Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gino

0 bejegyzést írt és 205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aligha van olyan ember, akinek a ferde toronyról ne a pisai turistalátványosság ugrana be, pedig a természet szeszélyének köszönhetően nem egyedi építészeti alkotásról van szó...
Gino 2021.11.22 10:05:37
@Tehetséges ugandai buzi: lehet előbbi, de ennyiből még nem állítanám biztosra.

A post címe felett olvashatod: Tévhitoszlatás.
Szóval szerintem a post címe egy tévhit kimondáasa, amelyet a cikk aztán megcáfol. Semmi gond nincs a címmel.
  Ha tudná. Ha tanulná és figyelné a történelmet s napjainkat.   *** Tudná, hogy izomból még egy népet se tudtak hosszú távon lenyomni és kiirtani. Hogy -- pláne egy harcos nép -- annál vadabbul áll ellen, minél jobban meg akarják fojtani.   *** A Bölcs ezért kiegyezik, széleskörű…..
Gino 2019.11.09 17:15:25
@MAXVAL bircaman közíró: Csak vigyázz miket írsz. Talán lemaradtál a kipcsakos eligazításból?? vikiről menetközben kiderült, hogy törökpatkányvér csörgedezik benne.
Amint megtörli a száját (elvégre dolgos napjai voltak, két vezír is kirakta a brét) körbenéz és miközben azon gondolkozik, vajon meg fog e térülni ez a sok szopás, lesz egy kis felesleges feszültsége, amit a seggnyalóin kell leverni. Ha akkora császár vagy, amilyennek látod magad, akkor akár még rajtad is elverheti a port. Ha önkéntes kis nímand vagy,akkor persze nincs mitől félned, nyugodtan trollkodhatsz tovább:)
Gino 2019.11.10 07:12:53
@putris72: Mondjuk a törökök soha nem támadták az isist, ellenben ott tettek keresztbe, ahol csak tudtak. Nem csak a kurdoknak.

Te szolgalelkű műkeresztény.
Nem esik le, hogy orbánvajda erdogan leszopásával, az azerbajdzsáni (iszlám) baltás gyilkos hazaengedésével, az iráni atombiznisszel, a gazdag arab bűnözőknek eladott letelepedésivel nem éppen keresztényi mint inkább kapzsi piti önérdekeit valósítja meg. Vajon hány év kell, hogy kiderüljön: mennyi pénz indult a közel keletről a magyar maffiához?
te meg birka csak figyeld a kolompos birkát és vakon kövesd. Jó lesz az neked. legalább van értelme a pondró életednek.
Nem, nem az, amit a tizenkét pontban leírtak, még csak azt sem vitatom, hogy igaza van. Hanem: miközben rendkívül fontos dolgokra hívja fel a figyelmet hatékonyan és érthetően, (köszönet innen is) Greta hatására sokan a világ vezetőit, s úgy általában az idősebb korosztályt hibáztatják a kialakult…..
Lazarbibi TOP 10 időgép 2019.09.20 23:00:03
Többször lerágott csont, de még mindig folyamatosan gyártják az időutazós filmeket. Soha nem unja meg a nagyérdemű, állandóan eladható kategória. Az időgép a mozgókép „édestestvére". Mindkettő 1895-ben született, H. G. Wells is ekkor írta meg korszakalkotó regényét, és sikerének köszönthetően az…..
Gino 2019.09.22 20:20:13
@Raven!: Személyesen mi? Egy korrupt tolvaj? Nem türkmenisztánban vagyunk ember. orbanisztánban csak hazudni, lopni és szart keverni tud a nagyvezír. Abból meg nem lesz időgép. Ez jutott nekünk.

