Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miyagawa

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vonzódsz a szép ékszerekhez, de nem szeretnél vagyonokat költeni rájuk? Kedveled a kicsit különc, figyelem felhívó darabokat? Utálod, ha az utcán veled szembe jön a te kiegészítőd hasonmása ezért gyakran te magad készíted az ékszereidet? A most következőkben biztos megtalálod a számításaidat!..
Elfogyott a magyar burgonya, már csak lengyel import között válogathatunk a piacon. Innen már csak egy lépés a jegyrendszer - rezdülhetnek össze idősebb olvasók. Volt már példa a Nagy Krumplihiányra tizenévekkel ezelőtt, több száz forintos árakkal és ez rávilágít, milyen törékeny is e mezőgazdasági…..
Nem elég, hogy a kazahok hazai pályán alázták az új szövetségi kapitánnyal felálló magyar labdarúgó-válogatottat, de egy negyedosztályú Csongrád megyei csapat is elkezdte szívatni a nemzeti tizenegyet. Pedig úgy indult neki Orbán Viktor 2010-ben az évtizednek, hogy egy világverő válogatottat ad a…..
miyagawa 2018.03.27 10:46:08
@Online Távmunkás:
A foci csak eszköz a lopásra.
www.es.hu/cikk/2018-02-23/kovacs-zoltan/kis-focirol-almodik.html
" az úgynevezett tao-rendszer, ami tehát mindaddig működik, amíg a sportág eredménytelen marad, amíg nincs nemzetközi szintű játékosunk, és mindenhonnét kiesünk. Addig jó tehát, amíg ütnek-vernek bennünket Andorrától Luxemburgig, Koszovótól Izraelig, aki épp szembejön, mert addig lehetséges a tao-támogatás és minden, ami vele jár: a számolatlanul és átláthatatlanul kifizetett hatalmas pénzek."
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..
A telet lehet szeretni vagy nem szeretni, de az tény, hogy vannak jó téli dolgok, és a Karácsony, a hó, a forralt bor és az egyebek után ott van valahol a sorban a mandarin is, vagyis általában a déligyümölcsök, amik közül a mandarin az egyik örök libling. Természetesen nem…..
miyagawa 2018.02.11 09:50:48
@Rébusz: Ha valóban kedvet kaptál egy mandarin vagy citromfa neveléséhez, akkor keress egy olyan kertészetet, ahol szakszerű tájékoztatást tudnak adni, azaz értenek hozzá és nem egy magoncot fognak rád sózni. Manapság nem drága egy oltvány beszerzése, tartani meg ugyanannyi munka, mint egy magonc tartása.
A cikkből kimaradt a citrusok téli tartásának megemlítése, amikor 8-10 fokos helyen kell tartani, minimális öntözéssel. Ha ezt nem tudod biztosítani, akkor neki sem állj. A téli tartás hibái miatt szokott a legtöbb citrus elpusztulni.
miyagawa 2018.02.12 09:20:06
@Krumpli Bogart: Akkor talán nem "hogyan legyen saját mandarinunk" címmel kellett volna kitenni a posztot, mert magról nem lesz.
Magról vetve pont annyi, mint az első iskolai biológia órán kapott babvetési házi feladat, de a babnak van esélye teremni.
miyagawa 2018.02.12 09:26:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, a szokásos termőhelyein is, a mediterrán térségben is, mindenhol ilyenkor érnek a citrusok.
Ezért vannak tele ilyenkor a piacok török citrommal, lime-mal, francia, spanyol mandarinnal, izraeli sweetie-vel.
Amennyire széthúzódik a szezon, az a virágzási idő eltéréséből ered.
