Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BillEvans

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unió nevében annak parlamentje minősített többséggel megállapította, hogy Magyarország sorozatosan megszegi a demokratikus közélet és a jogállamiság normáit, az ún. uniós alapértékeket. Azóta számos szájból és változatban halljuk, hogy ez a szégyenletes helyzet némely magyarok…..
BillEvans 2018.09.18 10:31:23
@BillEvans: Mindig öröm olvasni olyan kommenteket, ahol a kommentelő az állításokkal vitatkozik, nem pedig a személyekkel, akiket egyébként intellektusának mind a 70 IQ-jára alapozott mélymagmás bázisán tisztel és empatikus lényéből következően meg sem próbál alpári hangvétellel inzultálni. Biztos kognitív disszonanciát okozna, ha azt kellene észrevenned - hogyha idézhetlek - hogy a fejed a sorosbérencek seggében van. De nem baj, téged is túlélünk (bár nem eccerű).
BillEvans 2018.09.19 09:42:53
@Pásztörperc: öröm volt olvasni és nem a személyeskedő megjegyzésket "skip-pelni". Csak annyiban egészíteném ki, hogy a tapasztalat (történelem) azt mutatja, hogy BÁRMILYEN (akár téves alapokon nyugvó) meghatározás is megszavazható (nem biztos, hogy konszenzussal) és jogilag érvényesíthető lesz (pont erről szól a jelenlegi politika is!), vagyis a többség véleménye egy idő után "normává" válhat/válik és mint kötelezőt számon kérhetik.
Akik most azt hiszik, hogy Orbán Viktor rossz lóra tett, és mivel csúnyán megégette magát, majd visszavesz, azoknak elmondok valamit. A hagyományos pártstruktúrákat az utóbbi években komoly kihívás érte. A kihívás mibenléte Európában elsősorban az egyre intenzívebbé váló migráció kezelésének…..
BillEvans 2018.09.14 12:19:13
@Célkereszt: Ha ennyire olvasott vagy, mi a baj a fasizmussal, mint rendszerrel (ami sok szempontból demokratikusabb a liberalizmusnál, elsősorban a társadalmi prioritások individualista bázisának negligálásával), hacsak az nem, hogy a klasszikus komcsi propagandán szocializálódott tudatod hirtelen kognitív disszonanciába kerülhet.
BillEvans 2018.09.14 14:46:19
@Célkereszt: Én is éltem több évtizedet szocializmusban és életben maradtunk, ergó élhető (sok szempontból a mostani rosszabb), de nem ez a kérdés. Javaslom olvass még egy kicsit (pl. Hararai), a liberalizmus, a kommunizmus (vagy szocializmus), a fasizmus ugyanannak a humanizmusnak a különböző megjelenési formái. Bármelyik választható.
„Na, neee!”, gondolom, „Huszonöt perccel előbb érkeztem és még ez is!” Barátommal megbeszéltük, hogy beülünk valahova beszélgetni egy kicsit, és az imént hívott, hogy negyven percet késik. Egy kávézóban ülök, zsúfolásig tele van, az asztalkák pedig túl közel vannak…..
BillEvans 2018.09.13 10:36:46
@Zabalint: Amit leírsz, tévhit: nincs tényszerű információd a saját állításod igazság tartalmáról (tehát vélelem, ami egyébként etikailag lehetne norma, de ebben a helyzetben továbbra is csak egy hiedelem!). Ha pedig azt hiszed, hogy Norvégiában egy penészfolt az általad feltételezett konkrét cselekvést generálna, akkor nagyon idealista vagy (esetleg még gyerek, esetleg azt hiszed külföldön minden jobb stb.)
