Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jackal_

620 bejegyzést írt és 716 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Banggood elindította a saját kávéfesztiválját, melynek keretén belül mindenféle, a kávézáshoz köthető terméket vásárolhattok meg. Szerencsére ezek nem az alsó polcról összeszedegetett, olcsó raktármaradékok, hanem van közöttük egy-két igencsak figyelemre méltó masina, amelyekből többet…..
A Xiaomi ökoszisztémán belül több robot- és állóporszívót gyártó cég is versenyez egymással az elsőségért. Most a Jimmy szívta fel magát és kijött a JV85 Pro csúcsporszívóval, ami nemcsak erősebb az eddigi modelleknél, de egy kijelzőn mutatja az aktuális működési állapotot, a szívócsőbe épített…..
A Xiaomi Yunmai Mini 2  az "okosabb" okosmérlegek közé tartozik. Nemcsak jól néz ki, hanem egy csomó olyan szoftveres trükköt is tud, ami ebben a 8-10 000 Ft-os ársávba nem nagyon szokott beleférni. A súlyotokon túl a testetek víz- és zsírtartalmát, csont- és izomtömegét, BMI és BMR indexet is…..
Az európai fülnek furán hangzó Puppyoo T10 márkanévvel emelkedett ki az unalom tengeréből egy új állóporszívó. Ezzel picit már előre ellőttem a poént, egy kifejezetten kellemes, meglepően erős, HEPA filterrel ellátott forgófejes készülék jelent meg a középkategóriában. Az A324D6ACA0E1D000 kuponnal…..
Fintech cikksorozatunk újabb taggal bővül a Monese virtuális bank személyében. Ahogyan már korábban olvashattátok, a Revolut és a Curve viszonylag sok problémát megold, de azért nem mindent. A teljeskörű banki szolgáltatásokat azonban egyik sem öleli fel, ráadásul külföldön nyitni egy bankszámlát…..
Jackal_ 2019.07.24 10:30:22
@rgranc: Tettem be neked egy képet a cikkbe, ott látszik.
Jackal_ 2019.07.24 12:21:23
@freelander1: Szia, jól rátapintottál a lényegre, kezdem a magyar bankszámlával:
- a Monese és a Revolut is ad egy IBAN számot, nyilván ettől még nem lesz magyar bankszámla, de ahhoz nagyon hasonlatos. A Revoluton az utalás pl. 1 percen belül jóváíródik az esetek 95%-ában, illetve van forint alapú feltöltés is 05.21 óta, innentől kezdve nincs különösebben nagy eltérés. Csoportos megbízást emlékeim szerint a Revolut "ütemezés" néven tud, de itt is te adod meg a küldendő összeget nem a bank terheli meg, szóval sajnos nem ugyanaz a kettő. Én a magyar bankszámláimnál sem használom, de elhiszem, hogy valakinek hiányzik.

Számlára utalásra mi használjuk a Revolutot külföldi partnereknél, ez teljesen flottul működik kb. két éve.

A feltöltés ingyenes, fizetésnek minősül, nekem eddig egyetlen forintomba nem került egyik fintech bankos kártyám feltöltése sem. Ráadásul mindegyik bankközi árfolyamon vált, a Revoluttal már több tízezer forintot nyertem csak a pénzváltáson (kb. 5000 Ft minden 1000 USD után), és ami fontos, nem kell visszafele is váltogatnom a valutákat, nem kell készpénzzel vacakolnom stb. Ráadásul Revoluton a visszautalás is ingyenes, Monese esetében 2% Monese számlákon kívül utalásnál, de a premium kóddal az is ingyen van, szóval lehet játszani, én is ezért regeltem.

OBA védelem értelemszerűen nem is lehet ezeknél a szolgáltatóknál, hiszen nem Magyarországon bejegyzett cégek, de tettem a cikkbe egy térképet (ami az OBA oldala egyébként), ahol látszanak a külföldi országok hasonló alapjai. És gyanítom, hogy az angoloknak több pénze lenne kármentésre, mint a magyaroknak. Vannak még ilyen neobankok pl. a németeknél (N26), vagy a holland Bunq, őket is a helyi alapok biztosítják.