Tankonyha kezdőknek Kakaós csiga 2018.01.22 19:15:17
Pár éve anyával már készítettünk kakaós csigát a kelesztéses módszerrel, de egy egész délutánunk ráment, így azt a receptet valahol elhagytuk. Ám nemrég találtam egy szupergyors kakaós csiga receptet a neten, és gondoltam kipróbálom. Olyan jól sikeült és olyan hamar kész lett, hogy biztosan nem…..
miyagawa 2018.01.24 09:18:13
@HgGina: az élesztőt, ott van a tészta leírásában.
Ez egy élesztős tészta receptje, aminél a kelesztés kimarad, helyette belerak sütőport - az élesztő mellett. Spórolt egy fél-egy órát.
Kézműves borzalmak, fantáziátlan street food, buta vendéglőhelynevek, valaki álmát valóra váltó ehetetlen cukormázak - ezek voltak a tavalyi év legidegesítőbb trendjei sok más között.   Lássuk, idén mi mindent tudunk hozzátenni? Multinacionális élelmiszeripari cégek erőltetett…..
Nincsenek nagy igényeim a hazai tévéműsorokkal szemben, már régen megtört a magyar televíziózás, szóval annyira nem is csodálkoztam azon, hogy a Szente Vajk vezetésével érkező Honfoglaló című vetélkedő (premier december 25 19:30, Duna TV) úgy néz ki, mint egy 1986-os cseszlovák tévéműsor kulisszája,…..
miyagawa 2017.12.23 13:38:58
@d.j: Feltehetően órabérben kapták a pénzt és 10 évet csavartak ki belőle.
Aki a Budafok kocsiszín felé jár (ami a nevével ellentétben Albertfalván található) már hónapok óta, egy kívülről késznek tűnő modern vonalú épületet lát, ám egyelőre villamosok nélkül. És ez egy darabig még így is marad. Néhány hete ugyan megjelent az első villamos, hogy birtokba vegye az új…..
Végre vége a kánikulának, megjött a kedv a konyhatündérkedéshez. Ebben a friss nyári időben sem a test, sem a lélek nem kívánja a nehéz ételeket, de a fagyihegyek időszaka is elmúlt, kéne valami egyszerű, de nagyszerű, amivel nem túl sok melóval lehet nagyot villantani a…..
miyagawa 2017.08.14 07:07:55
@Lady.Bird: Az "egészségtelen" szilvásgombóc tésztájába kell krumpli. Ebbe nem :)
Csak jó sok porcukor a tetejére :)
Ferdinand Alexander Porsche szerint a dizájn nem szimplán művészet, hanem a funkciók eleganciája. Bizony egy szépen megtervezett termék attól igazán jó, hogy a csodás külseje mögött minőségi technológia lapul. Szerintünk ez nemcsak autókra, de az órákra is ugyanúgy igaz.  Márpedig manapság igen…..
miyagawa 2017.08.02 12:35:47
@Jóska Pista: Most egy világ omlott össze bennem. Nem is veszek Rolexet.
Kétezer évig titok volt, hogy mitől olyan szilárdak a római kori építmények. Ez a kérdés foglalkoztatta már 77-ben idősebb Pliniust is a Naturalis Historiában, amelyben azt írta a tengervíz által áztatott kikötők kapcsán: „Egységes kőtömbökké válnak, amelyet nem kezdenek ki a hullámok és minden nap…..
miyagawa 2017.08.02 12:30:30
index.hu/tudomany/til/2017/07/16/mitol_olyan_strapabirok_az_okori_kinai_epuletek/
A rizzsel felturbózott habarcs olyan erős, hogy még a földrengéseket is kibírták több évszázadon át. Egy Ming korabeli (1368-1644) síremlék maradványait is ilyen habarcsból készítették; annyira erős volt, hogy még bulldózerrel sem tudták lerombolni. Mindez ismert volt, de azt egészen a közelmúltig nem értették, hogy a habarcs hogy maradhat ilyen sokáig tartós.