BillEvans 2018.09.13 12:19:03
@Zabalint: "..nagy magabiztossággal állítottad, hogy nincs a rendszerrelcösszefüggés..", ami tényleg nincs. Nem gondolhatod komolyan, hogy egy ország általános állapota levezethető egy konkrét kollégiumi szobában fellelhető penészesedés mértékéből (ahol, csak ismétlésképp: 1. nem tudjuk, hogy esetleg az előző lakók mit csináltak, milyen okból alakult ki a penész, milyen annak mértéke, azt ki, hogyan akarta, tudta vagy nem tudta kezelni stb.; 2. még ennél sokkal aggregáltabb makrógazdasági adat sincs, amiből önmagában ilyen következtetés levonható; 3. maga a következtetés téves). Azzal senki nem vitatkozik, hogy jó a penész egy kollégiumi szobában vagy esetleg jobb lett volna kitakarítani. Az pedig, hogy jártál Norvégiában kollégiumi nem jelenti, hogy MINDEN ottani szoba probléma mentes (mintahogy én is egyetemen vagyok tanár és több helyen jártam nálunk gazdagabb országokban/egyetemeken olyan helyen, ahol találkoztam elhanyagolt környezettel, persze azért a legtöbb hely magas elvárásoknak is megfelelt). Egyébként úgy általában "állami propagandát" nem ismerek, egyes konkrét megállapítások esetén pedig szoktam kételkedni, mint most is a posztoló által leírt következtetés helyességében.
Orbán Viktort megalázták Strasbourgban, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben tartani kell a bosszújától. Mindenki félhet tőle, akinek része volt a Sargentini-jelentés elkészítéséhez és elfogadásához. A magyar miniszterelnök azonban a hazai ellenlábasokon is elverheti a port, így eléggé…..
A Fidesz elnöke végül csak megtalálta Strasbourgot, pedig először Brüsszelben akarta megvédeni Magyarországot. ..
BillEvans 2018.09.12 13:01:46
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mit néztél? Nincs lehetőség alkura, ez velünk történik (mindnyájunkkal és nem személyesen Orbánnal), de nem rólunk szól. Figyeltél, olvastad a dokumentumot, amiről vitáztak? Nem volt hivatalos megkeresés, az alapkérdés tekintetében maga az előterjesztő állapítja meg, hogy nem lehet Eu-s jogszabálysértést tételesen megállapítani (Magyarországon az Eu-s szabályokat alapvetően betartják ill. az összes korábbi vita során megtörtént a megegyezés vagy ha az ügy bíróságra került, annak döntését itt tiszteletbe tartották). Az előterjesztés arról szólt, hogy Magyarország szavazati jogát vegyék el (nem arról, hogy Orbán többet ne mehessen Brüsszelbe vagy hasonló) és nem arról, hogy milyen feltételek esetén lehet az eljárás megkezdésétől eltekinteni. Az "európai értékek" tiszteletben tartásának általános követelményének nem lehet megfelelni, ha a felhozott "vádak" konkrétan egyetlen jogszabályba sem ütköznek bele. Az már csak hab a tortán, hogy a "vádak" egy része egyszerűen hamis vád (vagy tévedés ill. nem tény, hanem vélemény), ráadásul az EP (ahogy többen már leírták) nem vádhatóság, hanem törvényhozó testület. Ez egy aljas és álszent politikai játszma az EPP és ballib tábor között a mi bőrünkre, és az egybiteseknek: még az is előállhat, hogy Orbán ettől még erősebb lesz. Ha az európai értékek olyan fontosak, akkor tessék olyan jogszabályokba foglalni, amit el lehet fogadtatni és számon lehet kérni.
BillEvans 2018.09.12 14:37:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Először mosd kia szád, aztán tájékozódj, aztán gondolkozz! Attól, hogy itt trágárkodsz és téves állításokat ismételgetsz, csak fokozod a saját kognitív disszonanciádat! Többen elmagyarázták már, hogy tételesen hol tévedsz. Ha nem megy az érvelés (ami nem egyenlő a vélemény nyilvánítással), akkor osszad otthon az észt!
Az eredményből is láthatjuk, hogy nagyjából előre ki volt kalkulálva, hogy a megszavazáshoz mégiscsak kell egy kis "szappanozás", mert a tartózkodókkal nem lenne meg a 2/3.