Mindazonáltal megtakarítási számlának én sem használnám őket, már csak azért sem, mert nem adnak kamatot (kivéve Bunq, EUR alapon). Ellenben ha külföldre csámborog valaki (az egész Monese projekt pont ebből indult), akkor szerintem nagyon hasznosak az ilyen megoldások.
Jackal_ 2019.07.24 12:40:40
@zovar32: Ezzel kapcsolatban nincs konkrét tapasztalatom, azt kellene kinyomozni, hogy ezeknek a cégeknek pontosan milyen lejelentési kötelezettségei vannak a magyarországi szervek felé.

Az ilyen jellegű kártyák zárolása sokkal inkább úgy történik, hogy hirtelen indokolatlanul nagy pénzmennyiség (mondjuk egy tegnap regelt kártyára 10 000 USD) érkezik, akkor az eredetigazolásig zárolhatják a kártyát, ez a Revolut esetében pl. azt jelenti, hogy nem tudsz újabb összeget feltölteni, de költeni tudsz róla.
A Xiaomi Oclean X az új generációs szónikus fogkefe széria csúcsa. Applikáció vezérelt, fogmosást támogató funkciók, érintőképernyős kijelző, 20 napos üzemidő, indukciós töltés, mágneses tartó, vagyis nagyjából mindent felvonultat a gyártó, amit ebben a témában fel lehet. Meg is kell küzdenie a…..
Mivel az első Curve cikkbe nem minden információ fért bele, így jöjjön második fele, amiben elárulom, hogyan lehet felvenni ATM-ből 700.000 Ft-ot ingyen, de arra is kitérek, hogy mire kell odafigyelnetek, ha a gyűjtőkártyát használjátok, illetve néhány buktatóra is felhívom a figyelmeteket, és ismét…..
Jackal_ 2019.07.08 19:12:18
@FlybyWire: Akkor nézzünk egy ilyen kerekítési hibát mondjuk a Barclays-nál, és hasonlítsuk össze a Transferwise/TransferGo párossal, utóbbi egyébként szinte mindig olcsóbb, mint a híres TW:

1.000 GBP Angliából Mo-ra
Transferwise: 362.445 Ft
TransferGo: 362452.39 Ft
Barclays: 352.334 Ft /-10K/

Mivel London a "második legnagyobb magyar város", ha onnan fizetsz lakáshitelt, küldesz haza a családodnak, ez évi 120K, a semmire, és szerintem vannak páran, akiket ez érint.

Nézzük egy másik példát, az ellenkező irányból, USD számlán lévő pénzt szeretnék átváltani forint számlára itthon:

1.000 USD

Raiffeisen 0,21%, min. EUR 5,89 a váltási költség (kondi listából kimásolva)
Pénznem Megnevezés Egység Vétel Közép Eladás
USD USA dollár 1 286,08 289,55 293,02

Vételen megveszik, 286.000 Ft - a költséged

Revolut
USD 289,54 bankközi árfolyam, 289.620 Ft , ez +3.500 Ft + az 5.89 EUR (1,913 Ft)= kb. 5.500 Ft

Akinek van külföldi üzleti partnere, az biztosan nem forintban kapja tőle a zsét. Ha mondjuk 2.000 USD a fizud (ami egyáltalán nem sok külföldön), a fenti példával havi 11.000-et, évi 132.000-et buktál forintban, csak a váltáson.

A prémium bankszámlákról, emlékeim szerint:
- Raiffeisen Prémium, min 8 milla számlaegyenleg tartósan
- 50-70 millától pedig Privát bankáros dolgok is elérhetőek. (Erste-nél hasonló, de 100 milla fölött volt még valami parasztvakítás pluszban)
Akkor ingyenes, ha havi 500K-t költesz (Prémium Gold 2.0), egyébként havi 10.800 Ft a számlavezetési díj. Van még egy hasonló számlájuk, ott 3 milliós évi fogyasztás rémlik az ingyenesség feltételeként (nem néztem, meg, lehet nem pont ennyi)

A magyarok kb. kétharmadának nincs 3 havi megtakarítása, szóval őket nem túl valószínű, hogy érintik a prémium bankszámlák előnyei.

Szerintem ennél jóval egyszerűbb egy Revolutot kérni, ingyen.
Jackal_ 2019.07.08 19:20:43
@FlybyWire: A legtöbb példádra nem tudok reflektálni, mert még sosem fizettem például Kínában bankkártyával.

Sajnos Mo-n még mindig brutálisan sokan használnak kp-t, egy eklatáns példa: albérlet fizetése elég sokszor ebben történik (ne menjünk bele miért), de például a garázsbérlés is.