Persze mégis igazad van. Megyünk vissza az időben. Már lehagytak minket a szlovákok, csehek és lassan a románok is.
Az újdonsült igazságügyi minisztert tegnap épp csak köszöntötte Orbán Viktor. A világhálót máris elárasztották a névtelen kommentek és az újságírók által jegyzett kommentárok. Szerintük a miniszterelnök fészbukos bejegyzése - „Új csatárt igazoltunk.” -, egy futballmániás politikus megnyilvánulása.…..
Gino 2019.07.13 14:35:09
@maxval birca man: "Komolyan állítod, hogy ma ugyanazok szavaznak a Fideszre, mint akik 30 éve?"

1. Az elvakult, elvtelen, gyűlölködő mag megmaradt (Antal100 nyilvánvalóan róluk beszélt. Azaz pontosabban fogalmazva rólatok beszélt)
2. Azok egy része, akik a keresztény és az illib szavak között látnak különbséget, akik nem teljesen hiszik el, hogy a pápát az ördög nevezte ki már inkább nem szavaznak (vagy csak letagadják).
3. De helyettük van egy új megfélemlített és/vagy aprópénzzel lefizetett réteg
4. Plusz mindig voltak emberek, akiknek fogalmuk sincs a politikáról, csak szimplán megjelölik a győztes pártot.
A Momentum új főpolgármester-jelölt-jelöltje beszállt egy versenybe, amelyet a posztkommer pártok rendeznek egymás között a vezető posztkommer párt funkciójáért. Ez eleve nem volt egy bölcs ötlet, ti. nem szabad versenyezni ott, ahol a szabályokat -- ideértve a verseny értelmezési keretét -- az…..
Gino 2019.06.08 07:36:22
@HaFr: De lehet, mert a (fidesznyik) apak pénze onnan + mocskos EU-ból jött
Némileg szembemenvén az ellenzéki fősodorral nem érzek igazán nagy kataklizmát abban, hogy miközben tudvalevően az internet egyharmada pornó, és ennek ellenére a szülők többsége simán odaadja a gyerekei kezébe, ráadásul úgy, hogy a most meglévő fura információs szakadék miatt vélhetően a gyerek már…..
Gino 2019.06.07 09:27:14
@MAXVAL bircaman közíró: értjük táváris
Egy párt hanyatlásában az is rossz, hogy nem képes eltartani a fölöslegessé vált politikusait. Erről árulkodik Nagy Blanka és Szanyi Tibor sorsa. A 19 éves diáklány néhány hónapja mondott egy beszédet Kecskeméten, és keresetlen szavakkal küldte melegebb éghajlatra a miniszterelnököt. Azóta a…..
Gino 2019.06.05 21:02:26
@szekertabor: Csak hát 5-ös számú zsóti rendszeresen, megfontoltan, aljas indokból teszi azt, amit a 19 éves kislány egyszer nyilvánosan indulatból tett. Így az összehasonlításod totál nem jött össze. Fuss neki mégegyszer. Esetleg mondd meg, hogy nem keresztény, aki O1G-t a szájára veszi. :D
Gino 2019.06.05 21:06:57
@enrikokaruszo: Inkább édesanyádat kérdezd, ha még emlékszel kinek adtátok el.
"A keresztény kultúra megvédése ügyében nincs kompromisszum" Ezzel a címmel tudósított a kormány.hu Orbán Viktor (Isten kegyelméből magyar miniszterelnök) beszédéről. Ez Soltész Miklós államtitkár szerint magában foglalja azt is, hogy "Őrizzük meg keresztény szigetként térségünket" A keresztény…..
Gino 2019.05.01 16:05:38
@MAXVAL bircaman közíró: Ez egy ideális világban biztosan így lenne, de nem abban az országban, ahol szaktudás és tapasztalat helyett haversági alapon osztják az uniós pénzeket (Értsd: a mi, magyar emberek pénzét).
Ha te nem látod pl a gázszerelő felemelkedésében a korrupciót, akkor nagyon ostoba vagy, ha látod és ennek ellenére nem érzed problémásnak, akkor gonosz.
Ez nem politikai kérdés. Ha mások lopnák a hazánk fejlődésére szánt pénzt, akkor azokat kellene eltakarítani.
És ebben egyetértünk, akár erőszakkal is.
Csak abban különbözünk, hogy te elvtelenül, azaz saját elvek nélkül de tekintélyelvűen követed és véded a gazdádat bármilyen aljas tettben.
Gino 2019.05.01 16:15:59
@MAXVAL bircaman közíró: Ez mit jelent? Akkor a gonosz elleni harc jegyében zajlik most az ország szétlopása?
Mi ez a görénykurzus? Szeretnék utána olvasni! Van erről a kihátrálásról valami nyilvános anyag, vagy csak a csicskák kapják meg belső eligazításban?
Gino 2019.05.01 16:47:10
@MAXVAL bircaman közíró:
Értem
Gondolom a cél meg szentesíti az eszközt, így kicsit sem aggályos,
- ha élharcosaink nyugatról kapott pénzből nyugatra mennek, nyugatra küldik gyerekeiket tanulni.
- ha baltás gyilkosokat eresztünk szabadon
- ha analfabéta patkány kezére játszuk át az ország vagyonát