Egyébként pedig aki örül, hogy saját hazáját támadják (vagy beáldozzák politikai alkuk során) és az "ártatlan, szent, erkölcsös és felvilágosult" nyugattól vár felmentő segítséget (mint 56-ban) az nem csak ostoba, de netto hazaáruló is!
BillEvans 2018.08.04 23:28:03
@math0: Te faszfej (hogy viszonozzam a megillető tiszteletet)! A frusztráltságból táplálkozó ingerültség nem pótolja az intelligencia hiányokat az olvasás illetve a hírek értelmezése területén. Ha nem vetted volna észre semmilyen megállapodás nem vetett véget semmilyen migrációnak (pláne nem a Merkel-Törökország közötti, legfeljebb csak részben ideiglenesen csökkentette az adott útvonalon a migránsok sűrűségét). De nyilván a vulgarizmust is mellőző tárgyszerű narratívád idővel ténnyé változtatja a valóság általad delirált változatát.
BillEvans 2018.08.04 23:57:47
@morpho: Nyilván úgy születtél, hogy már kis gyerek korod óta tisztában vagy azzal, hogy mit jelent a Politico szerinti "new arrivals" kitétel (ugyanis ez a hivatkozott diagram dimenziója), és valszeg számodra az is triviális, hogy ebbe beleértsük a legális beutazókat is, vagy pl. a regisztrálatlanokat csak becsülték, esetleg az is világos az ábrából, hogy a legelső uniós határátlépés időpontja vagy a befogadó országban történő regisztráció időpontja a mérvadó, hogyan kezelték azokat, akik több helyen is több néven regisztrálták magukat, ily módon igényelve többszörös segélyt, ezek esetleg többszörösen jelennek meg a statisztikában stb. Várom a mindentudó orákulum részletes felvilágosítását, de kizárólag az ábra alapján. ÉS szerinted nyilván rajtad kívül mindenki "elmeroggyant", aki ezekre az egyszerű kérdésekre nem tudja a választ. Tényleg sajnállak.
Péntek délután. Araszolás a Balaton felé. Jön a hír, hogy Martonvásárnál baleset, torlódás. Na, így legyen lottó ötösöm! Minden nyári péntek délután Martonvásár térségében van valami baleset. Vasárnap kora este pedig Budapest felé Szabadbattyánnál. Ez a két helyszín az M7-es Bermuda háromszöge.…..
BillEvans 2018.07.27 13:56:33
@_B_: Itt rengetegen megtanultak (valamilyen fokon) autót vezetni, de még nem tanultak meg közlekedni (egyébként ezt nem is tanítják elég alaposan és a jogsi megszerzésének sem feltétele). Pl. a közhiedelemmel szemben az az állítás, hogy "..az áteresztőképesség kb ugyannyi 90 km/h és 130 km/h kocsisor esetén is, mert a követési távolság pont úgy nő :)..." alapjaiban hibás, más szavakkal egy hiedelmeken alapuló tévedés, ugyanis létezik olyan,hogy empirikus forgalom sűrűség-sebesség összefüggés és aki ezt ismeri, az tudja, hogy hogy kb. 40-50 (ez az érték sok egyéb tényező függvénye) km/h sebesség környezetében van a maximális forgalom sűrűség - népiesen áteresztő képesség. Gyengébbeknek: tehát minél gyorsabban halad a sor annál kevesebben "férnek el" az úton, más szavakkal, minél többen vagyunk, annál inkább kell lassabban haladni (az előbb jelzett szintig), hogy mindenki haladhasson. Mivel ezt sokan nem ismerik (tapasztalat, hogy akik nem tanulták, azok közül szinte senki), elkezdenek - türelmetlenül - azonnal gyorsulni, ahogy van egy kis helyük, majd fékeznek, aminek az a hatása, hogy a mögöttük levők egyre jobban fékeznek és pár tiz autóval hátrább ez a jelenség odavezet, hogy ott már áll a sor (de ennek is megvan a maga objektív oka). Tudom nem lehet mindenki közlekedés mérnök, de addig el kéne jutni (be kellene látni és eszerint cselekedni), hogy ebben a közös társasjátékban célravezetőbb együttesen betartani a szabályokat (egyszerűbbeknek: pont úgy haladni mint a környezetünk, tehát ha lassulunk, akkor lassítani) és kevesebbet "arcoskodni".