A kémiai elemzés végül kimutatta, hogy az amilopektin hatására a mészkőben jóval apróbb kalcium-karbonát kristályok keletkeztek, mint amekkorák a hagyományos mészkőben vannak. Ennek köszönhetően a ragacsos rizzsel felturbózott habarcs kötése igen erős lesz, és mivel a kémiai reakciók sok-sok év múlva sem szűnnek meg, páratlanul tartós is.
Régen történt dolgokat sokszor és sokféleképp lehet elemezni, és egyik sem feltétlen igaz.
Jackie Kennedy véres kosztümje "Új sorozat indul nálunk ma egy új szerzővel. Pál Bálint angol-történelem szakos tanár, aki szívesen írna blogba, amit természetesen lelkesen támogatok. Szenvedélye a hidegháború korszaka, mai képünk is ebben az időben készült" - Jtom Látszólag egy repülőgép…..
Szereted a dobos tortát? Nem igazán? Hát bevallom őszintén én hosszú évekig utáltam, amígnem egyszer kipróbáltam ezt a receptet, és rájöttem, hogy az összes eddigi dobos tortának nevezett süteménynek a cukrászdákban köze se volt az igazi dobos tortához. Hogy miért? Sajnos a legtöbb helyen régen se…..
miyagawa 2017.07.02 15:58:37
@bekestobbsegg: Most kerestem rá, piskóta az, kevés vajjal, az eredeti Dobos-féle recept szerint is. (wikipedia)
Sokfelé él Magyarországon fügefa. Az első néhány évben óvni kell a téli hidegtől, később már megedződik, s a nagy fák is biztosan teremnek – ajánlják a médiakertészek.Néhány fügefát régóta figyelek: az egyik egy forgalmas óbudai út melletti kerítés mögül…..
  Mivel már itt a nyár és a jó idő, sokan vágynak tengerpartra, tópartra, aquaparkba, egyszóval vízközelbe. Ezután jön nekünk nőknek a következő kérdés: Jó, de mit vegyek fel?!  Ebben az összeállításban azoknak a hölgytársaimnak szeretnék pár csinos darabot a figyelmükbe ajánlani, akik konzervatív…..
miyagawa 2017.05.21 12:23:51
@DONÁLD TRAMP: Állj meg egy pillanatra. A kormány következő dobása lesz, amikor az orvosoknak adandó hálapénzt fogja előírni normális fizetés adása helyett.
Testünk különböző pontjain olykor kis göbök, csomók, dudorok jelenhetnek meg. Hajlamosak vagyunk rögtön a legrosszabbra gondolni, holott a rettegett betegség, a rák helyett lehet, hogy egészen ártalmatlan, inkább fájdalmat és esztétikai problémát okozó elváltozásról van szó. Segítünk eldönteni, hogy…..
Vaníliás cukrot vagy vanília kivonatot gyakran használunk: ha sütit főzünk, ha igazi Mekis shake-et csinálunk vagy épp fagylaltot készítünk. Sokat spórolhatunk, ha a bolti vanília aroma helyett nagy tételben elkészítjük mi magunk otthon. Nem kell hozzá semmi más, mint egy kis vodka, rum vagy brandy…..
Tejturmix 20/20 torta kvíz 2017.04.13 11:43:33
Ezúttal egy pofonegyszerű, de szórakoztató tortás játékra szeretnélek meghívni titeket. Hány tortát ismersz fel kép alapján a 20-ból? Vigyázzatok, van pár becsapós, de egyértelmű utalás is. Nagyon örülnék, ha megírnátok kommentben, hogy nektek hogy sikerült, milyen eredményt kaptatok! A kommenteket…..
Ki ne találkozott volna azzal a problémával (főleg kertes házban lakók), hogy hangyák jelennek meg a rendszeresen takarított konyhájában? Gyermekes szülő révén megtapasztalhattam, mik a "háziállataink" kedvenc ételei. Szinte rögtön a hangyák eledele lett a gyerekek tányérjából kiesett csokigolyó,…..