Lehetne még folytatni, de minek.
Az egybites agyaddal soha nem fogod felfogni, hogy amit itt előadsz, az nem keresztényi. Nincs olyan, hogy az egyik dolog kereszténység, a másik meg politika.
Ha keresztény lennél, akkor értenéd, de csak egy nyomorult szociopata vagy, akinek kapaszkodnia kell valami könnyen magyarázhatóba.
Sajnállak.
Egyre többször jut eszünkbe a magyar miniszterelnök szerepléseit látva a „nyomják Krahácsot!” szállóigévé vált mondás Baktai Ferenc kabaré-jelenetéből. Olyan helyzetekre használjuk ezt a kesergést a magyarok, amikor úgy érezzük, hogy az egész világ összefogott ellenünk. Kétségtelen, egyre fogynak a…..
Nagy port kavart a hír, hogy a Fidesz tagságát felfüggesztette saját pártcsaládja, a Néppárt az Európai Parlamentben. De mi is ez a "eu-parlament", illetve mik ezek a pártcsaládok? Az Európai Parlament (röviden EP) az Európai Unió testülete, amelyet az EU állampolgárai közvetlenül választanak 5…..
Gino 2019.03.21 08:41:10
@MACISAJT: Az történt, mint amikor a házibuliban a kötekedő részeg tahót kikísérik, és ő még az ajtóból magyaráz, hogy: ne lökdössémá, szar ez a buli. Itt hagyom az egész kócerájt.
Az ismerősök (mi magyarok) meg égő pofával próbálják valahogy kimagyarázni, hogy tényleg velünk jött a kis geci, de mi kulturáltabbak vagyunk.
A múltkori posztban említettem, hogy a Grund Stúdió egy már nem használt, régi műhelyből kerül kialakításra. Ebben a műhelyben korábban spiáter, sőt, egy időben alumínium öntés is történt, de lakott itt műanyagfröccsöntő gép és ipari méretű eszterga is. Ehhez illő módon bizony igen komoly elektromos…..
Gino 2019.02.17 21:21:20
@Alternatív: Ugyan csak elméletben vagyok vill. szerelő, gyakorlatban tovább tanultam, mással foglalkozom. Így nem ismerem annyira a gyakorlatot, de egyrészt kötve hiszem, hogy a padlóban lennének ezer számra a konnektorok, másrészt viszont az idézeted szerintem csak ajánlás és nem betartandó törvény.
Szigetelt vezeték a padló alatt mi bajt okozna?

A konnektor 20 v 30 cm magasan megint csak OK ott ahol normál körülmények között nem éri vízsugár.

A többször emlegetett fi relé óriási találmány.
Régen, amikor nem volt, semmi nem védte az embert a szigetelésen és a földelővezetéken kívül. (biztosíték, kismegszakító nem erre való)
Akkor fontos volt teljesen kizárni a véletlen áztatást is...