BillEvans 2018.07.27 16:47:02
@_B_: Az áteresztőképesség-sebesség nem a város vs autópálya függvénye, hanem hogy ezt jelentősen befolyásolja az, hogy a követési távolság nem méterben, hanem időben közel állandó (amit elsődlegesen a reakcióidő magyaráz), ezért van, hogy nagyobb sebességhez nagyobb követési távolság tartozik, ami viszont rontja az áteresztőképességet. Ebből következik, hogy minél többen vagyunk, annál lassabban lehet csak haladni. A mi viszonyaink közötti mérésekre vonatkozott az általam említett 40-50 km/h, az ábra szerinti 70-100 inkább teoretikus, mint tapasztalati (de biztos nem képzelhető el 100 fölött és pláne , hogy majd a belső sáv konstans 130-at megy 1000-1500 jármű/óra/sáv feletti forgalom nagyságnál. Ergó: aki nagy forgalomban gyorsan akar haladni, annak nem jó választás az autó, mert elvileg is a lehetetlennel kísérletezik, meg mások testi épségével.
A kormányzati narratíva szerint Németország haldoklik, belefullad a menekültek áradatába, míg a V4-ek, és főként Magyarország az Unió motorja. A valóságban Berlin fényévekkel jár az orbáni gazdaságpolitika előtt...
BillEvans 2018.07.12 10:09:37
A poszt elkövetője tipikus "ellenzéki" (értsd: összemosó, félrevezető és egyébként propaganda jellegű) észosztást hajt végre. Alaptézise, hogy "A kormányzati narratíva szerint Németország haldoklik, belefullad a menekültek áradatába..." állítás hamis, mivel bizonyítható, hogy Németország gazdasága számos számszerű jellemző tekintetében kedvezőbb képet mutat, mint a hazai, ergó, ott mindent jobban csinálnak, nekünk pedig marad a kilátástalanság (és/vagy az önámítás), mivel a kormányzatunk nem elég, hogy tehetetlen, de még hülyeségeket is beszél. Ha viszont mindez így lenne (mint ahogy nincs), akkor miért is tartott kb. félévig egy jól működő gazdasággal rendelkező európai országban kormányt alakítani és amit végül összehoztak politikai koalíciót, az miért is működik olyan "harmonikusan", hogy azonkívül nem tartja őket együtt semmi más, mint hogy félnek új választásokat kiírni, mert mindegyik most hatalomban lévő párt csak veszítene és pont azért, mert már látják, hogy valahogy ki kell farolni abból a félrekezelt helyzetből, amit létrehoztak és amiért saját választóik kezdik keresztre feszíteni őket.
Ami pedig a gazdaságot illeti, még jó hogy a németek jól állnak, mivel az eu-s közös piaci rendszer alapja, hogy ők (pl. az eurón keresztül, ahol a németek szempontjából az euró alul, a többieknek felül értékelt valuta) a teljes eu gazdaságát "legálisan" rabolják ki, amihez a többiek - nem mindig örömmel - asszisztálnak. Kívülről egyedül Trump szuttyog egy kicsit, de korábban nagy cégek már utaltak erre (pl. Boeing vs. Airbus stb.).
Tehát olvashattunk néhány tényállítást, majd néhány hamis következtetést, így az is hülyeség, hogy bárki aláz bárkit, a németek korábban is kihasználták gazdasági előnyeiket és a továbbiakban is ki fogják használni (még egy jó darabig ez mindenki érdeke), a mi kormányzatunk pedig továbbra sem téveszti el, hogy a nagy német cégeket nem szokás lényeges dolgokban szívatni és nem is szokta (kis lokális adók beleférhetnek ideig óráig, persze csak akkor, ha a végén a kompenzáció mértéke kedvezőbb az elvonásnál). "Business as usual" hát ez a nagy büdös helyzet, a posztoló pedig nyugodtan nyugodjon le, nincs itt nézni való.
