:00:46
Egy pillanat, egy pillantás. Ülök az ügyeleten a kezelő ágyon, félmeztelenül, beesett vállakkal, üres tekintettel, kezemből vérnyomásmérő lóg. Velem szemben az asztal mellett ülő szívélyes idős orvos kérdésére elmondom, hogy egy nappal ezelőtt a párom motorbalesetben meghalt. Szinte hallani lehet a…..
SzívemJoga 2018.04.10 20:24:38
Lélegezz. Ne hagyd, hogy elérjen a gyűlölet. Lélegezz. Ne hagyd, hogy a hisztéria a közeledbe férkőzzön. Ne hagyd, hogy a félelem elárassza a szívedet, hogy görcsbe ránduljon a gyomrod, hogy kilátástalannak lásd a helyzetet. Nagy levegő. Belégzés-kilégzés. Ne menekülj. Nézd, a nap ma is süt,…..
SzívemJoga A mai nap margójára 2018.04.08 17:20:12
Én nem írom ki a közösségi oldalakra, nem készítek szelfit a szavazófülkében, nem ordítom bele a nagyvilágba, hogy szavazok, szavaztam, menjetek szavazni. Hogy miért nem? Mert ez nem kérdés. Mert ez négyévente lehetőség és feladat. Aminek mindig, hezitálás nélkül eleget teszek. Nem azért megyek el…..
SzívemJoga Múlik. 2018.02.13 15:58:16
  Valami elromlott..legbelül. Mióta az eszemet tudom lengtem erre-arra, mint udvari bolond széles mosollyal, vége láthatatlan bizalommal és hittel az életbe, beléd te álságos, nem valóságos, szürke napsugarú gyönyörű élet beléd...De elromlott. Nem vettem észre mikor történt. Talán csak mikor egy…..
SzívemJoga December 2017.12.18 22:33:23
Érthetetlen miért történik az életben sok minden. Miért éppen úgy történnek a dolgok, ahogy. És mégis. Visszanézve 10-15 év távlatában már néha látszódni vélek vékonyka szálakat, amik a történeteket átszövik, fonalakat, amik az embereket végleg, akkor is ha azok talán már fizikai mivoltukban nem…..
Csak ülök és nézek ki a fejemből. Régmúlt emlékei rohamoznak meg, olybá tűnik mintha nem is az én életem lett volna. Dolgok, emberek, események, amiket már rég elfelejtettem, kutatok az elmémben, ahogy hallgatom a régi barátot, próbálom felidézni az időszakot, ami úgy múlt el, ahogy törlődött a képe…..
SzívemJoga "Go inside!" 2017.10.20 10:52:38
Nehéz megfogalmazni azt, hogy mi maga és, hogy mit tesz a jóga. Újra meg újra újabb aspektusait ismerem meg a gyakorlásnak, ébredek rá más-más oldalára, hasznára. Ma is egy ilyen felismeréssel lettem gazdagabb a gyakorlásom végeztével. Ez is pont olyan volt, mint sok más tanulmány. Igen tudom, hogy…..
SzívemJoga Csak semmi pánik 2017.10.03 09:55:01
A gyásznak ezernyi vetülete van. Olyan helyzetekben tör rád váratlanul, amikor nem is számítasz rá, az üzletben például, amikor reflexszerűen leemeled az Ő kedvencét, aztán amikor leesik, fegyelmezetten visszateszed. Vagy csak azért sem, inkább megveszed. Amikor meg inkább kettő személyre vásárolsz,…..
SzívemJoga Időtlen idők... 2017.08.10 15:40:14
A minap valakitől elhangzott egy mondat, ami nem hagy nyugodni. Beszélgettünk valamiről egy kedves barátommal amikor azt mondta, hogy olyan ez, mintha visszahozná számunkra az elmúlt években elvesztegetett időt. Jó, ebben a mondatban már eleve van egy filozófiai csavar, induljunk ki eleve abból,…..