Ma viszont, ha tölcséren beöntöd a konnektorba a felmosóvödör tartalmát és közben szögeket nyomkodsz tetszőleges érintkezőkhöz, a fi relé le fog kapcsolni. Feltéve, hogy szakember kötötte be / vizsgálta be és megfelelően működik is.
Persze azért ne próbáld ki, nem így kellene kideríteni, hogy mégsem.
Gino 2019.02.17 21:47:48
kimaradt: a fi relé le fog kapcsolni anélkül, hogy neked bármi bajod esne.

Szóval nincs szükség olyan szigorú elhelyezési előírásokra, mint a fi relé nélkül.
----
@eßemfaßom meg áll: Persze nem kell agysebésznek lenni, ha valaki ki akarja cserélni otthon az izzót, vagy pár vezetéket össze akar kötni. De a gombás hasonlatod félre csúszott, mert nem lehet otthon sem szabadban szedett gombából pörköltet készíteni, csak ha (tudtommal ingyenesen) szakemberrel bevizsgáltattuk.
Ha már szakácsság: otthon a hűtőben nyugodtan egymás mellé rakhatod a zöldséget a csirkehússal és a sertéshússal, ha ugyanezt önjelölt szakácsként teszed a sufni éttermedben, akkor könnyen okozhatsz ételmérgezést és keveredhetsz kártérítési perbe. Vagy kapod a bírságot.

A villanyszerelés annyiban más, hogy amíg a romlott ételt csak szimplán kidobod, addig egy szakszerűtlen szerelés évek múlva is szedhet áldozatot.
Itt nem csak az áramütésre, hanem a látszólag ok nélküli lakástüzekre is gondolhatsz.
Láttam már néhány elágazódobozt, amelyben el voltak szenesedve a vezetékek. Ilyet okozhat a réz-alumínium kötés, a forrasztás, a nagyobbra cserélt biztosíték, szigetelőszalagos gányolás, de meg az idő vasfoga is.
Az a nem mindegy, hogy ha szaktudás nélkül hibázol, akkor nem csak hasmenést, hanem halált/lakástűzet is lehet okozni.
Ha ismered az előírásokat és az elektromosság szabályait, akkor csináld, de ha nem akkor bízd a szakemberre!!!
Gino 2019.02.18 11:30:26
@eßemfaßom meg áll: Akkor nyertél!
Nyilván mindig lesznek kretének, mindig lesznek tűz- és halálesetek.

Már csak egy népi bölcsességet szeretnék hozzáfűzni:
A feszültségre kapcsolt vezeték pont olyan, mint a feszültségmentes csak más a fogása.
    Andy Vajna világhírű producer volt. Nem színész, nem rendező, hanem producer. Megtanulta a szakmát. Vajnának nemcsak a Rambo-t, a Terminátort és a Total Recallt, azaz Stallone-t és Schwarzeneggert köszönheti a filmvilág, de a Nixon-t, Anthony Hopkins-szal, ahol Oliver Stone volt a rendező és…..
Gino 2019.01.21 07:25:44
@Pic: Te talán gyászolod vajnát (így kisbetűvel), de a többség nem.
Pont leszarjuk, hogy mit alakított ámerikában.

Itthon egy bűnöző volt a bűnöző haverok által szabott törvények mögé bújva.
Egy jobb világban nem tehették volna meg ezt és akkor csak a szépre tudnánk emlékezni. De megtették, mi meg emlékezünk a lopott milliárdokra is és az ordas hazugságokra is.
És igen. Jól esik leírni, hogy egy patkánnyal kevesebb. Remélem most a gázszerelő a soros. Akinek a vitathatatlan érdemeiről szintén szívesen olvasnék még ebben az évben valamelyik blogon. :)
A most következő négyes lista slágerei bizonyára túl sok újdonságot nem rejtenek abból a szempontból, hogy szinte mindenki ismeri őket. De vajon hányan tudják, hogy az ikonikus I Will Always Love You nem is Whitney Houston száma? És ha nem, akkor mégis kié?  1. I Love Rock N Roll Ezt a dalt…..
Gino 2019.01.18 14:05:20
@lenörd hofstadter: "Viszont megérne egy misét, hogy az Őrjárat az égen zenéjére miért vajaz annyira a 10-15 évvel későbbi Jó, a rossz és a csúf egyik nótája?"