BillEvans 2018.07.12 10:35:52
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Az látszik, hogy véleményed már van, de ismereteid nem tartanak lépést az intellektuális kihívásokkal. Attól, hogy vannak benne igaz állítások, a lényege hamis.

"Majd amikor a magyar autókat adjuk el az amerikai és a kínai piacon, szóljál..." pl. a hazai gyártású CLA legnagyobb piaca az USA.

De a legjobb. "A gdp növekedést az EU kònyöradománya és a külföldön dolgozók hazautalásai adták. " Amiből az első rész nagyon nem könyöradomány, hanem része a "piacnyitás árának" és min. kétharmada a német cégekhez kerül közvetlenül (az elszámoló árakon keresztül pedig vagy profit formájában), a második rész pedig közvetlenül nem jelenik meg a gdp számítás során, ui. a "cash" egyenleget javítja, de nem itt termelték ill. nem biztos, hogy itt fogyasztják el.
BillEvans 2018.07.12 13:52:10
@Könnyen elkaptuk, uram!: Te szivatod magad, amikor látványoas teret engedsz az értelmezési problémáid társas megosztási vágyának! A Mercedes német, de a Magyarországon gyártott CLA a magyar GDP-be számít, ahogyan a Németországban dolgozó magyarok a német GDP-t hizlalják, mindegy hogy hova küldik a fizetésüket, a "cash" alatt pedig folyó fizetési mérleget értek (ahogy a szöveg környezetből is kitűnik), de nyilván Te jobban tudod, hiszen Te voltál a professzorom az egyetemen, csak , most nem ismertelek meg ;)
Megüzenték a kormánytól a melegeknek: ti csak az erőszakos kisebbség vagytok, a másodrendűek. Novák Katalin szerint nincs semmi gond, ha az ember buzizik és ezt tekinthetjük a kormány hivatalos álláspontjának is...
BillEvans 2018.07.04 11:11:18
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Értelmezési problémáid vannak, segítek: valamely tulajdonság degeneratív jellege nagyon nem azonos a degenerált jelző köznapi értelmezésével (amit egyébként nem is használtam). "Igen, nekünk heteróknak nem kell felhívnunk a figyelmet magunkra, hogy el vagyunk nyomva, mivel nem vagyunk elnyomva. Kapis?" Mi nem elnyomva vagyunk (egyébként más sincs elnyomva, legfeljebb megbélyegezve, de a kettő nagyon nem ugyanaz), ellenben permanensen provokál egy kisebbség azzal, hogy több jogot szeretne magának a többinél, olyan alapon, ami nem érdem, nem teljesítmény stb. "Egymilliárd légy nem tévedhet, egyél szart." kinyilatkoztatás téves érvelés (a legyek életmódja nem implikálja az emberi csoportok viselkedésének szabályait). "A prájd meg nem tetszik, nem nézem, senki nem teszi kötelezővé." akár igaz is lehetne, ha privát helyen zártkörű rendezvényként szerveznék, de bizonyos tevékenységek még ott is korlátozandók (pl. gyermekpornográfia).
   Az Európai Bizottság javaslatára évek óta készül egy U-Multirank nevű egyetemi rangsor. Ebben az évben 925 európai egyetemet rangsoroltak. (Különös módon Magyarországot a resztli országok közé sorolták Európában, nem az uniós országok közé. ) A tudományos kutatás minőségét két érdemjeggyel is…..
BillEvans 2018.06.22 12:56:42
@Figyel Castro: a pártközpontos megjegyzés alapján megállapítható, hogy sikerült az érzékeny, a világ rezdüléseit minden összefüggésében megingathatatlan tisztánlátással lekezelő igazságosztó szerepében megnyilvánulni, gratula
A szabadság története kétezer-ötszáz éve tart és semmi okunk azt hinni, hogy hagyja magát visszaszorítani látható hatalmak által. Bármi, ami átláthatóan és racionalizálhatóan tör a szabadságra, mint pl. a nacionalizmus, annak semmi esélye. A kapitalizmus és a globalizmus szellemét a szabadság…..
