Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benzaiten Tréning

99 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolnánk Japánban nincsen karácsony - habár az egyik államvallásuk a kereszténység- japán lakosság 1%-a keresztény, de az idősebb generáció szinte tudomást sem vesz róla - pedig megtartják a karácsonyt, csak egy kicsit másképpen.  Japánban a karácsony mindenhol megtalálható, de teljesen más…..
Felnőtt életünk során több fajta főnök típussal találkozhatunk. Persze az kivételt képez, ha mi vagyunk irányító pozícióban, de az már egy másik téma. Tehát most feletteseket vesszük nagyító alá, szigorúan beosztott perspektívából.  A közös munkatevékenység akaratlanul is produkál konfliktusokat,…..
Benzaiten Tréning Apa csak egy van 2017.11.12 00:40:37
Apára minden családban szükség van. Nagyon fontos az apa jelenléte  a gyerekek fejlődésében és a családi dinamikában is, mert akárhogy nézzük, egy igazi családot anya és apa építi fel. A lányok és fiúk életében mindketten meghatározó szerepet töltenek be. Befolyásolja későbbi párválasztásukat is.…..
  Tehát miért is nézzük mások életét? Elsősorban a kíváncsiság az, ami ilyenkor felébred a nézőben. Az ismeretlen felfedezésének igénye az emberi természet alapvető jellemzője. Mások életének megfigyelése hatással van ránk. Az ablakon át a távolba meredve véletlenül  megpillantjuk szomszédunkat,…..
A játék, zene, mozgás, vagy az írás kevés racionális elemet hordoznak. Egyszerűen csak jól érezzük magunkat, érezzük a ritmust, átérezzük egy művész alkotását. Érzelmek születnek bennünk, és mivel különbözően reagálunk egy-egy játékra, alkotásra, ezért a keletkezett érzelmeket remekül lehet…..
Az önérvényesítés a saját szükségleteink, kívánságaink, akaratunk és céljaink megfogalmazásának a művészete. Szinte minden  esetben a  teljesítményre való törekvéssel, határozottsággal párosul, de mások megbántása nélkül. Az asszertív, vagy más szóval a helyzetnek megfelelően határozott ember…..
Benzaiten Tréning Bagó - Tao 2017.06.28 14:33:54
Ma van 384 napja, hogy nem szívtam el egy szál cigit sem – de ki számolja… Hosszú lenne elmesélni, és a lényeg szempontjából teljesen lényegtelen, hogy miért és hogyan szoktam rá, de a leszokást megelőző 10 évben az életem minden területét meghatározta az, hogy dohányzom. Egy „bagós” barátnőmmel…..
A magányosság komoly lelki sérüléseket (illetve krónikussá válása után súlyos fizikai betegségeket) okozhat. A krónikus magány ugyanolyan mértékben rövidíti meg az életünket, mint a dohányzás. De amíg a cigaretta veszélyeire számos médiumon keresztül próbálják felhívni a figyelmünket, addig a…..
Benzaiten Tréning 2017.06.19 20:51:09
@mindenannyi: Nagyon köszönjük :)
Benzaiten Tréning 2017.06.19 20:53:20
@Brix: Ez így igaz. Sőt! Abban is segíthet , hogy visszakerülj a szociális áramlásba. :)
Kutyasuli, kutya sétáltatás és találkozás más kutyásokkal.
A buddhista hagyomány szerint 10 milliószoros napnak nézünk elébe azaz a tibeti kultúra szerint ún. “nagy” Buddha nap, más néven Dharmacsakra nap. Ezeken a napokon minden gondolat, tett, érzelem és döntés 10 milliószoros erővel hat az életünkre. Egy évben 4 ilyen nap van, és mindegyik más miatt…..
Azt beszélik, hogy bizonyos keretek között a pletykának igen jótékony hatása van az emberek közötti kommunikációra. Érdekes ez a tény, bár én különbséget tennék az információ átadás, a hír és a pusmogás vagy mendemonda között.   A fáma - tájékoztatás, értesítés, de jelenthet szóbeszédet is -…..
Az "empátia" kifejezést megtaláljuk már az ókori görög nyelv szótáraiban. Eredeti jelentése: erős érzelem, szenvedély. Az empátia nem egyenlő az érzelmi intelligenciával, de nem is határolhat el attól. Voltaképp igen nehéz megtalálni a különbséget közöttük. Az empátia az a képességünk, amikor a…..
Benzaiten Tréning Diéta - mánia 2017.04.30 10:40:24
Ép testben ép lélek, tartja a mondás és ez a megfigyelés valós tényeken alapul. Ahhoz, hogy az életünk és egészségünk teljes legyen, mindenképpen gondoskodnunk kell  a testünkről és a szellemünkről. Testnek és léleknek szinte ugyanaz a táplálék szükséges csak más formában.   Mikor odafigyelünk…..
Minden alkalommal akár öntudatlanul is felöltjük az aktuális szerepünket az adott darabban. Jobb esetben elég önismerettel rendelkezünk és tisztában vagyunk a saját működésünkkel, helyzetünkkel és a környezetünk  reakcióira is úgy tudunk reagálni, hogy az nekünk megfelelő legyen. A szerepekhez…..
Benzaiten Tréning 2017.04.05 09:34:29
@erkölcsi hulla:

A női karakterek szerintem, igen rémisztőek néha :) és pasik nem hibásak.

Úgy írtam meg, hogy kicsit sarkítva legyen minden oldalról. Olvasd el újra, mert elképzelhető ha hirtelen átfutod , akkor erre az eredményre jutsz, amit most írtál. Javaslom , kezd a 4. ponttal :).

Jó olvasást!
Első hallásra ez a szókapcsolat fura lehet, de ha mélyebben kutatunk és megpróbáljuk megérteni az érzelmeket, olyan felfedezéseket tárhatunk fel, amely ténylegesen bebizonyítja, hogy az érzelmeknek igenis van logikája. Akkor kezdjünk neki, vegyünk ásót, ecsetet és vegyük nagyító alá az érzelmek…..
Krónikus stressz, distressz, eustressz : annyi neve és oldala van ennek az éremnek, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik azon, mikor melyik stresszforrást kell elkerülni, megoldani vagy épp meglovagolni. Közben ott lebeg előttünk egy mítosz, ami tényleg csak a mesében létezik: ez pedig a…..
A halogatással kapcsolatban még adós maradtam egy kicsit. Ez a cikk merőben más lesz, mert sokkal mélyebben fogunk elmerülni a halogatás szisztémájában. Nincs több hercehurca még megoldást is tálalok, finoman és ízléssel.     Akkor kezdjünk neki! Az ember vérében van a halogatás, mer’…..
Japánban nagyon szeretik a macurikat, azaz az ünnepségeket. A macurik valamilyen szakrális témához köthetőek, mint például a Hinamacuri is, amit Babaünnepként lehet fordítani.    A Hinamacurit a lányok ünnepének is nevezhetjük, mert ez az ünnep főleg a lányokról szól ez a különleges nap…..
“Az asszertív viselkedés az arany középút a behódoló (szubmisszív), alárendelt magatartásforma és a fenyegető (agresszív) magatartásforma között. “ Az asszertivitás önérvényesítést jelent, mely során képessé válunk a saját igényeinket kifejezni, céljainkat elérni, mégpedig úgy, hogy közben a…..
Tibet vallási vezetője szerint : "Végül felébred a vágy, hogy utat találjunk a békéhez, mert minden, ami él, boldogságra vágyik. Mind szeretné megnyerni saját legtisztább lényét."   A buddhizmus szerint  nem léteznek különálló Isten vagy istenek, szerintük a tudat átformálásával érhetjük el a…..
Nem csak hazánkban, de az egész világon súlyos károkat okoznak a mentális megbetegedések. A statisztikák szerint 15 emberből 4 szenved valamilyen szorongásos zavarban, és minden 15. ember súlyos depressziós (WHO európai adatok). Ráadásul egyre növekszik az ún. szubklinikai (küszöb alatti) lelki…..
A merev akarat, amely nem veszi figyelembe a változást vagy a pillanatnyi kitérőket, nagyobb eséllyel van bukésra ítélve, mint a rugalmas hozzáállás, amely átsegít a nehéz részeken. Miért fontos a rugalmasság? Ahhoz, hogy elérjünk valamit rengeteged kell dolgoznunk - a legtöbb esetben - és lesznek…..
A Holdújévkor szerte Ázsiában különleges szertartásokkal és közös ünnepségekkel készülnek az emberek az újévre. Dél-Kelet Ázsiától, Kínán át egészen Tibetig. A Holdújév alkalma Tibetben is nagy esemény. Az újévi ünnep, akár tizenöt napig vagy még tovább tarthat.  Az Újév első 3 napja a családé – de…..
Benzaiten Tréning A tél arca 2017.01.20 12:52:51
A szépség éppúgy a valóság egyik aspektusa, mint az igazság. Aki érzéketlen az egyik iránt, az nem találta meg a másikat...