Ezt mire alapozod? Az IMDB szerint pl 4 év a különbség Morricone javára.
Mostan tüntetés lesz a választási eredmény ellen szombaton. Lesznek tízezren. Ez jó. Csak hát nem tüntizni kell, hanem választást nyerni. De addig ez a pozitív lehetőség nem fog bekövetkezni, amíg a tüntizgetők nem mernek szembenézni a valósággal. Márpedig nem mernek. Helyette hisztiznek, sértegetik…..
Gino 2018.04.13 16:12:59
@Rettegek mert ballib vagyok: Rossz hírem van. A soros pénzen hizlalt felcsúti geci seggéből kinőtt mészáros disznajaival kell beérned ezentúl.
Gino 2018.04.13 16:16:33
@Rettegek mert ballib vagyok: Legalább te helyesen is tudsz írni. Ja nem :D
Gino 2018.04.13 16:49:26
@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Csak neked, csak most: 8,3 M szavazópolgárból 2,5 M szavazott a fideszre. Ez pedig akárhogy számoljuk 30%, tehát 70% nem szavazott a fideszre. Értsd: nem kért belőle.
Hartland Elégtétel 2018.04.09 06:48:00
Bevallom, nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet behúzni a két X-et a Fideszre, és utólag sem vagyok benne biztos, elvégre megnyerték volna nélkülem is. Na de ki másra szavaztam volna? Más párt nem jelentkezett be, hogy képviselné a preferencáimat, az érdekeimet, az igényeimet, a…..
Gino 2018.04.09 19:14:44
@konrada: "...akkor már meg is van az oka, hogy miért szavazott rá a választók 48,5%-a: olyan sok volt az apró ismeretlen kamupárt, hogy inkább a fideszt x-elték be...;))"

Csak hogy pontosak legyünk: Választásra jogosultak száma összesen: 8 312 264 fő. Ebből a fideszre szavazott 2 540 970 fő. Így ha a kettőt elosztod egymással megkaphatod, hogy a választók hány százaléka szavazott a fideszre: 30,56%. Ja és ebben benne vannak az analfabéták (a funkcionális analfabéták is, mint te), ukránok és a románok.
  Iskola, diákok, tanár. Minek ül a gót ribancra sminkelt barna csaj sapkával a fejében a tanteremben? Ki hord farmermellény 2018-ban, és miért hiszi magáról a budapesti tinilány, hogy J-Lo örököse? Megannyi kérdés A tanár nyitójelenetében, és akkor Nagy Ervin zsámolyméretű fejéről (amit a kócosra…..
Gino 2018.04.01 15:51:10
@sixx:
mxgxh = 1/2 mxv2
Valaki ezt így képes volt felírni a táblára :D
Eszerint a "zsámolyfejű" inkább tesitanár lehet, csak tanárhiány van, oszt besegít.
A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék…..
Gino 2018.03.29 18:04:57
@Sequoyah: Ez nem bizonyítja a gumi képességeit. Nekem is volt már szög, amivel 1 hétig eresztett, és volt olyan is, aminél egyáltalán nem is eresztett, csak mosásnál megláttam a végét. Persze hagyományos gumikról beszélek.
Ilyenkor, hétfőn délelőtt átnézem a hátunk mögött hagyott hét termését. Ezúttal érdekes egyezést találtam két mondat között. Vadai Ágnest március 13-án este megkérdezték az egyik tévéstúdióban, minek tartja Kósa Lajos 1300 milliárdos ügyét. A Fidesz-politikus pénzügyi spekuláns vagy átverés…..
Gino 2018.03.19 21:46:26
10 másodperc guglizás után:
andersen.cafeblog.hu/2013/07/05/dan-kozmondasok-es-szolasok/

Majd a dán változatot visszaírva még kb 70000 találat.

