Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OpiTea

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A globális kapitalizmus kiemelte az emberiséget a szegénységből, és elég jelentősen járult hozzá ahhoz, hogy az utóbbi 70 évben elkerültük a nagyobb regionális háborúkat, nem beszélve a világháborúról. A nacionalizmusokkal és a vallási fanatizmussal szemben alapvetően a…..
OpiTea 2015.11.02 09:09:33
Amikor megszületett az ominózus bejegyzése a gőzről, mindenki elmondta a véleményét, sőt mindenki megnézte a maga nyelvén az üzemanyag lexikális definícióját. Láttuk a különböző megközelézítési módokat, persze az angol nyelvű is előttünk volt. Láttuk, hogy tényleg igen változatosak a definíciók, a némettől (ezt BéLóg szedte elő) a magyaron át az angolig. Végezetül közös álláspontra jutva a magyar definíciót fogadtuk el a legjobbnak, mivel ez az ami a legszélesebb keretek között bizonyult igaznak. Ezért használta BéLóg is ezt a definíciót következetesen Önnel szemben. Ön talán nem hiszi el, de számtalan esetben írta le BéLóg Önnek a miáltalunk adott információkat, amely szerintünk el kellett volna hogy gondolkodtassa Önt. De minden próbálkozásunk kudarcba fulladt. Pedig a kizárólag gőzzel menő mozdony, vagy a sűrített levegő nem BéLóg fejéből pattant ki, hanem mi mondtuk neki, pontosabban egy, a fizikában jártasabb munkatársunk a csapatból. Ahogy az egyik sci-fi buzi kolléga volt, aki az űrbéli járművek "működését" bemondta. A lábbal hajtott biciklit egy harmadik ember hozta föl példaként, a hidrogénes autót meg egy negyedik. A fagázautót egy ötödik ember találta meg a neten keresgélve.
Uram, teljességgel egyetértőleg mondhatjuk, hogy az Ön álláspontja, miszerint a gőz nem üzemanyag, vagy hogy nem tekinthető annak az emberi erő, vagy hogy különbséget kell tenni aközött, hogy egy szerkezet maga állítja elő az üzemanyagát (kazános gőzgépek, fagázautó, elektrolízissel előállított hidrogén, saját légkompresszor) vagypedig ezt egy speciális helyről már "készen kapja" (benzin- vagy hidrogénkút, nagynyomású levegőt, gázt vagy gőzt tartalmazó tartály) teljességgel nevetséges. Hogy a kőolaj és a földgáz döglött dínókból lett-e vagy magától termelődik a föld alatt, vagy hogy a szén fotoszintetizáló növényekből keletkezett ugyanott, kit érdekel? Mint ahogy azt boncolgatni, ki és hogyan teszi bele az üzemanyagba a plusz energiát és ezt valamiféle kritériumnak adni, az is képtelenség. Fizikus vénával megáldott kollégánk a haját tépte mikor Ön a napenergia kérdését boncolgatta, ugyanakkor tényleg halálra röhögtük magunkat a fényevő lovon vagy a fakírkezes gőzelőállításon elmélkedve. Ön ezeknél a nyilvánvalóan viccnek szánt bemondásoknál sem vette észre, beszaladt a pofonsarokba!
Egyetlen egyszer volt komolyabb vita köztünk, amikor a hűtőgép üzemanyagát akartuk meghatározni. Az ellenzők felvetették, hogy ellentétben a többi anyaggal, itt segédberendezés nélkül hiába van a hűtőben a tetrafluoretán, az nem képes "meghajtani" a hűtőt (azaz hűteni), ráadásul ezt sose kell utántölteni, ellentétben az összes többi közösen üzemanyagnak elfogadott anyaggal. A pártolók viszont éppen azokat a szerkezeteket hozták példaként, amelyek maguk állítják vagy "energizálják" az üzemanyagot.
Ön nyilván nem hitte el, de tényleg ekkor történt, hogy "fizikus" kollégánk behozott egy játék gőzgépet, amelyet a demonstráció kedvéért nem a saját, borszeszes tablettával fűtendő kazánjáról töltött fel gőzzel, hanem egy sűrített levegős flakonból. Ugyanekkor kapcsolta ki az egyik hűtőnket is a "meglátjuk hétfőn mi lesz!" felkiáltással. Minderről BéLóg beszámolt Önnek.
Persze a hét első munkanapján a hűtőt leolvadva találtuk, de hát igazából ez is volt a cél, nem a demonstráció. Aznap szavazásra bocsátottuk a kérdést, és 4:3-as eredménnyel arra jutottunk, hogy ha már a legmegengedőbb magyar definíciót fogadtuk el üzemanyag kérdésben, akkor a tetrafluoretán is legyen üzemanyag.