Amikor voltam Görögországban, akkor a kis szigeteken sem találtam mindenhol POS terminállal szaladgáló embereket, és még van számtalan helyzet, amikor jó ha van nálad elég készpénz.

Hogy legyen nem magyar példa is, a németek a történelmi múlt miatt rengeteg készpénzt tartanak. Németország:
- kiépített kártyahasználati infrastruktúrával rendelkezik
- magasak a fizetések
- technológiailag fejlett ország
- nem mellékesen az Európai Unió központi bankja is náluk van, Frankfurtban
- az egyik modern fintech cég, egy neobank N26 néven, német, szóval még azt sem lehet mondani, hogy ezen a téren olyan nagyon le lennének maradva

Ennek ellenére mégis sok a készpénz az embereknél.
  Betörtek a piacra az új internetes pénzügyi szolgáltatások, amiből az egyik legérdekesebb a Curve sajátja, akik egy aggregátor kártyát dobtak a piacra. Amit nyújtanak, az elég hasonló a Revoluthoz, itt is szinte minden ingyen van, viszont van néhány speciális szolgáltatásuk – pl. 14 napig…..
Jackal_ 2019.07.05 09:27:16
@zidazida: Próbálok még infót adni, hátha segít.
Android-os app, lehet Apple eszközökön máshogy van. Tervezek egy második részt, oda majd rakok be print screent az 5 egymásutáni felvétről.

A kártya Raiffeisen bankos debit Mastercard kártya. Öt különböző ATM-ből vettem fel, mindegyik másik banké (szóval ez sem befolyásolja), random időpontokban, tehát szerintem 0:00-kor nullázódik a napi limit.

A Raiffeisen vásárlásnak könyveli el, tehát szerintem az MCC kód-ot nem kérik be a Curve rendszeréből.
Jackal_ 2019.07.05 18:05:08
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tegyük fel, hogy X kártyáról kifizeted a költséget. Közben eltelik 10 nap, elfogyna a hitelkereted, ezért egy előző vásárlást átterhelsz Y kártyára.

Ilyenkor X kártyán törlik a terhelést, és megjelenik Y kártyára. Azért lehet csak egyszer átterhelni, hogy a jóváírások ne tartsanak a végtelenségig, maximum 14 napig.
Jackal_ 2019.07.05 18:06:03
@zidazida: Ez érdekes, nekem Androidon jó, esetleg az Apple-ös applikáció másmilyen?
A Hubsan H501M a legkisebb modell a gyártó brushless palettáján, valójában egy kivonata a sokkal nagyobb Hubsan H501S és Air modelleknek. A kérdés az, hogy az alacsonyabb, 33.000 forint körüli árba mi fért bele a két nagyobb drón funkcionalitásából, illetve hogy milyen hardvereket sikerült…..
Jackal_ 2019.04.20 16:50:05
@White Mage: Bevallom, nem emlékszem, hogy regelnem kellett volna, de mivel azóta kijött egy rakat új modell, lehet hogy változott az app.

Hubsannak nem írtál még ebben az ügyben?
Az Inmotion V5F egy forradalmi jármű, egy elektromos unicikli, kifejezetten városi használatra tervezve. Én konkrétan eldobtam tőle az agyamat, mennyire modern és egyedülálló a szerkezet, de akinek a műszaki adatokra fáj a foga, az is elégedett lesz: 40 km-es hatótáv, 25 km/órás végsebesség, 120…..
Jackal_ 2019.03.07 22:07:12
@GöTi: Szia, köszönjük, azért mi naponta beletoltunk 2-3 órát, instruktorral, így azért nagyjából kijön a matek.

Szerintem egyénfüggő, kinek hol töri a lábát a cipő/unicikli, nekem oldalt inkább azért nyomta, mert a magasszárú lábbelim csatja ott volt, nem maga az egykerekű volt a gond. A mai napig nem használom a hozzá adott szivacsot, pedig a legtöbb ember egyből felteszi. Nekem inkább a hosszabb utakon elfáradó bokám okoz gondot.

Az ugrálást én is láttam, ha elég gyorsan hajtod végre, akkor nem kapcsol ki, de én nem erőltettem eddig a dolgot.