SzívemJoga Állapotok 2017.07.01 15:05:23
Én régóta úgy érzem és hiszem, hogy ez a szuper, jól működő masszív és egyben érzékeny test, ami az enyém, egy nagyon jó szolgálatot tevő jármű, egy hely, amiben ezt az életemet megélem, ami segít abban, hogy ebben a világban megjelenjek, hogy mozogjak, elvégezzem, amit el kell végeznem, egyszóval a…..
SzívemJoga Instant párkapcsolatok 2017.05.04 11:10:04
Érdekes ez a 21. század, érdekes a mi világunk. Az egy dolog, hogy akár az ágyból tudnék nyári szoknyácskát, vagy akár karton vizet rendelni magamnak, (én ugyan jobb szeretem helyben intézni az ilyen dolgokat), de ki hallott már olyat, hogy pasi (nő) webshop? De most komolyan. Hogy lehet egy embert,…..
SzívemJoga Születésnapomra 2017.02.07 23:48:53
Kedves Én! Eltelt egy újabb év. Igazából kettő telt el, mert a legutóbbi elől gyáván és csendben elszöktél, elkented, mint a szőnyegre esett csokoládé darabot lassan és komótosan titokban, míg végül nem is látszik. Meg se történt. Ha nem látszik a világ a függöny mögül, nem is létezik hasonlatára,…..
SzívemJoga Ezerarcú szabadság 2017.01.21 14:52:34
Pontosan emlékszem a pillanatra, arra az éles kijelentésemre - amikor a lakásvásárlás projekt még csak halványan merült fel -, miszerint: kizárt, hogy én egy felújítandó lakást vegyek! Nem először fordult már elő ilyen az életemben, hogy valamit ennyire kategórikusan eldöntök, és a nevezzük sorsnak,…..
SzívemJoga Szombatok az ágyban 2017.01.14 11:04:06
Ezeken a csendes magányos szombat délelőttökön csak ülök és élvezem a semmit. Hogy nem kell rohannom, hogy gőzölög a kávé az ágy mellett, én pedig a meleg takaró alatt csak hagyom, hogy a lábam és a gerincem nyújtózzon, mint a macska, amikor a hátát az égnek mereszti. És nem csinálok semmit. Csak…..
Mindig eltűnődöm mit csinálnak, mit csinálunk így év végén. Mi ez az óriási és az ünnepek közeledtével egyre csak gyorsuló tenni akarás, tenni vágyás, a dolgok „befejezése” iránti növekvő vágy és a lezárás iránti igény. Mintha legalábbis le lehetne bármit zárni. Vagy más lenne lezárni januárban,…..
SzívemJoga Bújócska 2016.12.30 11:04:02
 „Tud maga erről egyáltalán?” Hangzott el a kérdés. Az orvosi szoba rideg hangulatában, a kényelmetlen nőgyógyászati kezelőszék mélyében, ahol az embernek még összerándulnia sincs esélye, ha nem akarja, hogy az óriási falloszt formáló ultrahangos berendezés kárt tegyen benne. Pillanat töredéke…..
SzívemJoga Halló Világ! 2016.12.14 12:34:54
Kedves Világ! Nem értelek. Sose értettelek, talán sose foglak. Jó pár évvel ezelőtt leszámoltam a médiákkal abból a szempontból, hogy megkíméltem magamat a kétségbeejtő, követhetetlen és sokszor erőteljesen manipulált híradóktól, a netes hírcsatornáktól, minden politikai és gazdasági jellegű…..
SzívemJoga Egy éjszaka otthon 2016.11.10 13:50:57
A hétvégén családi ünneplés alkalmából sokan összegyűltünk édesanyámék házában. Az én szobám esett legközelebb a kis lurkók szobájához, ahol aznap este hárman "aluszkáltak". Édesanyám nyitva hagyta a szobájuk ajtaját és felkapcsolta a szomszédos fürdőszoba lámpáját, hogy világosságot adjon nekik az…..