A döntést szívesen megosztottuk volna Önnel, de mivel Ön a mai mapig nem közölte velünk, hogy az elektromos fűnyírógép esetében mit tekint üzemanyagnak, így csak most, megkésve tudjuk ezt a tudomására hozni.
OpiTea 2015.11.02 09:11:03
A második téma, amely érdekes gondolatokat ébresztett bennünk, az a ma ismert egészségügy, a modern és a tradicionálisként defioniált gyógyítás közti feszültségek, a gyógyszerek kérdése. Itt Ön már (úgy gondoljuk hogy valamiféle dacból) olyan nevetséges dolgokat kezdett hangoztatni, amely Önt rendkívül ellenszenvessé tette minden egyes kollégánk esetében, Angliától Svéd- és Finnországon át Indiáig.
Ha Ön valóban azt gondolja, hogy szűrővizsgálatokra járni egészségesen nem kell, hogy aki ezt megteszi az gyakorlatilag egy élősködő, akkor tényleg egy buta ember!
Ön kétségbe vonta, hogy a profitorientált gyógyszeripar nem a betegek gyógyításában érdekelt, hanem az élethosszigtartó gyógyszerszedésben. Igen, ezúttal is megírta Önnek BéLóg annak az embernek az esetét, akit az orvosok évekig gyógyszerszedőként "fixáltak" és tartottak "egészséges" állapotban, miközben életmódváltással el lehetett érni az illető valódi gyógyulását, életminőségének radikális javítását úgy, hogy súlyos százezreket spórolhatott meg. Igen, ez az ember BéLóg közvetlen kollégája, itt van mellettem és komolyabb barátsága BéLóg-szel éppen ennek a cselekedetnek az eredménye.
A finn kolléga említette, hogy náluk a cukorbetegség elleni kampány és intézkedések hatására drasztikusan lecsökkent az ilyen esetek száma. Amire az "egészségügy" (nevezzük inkább gyógyszerlobbinak?) azzal reagált, hogy lejjebb vitték az eddigi limiteket, és így hirtelen a laborvizsgálatok újra többszázezer finn esetében csillagozhatják meg a vércukor értéket, amire persze már ismét fel lehet írni a gyógyszereket.
Angol kollégánk is mesélt néhány horrorsztorit BéLógnak, de ilyen történetekért nem kell külföldihez fordulnunk, hiszen mi nem átutazóban vagyunk itt mint BéLóg, hanem itt élünk. Borzasztó volt olvasni az orvostól súlyos állapotban hazaküldött magyar fitnesszbajnoknőről, aki másnap meghalt. De azt is jól tudjuk, számos esetben akkor jutunk el szakorvoshoz (a biztosításunk szolgáltatásait igénybe véve), mikor a betegség közben magától elmúlik! Neten terjed a jótanács, ha azt akarod hogy a brit egészségügy foglalkozzon veled, mielőtt orvoshoz mész, vizezd össze a hajad és az arcod, akkor majd lázasnak tűnsz, és lehetőleg fuss két kört a rendelő körül, akkor gyorsabb lesz a szívverésed és kapkodod a levegőt. Enélkül ugyanis valószínűleg semmit nem fognak csinálni veled.
A mai, oly nagyon dicsért orvostudomány nem gyógyítani akar hanem kezelni. Ha Önnek lenne minimális humorérzéke, akkor megértette volna azt a mondatot, hogy a gyógyszerek egyik lehetséges mellékhatása, hogy a páciens meggyógyul tőlük. De humorérzéket az Ön esszenciája még nyomokban sem tartalmaz!
Ezért mi Önt az egészségügyi kérdéseket illetően, a saját reakciói és beírásai alapján egy végtelenül ostoba embernek tartjuk, aki igen nagy valószínűséggel simán hazudik.
OpiTea 2015.11.02 09:14:49
A harmadik téma amelyre utaltam, az konkrétan az Ön személyéhez kapcsolódik. Mindent megtettünk hogy BéLóg segítségével valamilyen képet kapjunk Önről, mint személyről, mert szerettük volna tudni, kivel is vitatkozik ő, illetve kivel állunk mi szemben?
Nos, bár BéLóg minden kérésünknek eleget tett és megpróbált Öntől publikus információkat szerezni, illetve számtalan olyan kérdést is föltett, amelyből következtetni lehetett volna egy, s másra, gyakorlatilag ez az igyekezetünk is kudarcba fulladt. Ezért megosztanám, hogy az egyes kollégák mit is gondolnak Önről.