Helyi önkormányzati rendeletek szabályozzák egyes kerületekben (ötödik és első kerületről tudok), ott a sétálóutcákban tiltottak be egyes elektromos járműveket, máshol szabadon használhatóak. Ez egyébként a felelőtlen turisták kétkerekű Segway-ezési szokásai miatt következett be, úgy jártak, mint a beerbike-kal.

Pár hegyet már megjártam vele, Gellért-hegyen minden utcán végigmentem, János hegy, Hűvös völgy, Széchenyi kilátó, sokkal jobb a hegymászó képessége, mint például egy rollernek, de azért ennek is vannak korlátai.
Jackal_ 2019.03.13 09:16:53
@Nazareus: A járdákat 80-90%-ban lehajtókkal látták el az elmúlt pár évben, de egy közepes padkán simán le lehet vele menni. Január közepe óta (durván 2 hónap) 400 km-t tettem meg vele, szinte kizárólag városban. Autók között nem megyek vele, járda és bicikliút marad, ez utóbbiból rengeteget építettek Budapesten az utolsó 5 évben. Nyilván az időjárás beleszól a dolgokba, de ha nem esik az eső vagy nincs hó, akkor durván ugyanannyi idő alatt érek át a városon vele, mint tömegközlekedéssel. Néhány táv:
- Gellért-hegy- Népliget, buszpályaudvar - 20 perc
- Hegyalja út - Margit sziget 25 perc
- Erzsébet híd - Vörösváry út vége, 25 perc

A BKV is nagyjából ennyi lenne, csak ezzel arra megyek, amerre akarok és nem kell várakoznom a megállóban.
Régóta nem írtam már akcióesőről, de mivel itt az év vége, és jönnek a jobbnál jobb leárazások – amikre én is tartalékolok –, ezért itt az ideje, hogy beszéljünk róla egy kicsit. Kezdjük is a legkorábbival, a november 11-én érkező Szinglik napjával, amihez már mennek is a bemelegítő akciók...
Jackal_ 2019.03.04 10:17:54
@Kivancsi: Szia, valóban kéne, de télen semmi kedvem nem volt írni, úgysem repültem, plusz amit SpydeR írt, abban van némi igazság. De ez ne jelenti azt, hogy vége a blognak, csak szüneteltettem az elmúlt pár hónapban, de tervezem, hogy folytatom, kicsit ritkított bejegyezésekkel.

Meg most rákaptam az elektromos járművekre, amik nem repülnek, az is egy nagy téma lehetne:D
Hoztam nektek Kínából mindenféle szerszámot - többek között a Drillpro termékeinek látszó tárgyakat is -, amivel fúrni-faragni lehet. Imbuszkulcsok, bit és maró szett, de még egy úgynevezett zenkoló – vagyis süllyesztő – szett is a repertoár része. Lássuk hogy bírják az ipar ezen remekei, vagyis…..
Egy jól ismert és egy teljesen új koncepciót ollózott össze a Simtoo Fairy, az összecsukható karokat ötvözte a micro mérettel, ez a kamerás drón tényleg elfér a zsebedben. A trendnek megfelelően applikáció alapú vezérlést, 1080p kamerát kapott a brushless motoros, GPS vezérelt…..
Jackal_ 2018.12.30 10:25:40
@FeriGjuve: Szia, nem tudom, még nem láttam élőben az X-Bee 3.5-öt, de arra tippelnék, hogy szoftveres kínod van. A cam csati szerintem analóg kimenet lesz, 5,8 GHz-s analóg FPV-hez.