Kicsit messzebbre kellett volna nézni, tisztelt blogger! Talán kevésbé tűnne életlennek.
JogÁsz A jognak asztalánál 2018.03.03 12:31:34
Czeglédy Csaba ismét börtönben van. De hogy ez miként, s hogyan történt, ahhoz a hatóságoknak nem mindennapi törvénysértések sorozatát kellett elkövetniük. Kép: 24.hu Haladjunk lépésről lépésre. Czeglédy Csaba 8 hónapja volt már előzetesben a NAV által indított büntető ügyben, melyet az…..
Gino 2018.03.03 16:37:17
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te tényleg buta pelpesti barom vagy.
Közeleg az országgyűlési választás, készülődnek a képviselőjelöltek. Például Kelemen Anna, a közismert pornószínésznő is elhatározta, hogy indul a parlamenti helyért. Nem is volna baj, ha a világ egyik legősibb mesterségét képviselné valaki az ország házában. A bulvársajtó be is harangozta, hogy a…..
Egyszerűen nem tud leakadni a Fidesz a migránsozós retorikáról, hiába ismerték be a vásárhelyi vereség után, hogy valami nincs rendben ezzel a választási stratégiával. Nagyon úgy néz ki, hogy Orbán Viktor szélsőségesen idegengyűlölőnek tartja saját népét, amit most már kezd kikérni magának az ország…..
Gino 2018.03.03 02:33:44
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ne is jöjjön el:) Nem kell ide semmilyen diktatúra.
Próbálom elképzelni ezt a liberális diktatúrát :D
Hogy te mekkora fogyatékos vagy bszod.
Ahány ember, annyi szokás mondják. Így van ez a férfiak és az alsóneműk esetében is. Nem tudod megmagyarázni, hogy miért, de a megszokott alsónemű fazonodtól nem vagy hajlandó megválni. Általában a férfiak, ha megtalálják azt a bizonyos tökéletes stílust akkor csak azt viselik és irtóznak a…..
A Csengetett, Mylord? gyerekkorom óta az egyik kedvenc sorozatom - némi túlzással azt is mondhatnám, hogy imádom, amióta az eszemet tudom; mert ugyan gyerekként vajmi keveset érthettem belőle, felnőttként is többször végignéztem már, és még mindig háza van a szívemben. Eredetileg egy teljesen más…..
Gino 2018.03.02 10:38:54
@enpera: Talán mert mindkettőnél szerepel egy név a forgatókönyvírók és a rendezők között: David Croft

És tényleg szép munka volt a poszt. Látszik rajta a bele fektetett energia :)
Egy kutatás szerint a kopasz férfiak maszkulinabbnak, erősebbnek, dominánsabbnak, sőt, erősebbnek hatnak. De ha nem vagy kopasz, ne aggódj, bármikor leborotválhatod a hajad. Ha pedig kopasz vagy, akkor ne használj parókat vagy bármi egyebet, amivel eltakarhatod a vonzerőd. A nők magabiztosabbnak…..
Gino 2018.03.01 21:39:36
@élhetetlen: Nekem sűrű fekete hajam van (nyilván ezért soroltam fel ezeket a neveket, bár a fentieket is bírom színészként)
Kopaszodó haveroktól már megkaptam, h rohadjak meg :D és a nők is szeretik turkálni. Ellenben még soha nem hallottam olyat egy nőtől sem, hogy neki csak a kopaszok jönnek be. Ez a cikk legalább akkora baromság, mintha a nők hajhosszát vizsgálták volna.