Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kandó Eszter

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs elég szakképzett tanár, de igazából csak ott működik a médiaoktatás az iskolákban, ahol a tanár lelkes és elkötelezett. De akkor is kevés óraszámban tanítják, az iskola és média egymás mellett fut, két külön világ a felnőtt fejekben és irányelvekben, de a gyerekekében nem. Az ehhez való…..
Bill Gates szeret olvasni, ajánlói hívogatóak és flottak egyben. Zuckerberg tavaly volt kifejezetten rajta az olvasás témán, listájára vett egy-egy mű azonnal a bestsellerek élére ugrott. De mit olvasnak esténként a techguruk, mit mesélnek, miért jó ez nekik?  ..
Idén másodszor jelent meg magyarul a New York Times éves kiadványa, a Turning Points (Fordulópontok). A 2016 várható trendjeivel beharangozott Fordulópontok kiemelt témája a terrorizmus elleni harc, a menekültkérdés és persze az internet. Meglepő vízióból azonban kevés van a lapban, inkább egy…..
Rendszerszintű probléma az orvos és beteg közötti kapcsolat elégtelensége, a digitális orvosláshoz pedig digitális szemléletű betegekre is szükség van. Jó hír, hogy az idősebb generáció is nyitott egy-egy okostelefonos orvosi applikáció iránt, illetve, hogy a tervek szerint…..
Már egy évtizede rebesgetik, hogy jön-jön, aztán idén tényleg megjelent a piacon a virtuálisvalóság-sisak és hozzá a tartalom is, vagyis eljött a virtual reality (VR) ideje. De beelőzve a videojátékokat, először az újságírás új trendjévé szeretne válni a műfaj. Ezt az…..
A múlt héten, Budapesten tartott szakmai konferenciát az európai tudományos újságírók ernyőszervezete, az EUSJA. Ha éppen nem is vágódtunk hanyatt a ránk zúduló, új információk özönétől, azért kaptunk egy jó kis összefoglalót arról, hogy milyen kihívásokkal néz szembe…..
2004-ben, az amerikai elnökválasztás előtt két hónappal robbant a bombahír: a CBS heti hírműsora elsőre igen meggyőző bizonyítékot hozott fel az újraválasztására készülő George W. Bush elmaradt vietnami besorozásával kapcsolatban. A végén aztán padlót fogott a sztorival a…..