Döglött csincsillának nevezi Lőrinc barátot...
BillEvans 2018.05.12 11:05:50
@taga20: Pont erről beszélek, hogy nem tudhatjuk, de nyilván te vagy maga a félbites mindentudás, tehát avass be! Egyebként azt se tudjuk, hogy mennyire kőgazdag valaki, de továbbra sem reagáltál arra, hogy a te agyad átprogramozását végzők sokszorta nagyobb vagyona miért is nem játszik az összevetésben?!
BillEvans 2018.05.13 11:54:59
@_most_: Tipikus esete vagy a csúsztatásnak: "..Mészáros tulajdonába meg úgy 200 újság van Magyarországon, a teljes vidéki sajtót felvásárolták..". Pontosan a bal oldali sajtó "oknyomózói" szerint 192 média termék (amibe a web portálok is benne vannak, tehát korántsem újságok!!!), ezek közül kettő országos napilap (Nemzeti Sport, Világgazdaság) és 19 megyéből 12 helyi napilap, tehát szerinted TELJES vidéki sajtó. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy a korábbi torz viszonyok kezdenek kiegyenlítődni. Az 500 milliós támogatásról, ami 0,5 milliárd, SGy 4700 milliárdja viszont pont 5400-szoros összeg!!, és ebből azért pár %-okot formálisan vagy informálisan biztosan ide is allokáltak . Gondolkozz el a nagyságrendi különbségen!!
Az újabb kétharmados Orbán-győzelem és az "Állítsuk meg Brüsszelt!" típousú kampányok árnyékában egyre inkább napirendre kerül a kérdés: kivezeti-e az országot az EU-ból Orbán Viktor? Van e számunkra élet a keleti nyitás kapujában?..
BillEvans 2018.05.08 07:21:40
@morph on deer: Erről a hülyeségedről érdeklődj Gyurcsány elvtársnál! Aki azt hiszi, hogy itt nem törhet ki népfelkelés, az erősen téved, csak előbb kéne komoly ok is hozzá, nemcsak eszement szófosás és valótlan handabandázás. De ezzel együtt a Soros csapat azért rendületlenül tolja (és nemcsak itt!), mert a nagy "rulettasztalon" azért erre az egyébként kis valószínűségű, ámde felettébb kecsegtető szitura is tesznek pár garast.
Ezek szerint ez a „régi vágású kereszténydemokrácia” ugyanaz a diktatúra...
BillEvans 2018.05.07 17:17:13
@chrisred: Fordítva ülsz a lovon, nem azért lesz valakiből miniszterelnök (máshol elnök), mert megpályázta az állást (ez tartalmilag nem adminisztratív beosztás, bár formailag megtévesztőnek tűnik), hanem azért, mert megnyerte a választásokat, ahol csak politikai pártok ill. "politikusok" indulhatnak csak, ebből fakadóan "default" értelmezésben a véleményük is politikai lehet (és csak akkor kell külön jelezni, ha ettől eltérünk).
Államvilág Demokrácia 18+ 2018.04.11 03:31:01
A választások ellenére eltekintek a nemzethalál gondolatától, a fekete profilképtől és a benzinönlocsolástól, mert még beszélnünk kell egy ritkán szóba kerülő problémáról, mely alapvetően felelős a választás eredményéért, mivel a kudarc nem tudható be kizárólag az ellenzéki lépegetőnek és a pártok…..