A legáltalánosabb vélemény szerint ön egy internetes troll.
Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely ezt igazolja. Legfőképpen az értelmetlen és a másik felet kizárólag feldühíteni akaró baromságok beírása. Amely, mikor nem sikerül, csak még ostobább és még nevetségesebb reakciókat szül. Aztán a floodolás. Azaz a saját hozzászólásainak a másik ember szövegével való "feljavítása", kipótlása, felnagyítása (hogy minden sokkal többnek tűnjön). Vagy amikor beír egy linket, de azért hosszú sorokban ugyanoda bemásolja azt a tartalmat, amit bárki elolvashat, ha a hivatkozásra kattint. S persze a tények értelmetlen tagadása, kifordítása, sőt, ami ledöbbentett minket, a nyílt hazudozás.
A második vélemény szerint Ön nem egy ember hanem egy bot. Egy szöveges válaszoló csetbot, amit egy algoritmus vezet. Ez alapján számtalan reakciójára és válaszára magyarázatot kaphatunk. Ön nem érti a humort. Ön képtelen a humorra. Ön soha, sehol nem volt hajlandó semmilyen mégoly lényegtelen, emberi jellemzőkről képet adó kérdésre (pl. tetszett-e? mi a véleménye? hogy gondolja?) válaszolni. Valószínűleg egyetlen küldött linkre se kattintott rá. Hiába írta BéLóg többször is, hogy nincs szó beugratásról. Minden esetben főleg mi akartuk megtudni, tényleg egy emberrel állunk-e szemben vagy csak egy algoritmussal. Úgy tűnik, Ön minden "Turing" tesztünkön megbukott!
Ismeri a Person of Interest című sorozatot? Abban két MI áll szemben egymással, a "jó" Gép és a "gonosz" Szamaritánus. Ebben a sorozatban van egy olyan rész, ahol kiderül, a Szamaritánus mégiscsak meg akarja tudni, hogyan "működik" az emberi elme, ezért teszteli, sőt orvosi vizsgálatokat végeztet ennek érdekében. Nos sci-fi buzi kollégánk szerint Ön egy ilyen teszt-algoritmus lehet, de sajnálatos módon súlyosan hiányosan programozva.
Mivel azonban nem jutottunk dűlőre, itt is szavazásra bocsátottuk a kérdést, és -- talán sejtheti -- végül BéLóg igen találó, és Önnel már megosztott véleményét fogadtuk el.

Uram, Ön szerintünk biztosan nem mesterséges, hanem humán, azaz szerves lény. De az is biztos, hogy teljességgel híján van a humán értelemnek. Ezért tehát Ön minden bizonnyal egy szerves unintelligencia, akinél az ostobaság és a butaság félelmetes kitartással és szorgalommal párosul.

Talán meglepődött, mikor a boxolós videót berakattuk BéLóggal, hogy mondjon róla Ön véleményt. Fel kellett volna tűnnie, hogy a dolognak nincs köze a kapitalista témához, se nem üzemanyagos, se nem gyógyszeres, de még műanyagos sem. Ellenben nagyon is humán. De Ön ezt nem volt képes átlátni. Uram, Önt a mi meglátásunk szerint nem egyszer és nem kétszer bezavarták a pofonsarokba, és onnan se magától nem jött ki, se a bírók nem állították le a verést. Ön ebben a szorítóban, ebben a blogban, ebben a témában súlyos vereséget szenvedett, lejáratta, nevetségessé tette, kiüttette magát. Úgy gondoljuk, ennek két esetben lehet vége. BéLóg abbahagyja -- bevalljuk szerintünk ez nem lesz így --, vagy Ön dobja be a törülközőt.
Nekünk ez már mindegy. A fogadást elvesztettük, véleményünket kialakítottuk, jó hosszan, de el is mondtuk. Természetesen nem érdekel minket az, hogy ezután rólunk mit gondol. Ezt a nicket amit azért csináltunk, hogy közreadjuk Önről alkotott véleményünket, nem fogjuk többet használni. BéLóggal természetesen kapcsolatban maradhat, ha még akar. Viccesen azt mondtuk, BéLóg fix hogy újabb fogadást fog fölajánlani ennek az írásnak a kapcsán Önnel kapcsolatban, de biztosíthatjuk hogy erre már egyikünk sem lesz hajlandó.
Nos, viszlát, goodbye, heippa, byen, வருகிறேன் !