Esetleg próbáltad már másik alkalmazással?
Jackal_ 2018.12.30 13:29:49
@FeriGjuve: Hirtelen nem tudom megoldást, én kérdeznék az rcgroups.com-on, hátha tudja valaki, de simán lehet hogy egyedi a rendszer és nem lesz hozzá kész megoldás. Az olcsó drónoknál ez sajnos eléggé jellemző.
Az ünnepek alkalmával mindenki megőrül, hogy a megfelelő ajándékokat vásárolja meg szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz, ha megvámolják a csomagot? Mennyibe kerül rá az áfa? Meddig tart az ügyintézés? Azért, hogy kikerüljük ezt a kérdéskört,…..
Javában zakatol a Black Friday, annak ellenére, hogy hivatalosan a fogyasztási ünnep november 24-ére esik, már bőven pörögnek az akciók. Persze ha egy cég előbb elkezdi az akciózást, akkor az összes konkurens követi őt, egyből leesnek az árak, ömlenek a jobbnál jobb akciók, ezekből választottuk most…..
Elképesztő ütemben vásárolják itthon a leggyorsabban fejlődő kínai márka, a Xiaomi termékeit, köszönhetően a nyugati konkurensekkel vetekedő minőségnek és a kiváló ár-érték aránynak. Én is imádom a kütyüiket, hiszen napi szinten könnyítik meg életemet, legyen szó akár a takarításról, akár a…..
A mostani cikket Kimista bocsájtotta rendelkezésemre, amelyet kisebb-nagyobb változtatásokkal, illetve magyarázatokkal közlök le. Egyúttal köszönöm neki is és mindenki másnak is, aki él vagy élt cikkek, teszt termékek felajánlásával, ez nekem nagy könnyebbség, és így mások is…..
Jackal_ 2018.05.28 08:30:10
@foka76: Vagy "ami otthon volt" elv alapján :D
Jackal_ 2018.06.07 13:31:06
@Kivancsi: Tolmácsolom Kimistának a kérést: D
Jackal_ 2018.11.20 08:22:20
Nagy volt a szeretet a múlt héten a már jól bejáratott márkákkal, sok helyet húztak be az általunk is tesztelt Xiaomi mobilok, melyek között nemcsak a flagshipek, hanem a középkategóriás modellek is szerepelnek. Volt néhány nagy meglepetés is, strapatelefon és egy leáldozó márka újra felragyogó…..
Kaptam egy levelet azzal kapcsolatban, hogy miért nem írok többet a motorokról. Ez úton is köszönöm az olvasónak az ötletet, amit ily módon adott, és mivel egyébként is nézegettem a 11xx motorok palettáját, meg a hozzájuk tartozó vázakat, akkor már adja magát a dolog, hogy…..
Jackal_ 2018.10.29 07:48:25
@Börcsök János: Szia, ez sok minden mástól is függ, ESC terhelhetősége, motorok áramtűrése stb. Ha nincs jelenleg nagyon kihegyezve, akkor elvileg bírnia kell, kicsit sokat fog fogyasztani, de ennyi. Az ideális 4500KV 3S-en pl. az Emaxnak vannak ilyen motorjai 1106-on.
Nem titkolt célja a Thieyenak, hogy a Dr. X nevű drónjával tengelyt akasszon a két kínai óriás hasonszőrű modelljeivel. A koncepció ugyanaz: olcsón, telefonos vezérlésre épülő, elektronikus funkciókkal felokosított zsebdrónt dobjanak a piacra, amely egy tűrhető - jelen esetben 1080p - kamerát…..
A karácsonyi őrület előtt úgy gondoltuk, gondolatébresztőnek érdemes lenne egy cikket írnunk arról, hogy melyek a legnagyobb forgalmat generáló termékek, amelyeket a magyar vásárlók Kínából szereznek be. Van több meglepő eredmény is a listán, a Xiaomi túlsúlya mondhatni papírforma eredmény, mégis…..
Egy újabb gamer fejhallgató landolt a fejemen a Mantistek GH1 személyében. A termék az olcsóbb szegmensben próbál meg érvényesülni, 4.500 forintos áráért nemcsak megfelelő hangzást, hanem mikrofont is ad, igen kényelmes viselni, és szerencsére mellőzték a bazári dolgokat, amelyeket a játékra…..
Rizsporos emlékeimben élénken él a kép, hogy mennyire áhítoztam kamaszként egy bringás komputerre, leginkább vezeték nélkülire. Persze gyerekként sosem teljesült a vágyam, de aztán a Banggoodon szembejött az INBIKE kütyüje és megrohantak az emlékek, a jóleső vágyakozás. Mivel az ára alig több mint…..
Egy olyan aktivitásmérő landolt az asztalomon a Xiaomi Amazfit Bip személyében, amelyben az alacsony ár ellenére is van GPS modul. Ez választja el a búzát az ocsútól, főleg, ha jól működik. Az eszköz is a már kipróbált Mi Fit alkalmazásra épül, tehát stabilitást és sokrétűséget várhatunk el a 20.890…..
Ahogy a címben szereplő gyártónál megszokhattuk, a termékeik igazi katonainduló jelleggel hintáznak a minőségi skála két végpontján. Szerencsére az Alfawise B7 Pro nem véletlenül hordozza nevében a profi szó rövidítését: olcsó, több soros, színes kijelzővel rendelkezik, pulzusszámot mér, részletes…..