BillEvans 2018.04.11 21:34:45
@morph on deer: "..az “itt a migráns, hol a migráns” nevű átverős játék"-hoz szerényen megjegyezve csak annyit fűznék hozzá, hogy nyáron turistaként elmentünk a Párizs külsőn található Saint-Denis-székesegyházba (ami a középkortól egészen a francia forradalomig a francia királyok temetkezési helye) és ahol azt éreztük, hogy megjöttünk Szenegálba. Egy francia kinézetű a templom bejáratánál figyelmeztetett is, hogy vigyázzunk az értékeinkre meg magunkra is. Visszafelé a metrókocsin megszámoltam az utasösszetételt: 77 utasból 3 volt fehér (meg mi ketten). Aki erre azt mondja, hogy ez a természetes vagy azt akarja elhitetni, hogy ilyet csak a fideszes elvakultság láttat velem (a ballibek szerinti klasszifikáció alapján valszeg egyébként rasszista fasisztával), annak elmondom, hogy se nem volt "HOL A MIGRÁNS" módon átverősen játékos a szituáció, se nem olyan, amit örömmel bagatelizálnék, hogy nálunk ilyen elő sem fordulhat. Az ottani ismerősöm állítása szerint mondjuk 20 évvel ezelőtt ő sem tudta volna elképzelni a legmerészebb álmában sem. Akinek volt már ilyen élménye, az tudja, hogy csak az egybitesek vagy a "másik oldali megvezetettek" mondanak olyat, hogy ez tisztán Fidesz propaganda (bár az lenne, de sajnos nagyon nem az). Ez alapján számomra az a kérdés, hogy ki van megvezetve, nem kérdés. Aki kételkedik, sétáljon el oda, korzózzon egy kicsit és ha túléli, akkor számoljon be róla, milyen (jó) érzés Európában fehérként marginális kisebbségben lenni.
BillEvans 2018.04.11 21:59:22
@kritizator: nézz utána, Magyarországról az itt születettek kb olyan arányban "menekülnek", mint a csehek vagy a németek a saját országukból (és ez az arány harmada/negyede a hasonló lengyel vagy román adatnak), tehát csak a "természetes cirkuláció" mértékű, amiről viszont én írtam, az az, hogy a "szinesek európai cirkulációja" viszont nem feltétlen természetes jelenség vagy nem kéne annak lennie, és azt senki ne gondolja, hogy ha könnyen lehetne, akkor ide nem jönnének, én tanár vagyok az egyik egyetemen és már most van olyan kurzusunk, ahol több a "harmadik világból jött", mint a magyar és ez ránézésre is látszik, sajnos viszont nemcsak a látványban van különbség, de ha azt is részletezném, akkor az egybitesek félreértenék (és magyaráznák).
Könnyű lenne ma Kósáról írni, de akad nála fontosabb. Lajosunkról régóta azt tartjuk, hogy egy elképesztően ostoba paprikajancsi, mostantól csak ugyanez a köbön, a másik komoly agysebész, Tállai mester szellemi színvonala. Az a jó bennük, hogy ők többet hisznek magukról, ezért szeretnek pofázni és…..
A címbeli tegezés nem a tiszteletlenség jele, csupán az egyszerűség kedvéért használtam, az "önözés" ugyanis manapság nagyon távolságtartó. Aki ezen a fórumon cikkeket olvas, arról joggal feltételezhető, hogy már elég széleskörű tájékozottsággal rendelkezik ahhoz, hogy felelősen hozzá tudjon szólni…..
BillEvans 2017.10.23 14:25:29
@anyadmajma: Az kifejezetten bájos, amikor egy egyszámjegyű IQ-val rendelkező (abból lehet erre következtetni, hogy a véleményt emberi fajtához rendeli) másokat egyszámjegyű IQ-val megáldottnak titulál, mert a véleménye (esetleg tapasztalata) eltérő. Egyébként a posztoló nyolc pontja tételesen cáfolható (mégha egyes részmegállapítások önmagukban igazak is). Unalmas, hogy utáljuk együtt Orbánt. Tessék reális, működő alternatívát mutatni!! Minden választás arról szól, hogy kit IGEN, nem arról, hogy kit NEM (bár ezt az egyszerű összefüggést sokan nem értik).
BillEvans 2017.10.23 15:16:39
@illaim: TE komolyan hiszel benne, hogy bárhol a világon (még egyszer BÁRHOL, nem csak nálunk) tényleg, átláthatóan (tehát részletesen és pontosan) leírják, hogy ki, mikor és hogyan támogat egy pártot?!! Fel kell nőni! A politika (ha tetszik: a mostani típusú demokrácia gyakorlásnak) egyik velejárója, hogy TITKOS (mint a szavazás, amióta nem nyíltan, a többiek szeme láttára hajigálunk cserepet egy edénybe). Majd akkor lehet azokról kérdésekről érdemben beszélni, amire utalsz, amikor a SZEMÉLYES felelősség ( vagyis, hogy a döntéseknek van következményük) napi gyakorlat lenne és nemcsak egy frázis (de akkor mi sem polemizálhatnánk nick-ek mögé bújva). Most nagyon nem erre megy a világ (és mi mégcsak élenjárók sem vagyunk ezen a téren).
BillEvans 2017.10.23 15:21:18
@C. Robert: ..."...az elmúlt pár évben szinte minden komolyabb választás kifejezetten arról szólt, hogy kit NEM" Hát erről beszélek! Nagy részük félre is siklott! Sokszor nem nyerő valami ellen úgy szavazni, hogy egy rosszabbat (kevésbé működőt) támogatunk, mert végső soron egy választáson csak támogatni lehet és csak egyet! Minden más csak magyarázkodás.
Az első képen a Rákos-patak felett átívelő vadonatúj gyalogos-kerékpáros híd látható. 27 méter hosszú, 424 millió forintért épült. A másodikon a szintén frissen átadott Charles Kuonen (Európa) függőhíd van. Svájcban találtató, 85 méteres szakadék felett feszül, hossza 494 méter, ami egyébként…..
Magyarországgal szemben 1918-tól érvényesül a nemzetállami logika rombolása. Addig -- ideértve a középkortól kezdve a dualizmus páratlan fejlődést hozó fél évszázadát -- Magyarország soha sem volt nemzetállam, és nem is nemzetállami szempontok alapján működött. Amikor az lett, azt úgy nevezzük ma,…..
BillEvans 2017.08.04 14:22:59
@postumus mumus: Hihetetlen, hogy ennyi téveszme (magyarul marhaság) hogy ötvöződhet ilyen közlési kényszerrel. "... Nem eliteket, dzsentriket, nemeseket kell kreálni, mint a középkorban, hanem egy gazdag országot, ahol mindenki jól él. " Feltűnt esetleg, hogy az elmúlt évtizedekben - még az olyan országokban is mint Svédország - a leggazdagabbak gyorsabban növelték vagyonukat, összehasonlítva a társadalom maradék - egyébként jóval nagyobb - részével. Ergó ez nem itthoni jelenség, ráadásul a mi gazdagjaink (ha van olyan egyáltalán, mert ezzel kapcsolatosan a dolog lényegéből adódóan nincs megbízható infó, csak találgatás és vélekedés) még európai mércével sem gazdagok, nemhogy világméretekben.
A nagy cégek mindenütt - ismétlem mindenütt - aránytalanul nagyobb részt hasítanak ki a közpénzekből ( lásd usa bankszektor megmentése és ezáltal az állam eladósítása, magyarul közpénz magánzsebbe öntése).
A piaci verseny mítosza pedig 2 bites, jó esetben idealista fiatalkorúaknak való mese: lásd csak a közelmúltból a német autógyárak "több évtizedes együttműködése a beszerzések, a piacfelosztás és az eu-s törvény befolyásolás terén".
Az utóbbi évek ahelyett, hogy a konszolidációról szóltak volna, a Fidesz és Orbán Viktor szélsőjobbra tolódását hozták. Az Orbán-kormány teljesen elszakadt a valóságtól és nyáladzva-hörögve keres magának újabb és újabb ellenségeket. Eközben mindent visznek, ami nincs lecsavarozva. ..
BillEvans 2017.06.30 23:00:02
@taga20:
Nem kéne nézni semerre, csak kinyitni a szemed, de ha valaki arra született, hogy mindenütt és mindenben a saját hiedelmeit akarja (bele)látni (nehogy a kognitív disszonancia esetleg tovább rombolja az amúgy sem épp elméjét), akkor lehet tovább tolni ezt a fröcsögést a hasonszőrűekkel (pl. blog írója) egyetemben.